Motosikletin Taşıt Olduğunu Bilmeyen Türk Polisi
Reklamlar
-
yasal süratlerde gidince polisten ve etraftan fırça yeniyor, yasal süratin üstünde gidince radar cezası kesiliyor, bunun bir ayarı yok mu ? "O hızda o şerit de gidilmez" diyen arkadaşlar, her gün( bak her gün diyorum)kartal -orhanlı arası gidiyorum, akşam dönüşlerde takılmamak için e-5 i kullandım bi süre sonra baktım ki en sağ şeritten 120 ile gitmek zorundayım arkamdaki orrrospu çocukları üzerimden geçmesin diye. Şimdi sahilden geliyorum en azından daha az süratli, birde şu pendik te trolara, 100 kiloluk fahişelere bakıcam diye zart diye duran ipneler olmasa çok rahat olacak.
Reklamlar
-
Trafik kanunu kabul yılı 1983! 32 senedir biz aynı kanun üzerinden devam ediyoruz. Adamlar her sene var olan kanunları geliştirmeye, kayıpları en aza indirmeye çalışıyorlar biz ise var olan kanunları bile uygulamaktan aciziz.
Polis orta şeritte uygun hızda seyreden aracı (bisiklet ile bir tutarak) en sağa atmaya çalışıyor. Kendisi muhtemelen hız limitinin üzerinde seyrediyor ve en sağdan en sola makas atarak geçen (yine hız limitinin üzerindeki) aracı görmezden geliyor. Amacı kanun uygulamak olsa, her 100 metrede bir ceza yazması veya uyarıda bulunması gerekirdi. Sen polis olarak işine geldiği, hoşuna gitmeyen durumlarda kanun uygulamaya kalkarsan, vatandaş kendi kanunu uygular, yukarıda örnekleri olduğu üzere, önü boşken gazlamayana ihtiyar der, kadın sürücü der, her şeyi söylemeye hak görür kendisinde. Zira ortada uygulanan ve uygulanabilir kanunlar yok. öküz kanunları geçerli.
Yakında korkarım kırmızı ışıkta durana, "yandan gelen yokken neden kırmızıda bekleme yapıyorsun ihtiyar" diyenler türeyecektir.
Merak eden ve yabancı dili olanlar, google'da trafik üzerine (özellikle motosiklet)yapılan araştırma ve kanun değişikliklerini araştırabilirler. Güleriz ağlanacak halimize...
-
dert etmeyin bu kadar, polis çevirip ceza yazmamış sonuçta
hızdan dolayı demiş sanırsam, yada kurye zannetmiş de olabilir.
çünkü kuryelerin otobanda sadece sağ şeridi kullanmalarına izin veriyorlar.
-
Polis tamamıyla haksız lakin orda yaptığı uyarının amacı sanırım orta şeritte yavaş gittiği için yanından sağından solundan araçların geçmesi rahatsız edebilir motosikletliyi diye sağa yanaş keyfine vara vara yavaş git demek istemiş sanırım.
-
orta serit kamyonet serididir diye biliyorum 3 e bolummus yollarda ?yanlissim varsa duzeltin
-
atillatopal9 adlı üyeden alıntı
dert etmeyin bu kadar, polis çevirip ceza yazmamış sonuçta
hızdan dolayı demiş sanırsam, yada kurye zannetmiş de olabilir.
çünkü kuryelerin otobanda sadece sağ şeridi kullanmalarına izin veriyorlar.
Kuryelerin otobanda sadece sağ şeridi kullanmalarına izin veriliyor derken? Sağ şeridin sağındaki emniyet şeridini kast ediyorsunuz değil mi? Yoksa sağ şeridi kast ediyorsanız bu videodaki polisten farklınız kalmıyor maalesef.
-
audioslave adlı üyeden alıntı
Kuryelerin otobanda sadece sağ şeridi kullanmalarına izin veriliyor derken? Sağ şeridin sağındaki emniyet şeridini kast ediyorsunuz değil mi? Yoksa sağ şeridi kast ediyorsanız bu videodaki polisten farklınız kalmıyor maalesef.
yok dostum, doğrudan sağ şeritten bahsettim. iki şeritli yolda kurye motoru sol şeride giremez. girmemeli de zaten. 60-70 max.80 yapan motosiklet sıkıntı olur istanbul gibi bir yerde. trafikten başını alamazsın,
ki polisleride kötülemeyin artık.
emniyet şeridi yasak olmasına rağmen adamlar taviz veriyor ceza kesmiyor. daha neyin derdi bu
-
Ülkemizde uygulanan hız sınırlarına bakarsanız motosikletler kamyonlar ile aynı sınıfta yani en sağ şeritten gitmesi gerekiyor sollama yapmadıkça.
Ben sadece ayakları yerden kesiyor sanıyordum, meğer uçmaya da yarıyormuş kanatlanmadan
-
-
Konumlanmanın neresi yanlış? Sola doğru meyilli yolda sağ tarafa yanaşmışım? Sen emin misin Güvenli sürüş bildiğinden? Azami hız limitinin 80 olduğu bir yolda 70-75 ile gidiyorum. 85 ile gittiğimde ceza yemeyeceğimin garantisini verebilir misin? Ya da şundan haberin var mı? 70 ile 90 km hızla giderken ki durma mesafesinden? Ya da tek soru; Güvenli Sürüş nedir? El birliği ile hırsızı haklı çıakrtmak üzereyiz.
-
1 insanin yaptigi yanlisi herkese maledecek kadar dusuncesizsiniz adamlar gece gunduz demeden calissin su yorumlara bakinca gercekten aciyorum bazilarina sanirim zamaninda cok canlari yanmis yuzlerine karsi abi abi cekerler klavyede artist olurlar kimsede demiyorki belki adamlar yaralamali kazaya gidiyorlar adamlar bi yere yetismeye calisiyor dalginlar
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:31 ----------
AWESQME adlı üyeden alıntı
Bir baltaya sap olamayan, liseyi zar zor bitirmiş ve IQ yoksunu insanları polis yaparlarsa sonuç bu olur. İstisnalar her zaman olucaktır ama Türkiye'de polis memurları (2 yıllık) genelde böyle insanlardan oluşuyor.
Acaba onlar olmasa seni kim koruyacak cidden cok merak ediyorum basina bisey gelince kendin mi hallediyorsun 👏👏👏
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:37 ----------
ee_ee adlı üyeden alıntı
Madde 94- Karayollarında trafik sağdan akar.
Aksine bir hüküm veya işaret bulunmadıkça karayollarında;
A) Araç sürücüleri;
a) Araçlarını durumun elverdiği oranda gidiş yönüne göre yolun en sağından, yol çok şeritli ise trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmek,
b) Şerit değiştirmeden önce, gireceği şeritte sürülen araçların güvenle geçişlerini beklemek,
c) Trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmemek,
d) Gidişe ayrılan yol bölümünün en son şeridini sürekli işgal etmemek,
e) İki yönlü dört veya daha fazla şeritli yollarda, motosiklet, otomobil, kamyonet, minibüs ve otobüs dışındaki araçları sürenler, geçme ve dönme dışında en sağ şeridi izlemek,
Zorundadırlar.
👏👏👏 kanunlar yalan soylemez...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)