Az once izledim. Guzeldi bence, ama spor motorsiklet disinda cok dedigine guvenmemek lazim. Bilmiyor cunku, eglence icabi da uyduruyor biraz.
Mesela Harley Davidson Sportster videosunu izledim. Yine komikti ama yanlis bilgiler vardi. Mesela yag rezervuarinin sele altinda olmasi videoda uydurdugu gibi eksilince kolay yag eklenmesi icin degil. "Dry sump" yag sistemine sahip oldugu icin oyle. Ve bu eski teknoloji oldugu icin de degil. Bilakis yag motorun her yerine tasinmak zorunda oldugu icin pahali bir sistem ve gerekmeden kimse kullanmaz. Bir cok yaris arabasi ve notorsikleti, Corvette ve Superduke dahil, dry sump kullanir. Hem yerden kazandirir, hem de ivmelenme ve yatma, motorda yagin dolasimina etki etmez.
Bir de dikkat eden gorur, adam spor motorsiklet gibi viraj almaya calisiyor Sportster'da, hafif bel uzerinden yatmaya calisiyor falan, cok komik. Mumkun degil tabii ki. Ama ister istemez alisik oldugu icin herhalde virajlarda egilmeye calisiyor.
Cruiser uzerinde insan vucudu hareket etmez, edemez. Kullanmasi zor diyor. Tabii ki alisik olmadigi icin. Halbuki spor motorsiklet daha beceri isteyen bir kullanim sekline sahip. Kime kocaman bir cruiser verip bir kac ay kullandirsaniz vizir vizir doner. Ama spor motorsiklet oyle degil.
Velhasil eglencelik videolar yapiyor altin elbiseli adam. Yigidi oldur, hakkini yeme, cok guzel bilgiler veriyor, ama her dedigine cok takmamak lazim. Bence asil Turk insaninin bakis acisini yansittigi icin onemi buyuk. Tebrik ediyorum kendisini ve ekibini.