Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

WD 40 ve frenler

Motovento
    REKLAM ALANI
    karşıyaka57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha yzf r25
    Altın Elbiseli Adamın video çektiği WD 40 ile motosikletin sağını solunu temizledim.Sanırım ön fren diskine sıçramış, fren tutuyor ama farkedilir şekilde zayıflamış.

Nasıl eskisi gibi olur fren, wd 40 ın etkisi nasıl geçer?

Birde wd 40 ı kaç zamanda bir kullanmak gerekiyor.Ayda bir veya 1000 km de bir falan kullansam sağın solu paslanması engeller bakımını yapar mı acaba? Herkese hayırlı forumlar yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. 😎

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Diski ıslatıp kuru bezle sil, sonra balata spreyiyle temizleyip bezin temiz tarafıyla tekrar ıslatıp kurula, en kötü ihtimalle biraz kullanımla geçer kardeşim.

Motosikleti
    Yamaha yzf r25
    Sabah ıslatıp sileyim, elimde balata spreyi yok alternatifi var mı balata spreyinin.
    Wd 40 kullanan var mı, ne sıklıkla kullanıyorsunuz arkadaşlar

scorpions_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    racer 200_discovery150_cbf 150_cbr 250_
    Alıntı karşıyaka57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sabah ıslatıp sileyim, elimde balata spreyi yok alternatifi var mı balata spreyinin.
    Wd 40 kullanan var mı, ne sıklıkla kullanıyorsunuz arkadaşlar
    Motosikleti her yikadigimda kullanırım ben.
    2 haftada bi yikarim silerim sonra paslanabilecek yerlere uygularim ve çok memnunum bu wd40 in faydasından

Balata sprey inin alternatif i var mı bilmiyorum.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Balata spreyine boşuna para verme, balataları sök kaldırım taşına 15-20 saniye sürt geri tak fren tutmaya başlar. Sonra ilk 50km frenlere fazla asılma da balatada pürüz oluştuysa çizmesin.
    Cavalry bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha yzf r25
    Scorpions59 ben ayda bir wd yapayım o zaman sıklık olarak hiç yoktan iyidir

Mengu16 balataları sökebilir miyim bilmiyorum elim tornavida çekiç pense ing anahtarı falan tutar ama alet edevatım yeterli olmayabilir.Birde söküp takamama ihtimalim var elime yüzüme bulaştırma olayı olabilir :D

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Balata spreyine boşuna para verme, balataları sök kaldırım taşına 15-20 saniye sürt geri tak fren tutmaya başlar. Sonra ilk 50km frenlere fazla asılma da balatada pürüz oluştuysa çizmesin.
    Abi gözünü seveyim, 10tl ye kaç defa kullanılacak bir şey alacak adam Onunla uğraşana kadar
    Rüzgarın saçlarını yalayıp,saçlarının ahenkle dans etmesi olayına hiç girmiyorum, çünkü kasksız binmiyoruz

-ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ya şu wd-40 bi benim frenlere mi etki etmedi acaba? 3 defa fren diskine wd-40 sıçrattım ve fren ciddi anlamda tutmadı. ben de ya yokuş aşağı boş yolda freni hafif sıkarak, ya düz yolda normal giderken bir yandan freni sıkarak ya da ani bir şekilde 5-10 defa frene asılarak wd-40'ı diskten balatadan attım. bu kadar kafa yoracak birşey değil bu wd-40 ve fren sisteminin birbirine olan düşkünlüğü. valla bak.

AWESQME - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Honda CRF 250 L
    Böyle bir sorun başka konuda da vardı. WD40 diski yiyormuş ve geri dönüşü olmayabilirmiş ama siz sıçradı diyorsunuz pek öldürmez. O konuda tiner önermişlerdi bi deneyin isterseniz.

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    İlk motosiklet hayatıma başladığım motosiklet olan Mondial 150 mash scooterimin diskine wd40 sıkmıştım paslanmasın diye . Ne yapalım daha ybr nedir onu bilmediğim zamanlardı.

Biri bana wd40 paslanmalara iyi gelir demişti bende hunharca sıkmıştım . wd40 ın üzerindeki yazıları bile okumamıştım. Yağlı birşey olduğundan haberim yoktu yani.

Neyse sonra ben daha iyi bir performans beklerken yola bir çıktım frenler yok. Bildiğin yok resmen ayak sürterek durucam o derece gitmiş.

10-15 dk gaz-fren yaptım boş alanda . 1-2 gün boyunca yine gaz-fren yaptım. Birde ilk gün şampuanlı suyla yıkamıştım o saçmalığımın arkasından.

Velhasıl bol köpüklü bir bıcı bıcı ve arkasından bol bol fren kullanarak boş bir alanda 1-2 gün sonra düzelir.

Ki sizin sıçramış sadece. Ben bile bile diske sıkmıştım.

Ön fren çok önemlidir, freniniz normale dönene kadar trafiğe çıkmamanızı tavsiye ederim.

Motosikleti
    Yamaha yzf r25
    İş yerinde wd40 sıktım sağına soluna, diske geldiğinin farkında bile değilim yoksa trafiğe çıkmazdım zaten.Sıktıktan sonra 13 km yol geldim hiç frene ihtiyacım olmadı.Tam eve girerken farkettim frenin zayıfladığını.

O 13 kmde de saat 22:00 gibi yollar baya boştu normalde hiç hızlı gitmem ama ilk defa plakamı bir bezle örtüp hız sınırı aşa aşa radar olan İzmir altınyoldan yapıştırarak geldim.
    Eve varmak üzere frene bastım etkisi hissedilir şekilde azalmış, yolda ani fren gerekse aniden duramayacakmışım yani.Birde plakadaki bez düşmüş yoldayken , hayatımda ilk defa plaka kapattım ve bu hızlarda gittim ondada ceza yiyeceğim galiba :D

-ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı karşıyaka57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İş yerinde wd40 sıktım sağına soluna, diske geldiğinin farkında bile değilim yoksa trafiğe çıkmazdım zaten.Sıktıktan sonra 13 km yol geldim hiç frene ihtiyacım olmadı.Tam eve girerken farkettim frenin zayıfladığını.

O 13 kmde de saat 22:00 gibi yollar baya boştu normalde hiç hızlı gitmem ama ilk defa plakamı bir bezle örtüp hız sınırı aşa aşa radar olan İzmir altınyoldan yapıştırarak geldim.
    Eve varmak üzere frene bastım etkisi hissedilir şekilde azalmış, yolda ani fren gerekse aniden duramayacakmışım yani.Birde plakadaki bez düşmüş yoldayken , hayatımda ilk defa plaka kapattım ve bu hızlarda gittim ondada ceza yiyeceğim galiba :D
    o yolda radar mi varmis ya... ben hep kilit 110 gittim oralardan. pek bi ceza falan da gelmediydi. kameralar sadece on plakayi okur diye rahattim ben

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    wd40 disk balatasını maffeder sana basit çözümünü söyleyeceğim .detarjanla iyice yıka sökmeden bir şekilde deterjanla yıkaman eğer hala olmuyorsa sökülüp zınpara olması gerekir.

korozyon'a karşı wd40 kullanman motorun sadece hareketli ve sıcak olmayan aksamları için etkili olacaktır aksi halde kışın kullanmayıp motoru yatıracaksan sıvı gress spreyleri tercih etmelisin ancak bunlar toz çektiklerinden kullanacağın zaman güzelce silmelisin.

wd40 özellikle jant temizliğinde,zift lekelerinde ,karenaja hafif yağ lekesi bulaşıncada kullan çok etkilidir. kullanmak için belli bir zamanıda yoktur diye biliyorum sadece önerisi vardır
    cenkito bunu beğendi.

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Arkadaşımda aynı olayı yapmış 2 kişi bindik 170 ile giderken arka frene bastım ve durana kadar bırakmadım. Durduğumuzda balatadan dumanlar çıkıyordu.
    İşte dedim yanmış WD40 kokusu..
    2 gün sonra kendine geldi..

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mengu çok iyiydi cidden 10 TL arkadaşım daha gecen gun aldık

onu sökücem derken elinde kalır arkadaşım, her seye verioruz 10 TL alsın daha kolay olur dimi
    Ne yaparsan yap... AŞK ile yap..

jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    beat-cbf150-apache-cbf150-NC700-XMAX-DJANGO-ACTIVA
    iki gün önce bunla ilgili eski bir konuyu hortlattım. hatırlamakta fayda var dedim. denk gelmedin mi :(

Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Ben diski kolonya ile yıkadım + tazyikli su ile bayağı bir yıkadım,bir kaç kullanım sonrası eski haline dönmüştü hatta daha bile iyi olmuştu diyebilirim.

İnternette bir çok yorum var "bitmiştir o balata,at çöpe,öyle olmuştur böyle olmuştur" diye ancak ya insanlar bu konuyu çok abartıyor ya da ben bu konuda şanslıydım bilemiyorum.

Not:Tabii gerekli temizliği yaptıktan sonra frenler hala tutmuyorsa çok da zorlamaya gerek yok.

keremkrmn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    05 Ninja 636 - 15 Xmax
    Söküp takmakla da olur ama uğraşırsın, bir iki kere balata spreyi sık eski haline dönecektir.
    ¡Por la sonrisa de mis padres que vale un millón!

natila - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 + HD sporster xl 1200 custom cb
    hiçbişeye gerek yok zamanla kendine gelir

Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    Wd40 ile fren kelimelerini yanyana görünce içim cız ediyor, canım acıyor
    something123 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)