Çin motoru hakkında benim düştüğüm hataya düşmeyin bi bakın
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Kardeş sorunların falan mı var ? Ne yapmak istediğini anlamadım motor ybr olsaydı ne değişecekti değişik değişik işlere kalkışmışsın sonra çinliye bok atıyorsun neyin kafası bu
-
Yaptığın en büyük hata hiç araştırmadan bir işe girmişin ve millet ne derse "tamam" diyip geçmişin kusura bakma kendin kaşınmışın kardeşim. Modifiye yapıp ortaya şaheseler çıkaran insanlar var. Sen plan program yapmadan bodoslama girmişin. Ne diyelim geçmiş olsun tecrübe edinmişsin
Egee22 adlı üyeden alıntı
Kardeş sorunların falan mı var ? Ne yapmak istediğini anlamadım motor ybr olsaydı ne değişecekti değişik değişik işlere kalkışmışsın sonra çinliye bok atıyorsun neyin kafası bu
Aynen niye çinliye laf atmış onu da anlamadım ya
-
kardeş sana saygım var..hevesin var..görsel anlamda beklentilerin var...ama nasip olmamış...elden bişey gelmez..herşeyin hayırlısı..bu işler böyle başa dönemiyorsun reset atamıyosun...fabrika ayarlarına dönemiyosun...cesaret edip bunu bizlerle paylaşmışsın sağol...bişey dicem yanlış anlama..bunlarla uğraşacağına bi dene temiz cbf150 çekeydin altına...ybrde traş aslında...olacağına varır herşey...geçmiş olsun...
-
ybr alsaydım bu kadar masrafa değerdi onu demeye calıstım cine bok atmama gerek yok zaten herkes ne oldugunu bılıyor
-
başlığa bakınca kalitesiz parça montaj v.s den ötürü kaza falan yaşadım zannettim. şahsen ybr çakması çin malı motora biniyorum. uzun yol da yapıyorum. bir sorun yaşamadım. yaptığın şeyler keyfi masrafmış. 1500 tl'ye aldığın daha önce belki yağı bile değiştirilmeye erinilmiş motora 1800 tl masraf yapmak nedir be dostum. senin yaptığın hayat kadınıyla evlenirken beline kırmızı kuşak takmak olmuş.
-
çekik gözlünün ne suçu var
-
Bknz: Ayağını yorganına göre uzat. Motosiklet ucuz bir zevk değildir hele aksesuar kısmı hiç değildir. Öğrenci adamsın bu konularda bilgin tecrüben ve en önemlisi paran yok niye bodoslama dalıyorsun. Arkadaşın olsam döve döve motoru söktüğün gecenin sabahı toplatırdım. Olan olmuş artık tecrübe diyip geçelim. Sat motoru da kalan paranla biraz eğlen. Bir daha genç olmayacaksın.
-
Ön çift disk yapacam diye paranı ziyan edeceğine Cg 250 alt motor toplasaydın keşke çok daha ucuza gelirdi, hatta 250'lik karter alırsan 300cc üzerine kadar çıkabiliyo motor. Bu arada ben 125'lik motoru 210cc yaptım, fren sistemine hiç dokunmadım ön fren 240mm disk arka kampana idare ediyo. Ön teker 2.75-18 kısmen ince olduğundan aşırı frenlemeyi kaldıracak bir lastik değil zaten, senin motor için de gereksiz bir girişim olmuş çift disk yapma işlemi.
-
Parana mı yanayııım, harcadığın zamana mı yanayım yoksa cesaretine hayran mı kalayım bilemedim doğrusu...
-
7 Aydır Çin motoru Kullanıyorum Tek masrafı Benzın+Bakımları Çünkü sağını solunu kurcalamıyorum 125 cc motora Egsoz takayım Grenaj yapıştırayım kafasında değilim Beğenmedıgın Motoru satacaksın Kurcalamanın manas ıyok
-
Hayatda Hersey tecrube...senin icinde bu olay tecrube olmustur.bosver takma kafana...ayrica Bunu samimi bir sekilde insanlarla paylasmanda medeni cesaretini gosterir...43 yasimdayim bir suru hatalar yaptim,halada yapiyorum
-
Bu hayatta edindiğimiz her ders ucuz olsa idi onlar ders olmazdı. Bakma iyi yapmışsın. Vaktini ve kısıtlı paranı harcar iken bir sürü bilgiye ulaşmışsındır. Bu deneyimi bir başkası yaşasa idi senin için bu kadar eğitici olmazdı.
Kırıcı mesajlar gelecektir, onları da eğitimin bir parçası olarak düşünüp kabul et.
-
Masrafa girmiş ayrıca vakit kaybetmissin fakat 1800tlye istesende alamayacığın bir eğitimi kendi kendine vermissin. Cesaretinden dolayıda tebrik ederim.
-
Bunlar hep motosikleti lego sanmaktan kaynaklanan sorunlar. Bazı arkadaşlar malesef ki motorların her parçasının birbirine uyduğunu, istenirse birinin pistonunun alıp kolayca başkasına takılabildiğini, falanca motorun ABS'sinin sökülüp iki vidayla bir diğerine geçirilebildiğini, ayna değiştirir gibi far dğiştirilebileceğini sanıyorlar. Gerçekte ise çoğu yapılamaz ya da yapılsa bile sağlıklı çalışmaz.
En azından iyi bir tecrübe olmuş, birdahaki sefere ön hazırlığını yapmadan başlamazsınız.
-
Arkadaşım sen biraz tatminsiz, biraz maymun iştahlı, birazda beceriklisin gördüğüm kadarıyla.
Birazda mantıklı olsaymışsın herşey 10 numara olacakmış.
Gidip 4 bin liralık makina almıyor, paramın 1/2 sine motor alayım, 3/2 sine jant yapayım, üçün biri elinde kalınca eski haline getireyim..
İlginç..
-
yorumlar için teşekkür ederim bazı yorumlar 1.800 liradan daha cok yaktı içimi :D
-
Sen biraz çok kurcalamışsın.ybr de alsan fark etmezdiki
-
Ben de bunu anlayamıyorum.. Profesyonel modifiyeler/customlar güzel olabiliyor bazen.. Ama eğer son motorun değilse ya da o motoru ilerde satmayı düşünmüyorsan, bu tür yapılan bütün uğraşlar bana mantıksız geliyor.. 1500 e motoru aldın 1800 masraf ettin ama ne performansı ne de piyasa değeri 3000 etmedi.. Motoru satarken 2000-2500 arasına satabilirsen iyi.. Bir de az bulunan motorlara bunu yaptıkları zaman çıldırıyorum resmen adam 15-20.000 civarına motor alıyo custom yapıcam diye en az 10.000 bayılıp motorun içine ediyo sonra alan adam da eski haline getirmek için 10-15.000 harcıyo ama sonuçta nereden bakarsan bak o motor hiçbir zaman 50.000 liralık olmuyo hala ve hala 20.000 liralık motor.. Eğer masraf yapacak paran varsa ve son motorun olmayacaksa o paraya daha iyi bir motor alınabilir.. Hem para kaybın olmaz hem de verdiğin paraya değer.. Gerek piyasa bedeli olarak, gerekse performans olarak.. Herşeye rağmen kendini şanslı hissedebilirsin, daha büyük motorlara daha fazla para verip daha fazla hüsrana uğramadığın için..
Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz... Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süreceğiz... Açtık mıydı hele bir son vitesi, adedi devir. Motorun sesi.
-
Meşhur bi Çin ata sözü var onu sana hatırlatmayı kendime bi borç bilirim
Hani şu şemsiyeli olan varya Hah işte o
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)