O SAHIL YOLUNDA BENDE KAZA YAPTIM KARSI YONDEN GELEN ADAM DIREK BENIM YOLUMA GIRDI KAFA KAFAYA GIRMISTIK 10 GUN EVDE YATTIM ALLAHTAN HIZIM DUSUKTU 30 VE 40 DI
5 sayfa konuda herkes bi şekilde kendi düşüncesini haklı görüyor.
Trafikte de aynen bu arkadaşlar kayıtsız biçimde "BEN HAKLIYIM ULAN" edasıyla saldırıyor... Sonra neden üzerimize kırıyorlar, neden millet arabada sopa taşıyor, neden silahlı trafik kavgası çıkıyor :D
Araba sürücüsünde suç bulanlar kendini onun yerine koysun böyle ışık hızında kontrolsüzce gelen bir motor ona çarptığı için arabasını yaptırmakla serviste zaman kaybetmeyi, trafik sigorta bedelinizin yok yere artmasını istermisiniz acaba ? Sonra bir de kamera kaydediyo bakmadın desin size sanki motorun yaptığı aşırı hızı kaydetmiyormuş gibi. O adam sana bakacağı anda sen arabayı fark edip kontrollü bir şekilde frenlesen dururdun hatta 3-4 metre mesafe kalırdı arabaya.
Bende bir soru sormak istiyorum şu bahsetmiş olduğunuz itme kuvvetine dair.
100 km/h hız ile giderken sadece ön fren ile 2. viteste xx metrede 6. viteste ise xxx metrede durabiliyorum. ? Devirli bir motosiklette (Kompresyonu yüksek) bu söylediğinizin tersi oluyor?
Fikriniz nedir?
Ben alışkanlık hafif sert fren bile yapsam debriyajı refleks olarak sıkıyorum. 6. viteste ani fren yapmamız gerekirse, debriyajı sıkmasak 1. Gaz açık kalabilir. 2. 30 km civarlarına düştüğümüzde stop edip tekerlekler kilitlenebilir. Yavaş yavaş vites düşürsekte zaten kaydırmalı debriyaj yok, ara gazda verilmez o durumda. Bence iyi bir refleks direk debriyajı sıkmak. Tabi pistte viraja girmeden vs. kompresyonu kullanan kullanır.
"Yeni yetme" vs. gibi saçmasapan kelimeler kullanmış motor profesörü arkadaşlar hariç, kazayla ilgili yorum yapan herkese teşekkür ediyorum.
Bu olay yaşanmadan 1-2 dakika öncesine kadar sıkışık bir trafikte yarım saat kadar sürüş yaptım. Trafikte araç kullanan herkesin başına gelmiştir. Çok sıkışık trafikten çıkınca kısa süreli de olsa hız yaparız. "Ben hayatımda yapmadım, yapmam" diyen varsa helal olsun. Benim olayım tam bu noktada gerçekleşti. Trafikten kurtulunca önümdeki iki aracı sağından geçtim.
Bu konuda hatalı olduğumun farkındayım. İlk kez böyle bir panik frene ihtiyaç duydum. Genelde sakin bir kullanıcıyım. Olay anında hızım 35'e düşünce debriyajı sıktım ama bırakmadım. Panik fren konusundaki bilgi/pratik eksikliğimin farkındayım. Bunun için eğitime gideceğim. Her şeye rağmen kazada araç sürücüsünün de hatalı olduğunu düşünüyorum. Benim yönümü kontrol etmeden yola çıktığı besbelli. 90km ile değil 40km ile gitseydim yine o yola çıkacaktı.
Ben frene basmaya başladığım anda beni farkedip yola çıkmaktan vazgeçebilirdi diye düşünüyorum.
3. vitesten 1. vitese yanlışlıkla kompresyon yapılırsa şanzumanı elmize alırız. Çünkü bu motor şanzımanlarında senkromeç bulunmuyor ne yazikki bu yüzden kompresyon olayına pek yanaşmamak gerek.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:17 ----------
O adam ne kadar bakarsa baksın onun beyni motosikletlere alışık değilse gözleri seni görsede aslında beyni görmemiştir. Çoğu zaman bu böyledir. Bazen motosiklet sürücüsüyle göz göze geldiği halde yola çıkan beyinsizler var.
Trafikte görünmez adammışsınız gibi gidin, hayatta kalırsınız.
sen olumsuz yorumları kafana takma forum ortamında benim kadar olumsuz eleştiri almamışsındır. dost acı söyler hesabı düşünün. moralinizi bozmayın. özgüveninizi yitirmeyin. bol bol fren çalışın motosikletiniz ve kendi limitlerinizin ne olduğunu belirleyin.
Önemli olan sizde bişey olmaması gerisi teferruat. geçmiş olsun.
Zaten şikayet sebebin asıl büyük sorun.. Motosiklet kullanmayan diğer taşıt sürücüleri motosikletin çok kolay durabileceği yada bir yerlere kaçabileceği algısı ile çok rahat önüne çıkabiliyorlar.. Bunları arabayada yapıyorlar ama arabayla daha kısa mesafede durabiliyorsun yada yine duramayıp çakıyosun bu tiplere...
Temel fizik kurallarından bi haber bi topluluğuz. Aralara girmek BONUS kazanmakla eşdeğer bizim trafikte.. Motorcu hep 4 göz açık gidecek olay bu..
Hacım bu mesafeden senin 5 kere(abartıyorum tabi ) durabiliyor olman lazım. Adam yola girmiş ve önünde trafik var diye duruyor. Adamın hareketine başladığı ana dönsek sen 50 metre geridesin. Ve hemen önünde durmuş trafik var. e daha ne yapsın adam. Ömür boyu orada mu bekleyecek zaten vakti azalmış
Böyle bir yolda karşıdaki adam %100 olarak haklı
Hata sende.
Biz de böyle hatalı durumlarda olmuyor muyuz? Tabiki oluyoruz fakat kurtarabilecek kadar frenlemede ustalaşman da lazım.
Şahsi fikrim "durabileceğin kadar gaz aç"dan yanadır. Bu yeri gelir 200 de olur yeri gelir 30-40 da olur.
Bi eğitime katılmanı tavsiye ederim. Frenleme konusunda çok şey öğrenirsin.
Bende GT250R varken katıldım. 30bin km sonra GT 650 aldım tekrar katıldım.
Bir kere kaza yapmanı engellese bir kazada şunlardan karenaj ayna far camı gibi şeyler den 1-2 tanesi kırılacaksa ve kırılmasa zaten parası çıkmış olur.
Daha çok km ler yapacaksın. Bozma moralini ;)
ver gazı... ver çoşkuyu
Hocam bunların pilotaji sıfır iste internetten okumayla lisede unide gordugu fizik kurallarıyla fikir yürütmeye çalışıyorlar adamın kompresyondan haberi yok fizik kurallarıyla motor suruyor . salatalik. Bu tip bi bktan anlamayan ama cok bilmiş tavırlı heriflere acayip ayar oluyorum.
Keşke teklif edilen 100 TL'yi kabul etseydiniz. Kusuru size çıkaracaklarını düşünüyorum.
Geçmiş olsun. Hata büyük oranda sizde gibi ama amcanın durumuda ortada, baktı sizide gördü ama anlam verememiştir mum ışığı falan sanmıştır sizin farları.
77km hızla o kadar mesafede o motoru durduramadıysan diyecek bişey yok. Sıkıştırma oranı yüksek makine, zaten gaz kestiğin anda yavaşlıyor. debriyajı sıkmadan motor frenini kullansan biraz da ön fren yapsan duruyosun. Neyseki kaza ucuz atlatılmış, bi dahaki olmasın diye sağdan geçişlerinizi, ani hızlanmalarınızı gözden geçirirsiniz artık.
bunu duymak bana yeter...daha dikkatli olacağından hiç şüphem yok...son kazan olur inşallah...
başka bir tehlikeyi daha vurgulamak isterim...sağından geçtiğin aracların sağında park halinde aracların da hareketi söz konusuydu..onlar kafayı az çıkarsaydı bu konuyu açma fırsatın bile olamayabilirdi...
özellikle cbr125 ve cbr250 sahiplerinin böyle dip gaz gitmelerini hep yadırgadım...yahu motorunuz bir nevi grenajlı commuter..gerçek bir racingmiş psikolojsiyle sürmeyin lütfen...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Şehir içinde motosikletle 90 km/s iyi cesaret, tebrik ediyorum. Çok geçmiş olsun.
Yavaş gidin biraz arkadaşlar.Önüne çıkan yaya olsaydı nolacaktı hiç düşündünüzmü?
Bu tür hareketler 4 tekerlilerin Motorculara olan bakış açısını olumsuz etkilediğini ltf unutmayalım.
Arabayı suçlayan arkadaşların varsa tabi sürücü belgelerinin yeniden gözden geçirilmesi gerekir.Sizde trafik için potansiyel bir tehlike oluşturuyorsunuz.
Araç dönüş için anayola çıkış yaptığı anda motor ile araç arasında en az 150 mt var ve motorcunun görüş alanı açık.Çıkış yapan aracı görmemek için kör olmak lazım.150 mt mesafeden 200 KM hız ile gelseniz bile en kötü frenaj ile durursunuz.
Yurdumun güzel insanları...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)