Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu

22 Kasım - Beykoz sahilde kaza yaptım (Video)

Motovento
    REKLAM ALANI
    berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://youtu.be/inOjVffGz_I?t=2m41s
    100km hızla ani fren örneği, 2 teker de en ufak kayma yapmadı. Aynı konumda olsam o yolda o hıza çıkma hatasına düşsem bile araba burnunu çıkardığı anda frene bassam durmuştum. 40km altına inince manevra yapma hakkım da saklı ayrıca, o da kurtarır durumu.
    Modifiye 210cc Cg ile kısa bir sabah sürüşü valla yolladığın linkte bu vardı ve ortadan başlıyor doğru video mu ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı berkcigdem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Modifiye 210cc Cg ile kısa bir sabah sürüşü valla yolladığın linkte bu vardı ve ortadan başlıyor doğru video mu ?
    Evet ortadan başlattım boşuna izlemeyin 2 dakka 41 saniye diye
    berkcigdem bunu beğendi.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Adam tamamen haklı, yola kamyon kadar yavaş çıkmış. Adama o kadar uzaksın ki onun seni beklemeyeceğini tahmin etmen ve 2 saniye önce gazı bırakıp frene hazırlanman gerekirdi. Hızlı olduğun için beklemesi gerektiğini düşündün muhtemelen ama o karanlıkta adam senin ne kadar hızlı gittiğini anlayamaz.

Geçmiş olsun.
    barodi bunu beğendi.

feti_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 700
    Geçmiş olsun arkadaşım,
    Bence kazadaki en büyük sorun aşırı hız.
    Adam bakmamış olabilir ama emin olmanın imkanı yok çünkü adam baktığında sen çok geride de olabilirsin
    samet10 bunu beğendi.

schumacher__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık 4 teker..
    vay arkadaş, burada da arabayı suçlu çıkaranlar olmuş ya
    trafik durmuş, araba yavaş ve kontrollü bir şekilde çıkış yapmış, arada onlarca metre var. Motorumuz ise böyle bir yolda 90 km hızla geliyor, duran trafiği görmüyor, çıkan araba var, arada saniyeler var, kaymamak için freni de tam basmıyor, göz göre göre gidip arkadan arabaya vuruyor ve suçlu olan araba oluyor öyle mi?? Kusura bakma dostum ama bu videoyu gören herkes senin 8/8 suçlu olduğun kanaatine varacaktır. Keşke adamın iyi niyetli 100 TL teklifini kabul etseydin, şimdi zararın büyük olacak.

Bi de şu var, videoyu izlerken kazayı arabaların sağındaki daracık yerden geçerken bekliyordum, bu şekilde devam edersen yakında oradan çıkan bir yaya, ya da az bişey geri çıkan bi araç veya çukurdan kaçmak için az bişey sağ yapan bir araç sayesinde onu da izleriz. Ama onun sonuçları bu kadar hafif olmaz, benden uyarması. Ben de diyorum bu araba sürücüleri neden bu kadar küfür ediyor motorculara heryerden çıkıyorlar diye. Biz suçu kuryecilerde arıyorduk, meğerse adamlar haklıymış
    Mengu16, Memento-Mori, bpak ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6N
    Malesef frenle duramamak kötü olmuş, fren çalışın ve panik kademeli frenaj öğrenin, rosso 2 kaydırmanız büyük başarı olmuş arabanın bi hatası yok, sizde birşey olmaması (özellikle ellerde) sevindirici çok geçmiş olsun

S6453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Çok geçmiş olsun dostum

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Geçmiş olsun.
    Abi yaş 55 oldumu ALACAXIN adamın elinden ehliyeti. Tüm selahiyetini kaybediyor adam özelliklede görme, işitme..
    Bu ihtiyarlar sebep zaten, çıktın yola ne diye oyalanıyorsun önün boş basıp gitsene arkandaki akan trafiği neden yavaşlatıyorsun. Yola çıkıyor kıçını toparlayamadı halen. İhtiyar zaten o karanlık havada 2 mt. önünü göremezki seni aracının içinden görsün, boynu dönmüyor..
    Babama da kızıyorum zaten bu konuda..

Ahmetcan45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125 -- YZF R25 -- CBR 600RR -- YZF R1
    kamera kaydın ile yarayabilir ama hızlı oldugunu da kanıtlayabilir uzakta oldugun için adam görmemiş olabilir yaşlı zaten geçmiş olsun sonuçu paylaş da mrk ettirme bizi

fatih. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pulsar
    Geçmiş olsun
    Motoru frenlerken yatırmaman çok iyi olmuş panik olsan kötü şeyler olabilirdi

Cavalry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    LandCruiser
    Alıntı awesomee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben hala vurupta ayakta nasil durdunuz hayret ediorum.. olay aninda hiz biraz yuksek frene asilinca da teker kitlenior napcagini bilemiosin iki ucu seyli degnek..
    Bu videoyu izlememişsiniz anlaşılan
    (Kısık seste izlemenizi tavsiye ederim.)

something123 bunu beğendi.
    Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz... Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süreceğiz... Açtık mıydı hele bir son vitesi, adedi devir. Motorun sesi.

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    1 Vites düşüp fren yapsaymışsınız 5 metre önce durabilirmişsiniz gibi geldi. Ben en son debriyajı çektiğinizi görüyorum, durma noktasında vurmuşsunuz, belki biraz daha sert bassanız yine dururdu,. Geçmiş olsun. Çok aşırı hızlı olduğunuzu da düşünüyorum, sadece biraz tecrübe eksikliği gibi geldi bana çünkü yan tarafta durabileceğiniz bir alanda vardı. Tekrar geçmiş olsun. Allah beterinden korusun

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı ZümeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun.
    Abi yaş 55 oldumu ALACAXIN adamın elinden ehliyeti. Tüm selahiyetini kaybediyor adam özelliklede görme, işitme..
    Bu ihtiyarlar sebep zaten, çıktın yola ne diye oyalanıyorsun önün boş basıp gitsene arkandaki akan trafiği neden yavaşlatıyorsun. Yola çıkıyor kıçını toparlayamadı halen. İhtiyar zaten o karanlık havada 2 mt. önünü göremezki seni aracının içinden görsün, boynu dönmüyor..
    Babama da kızıyorum zaten bu konuda..
    Önde trafik durmuş görmüyormusun ? Arabaların üzerine mi çıksın adam ? O araba çıkmasa motor ne yapacaktı acaba o hızla, 2 şeridin ortasında arabaların arasında 80km hızla falan mı gidecekti ?
    Cavalry, sagat, samet10 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Geçmiş olsun. Ufak hasarlarla ( bedeni ve maddi) atlatmiş olman sevindirici. Kara yorumna gelince : Sanki durabilirmişsin gibi geldi. Elin frene gitmemiş sanki. Asılsaydın dururdu. Ön frenden çok arka fren kullanma alışkanlığın var ise bundan bir an önce kurtulman gerekli. Böyle durumda öne asıl, düşerse düşsün.

natila - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 + HD sporster xl 1200 custom cb
    bodoslama yola direk çık sonra gelen motor hızlıydı suçlu motor de... bu da iyi...ozaman yayalar otobana dalsınlar ezilince de araçlar hızlı geliyordu diye haklı çıksınlar bu daha da iyi...

Bir sorum olacak bu motorla kaza yapan arkadaşın ilk motorumu? Deneyim nedir? istanbul trafiğinde motosikleti ne kadar kullanmıştır..

Bundan sonra defalarca yazdığım yine bıkmadan yazacağım şey şu.. Bu aletin teknik profesyonel eğitimini alın bu bir. ikincisi iyi kalitede bir otomobil 100 km ile giderken tüm elektronik sistemler dahil yaklaşık 35 mt civarında durabilir bu iyi bir motosiklette 40 mt civarıdır. Ortalam bir motosiklette ise 50 mt üzerinde gerçekleşir. cbr 250 için konuşuyorsak lastikler ne olursa olsun bu seviyede motosikletler çok iyi frenlere sahip değildir!!!! Yani motosikletle yapacağınız panik frende araba gibi duracağınızı beklemeyin... Bu seviyede bir motor ile frenleri limitlerinde kullanmakta zaten motosikletin dengesini çok rahat bozacaktır.

Trafikte seyrederken mümkün olan en büyük viteste motosikletin devir ve ivmelenmesini en yumuşak şekilde olmasına dikkat ederek giderseniz. Gazı kesip fren yaptığınızda daha az itme kuvvetine maruz kalırsınız..

ÖZeti şu YAVAŞ GİTMEK LAZIM ..
    samet10 bunu beğendi.

Cnyttri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba CR1 (2014)
    geçmiş lsun kardeşim.allah beterinden saklasın.ne yazıkki bu memleketin trafiği bvöyle.yapacak bişi yok.geçmiş olsun tekrardan
    Cnyttri

Öncelikle geçmiş olsun.Yorum yazan motosiklet sürücüleri hemen hatayı otomobile kesmiş ama Beykoz sahil yolunda hız limiti nedir? Bu hız limitleri sadece otomobiller için mi geçerli? Hızlı olduğunuz için hatalı sizsiniz. Otomobil sizi karanlıkta ve o hızda görememiş ve çıkmış olabilir.

sürüşte sıkıntı var. bu kazadan ders alıp bir sürüş eğitimine katılmanızı öneririm. geçmiş olsun.

bizim ülkede tali yoldan ana yola çıkan kişi hızlanmıyor aksine yavaşlıyor. normalde ana yola çıkan araçlar hızlarını bir an önce arttırmalıdır ama bizde bu geçerli değil. tıpkı otobanda 70'le giderken en sol şeride geçen amcalar gibi. bunları önceden kestiremezsek hayatta kalamayız.
    samet10 bunu beğendi.

samet10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax 400
    kardeşim çok ucuz kurtulmuşsun tebrik ediyorum şanslısın sadece maddi hasar olduğu için.

kamera kayıtlarına göre büyük suç sende biliyorsun sanırım.

öncelikle hız sınırı o yolda 50 biliyorsun galiba.
    onun yanında sollamanın yasak olduğu yerde araçları sağından geçiyorsun.
    3.sü ilerde trafiğin durduğu belli ama sen yapıştırıp gidiyorsun bu senin tercihin o araba çıkmasa bile çok zor duracaktın.
    4.sü yerdeki çizgiler tek çizgi giderken o aarbanın çıktığı yerde kesik çizgiler var.

maalesef o adam sana yol vermedi ama zaten yolun durduğunu bilip seninde yavaşlayacağını düşünmüş olabilir.

maalesef biz daha büyük tehlikedeyiz daha çok kendimizi düşünmeliyiz

REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)