:çarptığın araçtaki kusur58 sendeki30 diye bi hesap yapıyorum kalan pay asfalt ve ışık yapılandırmanindir geçmiş olsun
:çarptığın araçtaki kusur58 sendeki30 diye bi hesap yapıyorum kalan pay asfalt ve ışık yapılandırmanindir geçmiş olsun
çok geçmiş olsun
kusura bakmayın ama hata bence sizde. kanunen de arkadan çarptığın için % 100 sen suçlusun.
adam yola çıktı ve durdu durmasının sebebi trafik.
anlamadığım nokta sen sanki duracak gibisin. yani hızın çok yüksek gelmedi bana.
sanki bile bile gidip vurmuşsun gibi duruyor.
bir arkadaşın dediği gibi bana görede 8de 8 kusur çıkması muhtemel sana.En azından ciddi bir problem olmamış sana ama şans eseri olmamış dersek yeridir.
Benim gördüğüm bir kere trafiği okuyamıyorsun arkadaşım,bunu yapabilmek içinde tecrübe bir noktaya kadar götürür seni,kesinlikle eğitim almalısın.
Bunun haricinde,panik fren denilen bir mevzu var ve senin bu kaza videon kesinlikle eğitimlerde ders olarak gösterilmesi gerekn bir video.Sen erken fren yapamamanın sebebi bir önceki sebebden ötürü yani trafiği okuyamadığın için panik fren edemiyorsun.Panik freni bilseydin,olduda dalgınlık oldu geç gördün aracı (bu hepimizde olan şeyler) sol tarafa kırıp kendini kurtarabilirdin,sol şerit boş görünüyor en azından kendini kurtarma şansın var gibi duruyordu.sağ şeritte ise dar bir pozisyon var kurtarma imkanın riskli olurdu ama ben olsaydım panik fren sol şerite ani manevra eder öyle dururdum.SS makineler kıvrak ve seri aletlerdir,bu söylediğim manevraları çok rahat yapabilirsiniz.
şans eseri kurtulman her daim sürmez,eldinesiz sürüş yapmışsın ayrıca buda ciddi bir sorumsuzluk bence.Kaza yaparız,kazada hatalarımızda olur,eksiliğimizde ama ekipmanlar konusunda eksik olmak kötü örnek teşkil ediyor.Ayrıca hız konsundada ben katılıyorum,o tarfikde tapa gaz gidilmez,zaten ülkemizde çoğu kazanların sebebi SS motorları bilinçsizce kullanan arkadaşlardan kaynaklanıyor.temel sıkıntı ise eğitimsiz bir şekilde bu motorları kullanmak.
Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye
forum olarak benle başlayan zincirde awesomee ismini hatırlamadığım bir iki kişi falan en son da sen. mt nereye gidiyor sayın mod?
latife bi yana geçmiş olsun inşallah fazla hasar cıkmaz.
aga geçmiş olsun ama;
vidyonun başından sonuna kadar hatalısın yaa olmadı yani lastikler falan,
ne lastiği önce bi eğitim al dicem ama alakası yok kurallara uy araçların sağından geçilmiyor (bende geçtim ama sürat en çok 20 kmdir)
amcayı boşver kendini düşün ya daha kötü bişey olsaydı SANA!!!
tekrar geçmiş olsun sana ama lastikten önce kendine bak.
bidaha böyle birşey yaşamaman dileğiyle.
ya bırakın şu araçların sağından geçilmez laflarını yaa,,bütün motor kullananlar hem sağından hem solunda hem ortadan daha doğrusu boş neresiyse oradan geçer ve ben geçmiyorum diyen kim olursa olsun yalan söylüyodur,ben de dahil olmak üzere boş bulduğumuz her yerden geçiyoruz ve geçmeyede devam edeceğiz,,yoksa otomobil gibi sadece şeritten gidip aynı şekilde trafikte bekledikten sonra motor kullanmanın ne anlamı kalıyo,,
ancak bunu yaparken trafiği okumak çok çok önemli,en kötüyü hesap ederek bunu yapmak lazım ki yukardaki videoda kusura bakmasın ama bana göre motoru kullanan arkadaş hatalı,trafiği okumadan en kötüyü düşünmeden motor kullanıyor,hemde gece,,
keşke dayının verdiği 100 tl yi alsaydın,çünkü hatalı sen çıkacaksın büyük ihtimalle,ve sonraki trafik sigortanda çok uçuk bir rakam olacak
YERUÇAĞI trafik kurallarını biliyorsun dimi?
ha sen geçmiyomusun yani,onumu demek istiyosun,trafik kurallarını bilmek ayrı bişey,,onun gibi trafik kuralı olupta uygulanmayan bir dünya kural var ,nette araştır neler görürsün sende şaşırırsın
Aha işte abs böyle durumlarda lazım.
Acaba kayarmı diye korkudan freni azıcık sıkmışsınız.
Abs olsa idi freni içiniz rahat sıkıp boşluğa rahatça kaçabilirmişsiniz. Kafanız frende olmazdı,tamamen kaçış yerinde olurdu.
Geçmiş olsun. Size birşey olmaması sevindirici. Türkiyede cezaların ve ehliyet sisteminde birçok değişikliğin getirilmesi şart.
Şunuda belirtiyim o yol için olması gerekenden daha hızlısınız.
Kardeşim çok geçmiş olsun.. Sende bir şey olmaması çok sevindirici, fakat bu kazada sen suçlusun.. Lütfen kızma yazdıklarıma..
*Hiçbir zaman sağdan geçme (en azından akan trafikte) sollayacaksan aracın solundan yaklaş çekilmezse farı yapıştır o zaman çekilir biraz kenara ya da karşı şerit uygun olduğu zaman geçersin..
*Kaza yaptığın yere gelirsek, eğer senin çarptığın araba orada olmasaydı bile senin hızın o kadar yüksek olmamalıydı..
*Hiçbir zaman kaçış,fren,gaz,manevra vs.. limitlerini %100 zorlama, kendi güvenliğin için bi miktar pay bırak her zaman..
*Kaza olduğu zaman herkes ne der ? Yaa biraz daha mesafe olsa kurtaracaktım ya da yaa biraz daha zaman olsa kurtaracaktım.. Kurtar o zaman bu senin elinde mesafeyi de sen belirliyosun,(gittiğin hızdan dolayı zamanı da sen belirliyosun.) Bazen engelleyemeyeceğimiz kazalarda olabiliyor tamamen karşı tarafın dikkatsizliğiyle.. Tekrardan büyük geçmiş olsun..
Lütfen yazdıklarımı yanlış anlama ve kızma..
Motora binerken ölmeni değil, ölene kadar motora binmeni isterim..
Keyifli sürüşler..
Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz... Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süreceğiz... Açtık mıydı hele bir son vitesi, adedi devir. Motorun sesi.
Sen çok yaşamazsın motosikleti bırak bence, nasıl bir acemilik stilidir, fren yapmayla alakan yok, manevra hiç yok, o kazadan fren yaparak yada manevra yaparak kurtulabilirdin. Kaldıki esas büyük kazayı mercedes ve sahini sağlarken yapabilirdin. Araç hiçbir zaman sağlanmaz. O yolda okadar hızlı gidilmez.baştan sonra hata dolu bir sürüş. Bu ara moda oldu senin gibi acemi yeni yetmelerin altında 250cc spor motosikletler senin gibi manyak manyak gidiyorlar. Bedava yaşıyorsunuz.
tekrar geçmiş olsun arkadaşımıza.
YERUÇAGI bidaha oku yazılanları. başka cevap yazmıyacağım.
Sevgili kardeşim; trafik kurallarına göre kim haklı kim haksız konusuna girmeyeceğim, lakin sende büyük kusur var. 1ncisi gece sürüşünde bu mevsimde gereksiz sürat yapmışsın. Çarpmadan önce süratini artırıyordun. En büyük kusurun ise; Türkiye de trafikte envai çeşit denyonun, bin bir türlü mallık yapabileceğini unutmuşsun bir an. Sonuç kaza olmuş. Şükür ki sende bir şey yok. Bunu bir hayat dersi olarak kabul et ve özellikle eski model arabalar olmak üzere trafikte hangi model arabaların hangi mallıkları yaptığını izle.
Geçmiş olsun
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Sunu söylemek istiyorum dikkatinizi dağınık aklınız ve gözünüz yolda degil ve motosiklet sürme becerinizi gelistirmenizi tavsiye ederim. o mesafede Bedford kamyon dururdu yani kesinlikle eğitim almalisin. Dikkat etmeniz gereken sadece ilerlediğiniz yol degil ki o araç yola çıkmasa bile bi önündeki araca kadar da duramayacaktiniz. Ulan biraz çıkıp aksiyon yapayım motorla diyorsan eger bütün dikkatin aklın gözün bedenin ruhun yolda olmali.
çarptığın araba ya bakmadı yada baktı da görmedi çünkü baktığında sen görüş alanında değildin zaten ona çarpmasaymışsın onun bi önündekine veya onun önündekine çarparmışsın hemen önünde konvoy varmış
hiç durmayacakmışsın gibi gidiyorsun
amcaya ona buna bişey olmaz sana olur. 2000 yılında senin gibi kullanırken gençken diyeyim (arabanın sağından giderken araba sağa döndü ben arabaya vurup üstünden uçtum ne kask ne eldiven ne dizlik o zamanlar ekipman kullanan kimse görmüyorduk bile tabi ölmemize mani değil şans eseri ölmedik) kaza yaptım 15 gün zor yürüdüm ne trafik okuyabiliyorduk ne ön görü vardı ne kötü ihtimallere göre kullanıyorduk, kendimizi ölümsüz görüyorduk demem o ki bu seferlik şansın yaver gitmiş böyle kullanmaya devam edersen Allah korusun kötü haberini duyarız
Ben hala vurupta ayakta nasil durdunuz hayret ediorum.. olay aninda hiz biraz yuksek frene asilinca da teker kitlenior napcagini bilemiosin iki ucu seyli degnek..
SCORPİONS 59 neyi okuycam,sağdan geçilmez demene bende motorla araçların sağından solundan boş olan her yerden geçmedim veya geçmiyorum diyen yalan söyler dedim bana trafik kuralını söylüyorsun,bende sana uygulanmayan birsürü kural var dedim,,niye zoruna gidiyo anlamıyorum sanki sende dahil geçmeyen varmış gibi,,sen istanbulda araç ve motor kullanmamışın belli oluyor,yoksa böyle konuşup durmazdın
https://youtu.be/inOjVffGz_I?t=2m41s
100km hızla ani fren örneği, 2 teker de en ufak kayma yapmadı. Aynı konumda olsam o yolda o hıza çıkma hatasına düşsem bile araba burnunu çıkardığı anda frene bassam durmuştum. 40km altına inince manevra yapma hakkım da saklı ayrıca, o da kurtarır durumu.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)