Araba bagajlarından lafı açacağım ama hukuk ve devlet otoritesine saygım bunu engelliyor...
Araba bagajlarından lafı açacağım ama hukuk ve devlet otoritesine saygım bunu engelliyor...
Herkese motorlu günler...
bende kendime bir motor almayı istiyorum ve bianchi falcon herne kadar çinlide olsa hoşuma gitti fiyatıda düşünürsek fena değil.bugün yamaha lara bakarken satıcı bir konudan bahsetti doğrumudur bilen varmı merak ettim.
yeni çıkan bir vergi kanunu varmış.yutdışından gelen motorlar için ekstradan 300 usd vergi alınacakmış. almak için acele etmelimiyim .bilen varsa yazsın arkadaşlar.bide bu kazığı yemiyelim....
Dogrudur ama sifir motor almak zorunda degilsin. Ben iki kez cinli sifir motora bindim sonra ikinci el Japon aldim , inan bana sifir japondan daha saglam cikti. Ikinci el japon al hem daha ii bir yatirim hemde vergi kazigi yok.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
merhaba arkadaşlar ben suan gürcistan sınırına 150 km uzaklıktayım ve ordan motosiklet almak istiyorum. fakat normal şartlar altında bu mümkün degil alsam bile türkiyeye getiremem. fakat benim merak ettigim gümrükten vergilerini versem(%18kdv+%22 ötv) yinede getiremezmiyim? bunu yapmamın nedeni gümrükte vergilerini versemde yine yurt dışından aldıgım motosiklet çok ucuza geliyor.
ötv %22 den fazla galiba sanırım.Aslında motorları kısa zamanda almak lazım.Bi sürü vergi eklemişler gene.
Metin ÖZKUL
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak...
Benim de aklımda vardı da bir ara. Ama inan bana buraya getirene kadar gene aynı para oluyor o motor . Vergi falan ödemek istemiyorsan 6 ayda bir giriş çıkış yapman gerek birde . Ya tam anlamıyla biliyorum bu işleri ama sınırda çok sorun çıkarıyorlar emin olabilirsin. Yani burdan al daha iyi bu arada motor ne ve kaç para istiyorlar
[B][COLOR="Cyan"][COLOR="Purple"]Yarış kazanmak istiyorsan, ne hızda gitmen gerektiğini bilmeli ve o kadar hızlı gitmelisin; ne eksik ne de fazla...[/COLOR][/COLOR][/B]
almak istedigim motora tam karar vermedim am hangi motor olursa olsun. benim 120 km ilerimde yani gürcistanda 2. eller çok ucuz. ve gürcistandan ben pek yamaha honda göremedim. tek motor var oda bmw 1200 ve 650 likler onlarıda almayanı dövüyorlar. bakın daha yeni sordum.arabalardan 1995 bmw 3.18 4000$. motosikletlerin fiyatını siz düşününaslında bazen aklıma gelmiyor degil. hurda bir motosiklet alıp orda içini doldursam
Türkiye'deki gümrük mevzuatı 2. el araç ithalatına izin vermemektedir. Bu nedenle Gürcistandan motosiklet yada otomobil getiremezsin. Vergilerini ödesende olmaz yani. Mesele vergi meselesi değil Türkiye hurda araç cenneti olmasın diye 2. el motorlu taşıtların ithalatı kısıtlanmıştır.
dışardan 2.el aldırmıyorlar. 0 ınıda biz üretemiyoruz.
yamahanın veya hondanın türkiyede fabrikası olsa almanyada oldugu gibi ozaman durum degişir sanırım.
walla kardeşim yurt dışından mı ???
Ben çok uğrastım amma olmadı.. Fransa dan getirtemedm walla.. gürcistan olur mu bilemem!
Belli bir süre bindiğini ve türkiye de bineceğini garantileyebilirsen vergilerini harçlarını masraflarını yatırırsan getirtebilirsin.....Ama burda satışına izin vermiyorlar, şerh koyuyolar......
1990 da böyleydi....Gümrük yasasını okumak lazım....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
valla burası türkiye burda biseyi ucuza aledeceksen olmaz muhakkak bi engel cikat ama pahalıya alcaksa hemen hemen bir sürü olanaklar ve imkanlar var anlamıssıdr herhalde....
B-L-A-C-K-M-A-N ikitekerli koca dünya:cat:
arkadaşlar yani vergilerini ödediğimiz takdirde motosikleti neden sokamayalım ki ülkeye getirtmeye çalışan arkadaşlar bi aydınlatırsa sevinirim
Cevap veren arkadaşlara çok tşk.
Konu hakkında daha fazla bilgisi olan yok mu?
mrh türkiyeye ithal kaydıyla getirilecek motorlu araçların 0 km olması lazım.
kitaba bakar sana yazarım.ama teknik açıdan getirecek kişi olmuyor.ticari maksatla getirmen lazım.yani şirket üzerinden getirebilirsin. ozamanda servis garantisi için sanayi bakanlığından izin alman gerekiyor. yani uzun iş
diğer bir durum.yurt dışında ikamet eden ve çalışan işçi sıfatındaki vatandaşlar için yani yurd dışında en az 3 yıl kalma şartı var. oz aman 2.el getirebilirsin ama bu kesin dönüş yapma şartına bağlı.motoru aldığın yaş 3 yaşından aşağı olamaz.yeni motoru getiremessin en az 6 ay üstüne kayıtlı olması lazım.ama 3 yaşında aldığın motoru 10 sene sonrada getirebilirsin.dediğim gibi kesin dönüş şartı var.motorun meşeine bağlı olarak gümrük vergisi, kdv ve ötv var.kesin olarak hangi şekilde getirmeyi düşünüyorsan yaz pazartesi kesin cevap yazarım.
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL, AYNI DUYGUYU PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR
cevabın için çok tşk.
Bu yazdıklarından getirmem imkansız gibi görünüyor. Neyse motor alırsam en azından bakım ve yedek parça olayları için yurt dışına çıkarım artıkım Nasıl olsa Gürcistan motor servislerinden daha yakın( birçok japon motosiklet firmasının servisi en yakın Samsun'da.Yani bana 600 km civarı uzaklıkta)
madem yurtdışından motor almayı düşünüyorsunuz bende prosedürün yanısıra alınacak ülkenin fiyatlarına da dikkat edin derim.işim gereği geziyorum ve en son güney afrika Cape Town'da 2005 model 0 km'de honda cbr 1000 fireblade
9000 RANT yani 4-5 bin YTL arasındaydı..fiyatı görünce parçalayıp götürmek istedim ama vaktim yoktu maalesef..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)