yahu benelli deki arkadaşlar hiçmi nabız yoklamıyor şu sitede ne kadar çok alıcı vardı. Benim bi arkadaşım kesinlikle alırdı. Benim gibi skutercinin bile aklını çelmişti bu motor.
Ha nc750 kullanan arkadaşlar motorlarına toz kondurtmuyor tamam motorunuz sağlam ama benelliye boş beleş sallamayın cbf 150 den hallice tipi var motorunuzun. son hız desen yok hızlanma desen hiç yok. araba motorlu motosiklet. Toplu taşımadan kurtarıyor sizi hepsi bu. Siz benelliye sallayacağınıza çokmu para verdik diye bi düşünün derim.
Hiç alınmayın gücenmeyin. Ne abartınız be nc yi
Suzuki AN125 47000Km,Sym Gts 250ievo 4000km,CBR 125 6500Km, ,Kawasaki Ninja 250R 14000km
Yamaha Xmax250 ABS 7000km, KTM Duke 200 ABS 3100km Yamaha Xmax250 8000km, Xj6n 18000km Xmax 250 Yollarda..
Hocam aradaki fiyat farkı önemli değil işte. Çünkü araya fiyat farkı koymayı unuttu benelli.
Bilmiyorum da bayide sıfırı var. Valla tenere gibi bir efsaneye binmek için (ikincil kıstasım NC idi ki oda aynı vergi dilimine giriyor) o vergi farkı gözardı edilebilir diye düşünüyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:40 ----------
Tenere için de yorum bekliyoruz sizden...
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:44 ----------
Aaaaaa niye öyle diyorsunuz? Servisleri iyidir iyi, yahu kullanıcısı kabul ediyor servis olayını, hala itiraz edenler var.
(Daha önce de yazmıştım, yine yazıyorum)
Motor istediği kadar iyi olsun, servis ne durumda, parça ne durumda, ikinci eli var mı gibi sorulara verilecek cevaplar "kaliteli" markalar ile yarışmadıkça, istersen mars teknolojisi ile yap motoru, ne fark eder?
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:47 ----------
Pulsarın durumu farklı, onun akü marş basıyor da bir çok motorun göstergesi gelmiyor. O daha garip. Motor 30 40 saniye çalışınca geliyormuş. Anlamadım ki, gösterge bu, ısınmaz etmez. Garip bir durum pulsar. Ben yazın bindim pulsara, kışa kadar binip kışın sattım. 7500 liralardayken fiyatı, alınası bir motordu, 2016 modeller 9 bin papel etmez kişisel kanaatim.
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
Ben de farklı bir bakış açısı getireyim. Eğer Honda CB500x getirmiş olsaydı kaç paraya piyasaya sürerdi? Sizce kaç para ederdi? 28-30bin arası CB500X satıldığını varsayarsak kaç kişi Honda yerine Benelli'yi tercih ederdi? Fiyatının uygunluğuna bir de böyle düşünerek karar verin isterseniz.
Zaten Benelli'nin bu fiyatı vermesinin sebebi öyle bir seçeneğin olmaması. Honda şu anda 2016 CBR500R'ı 27800 TL'ye satmaya çalışıyor. Kendi kazıklama politikasıyla X modeli gelse kesin 30 bin diyecektir. Eh o 30 bin olursa 750X'in durumu ne olacak orası belli değil. Bu karmaşanın içine girmemek için CB500X'i getirmiyorlar. Onlar getirmeyince de fırsattan Benelli yararlanmaya çalışıyor. Yoksa CB500X, olması gerektiği gibi 25 bin civarına gelse o zaman Benelli de buna en fazla 22 diyecekti. Bu arada ilanlarda Urfa'da bir tane 2105 model sıfır CBR500R var, 22250 TL diyorlar, balıklama atlayın derim.
Ayrıca şu var ki ben bu motorun kalitesinin Honda'nın 500 cc'lerinden aşağıda olduğuna inanmıyorum çünkü TNT250'yi biliyoruz. Burada Benelli tarafında denenmemiş tek şey var o da ABS'si. Nasıl bir performansı olacak kimse bilmiyor.
Geçen yıl 144 bin adet olan satış adedinin bu yıl daha küçüleceğini öngörmek zor değil..
20 Bin TL üzerinde bu ülkenin motosiklet satış adedi toplama oranla %15 i bulmaz..
Şimdi Benelli iyidir kötüdür ayrı. Bu fiyatlarla satış olmaz.. Çünkü Türkiyede motosiklet pazarı hala yok.. Oluşturmadılar distiributor ve markalar bu işi berbat yaptı ve yönetti.. Arabayla kıyaslamayın Türkiyede oturmuş bir otomobil müşteri potansiyeli var.
Kalite algısı dışardan bakışla farklıdır. Ancak Multistradayı kopyalamakta behis görmeyen markanın ince ince kalite konusunda çok çok hassas davranacağını sanmıyorum..
Daha öncede yazmıştım. Alırsın Hondayı 10 yıl Benelliyide alırsın.. 10 yıl sonra bakarsın hangisinin plastiği solmuş, vidaları gevşemiş, paslanma / korozyon olmuş falan filan. Daha bir çin markası yada hintli rüştünü ispatlamadı. ispatlaması için 10 yıl dolaşması lazım. Görüntü bir şey ifade etmez..
4 Tekerlekli bir taşıt 8 bin parçadan oluşuyorken 50 bin tL ye alabiliyorsak. Orta halli motosiklet 15 eder hadi 20 etsin. 30 lar 40 lar 50 ler Türkiye motosiklet sektörünü gömer üzerine toprak atar..
Kopyalama mevzuları sürekli konuşuluyor ama şöyle de bir düşünün, ben bir otomobil fabrikasında çalışıyorum ve burada yeni çıkacak araçların son ana kadar fotoğraflarının çekilmesi yasaktır. Dünyada bütün firmalar bu gizliliği uygularlar ama sokağa çıkıp baktığınızda bütün araçlar birbirine benzediğini görürsünüz. Bundan 20 sene önce 100 m öteden gördüğümde bütün modelleri tanıyabiliyordum ama şimdi amblemini görmeden tam karar vermiyorum. Aslında hepsi birbirini kopyalıyor ama bunu istem dışı yapıyorlar, ister istemez sokakta kafalarına kazınan görüntülere benzer tasarımlar çıkarıyorlar. Bir de günümüzde her şeyin bir modası var gibi sanki. Son yıllarda endurolarda gaga olması kuralı çıktı mesela ve bunu da tümü 1200GS'lerden kopyaladı. Tüm kafes şasiler Ducati Monster'lardan kopyalandı. Zamanımızda özgün tasarım yapacak yetenekte araç tasarımcısı yok gibi bir şey, o yüzden artık bu tasarım benzerliklerine tam olarak kopyalama denemez. Ha birebir aynısıdır o zaman kopyalanmış derim. Örnek Lifan KPT200 birebir NC750X kopyasıdır. Gelse alırım, o ayrı. Ahanda Bu :
Benelli fırtınası forumu bir süre daha sallayacak gibi. Tamam multistrada dan esinlenmisler hadi çalmışlar diyelim ama arkadaş motoru ilk gördüğümden beri çok begeniyorum, fuara gidip görebilmeyi çok isterdim. Neyse aranızdan birisi alsinda görelim, kotumu iyi mi
Bence bu alet multistaradan da hoş görünüyor.
Multi ufacık alet. 2 sene önce fuarda oturmuştum , bumu o fotolarda kocaman gözüken alet demiştim. Heleki V-strom heybetine alışık olunca iyice cbf e oturdum gibi hissetmiştim.
Trk hem daha iri hemde estetik.
O kopya kopya diye çamur attığımız alet Nc den 3 kat daha yakışıklı ve albenili.
Nc nin bu alet yanında tek artısı Honda olması.
Keşke honda kopyalasa. Ben razıyım kopya motora binmeye.
Nc akıl , Trk aşk evliliği olurdu benim için.
Yok mu hiç fuar da TRK502 fotografı çeken?
Bir yıldan fazla süre Pulsar kullandım. İzmir soğuğu ağır değildir pek ancak bir kere bile çalışmadığı hatta direndiği olmamıştır Pulsar'ın. Onu satıp Ducati Monster 696 aldım, aynı soğukta defalarca çalışmayıp rezil etmişliği vardır beni. Aküdendir dedim, kontrol ettirdim, akü sağlam, forumlarda inceledim, yurtdışı dahil kronik rahatsızlık olarak çıktı.
Bu motoru almayı düşünüyorum, tamam fiyat az değil ama ben o riski alacağım sanırım. İzmir'de güzel servisi var Aslan Motor. İkinci eli mi olmazmış çok da fifi, zaten alırsam kullanırım. Bu arada tüm motorlarıma sağlam bakım yaparım dolayısıyla herhangi bir sorunla karşılaşacağımı sanmıyorum. Mayıs ortası teslim edilecek, incelememi ve yorumlarımı dürüst şekilde paylaşırım.
Bende de Pulsar var. Ankara'nın ayazı sağlamdır. Kar kış demedi tek marşta çalıştı. Akü kendi aküsü değil tabi ki başıma ne geleceğini bildiğim için aldıktan bir süre sonra sorun yaşamadan aküyü değiştirdim
Bu ulkede kaç kişi 20 bin tl uzerinde motosiklet alacak güce sahip bu bir. Bu kişiler neden Benelli yi tercih etsin bu da iki.
Suzuki sv650a 27500 ken kac adet satti da fiyatini 36 bine çıkardılar.
Forumdaki kavganın aynisi zaman zaman motor un başında da yaşandığı için nadir olarak boş gorebiliyorduk trk yi.
Fuara 2 kez gitmeme rağmen tek çektiğim fotoğraf cg ye gaziantep stili yatarak çekildiğim.
Multistrada dan belki esinlenilmis olabilir ama kesinlikle kopyası değil. Mayısta gelecekmiş o zaman kavga biter inşallah.
Ben tenere sahibiyim 2015 abs li bu tarz motorları alma sebebi raxingciler gibi vututu yaptırmak değil dağa bayıra gerrkirse dünya turuna çıkıp sağ salim geri dönülmesini sağlamasıdır.
Benelliyi gördüm kapıkuleden çıkıp bulgaristanı yarılamadan parçalanacak hissiyatı veriyor fuarda gördüm,arka fren manetinin ordaki yağlı boya çalışmasına kimler dikkat etti?
Sanki yağlıboya çekilmiş gibi
Bu motosiklet amaca uygun değil
Cebe uygun değil o fiyatlara dolu tenere alırsınız 2-3 yaşında
Amaç nedir anlayamadım ben
Ne hayaller kurmuşum neyse tenere sıfır 31.000 tl, bunun 27.500 tl değil mi? Tenere full 38400, bunun daha azdır heralde, 30000 miydi?
Arkadaşlar modern develüasyon oldu, fiyatlar dövizle hopladı zıpladı, nazlı yare şimdi mi dokundu hep başımıza gelince mi yaygara çıkarıcaz
İş bitmiş, fiş gitmiş, geçmişler olsun döviz daha da kudursun da hadi bakalım her gün 100 tl'lik benzin almaya devam
Kimin umrunda dövizdeki bu katlama? Her sene sonu vurgun var, elbette herkes farkında, parası olan dolar alıp yığıyor, almayan enayi durumunda kalıyor, döviz nerelerde bir yatırım aracı acaba, bilenler yazsın ...
Son söz mondi rx3i alın çinden buraya sürülerek geldi, tatmin olmuyorsanız uzaya da sürerek götürürler, 12500 tl mi neydi, sudan ucuz bir ara 10-11 idi, o bile zam gördü
27.500 fiyatı ne zamana kadar devam edecek acaba motorlar mayıs ayı teslim nisan gibi bir zam daha görür mü?
Uzun süredir bir motorun bu kadar sükse yaptığını hatırlamıyorum.Ortalığı ayağa kaldırdı resmen.Bazıları nedense bu motordan çok rahatsız anlamsız bir şekilde.Alan yanlış yapmış sayılmaz, garanti motor garanti motor diye diye her yeri Nc yaptınız.İstemeyen gider Nc'sini alıp biner, istemeyen de Trk alır, Nc sahipleri yolda gördüğü Trk'ya bakakalir
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)