Durumuma göre hangi motor? Kawa250R/CBR250R
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar,
Forumda bu konuda çok soru olmasına rağmen ben kendi durumum için bir yorum beklemekteyim, meşguliyet için affınıza sığınıyorum.
Motora karşı aşırı bir hevesim var, fakat bu heves "HIZ YAPMAK" uğruna değil. Simsiyah ekipmanlarla, simsiyah kawasakii 250r veya cbr 250r'ıma binmek, onun sesini dinlemek istiyorum.
Kaskları, ekipmanlarını seviyorum falan.. Anlayacağınız, bu iki motora karşı aşırı bir sempatim var.
Sadece kapının önünde o motora bakıp, temizleyip, dokunmak, izlemek, sesini dinlemek bile beni mutlu eder, sürmeyi bırakın.
Henüz 18 yaşındayım, bu sene üniversitede motorumu almak istiyorum, 250'likten düşük alıp sonra değiştirecek kadar maddiyatım yok. 250'lik alıp onunla devam edeceğim, belki Ninja 300'ile değiştirebilirim de ileride..
Hıza karşı bir tutkum yok, ölüm ne demek biliyorum ve arkamda bana güvenen ve geleceğimizi hedeflediğimiz bir kız var.
Son derece iradeliyim, motorun son hızına çıkacağım sayı sınırlıdır. Bomboş ve güvenli yollarda o hızları denerim, onuda tamamen alıştıktan sonra tabii..
Kesinlikle kaliteli bir kask, body kit dahil tüm ekipmanlarım üzerimde olacak her vakit.
Motorumu almadan önce A-2 ehliyetimi alacağım, sonra Honda'dan 2 adet eğitim alacağım. Başlangıç ve sonraki eğitimi.
Bunları almadan motorun üzerine çıkmayacağım, ve trafik kurallarını kesinlikle bir "motor" ile ihlal etmeyeceğim.
Para konusuna gelirsek, 16 bin lira kadar bir bütçem olabilir. Kawasaki 250R, 11 bin lira. Satan birini tanıyorum, temiz, tiger egsozlu. Fakat kawasaki hakkında kötü yorumlar aldım, dayanıksız, parçası pahalı, honda ondan daha iyidir gibi..
İki motor arasında kaldım arkadaşlar, servis benim için önemli. İllaki bi kaç kere hafif kazalar geçireceğimden dolayı motor hasar alacaktır. Gönlüm kawasaki den yana, honda ile arasında servis bakımından ne kadar maliyet farkı olur? 50 100 lira önemli değil, feda olsun kawaya.
Sizden ricam, yukarıda bahsettiğim niteliklere ve öğrenci olduğumuda hesaba katarak bana tavsiyeler vermeniz.
Meşguliyet için affedin, teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:52 ----------
Pek umursanmadım gibi. :D
Reklamlar
-
Acilan 482929473. Konu google amcaya karsilastirma yazamadin mi sana zahmet.
Ninjanin grenaj milyar cbrin grenaj 200 lira anlamissindir umarim
-
Hem ninja 250r hemde cbr 250r sahibi oldum.
Şuan müsait değilim. Müsait olunca yazıcam. İstersen özeldende sorabilirsin farklı sorularını.
-
lastiklerinede butce ayir lastiklerde cok onemli
-
beko12345 adlı üyeden alıntı
Hem ninja 250r hemde cbr 250r sahibi oldum.
Şuan müsait değilim. Müsait olunca yazıcam. İstersen özeldende sorabilirsin farklı sorularını.
Kesinlikle cevap bekliyorum hocam, benim için çok önemlisiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:37 ----------
Peki kardeşim, ne kadar tutabilirler ki? Orj. lastikleri iyi değilmidir?
-
Simsiyah giyinir aragaz verip millete hava atarım diye motor alıyorsan şimdiden vazgeç, he yok benim ki geçici heves değil ciddi ciddi motorcu olacağım diyorsan honda cbr 250 al git bin doya doya.
-
35Türk adlı üyeden alıntı
Simsiyah giyinir aragaz verip millete hava atarım diye motor alıyorsan şimdiden vazgeç, he yok benim ki geçici heves değil ciddi ciddi motorcu olacağım diyorsan honda cbr 250 al git bin doya doya.
Hayır abicim, cidden istiyorum. Ve simsiyah giyinmek derken, benim siyaha karşı bir tutkum var, bundan dolayı. Siyah olan her şeyi severim, geceleri, giysileri, eşyaları, araçları. 250r ile ne kadar ses çıkabilir ki bu arada, pek bir havası olmaz bence. Yorumun için teşekkürler.
-
alacagin lastiklere gore degisir o fiyat ama pirelli rosso 2 felan al 800 tl daha ekstra ayir yani
-
Öğrencisin ve doğal olarak bütçe sorunun var sırf bu bile cbr 250 alman için yeterli bir sebep. Parçası bakımı yakıtı ucuz. Aldıktan sonra hangisi olursa olsun çok seveceksin o yüzden daha mantıklı olanını al. Kawanın parçaları çok pahalı. Ha birde kız arkadaşına göre kararlar alma daha çok erken.
-
A.Türker adlı üyeden alıntı
Öğrencisin ve doğal olarak bütçe sorunun var sırf bu bile cbr 250 alman için yeterli bir sebep. Parçası bakımı yakıtı ucuz. Aldıktan sonra hangisi olursa olsun çok seveceksin o yüzden daha mantıklı olanını al. Kawanın parçaları çok pahalı. Ha birde kız arkadaşına göre kararlar alma daha çok erken.
O zaman honda! :D
-
Ben sana direk kullanıcı olarak söyleyeyim. Ninja 250r kullanıyorum. Sağ ayaklık pedinin bağlandığı demir kırıldı düşme sonucu yenisi 350-400tl sağ grenaj da değişmesi lazım sıfır fiyTını bilemiyorum 2. Elleri 300 küsur, gidonu değiştirmek istiyorum piyasada yok bende üniversite öğrencisiyim motosikletim çok seviyorum, tiger egzoz var sesi filan çok güzel ama 2 aydır bu parçaları değiştiremedim param cebimde olsaydı bile bu saydıklarımın yurt dışından gelmesini bekleyecektim buda ayrı bir can sıkıntısı. böylece biniyorum ve bu insanın canını sıkıyor. Motosikletimin ihtiyacını gideremediğim için üzülüyorum. Bence en azından öğrenciyken Honda' ya binmelisin
-
Muhammett adlı üyeden alıntı
Ben sana direk kullanıcı olarak söyleyeyim. Ninja 250r kullanıyorum. Sağ ayaklık pedinin bağlandığı demir kırıldı düşme sonucu yenisi 350-400tl sağ grenaj da değişmesi lazım sıfır fiyTını bilemiyorum 2. Elleri 300 küsur, gidonu değiştirmek istiyorum piyasada yok bende üniversite öğrencisiyim motosikletim çok seviyorum, tiger egzoz var sesi filan çok güzel ama 2 aydır bu parçaları değiştiremedim param cebimde olsaydı bile bu saydıklarımın yurt dışından gelmesini bekleyecektim buda ayrı bir can sıkıntısı. böylece biniyorum ve bu insanın canını sıkıyor. Motosikletimin ihtiyacını gideremediğim için üzülüyorum. Bence en azından öğrenciyken Honda' ya binmelisin
Yorumun çok faydalı oldu teşekkürler.
-
-
AWESQME adlı üyeden alıntı
Senin için tek seçenek CBR 250R bence. Öğrenci dostu
Gerek yakıt tasarrufu gerek yedek parça bolluğu ve ucuzluğu gerek her yerde yetkili servis olması. Daha ne olabilir ki?
Oturuş pozisyonu bakımından acemi dostu. Diğer 250cc racinglere nazaran biraz güçsüz ama acemiler için bence bu hayat kurtarabilir. Dolu dolu 1-2 yıl kullandıktan sonra istersen 600cc ye çıkarsın.
Ben de YZF R25 ile CBR 250R arasında kaldım bakalım 2-3. ay gibi alıcam. Benim ilk tercihim YZF R25 her ne kadar bazı insanlar başlangıç motoru değil deselerde aşık olduk bi kere...Bizimkisi yasak aşk!!!
Hava atmak için motor almak ayıp bir şey değil. Adam şeklini tarzını motorcu ekipmanlarını seviyor zevk için biniyor imaj sahibi. Herkes motoru binek araç olarak kullanmayabilir. Hele hele racing motor seven insan (aksini iddaa eden insan kendini kandırsın) şekil için seviyor. Örnek olarak ben; her ne kadar vücut yapım bir enduro bir chopper olsada (iri biriyim) racing benim için bir tarz işidir. Racing tarzını seviyorum.
Kısacası motor binek araç olmaktan ziyada tarz işidir yaşam stilidir. Hava atmakta bunu yağı kaymağıdır
Senin bu yorumun haber kanallarına çıkar abi, ellerine sağlık
-
-
Eyw
Motor bir tutkudur yani onun sesi filan insanın içine işler. Ben küçükken etrafımda racing motorlar vardı racing e aşık oldum chopperla büyüyen chopper seviyor. Ancak bizim ülkemizde motorla hava atmak, şekil olmak garipseniyor. İnadına benimse hoşuma gidiyor
O kıskançlık bakışları o iç geçirme hahaha
Eskiden arabaya hevesim vardı, bir kaç ay önce öylesine, sadece ve sadece öylesine hondanın sitesine girip motorlarına baktım. Racing stili ile tanıştım, beğendim, biraz daha gezdim, kawaya baktım, yamahaya, egzozları inceledim, yüzlerce sürüş ve kaza videosu izledim, tutkunu oldum çıktım ve artık arabalara karşı hiç ama hiç hevesim kalmadı. İnsanı kendine çekiyor melet. :D
-
bladekardes adlı üyeden alıntı
Eskiden arabaya hevesim vardı, bir kaç ay önce öylesine, sadece ve sadece öylesine hondanın sitesine girip motorlarına baktım. Racing stili ile tanıştım, beğendim, biraz daha gezdim, kawaya baktım, yamahaya, egzozları inceledim, yüzlerce sürüş ve kaza videosu izledim, tutkunu oldum çıktım ve artık arabalara karşı hiç ama hiç hevesim kalmadı. İnsanı kendine çekiyor melet. :D
Benim elimin altında 2 tane araba var ama hiç binmem. Motor çocukluktan gelen bir tutku bende. Scooter ile başladı ama hep racing aşkı vardı içimde.
Ben de senin gibi Kawasaki hastasıyım hele H2 çıktıktan sonra iyice depreşti. Fakat Türkiye'de Kawasaki'ye binmek ciddi anlamda sağlam bir maddi durum gerektiriyor. Yakıt tüketimi, yedek parçası, bakım ücretleri, parçaların yurt dışından gelmesi...Orta gelirli biri için lüx oluyor Kawasaki. Yamaha, Honda ve Kawasaki'nin ortası gibi kalıyor. YZF R25'i görünce direk aşık oldum. 2015 CBR 250R'ı da çok beğendim. Tek gözden RR tarzı çekik çift göze geçmeleri pist motoru tarzı yaratmış. Neredeyse her sene cüssesini de arttırıyorlar gibi daha kalıplı duruyor. Ben 1.93 boyunda 100-110 kg biriyim ve bende bile öyle çok küçük durmadı;
Biraz kilo verince daha iyi durucaktır
-
Benim elimin altında 2 tane araba var ama hiç binmem. Motor çocukluktan gelen bir tutku bende. Scooter ile başladı ama hep racing aşkı vardı içimde.
Ben de senin gibi Kawasaki hastasıyım hele H2 çıktıktan sonra iyice depreşti. Fakat Türkiye'de Kawasaki'ye binmek ciddi anlamda sağlam bir maddi durum gerektiriyor. Yakıt tüketimi, yedek parçası, bakım ücretleri, parçaların yurt dışından gelmesi...Orta gelirli biri için lüx oluyor Kawasaki. Yamaha, Honda ve Kawasaki'nin ortası gibi kalıyor. YZF R25'i görünce direk aşık oldum. 2015 CBR 250R'ı da çok beğendim. Tek gözden RR tarzı çekik çift göze geçmeleri pist motoru tarzı yaratmış. Neredeyse her sene cüssesini de arttırıyorlar gibi daha kalıplı duruyor. Ben 1.93 boyunda 100-110 kg biriyim ve bende bile öyle çok küçük durmadı;
Biraz kilo verince daha iyi durucaktır
http://i.hizliresim.com/68d9b0.jpg
http://i.hizliresim.com/G5aBM3.jpg
Harika, güle güle kullan abicim. Bende 18 yaşındayım bu sene alıyorum kısmetse hondamı.. Ne önerirsin bana yeni başlıycak biri olarak (250 nin altında alıp sürekli değişcek maddiyatım yok abi, cbr 250 alıcam siyah, onun dışında yeni başlıycak biri için ne önerilerde bulunursun yani )
-
Buradan ne yazsak boş. En güzel öğrenim şekli görsel öğrenimdir. Bol bol youtubedan motovloggerları izle. Altın Elbiseli Adam'ın videolarını takip et. En azından teoride kafanda bazı şeyler şekillenir. Ancak asıl olay trafiğe çıkınca başlıyor. Kendine hakim olmak ve biliçlenmek trafikte çok önemli. Tabi en önemlisi bence ileri görüşlü olmak, arabaların diğer sürücülerin ne yapacağını tahmin etmek ve hep bir kaçış yolu bulmak. Kendini sıkıştırırsan geçmiş olsun
-
Kawasaki farklı tabiki ancak Türkiyede parça ve servis sıkıntılı. Yakıt yüksek. Cbr öğrenci için biçilmiş kaftan. Parça ucuz ve bol yakıt uygun. 2. Eli var.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler