Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Zorunlu trafik sigortası fiyat politikası

REKLAM ALANI
    rebirth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Zorunlu trafik sigortasının fiyatlarındaki artış hepimizi olumsuz etkiledi, forumu her ziyaret ettiğimde illaki sigorta fiyatları ile ilgili isyanlara rastlıyorum, ben de bu fiyat artışının sebebini paylaşmak istedim.
    Daha önce paylaşıldıysa kusura bakmayın, ama sürekli aynı şeylerin sorulduğunu görünce heralde paylaşılmamış diye düşündüm.

Trafik sigortası 10 kat arttı

İki yıl önce aracına 200 liraya trafik sigortası yaptıran vatandaş 2000 lira ödemek zorunda kaldı.
    Aracın değer kaybı bedelinin sigortaya dahil edilmesi fiyatı uçurdu.

Zorunlu trafik sigortası yenileyenler büyük zamlarla karşılaşıyor. Üst üste yapılan düzenlemeler vatandaşa zam olarak döndü. Trafik sigortalarında 1 Haziran’da başlayan yeni dönem, primlerin tavan yapmasına neden oldu. Yapılan düzenleme ile ’eşdeğer parça’ kullanımıyla yapılan onarımlar ve kazalardaki aracın değer kaybından doğan zararlar da artık sigorta kapsamına alındı. Sigorta kapsamındaki genişletme ise primlere direkt yansıdı. Düzenlemeden sonra zorunlu trafik sigortası 2 yılda 10 kat zamlanmış oldu. Yani 2013’de 100 liraya sigorta yaptıran vatandaş 2015’e gelindiğinde 1000 liraya ulaşan ücretlerle karşılaşıyor.

FİYAT KARMAŞASI YAŞANIYOR

Geçtiğimiz yıl 498 liraya zorunlu trafik sigortası yaptıran vatandaş bu yıl 1386 liraya sigorta yaptırmak zorunda kalıyor.
    Örneğin, geçtiğimiz yıl 485 lira olan 1975 model aracın sigortası yapılan düzenlemelerden sonra 1386 liraya ulaştı. Aynı araç 2012’de ise 185 liraya trafik sigortası yaptırabiliyordu.
    Hatırlanacağı gibi iki yıl önce aracın kayıtlı olduğu şehir, araç sahibinin yaşı ve sigorta geçmişine göre trafik sigortası yapılmaya başlandı. Bu düzenleme ile primler yüzde 50’ye yakın artmıştı.

Sigorta şirkteleri arasındaki rekabet aracını sigortalacak vatandaşların çok farklı fiyat politikalarıyla karşılaşmasına da neden oluyor. Aynı araç için şirktelerin tekif ettiği fiyatlar arasındaki fark beş kata kadar çıkabiliyor. Örneğin, bir firma araca 485 lira fiyat verirken, başka bir firma ise aynı araca 1386 lira 98 kuruş fiyat verdi.

AYNI ŞİRKETTEN FARKLI FİYAT
    Vatandaşın kafasını karıştıran uygulama bununla da sınırlı kalmıyor. Aynı şirkete bağlı acentalar bile çok farklı fiyat tekliflernide bulunabiliyor. Aynı araç için, aynı sirfota şirketine bağlı bir acenta 808 lira 51 kuruş fiyat verirken, bir başka acenat 906 lira 4 kuruş fiyat teklif etti.

(sözcü gazetesinden alıntıdır)
    link:http://www.sozcu.com.tr/2015/ekonomi...-artti-899554/

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    schumacher__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık 4 teker..
    Bu yüzden de tavan fiyat uygulaması getirilmesi düşünülüyormuş, inşallah bi an önce hayata geçer de böyle saçmalıklardan kurtuluruz..
    Panashira bunu beğendi.

AWESQME - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Honda CRF 250 L
    Sonumuz hiç iyi değil. Etimizden, tırnağımızdan arttırıp iyi güzel bir motor alıyoruz. Sonra canımızı düşünüp full ekipman alıyoruz. Bu kadar masraftan sonra bir de sigortanın bu kadar artması gerçekten can sıkıcı. Devlet işini biliyor. Sırf araç miktarı azalsın diye ÖTV yi arttırdı şimdi de sigortayı arttırıyor. "Alıyorsan paşa paşa ödüceksin" diyor. Eeee haklı ödücez kaçarı var mı???

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Indirek vergi her türlü kötü. Yurt dışında kendi arabamı en son şöyle aldım:

Adama parayı verdim. Adam da bana arabanın tapusunu imzalayıp verdi. Ben de gidip plaka ofisinden yeni plaka alıp kaydını yaptım. Toplam masraf: 130 TL civarı. Plaka ve yeni araç tapusu ücreti. Alım satım vergisi yok. Bu zengin bir ülkede olan durum.

Öteki türlü düşük ve orta gelirli insandan da, onlardan yüz yahut bin kat kazanan aşırı zenginden de birbirine yakın vergi alınmış oluyor. Hatta zenginler bir yolunu bulup (masrafı şirkete kesip, ona da vergi indirimi alıp, vs.) hiç vergi vermiyor. Olan normal vatandaşın benzine ve ÖTV'ye verdiğine oluyor.
    Mengu16 bunu beğendi.

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Indirek vergi her türlü kötü. Yurt dışında kendi arabamı en son şöyle aldım:

Adama parayı verdim. Adam da bana arabanın tapusunu imzalayıp verdi. Ben de gidip plaka ofisinden yeni plaka alıp kaydını yaptım. Toplam masraf: 130 TL civarı. Plaka ve yeni araç tapusu ücreti. Alım satım vergisi yok. Bu zengin bir ülkede olan durum.

Öteki türlü düşük ve orta gelirli insandan da, onlardan yüz yahut bin kat kazanan aşırı zenginden de birbirine yakın vergi alınmış oluyor. Hatta zenginler bir yolunu bulup (masrafı şirkete kesip, ona da vergi indirimi alıp, vs.) hiç vergi vermiyor. Olan normal vatandaşın benzine ve ÖTV'ye verdiğine oluyor.
    Sigorta priminden bahsediyoruz sen vergi diyorsun. Daha konuyu anlamamışsın. Türkiyede alım satım vergisi yok,ruhsat dahil tüm noter ve emniyet işlemleri 200 tl tutuyor , geçici ruhsatın o dakika veriliyor ve gerçek ruhsatın 15 günde adresine geliyor. Bizim sıkıntımız sigorta primlerinin yüksek olması.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    al işte az önce bana gelen fiyatlar

FİRMA TUTAR
    ERGO SİGORTA 724-TL
    MAPFRE GENEL SİGORTA 658-TL
    ALLIANZ SİGORTA 3490-TL
    HALK SİGORTA 758-TL
    ANADOLU SİGORTA 679-TL
    AXA SİGORTA 744-TL
    SOMPO JAPAN SİGORTA 895-TL
    GROUPAMA SİGORTA 2484-TL
    AK SİGORTA 3951-TL

Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar
    Bugun aldığım ninja 250 ye 2011 model. Fiyat çok çıkar diye sigortacıma gittim. Arastır tarattır 148 tl dedi. Kaç kaç diye gülme tuttu. Dedim kesin 400 çıkacak. O sevinçle 1.5 yoğurtlu söyledim helali hoş olsun. Buda öyle bi anımdır
    👍😁
    bindiregandi bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sigorta priminden bahsediyoruz sen vergi diyorsun. Daha konuyu anlamamışsın. Türkiyede alım satım vergisi yok,ruhsat dahil tüm noter ve emniyet işlemleri 200 tl tutuyor , geçici ruhsatın o dakika veriliyor ve gerçek ruhsatın 15 günde adresine geliyor. Bizim sıkıntımız sigorta primlerinin yüksek olması.
    Yanlış anlamışım. Nezaket için teşekkür.
    halilom bunu beğendi.

toseabul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bendede eski bi landrover defender var 1987 model gerçi kışın fazla saganak kar soguk oldumu cıkartıp onunla işi gidip geliyor. fazla yakıyor eh olsun deyiyior sonuçta malumunuz sigortası bitmiş... walla ne yalan soliyim cok yüksek bir fiyat verecekler ve benim kalbim dayanamayacak diye sigortacıların yanına gitmekten korkuyorum.. model eski olunca fiyat cok oluyor sanırım. :S hade bakalım 2 aylık maaşı sigortaya verelim way halimize.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Her türlü Vatandaşa giriyor :(

Morphin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR650F
    Düşen Meteor taşlarını satan köylüden Vergi isteyen devletten çokta bişey beklememek lazım bence.
    Vergi alınmayan bişey kaldı mı? ben bulamadım?
    Panashira bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Türkiyede alım satım vergisi yok,ruhsat dahil tüm noter ve emniyet işlemleri 200 tl tutuyor , geçici ruhsatın o dakika veriliyor ve gerçek ruhsatın 15 günde adresine geliyor. Bizim sıkıntımız sigorta primlerinin yüksek olması.
    Türkiye'de motorsiklet vergileri nasıl? Araba gibi fahiş mi? Mesela 1 litre üzeri hacimli bir BMW, Ducati, yahut KTM'in senelik vergisi nedir?

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Bizde moturu başkasının üstüne aldık kılıfına uydurmak ����

HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Türkiye'de motorsiklet vergileri nasıl? Araba gibi fahiş mi? Mesela 1 litre üzeri hacimli bir BMW, Ducati, yahut KTM'in senelik vergisi nedir?
    Şu aşağıdaki linkten "Motorlu Taşıtlar Vergisi Hesaplama" seçeneğine tıklarsanız vergi miktarlarını görebilirsiniz:

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/...e=IVD_MENU_MTV
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

yeni alcağım motora yaptırmayı düşünmüyorum

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    al işte az önce bana gelen fiyatlar

FİRMA TUTAR
    ERGO SİGORTA 724-TL
    MAPFRE GENEL SİGORTA 658-TL
    ALLIANZ SİGORTA 3490-TL
    HALK SİGORTA 758-TL
    ANADOLU SİGORTA 679-TL
    AXA SİGORTA 744-TL
    SOMPO JAPAN SİGORTA 895-TL
    GROUPAMA SİGORTA 2484-TL
    AK SİGORTA 3951-TL
    Ak sigorta bir şey geçiyor bizimle
    Panashira bunu beğendi.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    isin ilginc tarafi bu kasko karsiya verilecek hasar icin yapiliyor motordan bagimsiz olmasi lazim degilmi...

HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    isin ilginc tarafi bu kasko karsiya verilecek hasar icin yapiliyor motordan bagimsiz olmasi lazim degilmi...
    Kasko kaza, çalınma ve afet durumlarında sizin aracınıza olan zararı karşılar. Zorunlu trafik sigortası ise kaza durumunda karşı tarafın zararını karşılar.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı HAZZILHAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şu aşağıdaki linkten "Motorlu Taşıtlar Vergisi Hesaplama" seçeneğine tıklarsanız vergi miktarlarını görebilirsiniz:

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/...e=IVD_MENU_MTV
    Teşekkürler. Senelik 1500TL ...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)