ben 5 ayda 7bin km yi devirdim devircem ya ben aşırı kullanıyorum yada siz kullanmıyorsunuz motorda da şuana kadar maximum 20 tl yi geçen bir bakım söz konusu olmadı.
ben 5 ayda 7bin km yi devirdim devircem ya ben aşırı kullanıyorum yada siz kullanmıyorsunuz motorda da şuana kadar maximum 20 tl yi geçen bir bakım söz konusu olmadı.
[B][I]-Söz konusu olan vatansa, gerisi teferruattır.
[/I][/B]
[I] M.K Atatürk[/I]
benim titrek 16000 de canavar gibi... ybr tokatlanır
Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık
durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...
kanuni caracal 200. yaklasik 1.5 sene oluyor. 6500'de hayvan gibi gidiyor. en ufak problem yok. bozuk yolda, yagmurda camurda, hatta tipide kullandim bana misin demedi. bir honda veya suzuki eminim daha dayaniklidir fakat pahali ve kiymetli bir motoru bu kadar hor kullanamazsiniz. ben motorumu hem arac olarak kullaniyorum hem de keyif icin. yeni baslayanlara kesinlikle tavsiye ederim.
bende mondial 151rs vardı 9000kmde silindir piston değişti 36 liraya. sağlam değişmedik yeri kalmadı. şimdi ybr var 22,000km deyim çok şükür tık yok
[B][COLOR="DarkGreen"]GÖZÜNÜ KORUMAYANIN GÖNLÜ KARIŞIK OLUR[/COLOR][/B]
-geç gitmek HİÇ GİTMEMEKTEN iyidir-
www.perkitan.com
BİRKISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BUHAYAT
Sadece 20 bin km. ve üzeri yol yapmış motorlardan görüş alalım.
- Marka ve model.
- Ne kadar zamanda, ne kadar yol yapıldı?
- Kullanım şartları. (Dağ, dere, tepe, asfalt, kapalı garaj vb.)
- Bu süre içinde kaç defa bakım dışı servise gidildi?
- Tamirat masrafları toplamda ne kadar oldu?
- Motor hakkında genel yorumlar.
Lütfen kullanıcısı olmayanlar yorum yapmasın. Sadece dinleyelim.
--------------------------------------------------------------------------------------
-Çelik wind hunter 150 - 2007 - mavi
-2 yılda 9.000 km
-kasabada kullanıldı ve ilçe.. (asfalt,toprak..vs..)
-Ne kadar tamire gittiğini hatırlamıyorum..
-Masraflar 300-400 TL geçmiştir..
-Motoru'mu dedem almıştı heves ettiğim için.. aldığımda 200 km deydi..koltuk poşeti bile duruyordu.. aldıktan sonra 4-5 ay hiç masrafsız sadece benzin koyarak bindim..bu süreden sonra yolda giderken egsozun kelepçeleri koptu tabi ben bunu geç farkedince egsoz bogazdan çatladı.. bu çatlak ömrümü yedi desem yeridir.. vida değiştir onu yap bunu yap.. hep ordan hava kaçırıyordu en son oldu ama bende motor zevki diye bişey kalmadı..ben 6.000 km deyken yeni motor aldığım için bu motoru satmadan dayımlara geri verdim şimdi onlar kullanıyor ve hala çalışıyor diye biliyorum.. tabi dayım komple elektrik tesisatını değiştirdi (fareler yemiş sadece stop ve parklar vardı) hayış gibi bişey varmış galiba içinde o değişmiş hava filtresi 2-3 defa değişmiş ön amasör patlakmış galiba o değişmiş şimdi hala gidiyor ve dayım kullanıyor..Arka lastiği değişti bittiği için gaz teli değişti..koltuğu kırık.. Benim farkettiklerim ve dayımın söyledikleri bunlar.. Motoru aldığımda yani 2 yıl önceki resimlerini isteyen olursa eklerim.. şimdi daha perişan halde..
Çinliden hayır gelmiyor gerçekten..(şimdikide çinli bildiğim kadarıyla ama onun kadar çürük değil)..
20.000 geçmedi ama paylaşmak istedim..
Sen istiyor temiz bir yamaha ? Verecek 2.500 $ ..
[QUOTE=poyraz010;1829171][B]Sadece 20 bin km. ve üzeri yol yapmış motorlardan görüş alalım.
Lütfen kullanıcısı olmayanlar yorum yapmasın. Sadece dinleyelim.
kullanıcı olmayanlardamı yorum yapıyo sence
-geç gitmek HİÇ GİTMEMEKTEN iyidir-
www.perkitan.com
BİRKISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BUHAYAT
Merhaba motorumu yeni aldım
1996 model
regal raptoe dd250e
kırmızı
21000km
değişen bujiler, zincir "oda zamanı geldiği için", yağ değişimleri, far ampulü ve akü bukadar
çalışırlık
beş gün yattıktan sonra iteliyerek çalıştırdım buda tüm karbratörlü araçlarda olur,
birde yolda giderken vites atması oluyo sanırım oda benim hatam.
Aldığıma pişman ettimedi yani bu işler şans işi japon alıp sanaiden çıkmayan yokmudur acaba bunu sormak lazım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:47 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:47 PM ----------
nekadar para okadar köfte
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
benim kanuni zebram 9000 km'de. hiç bir bakımı yapılmadı, sadece yağı değişti okadar. arazidede bol bol kullanmışımdır. şimdiye kadar hiç yolda bırakmadı. sadece ön fren teli koptu okadar.
Sen istiyor temiz bir yamaha ? Verecek 2.500 $ ..
6700 kmde motorum.4 tane uzun yola gittim motorumla.Daha bugüne kadar yolda bırakmadı rutin bakımları dışında servis yüzü göstermedi bana.Teşekkürler Regal Raptor.
7600 küsür km 2006 mondial rs bakım yapılmadı alındığı gibi kullanıldı sadece benzin ve aku ye para verildi . direksiyon titreme yapıyordu en son bıraktığımda bi kezde hava filtresi temizlendi , far ampulleri yenilendi. sinyaller bozuk on konsola vurunca falan düzeiyordu arada, aynalar lıkır lıkır oynuyordu sabitlenmesi gerekti , arka disktede hafif bir yamukluk (çarpıklık) sözkonusu ama tıkır tıkır gidiyor ( bilmiyorum hala gidiyormu gerçi :D)
Bu krallığın tacı kask , tahtıda motordur.
"htmetin"
İki ayda sonra geçen hafta çektim fotoyu;
Şuan 1690 km de bakalım 5000 i geçene kadar inşallah sorun çıkarmaz hatta hiç çıkarmazsa daha bi hoş olur.
Şöyle 10 ay sonra falan 20.000 raporu yazarım buraya...
10.000 den bahsedecek olursak hiç başımı ağırtmadı diyebilirim.
bekleyin çok yakında 20000km deviriyorum (ortalama 500km sonra)
ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....
Ramzey 125 scooter (BWS) çakması,
10000 + oldu, aralıkta 2. yılına girecek,
değişen :
1 aynalar (1 tanesi ayar tutmuyodu)
1 marş motoru (20-25 tl)
1 gidon sabitleyen terane (garantiden)
1 Arka teker sabitleyen somun (garantiden)
1 sağ elcik koruması, (motor rüzgarda devrildi, acemilik zamanları)
1 hava filtresi
tamirat:
1 arka bilya, değişti
1 öndeki demir sıkıldı, gevşemiş
bana ciddi bi masraf çıkarmadı,
km de 90 kuruş falan yakıyor,
Trafikte bir yanlış bütün doğrularınızı götürebilir...
Zongshen ZS125 GY-A 12.200 km de Dağ-orman gezilerinde biraz acemilikten, biraz da virajlara yüksek süratte girmekten birkaç kez düştüm. Bu düşmelerde fren ve debriyaj manetleri eğildi ama hala kullanıyorum. Yine aynı düşmelerden dolayı sağ yan grenajım ve arka fren hidrolik haznesinin kapagi düştü. Benden önceki sahibinin düşmelerinden dolayı depo grenajında çatlaklar var. Yani sadece makyaj problemleri var. Bunların dışında olağan seyirde, motoruna veya herhangi bi yerine ait tek bir vida dahi değiştirmedim. (Önceki sahibi de arkadaşım olduğundan motorun geçmişini biliyorum). Yüksek devirde kullanmayı seviyorum. Bu nedenle Şehir içi 3.2lt./100km gibi bir tüketimi var.
Ha bi de nadiren de olsa ateşleme bobininin kablosu çıkıyor onun da titreşimden olduğunu düşünüyorum.
www.dersverilir.net/cagriakkoc----> Ankara'da ÖSS ve SBS hazırlık öğrencilerine özel Matematik ve Geometri dersleri verilir.
msn:cagriakkoc@orphaned-land.net
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)