r25 satıp 250 duke abs almak?
Reklamlar
-
Tekrar yazayım. ABS'yi lastikle, eğitimle karşılaştırıyoruz. Bu yanlış. ABS de kask gibi bir güvenlik önlemi. Kask takma ile lastik ve eğitimi karşılaştırmıyoruz değil mi? Birini yapınca değerinin yerine geçmiyor çünkü. İstatistiklere göre ölümcül kazaları %30 oranında azalttığı tescil edildiği için 2016'dan itibaren 125cc üzeri tüm motorsikletlerde ABS olması zorunlu oldu.
Reklamlar
-
Honda'nın 3 kademeli (1-2-3) eğitimi + gis akademi 2 seviye (hakimiyet + ileri sürüş) eğitim almış, R25 kullanmış biri olarak tek kelime ederim: R25'in frenleri b-e-r-b-at.
Çok doğru düşünüyorsun, yerinde olsam KTM 390 ABS bakarım. ABS gerçekten çok kez kaza yapmamı engelledi, bir çok arkadaşın da eminim öyledir. Sadece ıslak zemin diyenlerle ilgilenme. ABS her yerde ABS dir, güven verir. Sürüş psikolojini de yükseltir.
Tabii ki ABS tek başına herşey değildir, panik fren diye tabir etmeyelim, "doğru fren" yapmayı da öğrenmek gerekiyor.
-
schumacher__ adlı üyeden alıntı
AB bu yanlışı gördü ki bundan sonra satılacak motorlarda ABS'yi zorunlu tutuyor, keza arabalarda da aynı
Aslında sebebi o değil. AB kademe kademe çıtayı yükseltir.
Ne zaman yükseltme kararını alır dersen. Zorunlu tuttuğu şeyin know-how'ı iyice amme malı olduğunda ve araç üzerindeki maliyeti iyice düştüğünde.
Hakikaten de bunun üreticiye maliyeti aslında 100$ ın altındadır.(çok gelişmiş olan viraj abssi falan istisna tabi)
Madem öyle ABS neden olmasın ki? Denilerek zorunlu hale getiriliyor. Bencede olmalı ve çok mantıklı.
Ama dediğim şey ABS her zaman süper çalışacak diye beklemeyeceksin. Fren yapmayı sen bileceksin. Kaptan sensin, o sadece yardımcı.
Bir uçak gibi düşün. Otomatik plotu olması güzel birşey ama kaptan pilot olmadan yada kaptan pilotun kullanmayı bilmemesi düşünülemez. Çünkü ucunda bir sürü can var.Burada da senin canın var ;)
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:37 ----------
Artık neredeyse bir otorite konumuna gelmiş Altın Elbiseli Adam ve konuklarından Fuat Domaniç gibi çok lüks diye tabir edeceğimiz bir sürü motosikleti kullanmış birisi. Bizim oo süper dediğimiz bir çok motosikleti itin bitarafına sokup, ABS'si için "olmasa daha iyiydi","rezalet", "adam öldürür" yorumları yapıyor. Emin olun boş konuşmuyorlar
Bu profesyonellerin yorumlarına kulak tıkamayalım. Her ABS süper iyi değildir.Önce sen fren yapmayı bileceksin. Benim dediğim sadece bu ;)
-
UNdocab adlı üyeden alıntı
Artık neredeyse bir otorite konumuna gelmiş Altın Elbiseli Adam ve konuklarından Fuat Domaniç gibi çok lüks diye tabir edeceğimiz bir sürü motosikleti kullanmış birisi. Bizim oo süper dediğimiz bir çok motosikleti itin bitarafına sokup, ABS'si için "olmasa daha iyiydi","rezalet", "adam öldürür" yorumları yapıyor. Emin olun boş konuşmuyorlar
Bu profesyonellerin yorumlarına kulak tıkamayalım. Her ABS süper iyi değildir.Önce sen fren yapmayı bileceksin. Benim dediğim sadece bu ;)
İlk yazdığınıza katılıyorum ama son eklediğiniz kısım çelişiyor. Tabii ki pistte yüksek performansla süren profesyoneller ekstra elektronik yardımcıları kapatıp cihazı mümkün olduğunca kendileri kontrol etmek istiyorlar.
Ama "ABS öldürür" gibi laflar çok saçma ve çocukça geliyor bana. AB karar aşamasında araştırma ve istatistiklere değil de altın elbiseli adam ve türevlerine mi danışmalıydı yani?
Bir sürü mühendis çalışsın, ARGE yapsın, sistem geliştirsin, test etsin, uyarlasin, insanlar senelerce kullansınlar, devlet kurumları yol ve kaza verileri toplasın, istatistikçiler analiz etsin, uluslararası bir kurumda tartışılıp oya sunulsun, ezici çoğunlukla yasalaşsın, sonra "altın elbiseli adam böyle dediydi". Olmaz ki ama.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)