Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

elektronikten anlayan yardımcı olabilirmi

REKLAM ALANI
    fearlesboyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA MT
    arkadaşlar motoruma daha önce defalarca çakar stop modülü aldım taktım.fakat geçen değişik bir tane daha aldım onu çalıstıramadım.üzerinde 12v 10w yazıyor led stopta hiç çalışmıyor normal ampuldede cok zayıf ve yavaş yanıp sönüyor acaba o 10w lamı alakalı .bunun için yapabileceğim bir şey varmı( led sinyal takıldıgından sinyalle hızlı yanması diye araya diyot vs. takıyorlarmıs bunada öyle bir çizüm bulabilirmiyim.şimdiden bilgi veren arkadaşlara çok teşekkürler.

açıklmaasında böyle yazıyordu.
    Gerilim:DC12V, çıkış DC12V
    Watt:maksimum çıkışgüç 10w

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Honda Cbr 125 R Repsol
    P = I.U güç demek akım ve gerilimin çarpımı. Yani mesela diyelim senin akü 12 volt 1 amper 12 wattlık lambayı hertürlü yakar :D O çekeceği gücü belirtiyor . o giriş 12 v çıkış 12 olayıda yani senin vereceğin voltak 12 olmalı motor akun 12 volt olmalı 0.8 amperde degerı olmalı ki carpınca 10 w etsin ayrıca sadece o deil motosiklette güç ceken dıger elemenletlerde var toplam guc aku gucune esıt olmalı

akjenas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM Duke 250 (15)
    LED'lere diyot değil direnç takılır aslında. LED dediğimiz şey özünde diyot olduğundan güç kaynağına direk bağlanırsa iki durumdan birisi oluşur. eğer LED'i akım yönünde yani doğru şekilde bağlandıysa LED'in kendi direnci çok çok düşük düzeylerde olduğundan güç kaynağını kısa devre yaptırmışsın gibi olur, anlık olarak çok yüksek akım akar ve led yanar anında. ikinci seçenekte ise LED'i akım yönünün tersine bağladığını düşünürsek, LED'in yapısına bağlı olarak ya 12Volt ters gerilime dayanarak üzerinden hiç akım akıtmaz. ya da bu gerilime dayanamaz ve yapısal bütünlüğü bozularak ilk seçenekteki durum ortaya çıkar. genelde LED stoplarda ya da sinyallerde zaten içinde devresinin yapısına uygun bir direnç bulunur, çünkü bir stop lambası takabilmek için OHM kanunun bilinmesi zorunlu değildir.

senin durumuna gelirsek anladığım kadarıyla bir şekilde araya modülü sokunca modülün çıkışında 10watt gücü alamıyorsun haliyle çekilen akım düşüyor. bu da senin soruna neden oluyor gibi. anlam veremediğim tek kısım LED'ler geleneksel ampüllere göre çok daha az güç tüketirler yani normal sinyallerin çok zayıf yanarken senin LED'lerin ondan çok daha kuvvetli yanması lazım. bu durumda LED'leri ya devreye ters bağlıyosun ya da LED stopun istediği gerilim 12volttan fazla ondan çalışmıyor. ikinci seçeneğe olanak pek yok. çalıştırmaya çalıştığın parçaların resimlerini ve giriş çıkış gerilim ve akımlarını buraya koyabilirsen daha fazla yardımcı olabilirim.
    fearlesboyy bunu beğendi.

Motosikleti
    YAMAHA MT
    Alıntı akjenas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    LED'lere diyot değil direnç takılır aslında. LED dediğimiz şey özünde diyot olduğundan güç kaynağına direk bağlanırsa iki durumdan birisi oluşur. eğer LED'i akım yönünde yani doğru şekilde bağlandıysa LED'in kendi direnci çok çok düşük düzeylerde olduğundan güç kaynağını kısa devre yaptırmışsın gibi olur, anlık olarak çok yüksek akım akar ve led yanar anında. ikinci seçenekte ise LED'i akım yönünün tersine bağladığını düşünürsek, LED'in yapısına bağlı olarak ya 12Volt ters gerilime dayanarak üzerinden hiç akım akıtmaz. ya da bu gerilime dayanamaz ve yapısal bütünlüğü bozularak ilk seçenekteki durum ortaya çıkar. genelde LED stoplarda ya da sinyallerde zaten içinde devresinin yapısına uygun bir direnç bulunur, çünkü bir stop lambası takabilmek için OHM kanunun bilinmesi zorunlu değildir.

senin durumuna gelirsek anladığım kadarıyla bir şekilde araya modülü sokunca modülün çıkışında 10watt gücü alamıyorsun haliyle çekilen akım düşüyor. bu da senin soruna neden oluyor gibi. anlam veremediğim tek kısım LED'ler geleneksel ampüllere göre çok daha az güç tüketirler yani normal sinyallerin çok zayıf yanarken senin LED'lerin ondan çok daha kuvvetli yanması lazım. bu durumda LED'leri ya devreye ters bağlıyosun ya da LED stopun istediği gerilim 12volttan fazla ondan çalışmıyor. ikinci seçeneğe olanak pek yok. çalıştırmaya çalıştığın parçaların resimlerini ve giriş çıkış gerilim ve akımlarını buraya koyabilirsen daha fazla yardımcı olabilirim.
    hocam ben o ledli sinyali örnek verdim yanı sinyallerimde sıkıntı yok.ve stop lambası ledli stop değil.normal stop lambasının ampülüne takıyorum modülü. sıkıntım o modülün arka fren lambasını çaktırmaması cok zayıf ve bayagı yavaş çakıyor ne yaparsam hızlanır..akü 12 v motor cbr 125

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Akü kutup başlarında önce bir test et. Çalışırsa sonra çözüm yollarına bak.
    Muhtemelen çakar arızalı..

akjenas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM Duke 250 (15)
    ben olsam öncelikle bi yerden avometre falan bulup o çakarın çıkışındaki akım gerilimleri bi kontrol ederdim. ama avometre öyle her evde bulunan bişi değil tabi. yavaş yavaş yanıp sönmesi çakarın o şekilde ayarlanmasından olabilir. üzerinde böyle tornavidayla çevirilerek ayarlanabilen variable ya da trimmer kondansatör varsa yanıp sönme hızı ayarlanabilir sanırım ama ayar yapacak bi yeri yoksa bilemedim şimdi. o çakarlar giriş ve çıkış olmak üzere montajı basit imal edilirler genelde. pahalı olanlarda ayarlanabilir bişiler olur. çakarda sorun var gibi bi bakıp incelemeden bişey denemez pek. tanıdık ustan varsa bi kontrol etmek için gösterebilirsin ona. ya da çalıştığından emin olduğun 12 volt güç kaynağı ve 12 voltla çalışan şerit led'le mesela deneyip emin olabilirsin. ben güç kaynağı olarak bilgisayarın power supply'ını öneririm bilgisayar kasası açıp kurcalamışlığın varsa. molex güç bağlantılarındaki sarı kablo +12v, kırmızı kablo +5v ve siyahlar topraktır.

Motosikleti
    YAMAHA MT
    Alıntı akjenas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben olsam öncelikle bi yerden avometre falan bulup o çakarın çıkışındaki akım gerilimleri bi kontrol ederdim. ama avometre öyle her evde bulunan bişi değil tabi. yavaş yavaş yanıp sönmesi çakarın o şekilde ayarlanmasından olabilir. üzerinde böyle tornavidayla çevirilerek ayarlanabilen variable ya da trimmer kondansatör varsa yanıp sönme hızı ayarlanabilir sanırım ama ayar yapacak bi yeri yoksa bilemedim şimdi. o çakarlar giriş ve çıkış olmak üzere montajı basit imal edilirler genelde. pahalı olanlarda ayarlanabilir bişiler olur. çakarda sorun var gibi bi bakıp incelemeden bişey denemez pek. tanıdık ustan varsa bi kontrol etmek için gösterebilirsin ona. ya da çalıştığından emin olduğun 12 volt güç kaynağı ve 12 voltla çalışan şerit led'le mesela deneyip emin olabilirsin. ben güç kaynağı olarak bilgisayarın power supply'ını öneririm bilgisayar kasası açıp kurcalamışlığın varsa. molex güç bağlantılarındaki sarı kablo +12v, kırmızı kablo +5v ve siyahlar topraktır.
    üzerinde ayar vidası yok düz.bende arızalı olabileceğini düşündüm 3 tane almıstım diğerleride aynı birde dediğiniz yapıcam pc den akım almayı deneyeceğim en kısa süree ürünün resminide atarım.umarım bir çözüm bulurum şimdiden yardımlarınıza teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:49 ----------

daha önceki kullandıgım ve arkadaşlara taktıgımız bundandı

şimdiki aldıklarım bunlar.çözemedim gitti.anlamadıgım bunda 2 tane çıkış var.diğerlerinde tek ti

farcob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150
    Arka stop farına 12 volt gelmiyor. Geçen sene ledli stop ampülü aldım çalışmadı. Gelen akımı ölçün.

Motosikleti
    YAMAHA MT
    Alıntı farcob adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arka stop farına 12 volt gelmiyor. Geçen sene ledli stop ampülü aldım çalışmadı. Gelen akımı ölçün.
    pekı böyle bir durumda ne yapmam gerek ama diğer modülde çalısıyordu ondada 12 v yazıyordu

bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    Arka far stop lambası ampulünüzün üzerinde kaç volt ve watt yazıyor?

sanırım stop lambanı f1 çakar yapmak istiyorsun.

http://tr.aliexpress.com/item/Free-s...289461439.html

bunu aldım. ampulü çıkarıp bu ampulü takıyorsun. frene bastığında yanıp sönmeye başlıyor. kendinden çakarlı ampül yani. takalı 2 ay oldu,herhangi bir sıkıntı yaşamadım. sipariş verdikten 26 gün sonra elimde oldu. he senin motora uyar mı orasını bilemem ama benimkine uydu.

isuzuki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki DR-Z400S
    dostum akün zayıflamış olabilir. voltajın 12voltun altına düştüyse, aldığın cihazın tasarımı da çok basitse stop lambanı gerektiği gibi yakıp söndürmez. motoru çalışır harlde hafif gaz vererek bir dene bakalım (akün zayfsa bu şekilde toparlar). 2 çıkış olmasının sebebi bazı kullanıcılar stop lambası haricinde çakar olarak sinyallerin çiftini kullanmasıdır. stop lamban 10watt'ın üzerindeyse çalışmaması normal.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)