Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

İkinci motosiklet seçimi (1 yıllık sürücü içerir)

REKLAM ALANI

Selamlar ilk motosikletim olan 2012 model CBR125'i askere gideceğim diye sadece 1000 Km binip sattım, sonra askere gitme işi iptal olunca yeniden motor arayışına başladım.

Öncelikle cebimdeki para tam olarak 21.500 Lira, eski ekipmanlarım pek kaliteli sayılmaz onları satın alıp ardından bir motosiklet almayı düşünüyorum. İşin aslı bu aralar gözümün gördüğü araç MT-07 ama sahibinden üzerinden baktığım açıklamalarda "Bilmeyen adama gelmez" gibi cümleler çok var, haliyle o kadar abartmaya gerek yok mu diye düşünüyorum.

Altımda küçük kalmayacak bir motosiklet arıyorum (Boyum 190 Kilom: 84, ara sıra memleketim olan Denizliye gidip gelmek istiyorum (İzmir-Denizli), hız yapmaya hiç hevesli olmadım, şekilci değilim, motosiklet bangır bangır bağırsın istemem, etraftakiler bakmasa da olur.

Ama motosikletim bana güzel gözüksün istiyorum, arka tekeri kalın olan MT-07 çok hoşuma gidiyor ama ön farlar kötü. R25 ön farları güzel ama arka teker ufacık .

İkinci el almakla sıkıntım olmadığını da belirtmek isterim. Sakin sakin kullanacak adama MT-07 çok mu fazla?. (Sadece 1 yıl, 1000 Km 2012 model CBR125 kullandım)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    -ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı akcrosshair adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar ilk motosikletim olan 2012 model CBR125'i askere gideceğim diye sadece 1000 Km binip sattım, sonra askere gitme işi iptal olunca yeniden motor arayışına başladım.

Öncelikle cebimdeki para tam olarak 21.500 Lira, eski ekipmanlarım pek kaliteli sayılmaz onları satın alıp ardından bir motosiklet almayı düşünüyorum. İşin aslı bu aralar gözümün gördüğü araç MT-07 ama sahibinden üzerinden baktığım açıklamalarda "Bilmeyen adama gelmez" gibi cümleler çok var, haliyle o kadar abartmaya gerek yok mu diye düşünüyorum.

Altımda küçük kalmayacak bir motosiklet arıyorum (Boyum 190 Kilom: 84, ara sıra memleketim olan Denizliye gidip gelmek istiyorum (İzmir-Denizli), hız yapmaya hiç hevesli olmadım, şekilci değilim, motosiklet bangır bangır bağırsın istemem, etraftakiler bakmasa da olur.

Ama motosikletim bana güzel gözüksün istiyorum, arka tekeri kalın olan MT-07 çok hoşuma gidiyor ama ön farlar kötü. R25 ön farları güzel ama arka teker ufacık .

İkinci el almakla sıkıntım olmadığını da belirtmek isterim. Sakin sakin kullanacak adama MT-07 çok mu fazla?. (Sadece 1 yıl, 1000 Km 2012 model CBR125 kullandım)
    abs'li sıfır mt-07 veya 2. el az km 4 silindir xj6 derdine derman olur gibime geliyor.

JuxtaCrucem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM Duke 390 ABS
    1000 km bence az. İyi bir düşünmeni öneririm.
    Pisman bunu beğendi.

Pangea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha WR 125 X
    1000 KM'CİK tecrübeye bu motosikletler gelmez.250 cc veya 300 cc motosikletler sizin için ideal.r25 'in arka lastiğine ufak demişsiniz ama bu sınıf için ideal.Boşuna hayatınızı riske atmayın.
    MimTolga bunu beğendi.

chcts1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crypton s 2019
    sen 1 yıllık değil 1000 kmlik sürücüsün
    1 yılda normal bir sürücü 1000 km yapmaz , 1 ayda yapıyor millet onu
    ybalci ve josepth_o6 bunu beğendiler.

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Niye 1 yılda 1000km yapılamaz bir tanıdıkta 5. yılı olan motosiklet var şuan 6500lerde

motosiklet tecrübesi binilen süreye değil yapılan km'ye bakar. 1000 km'lik tecrüben var senin. mt-07 bu tecrübeye göre büyük bir motosiklet. Benim tavsiyem en fazla 250'lik bir motosiklet alman yönünde.
    Pisman bunu beğendi.

BlackNaked - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Anlattığına göre sakin birisin bence MT-07 senlik bir motor fakat tecrübesizliğinide göz önüne alırsak kesinlikle ABS li versiyonunu al derim veya r25 de seni memnun eder .

Alıntı BlackNaked adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anlattığına göre sakin birisin bence MT-07 senlik bir motor fakat tecrübesizliğinide göz önüne alırsak kesinlikle ABS li versiyonunu al derim veya r25 de seni memnun eder .
    abs alamıyorum maalesef ikinci el bile olsa bulursam notere, sigortaya verecek para kalmıyor + ekipman alamıyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Bütçeniz fena değil. İkinci el olsa bile ABS'li bir model alsanız çok iyi olur aslında. İlk düşmede fiyatını çıkaracaktır. Tecrübeniz sınırlı, ama olmasa bile ABS bence lazım şehir içi kullanım için. Yoksa dikkatli ve sorumlu biri için kesinlikle fazla bir motorsiklet değil.

Ali1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SATTI
    3 ayda 5 bin km yol yaptım. 1 senedeki bu km deki tecrübeye R25 bile fazla gelir "BENCE". Ama herkesin kendi hayatı kendi kuralları vardır
    Pisman ve mesmeyut bunu beğendiler.

yasoyaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Crf250L
    Mt-25 geliyor beklenebilir bence
    Pisman bunu beğendi.

Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    1.000 km'lik tecrübe ile mt-07'ye geçersen , aramızdan erken ayrılma riskin daha çabuk olur ..
    Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F

Motosikleti
    Forza 250
    cbr 250 ya da r25 sizin için ideal. mt07 deli bozuk bir alet tecrübe ister, gaz kontrolü ister, eğitim ister. eğitim almadırsanız bütçenizden 1000 tl ayırıp hakimiyet eğitimi ve yol eğitimi almanızı tavsiye ederim.
    mesmeyut bunu beğendi.

Motosikleti
    Mondial Drift - mz etz125
    Bence en iyi seçim r25.Çok yakışıklı bir motor.Tekerleği ufacık demişsin ama bu - den çok bir + lastikleri daha ucuza alırsın

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Bence şekilci değilsen
    Inazuma bak F modeline hem rahat hem cüsseli arka teker de kalın
    Ondan sonra da v storm ABS yeni kasa transalp Honda nc serisine bak ama şuan sana 250 cc ideal olur

Motosikleti
    Honda Cbr 125 R Repsol
    r15 veya cbr 600rr repsol bakmanı tavsıye ederım. ayrıca altındaki mobilet bile olsa hız yaparsan sonun hüsran olur.

toseabul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sen kafayı arka tekere takmışsın er6n öneririm. mt-07 hemen şaha gelir seni yerden yere serebelir. yaramaz motordur... onun için mt-7 yerine çift silindirli kawasaki er6n al tekere gelme vs olayı bile yok uysal bir motordur. 1000km yapmişsin en az 20 bin yapman lazımdı.

Motosikleti
    4. motor Honda
    1000km tecrübeye göre 250cc den yukarı çıkma, ben R25 alıp kısa zamanda 3000km yapmıştım ama 600cc halen kedimi sürebilirmişim gibi hissetmiyorum.

Sana tavsiyem R25, yada inazuma F olucaktır,

Bol şanslar..
    Pisman bunu beğendi.

polemos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS (2013)
    Şu an 8 ay 5.500 km'lik 125 cc kullanıcısıyım. 250 cc bile gözümde büyüyor. Bence hayatınızı riske atmayın. MT-07'yi düşünmeyin bile. R25 de sıradışı bir motor. Daha sakin karakterli, rahat kontrol edebileceğiniz bir 250 cc seçin.

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)