varmı gözükara scootercı?
125lik kanunim var ve adanadan alanya tarafına gitmeyi düşünüyorum ,
tabi yanımda kamp malzemelerimle ve dinlenerek
kaskım ve korumalarım kesinlikle takılı olacak tabiki..
deneyim ve düşüncelerinizi alabilirmiyim acaba??
varmı gözükara scootercı?
125lik kanunim var ve adanadan alanya tarafına gitmeyi düşünüyorum ,
tabi yanımda kamp malzemelerimle ve dinlenerek
kaskım ve korumalarım kesinlikle takılı olacak tabiki..
deneyim ve düşüncelerinizi alabilirmiyim acaba??
başarılar...
Tanıdığım var...
1995 miydi 96 miydi...İstanbul-Bodrum yapti...Honda kinetic 100 le...
Benim scooter la bir kere de yaptigim en uzun yol 30 km yi bulmaz...
Ama sana başarılar...Dikkatli sür derim...Yollar 4 ayaklı pisliklerle dolu
hayırlı yolculuk gerekli yedek parçaları al..
çin malları fazla sıkıştırmaya gelmez ağır takılırsan dinlene dinlene gidersin
ne sağcıyım ne solcu motorcuyum motorcu kalayım:cat:
bence yaparsın ama zorlaman gerekir fazla ben istanbul armutlu yaptım hiç ara vermeden honda kinetic le ama
bence yaparsın ama ZORLAMAMAN gerekir fazla ben istanbul armutlu yaptım hiç ara vermeden honda kinetic le ama
Arkadaşım benimde böyle bi düşüncem vardı istanbul'dan feribotla Bandırma, Bandırma'dan da İzmir diye, ama geçen gün, Beşiktaş'tan İkitelli OSB'ye gittim, ve bu düşüncemi biraz ötelemek zorunda kaldım
Hava hafif rüzgarlıydı, viyadüklerin üstünde falan özellikle, rüzgar insanı çok zorluyo, sağ taraftan esen rüzgar adamı resmen sola itiyo, bununla beraber tekerlekler ufak, bozuk yollarda çok sarsıyo, bi kaç defa girdigim çukur ve tümseklerde afedersin popomun seleyle olan baglantısı kesildi
Tabi benim biraz acemiliğimin de katkısı vardır bu sorunların çıkmasına,
O yüzden Allah sana kolaylık versin, kazasız belasız gidersin inşallah.
[B][COLOR="Black"][CENTER]U-F-A 87'ye bakın, görürseniz el sallayın, [/CENTER][/COLOR][/B]
[CENTER][B][I][SIZE="2"][COLOR="Orange"]MoMo ZeN[/COLOR][/SIZE][/I][/B][/CENTER]
olmaz diyenler şu başlığa baksın ve şaşırsın..http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=13599
olur elbet fakat motorunda kaldırması ,bakımlarının tam olması lazım.
kısaca:
1960’larda İngiltere’ye çalışmaya giden Ordulu Osman Gürsoy, boş zamanlarında kısa gezilere çıkmak için ikinci el bir Vespa motosiklet satın aldı. 1969’da yenilediği motoruyla Ordu-Londra arasını 19 kez katetti. Londra’ya her dönüşünde ayrı bir yoldan giderek, Arnavutluk ve Finlandiya dışında tüm Avrupa’yı gezdi. Motorunu uçağa koyup Amerika’ya gitti.
50 günde New York’tan Seattle’a ABD’yi ve Montreal’e kadar Kanada’yı dolaştı. Bugüne kadar toplam 180 bin kilometre aşıp, dünyanın çevresini beş kez dolaşacak kadar yol yaptı. Gezilerinde, 3 bin saat motor üzerinde kaldı. Sekiz ton yakıt, 350 kilo yağ harcadı. Gürsoy, Arizona Çölü’nü bile geçtiği 150 cc’lik motoru Koç Müzesi’ne bağışlamak istiyor.
ah bi kessem ayaklarımı yerden,kanatlanıp rüzgarla ,
kükreyip motorla,keşfetsem dünyayı başladığı yerden[COLOR="Yellow"]***[/COLOR] [COLOR="Red"]şam piiii yonnn [/COLOR][COLOR="Yellow"]***[/COLOR]
@rglad ile aynı sorun bende de var. Benimde planım temmuz 10 gibi istanbul - bandırma arası feribotla geçip Altınoluk'a gitmek. Arada ki mesafe 200 km ya var ya yok. rglad gibi bende 125 ZN kullanıyorum. Galiba cesaret edip yola çıkıcam.
@muritu
Görüyorsun değil mi az evvel yazdığım topic'teki gibi. İnsanlar ilgi alanı olunca nasıl muhabbet şenleniyor. esenlikle
hepinize teşekkürler yardımlarınız için,
yanma yedek parça alsamda pek bi teknik bilgim olmadığından lastik bile tamir edemem (öğrenmek şart)
düşündüğüm yol adana-alanya (500 km) virajlar epey zorlayıcı olacak ama sık sık ara vererek, mersinde ve anamurda kamp yaparak, pek bi sorun çıkacağını düşünmüyorum..
ordulu amcaya pek bi özendim , bana da nasip olur inşallah..
sen istanbul'da olsaydın giderdik yavaş yavaş bolu bursa tekirdağ benim planladıklarım bunlar şimdilik..
Bence o motorla gitme
mangal gibi yüreğin vardır o başka
bencede gitme abi sonuçta küçük teker 4 tekerlekli ayılar seni zorlayacaktır
Bana kalırsa her 50km de bir ara verirsen problem olmaz muhtemelen..
Ama yolda kalırsan ne yapacaksın onu düşündün mü
Scooterla bi kerede 30 km yol ha ben 100km den aşağı yapmam ,johny adlı üyeden alıntı
Çünkü Bisikletle ankara çevre yoluna çıkmış biriyim bünyem böyle benim ! , Hiç molasız 44 km yaptım bisikletle 2 saatte !
Haftaya motoruma kavuşuyorum , valla rodaj modaj dinlemem
molasız 1 depo bitiririm !
Bence git abicim o motorun yolda kalacağını sanmıyorum bakımını yaptır tamam...
şehirlerarası yollarad bi korkum yok , sayısını hatırlamadığım kadar otostop maceram var , yedek parça yerine yedek yiyecek-giyecek olsa yeter mangal gibi yürek var ya kaldığı yerde yak mangalı oooh mekanın keyfini sür 50km'de 1 durmaya gerek yok tek sorun motorun ısınması 100 km yi yawaş yawaş gidersem sorun çıkacağını zannetmiyorum..
"standart"a : yolum istanbula düşecek motorla er geç
adana ve civarı illerden varmı katılan? şehir çok farketmez benim için ya hadi neyse
Vallah gider ne diyeyim.Ben cbr 125 le Çanakkale den Van a gideceğim......
AB RH (+) 506 357 7316
http://www.facebook.com/vatandogukan
https://www.facebook.com/Jand.komd.ozel.harekat
allah zeval vermesin.ama ben sl 150 ile bile dusunemiyorum o yolu.ki bir sctoordan rahat olucagı kesindir.bence bir kanuni ile deneme bile.98 de majesty 250 ile uzun yol cok yaptım.cok da rahaat seyrettik.10 majesty idik.ama amksi scooterla bir kanuni arasında dağalr kadar fark var.
ana yoldan giderken, yan yol bağlantılarını geçerken sorun yaşarsın gibime geliyor 125cc ile,
3,5+3,5+3,5=10,5 etmiyor ne yazık ki...
ve tabiki deneyimin önemli... hatta ilk başta deneyim...
bununla ilgili çok yazılıp çiziliyor bu aralar... ve yazılanlara kulak vermek lazım
Bir gün bir Suzuki G-Strider ile...
Suzuki G-Strider Motosiklet.Net Konu Başlığı >> http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=3228
abi senden ben gibisin mototora ilk bindiğim gün denizli gibi biyerde şehir içinde 5 saat motordan inmedim kaskın ağır olduğunu çıkarınca anladımMengu16 adlı üyeden alıntı
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)