Sevgili arkadaşlar özet bir sorum var;
İkinci el bir YBR alıp bir süre sonra satmak bana alım-satım masrafları olarak ne kadara malolur?
Sevgili arkadaşlar özet bir sorum var;
İkinci el bir YBR alıp bir süre sonra satmak bana alım-satım masrafları olarak ne kadara malolur?
galerıcımı oldun yoksa
Yeni yine yeniden
Dört ay YBR ile idare etme, sonra bir kurye işine sokma durumum olabilir, maliyet hesaplamam lazım
valla kımse bakmıyor bu topice su aralar baya geyık topici acıldı herkes orada.
Yeni yine yeniden
Hep benim suçum zaten bu da
arkadasım arama yaptım pek anlamdım ama 400 ytl diyor artık 200 200 mu yoksa tek senmı 400 oduyuon anlamadım
Yeni yine yeniden
Ben de aradım mamafih net bir cevap bulamadım
Alırken yapacağın masraflar şunlar,
1. Noter satış masrafı, yaklaşık olarak 150-170 YTL civarıdır o motor için.
2. Ruhsat değiştirme masrafları, o da kendin yaparsan 80 civarı muameleciye verirsen 120-150 arası değişiyor.
Satarken bi masraf yok, alan adam senin yaptığın masrafların aynısını yapıyor. Yanlız şöle bişey var şu an tam sezonunda alacağın ve kışa doğru satacağın için (ben öyle anladım) motorun değerinde bir düşme olacaktır.
Aslında kafandaki plan ve düşünceleri tam ve net olarak anlatsan daha kolay yardımcı oluruz. Zor oluyor tabi dimi konu dışına benzemio
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
ben anlamadım satan arkadas para odemıyormu
Yeni yine yeniden
2004 model an burgman'ın noter satış masrafı size ne olur? bileniniz var mı?
160 ytl notere verilecek trafikte ise 27 ytl ruhsat degisecek. eger muyanesi bitmisse 50 de muyaneye.sigotası yoksa 20 de oraya bu dediklerim 2004 ybr için
Babamın işyerine 3-4 ay sonra bir kurye gerekecekmiş. Babam da başından beri bana YBR alma taraftarıydı, ben gt250r fln gibi biraz daha gösterişli bir motor istiyorum (gencim yakışıklıyım kanım kaynıyor duramıyorum hava atmam falan lazım ). Temmuzda bir ybr alıp, tam anlamıyla motosiklet kullanmaya alışana dek onu kullanıp, eylül-ekimde daha büyük bir motora geçmek işime gelir.Eyong adlı üyeden alıntı
Satım meselesiyse şöyle, eğer bir terslik olursa, babamın şirketinin kurye ihtiyacı birden ortada kalkarsa; durum değişikliğinin bana ne kadara malolacağını bilmem iyi olur. Sonuçta ybr almak bir çeşit yatırım olacak, riskleri hesaplarken de bu bilgiler çok işime yarar. Alım masrafı toplam 230-250 civarındaysa büyük yükümlülük değil, kurye olayı elimde patlasa bile gireceğim zarar fazla olmayacak demektir.
Yardım için teşekkürler, ben konu dışına dönüyorum
Hadi hayırlı olsun o zaman
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)