İlk Kaza ..Motoru Yatırdım
Reklamlar
-
Arkadaşlar bugün işten gelirken ümraniye devlet hastanesinin ordaki kavşakta dangalak bi servisin önüme atlamasıyla ani fren yaptım arka teker yalpaladı ve motoru devirdim .Motor baya sert düştü ama o koruma demirini taktırandan allah razı olsun çok işe yaradı motora birşey olmadı biraz direksiyon yamulmuş bide parmağım biraz ezildi o kadar
işin kötü yani kaza yapmama neden olan ve % 80 kusurlu olan adam ben yerdeyken bana bakarak koca servisle yanımdan geçti hiçbirşey olmamış gibi. Bazen diyorum motordayken yanımda bi levye taşısam ne güzel olur
Reklamlar
-
eren3736 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar bugün işten gelirken ümraniye devlet hastanesinin ordaki kavşakta dangalak bi servisin önüme atlamasıyla ani fren yaptım arka teker yalpaladı ve motoru devirdim .Motor baya sert düştü ama o koruma demirini taktırandan allah razı olsun çok işe yaradı motora birşey olmadı biraz direksiyon yamulmuş bide parmağım biraz ezildi o kadar
işin kötü yani kaza yapmama neden olan ve % 80 kusurlu olan adam ben yerdeyken bana bakarak koca servisle yanımdan geçti hiçbirşey olmamış gibi. Bazen diyorum motordayken yanımda bi levye taşısam ne güzel olur
Motora bınıyorsun itinayla takip edip trafik kilitlendıgınde kımın daha delikanlı oldugunu gosterıyorsun
-
-
geşmiş olsun, sana bir zarar gelmemesi sevindirici, istanbul trafiği ve öküzler çok.
-
bende de motorda da birşey yok çok şükür gerçi motor çalışmıyor gaz verince istop ediyor ama o sorun öncedende vardı tamirci karbüratörden dedi halledilir diyo
-
Geçmiş olsun. Dikkat et tekin değil oralar, sonra bi kamyon adamla gelmesinler peşinden..
-
EthanHunt adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun. Dikkat et tekin değil oralar, sonra bi kamyon adamla gelmesinler peşinden..
Mahalle benim tekin olmasa ne olcak
-
geçmiş olsun kardeşim hepimizin başına gelebilir şikayet etseydin servis şoförünü.
-
adam durmadiki belkide plakayı akmıyım diye hemen kaçtı
-
Kardeşim öncelikle geçmiş olsun..
Ben de yaklaşık 2 yıl önce saçma sapan bi durumla karşılaştım, sağ şeritten trafiğin hızına uygun giderken 2 sol şeritten bi araç direk önüme kırdı sinyal filan vermeden, sağda otopark girişi vardı oraya girecekmiş beyefendi..
Öngörebileceğim bir durumda değildi 20-30 metre bi mesafede adamın 2 şerit değiştirip otoparka gireceğini öngöremedim haliyle..
O anda 2 seçeneğim vardı ya motoru yatıracaktım ya da çarpacaktım, asılabildiğim kadar frene asıldım sonra da arabaya çarptım..
Bayaa bile bile arabayı ortalayıp çarptım.. Sonuç bende hiçbirşey yok motorda 700 küsür masraf var arabada 3000 küsür masraf var tutanak tuttuk ve tuttuğum tutanağa itiraz etti.. Neymiş ben de suçluymuşum dedim hocam tutanak elimde bak kutucuklara eğer kontrol etmeden, sinyal vermeden aniden geçtiğim 2 şerit yanımdaki aracın bana çarpması diye bi seçenek görüyosan işaretle dedim.. Adam hala sen de suçlusun diye tutturdu, ben de aradım polisi geldi ve benim haklı olduğuma kanaat getirdi.. Bütün masrafları da mecburen o ödedi.. Yani demem o ki eğer kendini sağlama alabiliyorsan ve gözüne kestirebiliyosan çarp, ama kendini tehlikeye atacağın bir durum söz konusuysa bırak motoru gitsin =))
Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz... Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süreceğiz... Açtık mıydı hele bir son vitesi, adedi devir. Motorun sesi.
-
Çarpıcaksın şimdi hem motora yazık hem haklı olduğunu ispaat edene kadar uğraşıcan bi dünya iş. Dediğim gibi elinde anahtarla çizerek geçeceksin bazı arabaları
-
O adam ve diğerleri de trafiğin bir parçası hangi birini düzelteceksiniz o zamana kadar bizi düz bir şekilde asfalta yapıştırırlar
O nedenle bunu kabullenip ona göre sürmek mantıklı ve doğru olan.
-
Buradaki adamı takip etme, arabaya çarpma vb önerileri dikkate alma. Kaza olması kaçınılmaz durumlarda tek önemli olan şey senin sağlığın. Takip mesafesinde önündeki araç aniden fren yaptığında eğer duramayacaksan o hızlarda seyretme. Böyle yok levye taşıyalım, arabayı çizelim vs bunlar yakışmıyor. Trafik acımasız tamam ama bizler bilinçli olarak en azından sonraki neslin motosikletlere karşı daha duyarlı olmasını sağlayabiliriz.
Kazayı kavşakta yapmışsın. Bir hastane kavşağında ışık olmaması gibi bir durum olmaz diye düşünüyorum. Eğer ışık varsa bir ihlal durumu mu oldu? Eğer ışıklık bir durum yok ise servisin senin önüne kırma nedeni ne idi? Yolcu almak, indirmek için sol şeritten sağa mı geldi? O zaman yine sende trafiği okuyamama sorunu olabilir zira bir servis aracının sağdaki yolculara yanaşma durumu olabileceğini kestirip hızını ona göre ayarlaman gerekirdi. Ayrıca bir hastane kavşağında mobese kameraları da olmalı diye düşünüyorum. Eğer %100 haklı olduğunu düşünüyorsan şikayetçi olmanda fayda var.
Bir motosiklet sürücüsüne trafik kurallarını uygulamak yetmez. Hayatta kalmak için bazen farklı şeyler yapmak gerekir. Yol hakkı sende de olsa, adam sana çarpıp öldürdükten sonra haklılığının bir anlamı kalmayacağı için bırak geçsin adam. Ama sen aracın yola atlayacağının farkında ol. Hızını ona göre azalt.
Ekipman, eğitim, dikkat. Bu üç öğeye dikkat etsek yetecek aslında. Geçmiş olsun ve bir daha yaşamaman dileğiyle.
-
ybalci adlı üyeden alıntı
Buradaki adamı takip etme, arabaya çarpma vb önerileri dikkate alma. Kaza olması kaçınılmaz durumlarda tek önemli olan şey senin sağlığın. Takip mesafesinde önündeki araç aniden fren yaptığında eğer duramayacaksan o hızlarda seyretme. Böyle yok levye taşıyalım, arabayı çizelim vs bunlar yakışmıyor. Trafik acımasız tamam ama bizler bilinçli olarak en azından sonraki neslin motosikletlere karşı daha duyarlı olmasını sağlayabiliriz.
Kazayı kavşakta yapmışsın. Bir hastane kavşağında ışık olmaması gibi bir durum olmaz diye düşünüyorum. Eğer ışık varsa bir ihlal durumu mu oldu? Eğer ışıklık bir durum yok ise servisin senin önüne kırma nedeni ne idi? Yolcu almak, indirmek için sol şeritten sağa mı geldi? O zaman yine sende trafiği okuyamama sorunu olabilir zira bir servis aracının sağdaki yolculara yanaşma durumu olabileceğini kestirip hızını ona göre ayarlaman gerekirdi. Ayrıca bir hastane kavşağında mobese kameraları da olmalı diye düşünüyorum. Eğer %100 haklı olduğunu düşünüyorsan şikayetçi olmanda fayda var.
Bir motosiklet sürücüsüne trafik kurallarını uygulamak yetmez. Hayatta kalmak için bazen farklı şeyler yapmak gerekir. Yol hakkı sende de olsa, adam sana çarpıp öldürdükten sonra haklılığının bir anlamı kalmayacağı için bırak geçsin adam. Ama sen aracın yola atlayacağının farkında ol. Hızını ona göre azalt.
Ekipman, eğitim, dikkat. Bu üç öğeye dikkat etsek yetecek aslında. Geçmiş olsun ve bir daha yaşamaman dileğiyle.
Öncelikle olayın olduğu yerde kamera ve ışık yok çünkü tam olarak hastane önü değil 200 metre ilerisinde mahalle içinde olan bir göbek.
Ben gayet uygun bir hızla giderken bi ara sokaktan servis servis göbeğe girmeye çalıştı önce yavaşladı sonra ben gaz açtım oda gittiğim yöne doğru birden hızlanıp önümden geçmeye çalışınca çarpmamak için birden frenledim ve tekerler kitlendi kaydı sonuç; ben yerdeyim servis yoluna devam ediyor..
Sizde haklısınız tabi ama ben yinede böyle arabaları çizsem çok rahatlayacam ozaman motorculardan korkarlar dibimizden geçemezler böyle
-
Öncelikle olayın olduğu yerde kamera ve ışık yok çünkü tam olarak hastane önü değil 200 metre ilerisinde mahalle içinde olan bir göbek.
Ben gayet uygun bir hızla giderken bi ara sokaktan servis servis göbeğe girmeye çalıştı önce yavaşladı sonra ben gaz açtım oda gittiğim yöne doğru birden hızlanıp önümden geçmeye çalışınca çarpmamak için birden frenledim ve tekerler kitlendi kaydı sonuç; ben yerdeyim servis yoluna devam ediyor..
Sizde haklısınız tabi ama ben yinede böyle arabaları çizsem çok rahatlayacam ozaman motorculardan korkarlar dibimizden geçemezler böyle
O zaman servis sürücüleri de diyecek ki motorcular bizim arabaları çiziyor biz de onlara sürtelim yolda? Bu yaklaşım çok yanlış.
Servis, minibüs, taksi, ticari araç yani kısaca ticari tipteki her araç tehlikeli. Bunun yanı sıra eski model BMW, Doğan, Şahin, Civic ve spor görünümlü her araç yine aynı kategoride. Bunları görünce hızını mümkün olduğunca kes, bırak nereye gidiyorsa gitsin. Benim hiç kazasız 20000 km yapmam bu bahsettiklerimi uygulamam sayesinde oldu. Bu tip adamlar zaten kesin kazalara karışıyor, belalarını başkalarından buluyorlar. Öyle ki ne zaman bu tip iki aracın çarpıştığı bir kazaya şahit olsam ya da kaza sonrası görsem içimden oh olsun diyorum. Çünkü biliyorum ki o kazanın sebebi en azından içlerinden birisinin ülkemde çok yaygın olan 50 iq seviyesindeki insanlardan birisi olması.
Yani sonuç şu: Sen kendi canını kurtar gerisini salla gitsin.
-
Dostum bazen benim de tartıştığım bağırdığım oluyor. Ben de o zaman çizsem inanılmaz rahatlayacağım diyorum.
Ama o an çizsem olayı büyütmekten başka bir şey yapmayacağım. Hatta adam belki arabasını üzerime sürecek. Ne kadar çok tartışırsam kafamı o kadar çok meşgul ediyor.
Olayı büyütmeden uzak durursam hemen kafamdan gidiyor ama karşılıklı birbirimize bağırırsak bir gün kafamı meşgul ediyor.
Bir de adamın aracına falan zarar versem bir hafta sebepsiz yere gerilirim.
İstanbulda milleti ders vermekle falan bitiremeyiz. Uzak durmalarını da sağlayamayız. Ancak daha fazla bilenirler.
Efendiliğimizi koruyup milletle uğraşmadan, güvenli güvenli keyfimize bakarız kafamız rahat eder.
-
2 serit degistirip senden daha iyi fren yapabiliyorsa arabaylan bence frenlerinde yada frenleme yeteneginde bir sorun var
-
kivancern adlı üyeden alıntı
2 serit degistirip senden daha iyi fren yapabiliyorsa arabaylan bence frenlerinde yada frenleme yeteneginde bir sorun var
Alıntı yapmamışsınız ama sanıyorum ki sözünüz bana..
Benim bahsetiğim olayın öngörüyle bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.. ''Olası öngörü'' şeklinde dikkat ediyorum zaten her zaman fakat benim burada bahsettiğim seyrinde akan trafikte sinyal vermeden ve aniden 2 şerit sağa geçerek otopark girişine ilerlemeye çalışan bi vatandaş sözkonusu.. Yani bu durumu önceden sezip fren yapacaksam, gazla değil frenle gitmeliyim.. Mesela 2 şerit solumda normal şeridin de ilerleyen araç mı gördüm frene asılmalıyım..
Siz kesin bu kazayı da öngörürdünüz
-
maalesef böyle çarpma olmayan kazalarda kamera yoksa işimiz zor. masrafları karşılatmak olmuyor.
dün belirtitğin yerin az ilerisinde tantavi tüneline girmeden önce büyük motorlunun biri bi arabanın önünü kesmş tavanına vuruyordu. kimbilir ne yaptı da o hale getirdi adamı.
-
Cavalry adlı üyeden alıntı
Alıntı yapmamışsınız ama sanıyorum ki sözünüz bana..
Benim bahsetiğim olayın öngörüyle bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.. ''Olası öngörü'' şeklinde dikkat ediyorum zaten her zaman fakat benim burada bahsettiğim seyrinde akan trafikte sinyal vermeden ve aniden 2 şerit sağa geçerek otopark girişine ilerlemeye çalışan bi vatandaş sözkonusu.. Yani bu durumu önceden sezip fren yapacaksam, gazla değil frenle gitmeliyim.. Mesela 2 şerit solumda normal şeridin de ilerleyen araç mı gördüm frene asılmalıyım..
Siz kesin bu kazayı da öngörürdünüz
https://www.youtube.com/watch?v=dwWI7JcJZB4
Yanlis anlamayin hocam lafim kotu niyetle defildi sadece kaza anini merak ettim siz sag seritte ilerliyorsunuz arkadas da en soldan en saga geciyor ve frene asiliyor?
ben kazalarda her zaman kendimde suc ararim daha guvenli surmek icin ne yapabilirdim diye..
Ongorusuz kazalar oldur tabiki attiginiz videodaki gibi ama her zaman ben daha naapabilirdim deme yanindayim ben
Benim kisisel fikrim bu amacim kimseyi suclamak deil eminim kazada yapilcak bisey yokdur olsaydi siz de kendinize zarar vermek istemessiniz..
Iddali bir sofor de deilim tam tersine acemiyim fakat kendimi gelistirmeye calisiorum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)