Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Sürücü kursu-Aday Sürücü-Sorular ve Sorunlar

REKLAM ALANI

Merhaba arkadaşlar,daha önce scooter vb. tecrübem yok.Bisiklet kullandım uzun yıllar ama nereden baksanız 3 senedir falan kullanmıyorum.Bir kursa yazıldım ehliyet için adamlardan ses seda çıkmayınca kursa uğrayayım dedim.Adam hiç tecrüben yoksa biz nasıl öğretelim diyerek başından savuşturmaya kalktı,ilçe milli eğitime şikayet edicem.Ancak asıl sorun ben ehliyet için yaptığım masrafımın boşa gitmesini istemiyorum çünkü uzun yıllardır heves ediyorum.Madem öğretmeyeceksiniz kurs olmanın mantığı ne deyince beni otoparka indirdiler.daracık bir alanda uzunluk 10-15 metre arası genişlik 5 metre civarı al bin bu vites bu gaz bu fren deyip verdi motoru elime.Ama yer darlığından ve yerlerin kaygan olmasından dolayı(parlak cilalı zemin) düz gitmek dışında bir şey yapamadım korktum.Haftaya direksiyon sınavım var.Yardımcı olabilecek kimse var mı istanbul avrupa yakasında? bir de hadi gözü karartıp gidip motor alıp öğreneyim kendim diyorum.Ama öğrenemezsem(bugün açıkçası güvenim kırıldı biraz) elimde kalır diye korkuyorum.Napmalıyım üstatlar lütfen bir yardım edin şu kardeşinize...Gerekirse ücret dahi ödeyebilirim gücüm yettiğince ama yardımcı olacak yardımsever arkadaşların olduğunu umuyorum bu ortamda...
    KellyKey bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Kardeşim umarım yardımcı biri çıkar benim sana sadece konuyu güncelleme yardımım dokunabilir İsttanbullu değilim

edit : Belki bu video biraz işine yarar ufaktan mantığını kavrarsın sadece girmeden önce biraz düşün sinyallere dikkat et gaz tepkisini ve debriyaja hakim olabilirsen gerçekten kolay.

https://www.youtube.com/watch?v=NN5hRJaOerQ

Kurslar inanılmaz şekilde umursamaz oluyor konu A2 ehliyetine denk gelince..
    neoazrael bunu beğendi.

teşekkür ederim yine de Allah razı olsun. bisikleti de arabayı da kendim öğrenmiştim ki ikisini de iyi derecede kullanıyorum şu anda.epeyce tecrübem var trafikte ama motosiklet 1 kez 2-3 kmlik mesafede artçı oldum bi scooterda,bide bugün 10-15 metre mesafesi olan yerleri kaygan kapalı otoparkta(kursun otoparkı) düz ileri gitmekten başka bir şey yapamadım 10-15 dakika çünkü yer dardı mesafe kısaydı debriyajı bırakıp gazı hafif açınca zaten alanın sonunda buluyordum kendimi bir de yerler kaygan olunca 1-2 kez düz giderken bile kaydı motor zor toparladım Allahtan boyum uzun motorda hafifti.alsam becerebilir miyim tek kafama takılan o,bilsem ki kesin beceririm yarın gider alır sınava kadar da çalışır geçecek kadar idare ederim kendimi ama hiç bilmeyince yorum da yapamıyor insan...

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:18 ----------

Alıntı KellyKey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşim umarım yardımcı biri çıkar benim sana sadece konuyu güncelleme yardımım dokunabilir İsttanbullu değilim

edit : Belki bu video biraz işine yarar ufaktan mantığını kavrarsın sadece girmeden önce biraz düşün sinyallere dikkat et gaz tepkisini ve debriyaja hakim olabilirsen gerçekten kolay.

https://www.youtube.com/watch?v=NN5hRJaOerQ

Kurslar inanılmaz şekilde umursamaz oluyor konu A2 ehliyetine denk gelince..
    hocam yaklaşık 2-3 aydır geceli gündüzlü eğitim videoları,vloggerların trafikte yaşadıklarını izliyor,forumdaki konuları,internetteki dökümanları okuyorum ama pratik yapmak ayrı bir şey.Kurstaki adam parayı peşin alırken iyiydi bugün gelmiş diyor ki Allah Allah biz seni nasıl kayıt ettik hiç tecrüben olmadan.Parayı görünce adını bile unutur bu kafadaki adam,ama hakkımı arayacağım.hak yerini elbet bulur da ben motosiklet kullanamazsam,kullanmayı öğrenemezsem işte o zaman üzülürüm çünkü uzun zamandır heves ediyorum 9-10 senedir.anca aileyi ikna ettim,gönüllerini kırmadan özellikle iş-ev arası günlük tek gidiş 2,5+ saat geliş de o kadar sürünce hak verdiler de razı oldular.daha sabah ezanı okunmadan evden çıkıyorum hava karardıktan sonra işten eve gelebiliyorum.gündüzü hiç görmüyorum dışarıda hep karanlık,hep gece bana...

Alıntı neoazrael adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    teşekkür ederim yine de Allah razı olsun. bisikleti de arabayı da kendim öğrenmiştim ki ikisini de iyi derecede kullanıyorum şu anda.epeyce tecrübem var trafikte ama motosiklet 1 kez 2-3 kmlik mesafede artçı oldum bi scooterda,bide bugün 10-15 metre mesafesi olan yerleri kaygan kapalı otoparkta(kursun otoparkı) düz ileri gitmekten başka bir şey yapamadım 10-15 dakika çünkü yer dardı mesafe kısaydı debriyajı bırakıp gazı hafif açınca zaten alanın sonunda buluyordum kendimi bir de yerler kaygan olunca 1-2 kez düz giderken bile kaydı motor zor toparladım Allahtan boyum uzun motorda hafifti.alsam becerebilir miyim tek kafama takılan o,bilsem ki kesin beceririm yarın gider alır sınava kadar da çalışır geçecek kadar idare ederim kendimi ama hiç bilmeyince yorum da yapamıyor insan...
    Kesinlikle bi şikayeti hak ediyolar bunları müfettişlerin kontrol edip eğitime uygundur falan demesi lazım sen bence yinede bi şikayet et üzerine git.

Ayrıca biliyosun parkurdan sonra trafiğe çıkıcaksın yaklaşık 10-15dklık yola bunu gösterdi değil mi sana kurs? İşin en kolay kısmı trafiğe çıkmak parkuru geçersen zoru atlatmış oluyosun.

Parkurda 8 çizmeye ve rampadan dümdüz geçmeye dikkat etmelisin. Motor alsan öğrenirsin desem yalan olur, nerde trafiğe çıkıp sürmeyi öğreniceksin ki onu plakasız ehliyetsiz? Üstelik hani daha bilmiyoken hele istanbul gibi bi yerde işin zor. Ayrıca sınav motorları gerçekten bisiklet gibi bence çok kafaya takmadan işini halledersin üstüne gitmeye hiç gerek yok. Trafiğe çıktığında kavşaklarda geçme sırasına, ışıklara ve sinyal vermeye özen gösterdin mi ehliyetin cebinde oluyor. Rampadan geçerken debriyaja basıpta geçebilirsin motor titremeyi falan büyük ölçüde kesiyor ama güzel hızını ayarlamalısın ne çok hızlı ne çok yavaş.

http://www.motosiklet.net/forum/moto...fen-bilgi.html

Böyle bi konu ya da attığım video umarım yardımcı olur. Gerçekten şu mondial mgk 125 modelinden verirlerse eline bisikletten hiç bi farkı yok. Zaten sınavdan önce 2-3 tur izni veriyolar en azından bana verdiler 5dk süren var pratik yap çalış demişlerdi çünkü MEB randevu verdiğinde araya 5dk koyuyor hazırlık için. Ayrıca sınavıda yarım saat içinde btirmen lazım o yüzden çok yavaş gitme vites 2 veya vites 3te orta devirlerde sakin ama çokta tın tın olmayan bi hızla ilerleyebilirsin.

Yani dediğim gibi umarım yardımcı biri çıkar yoksa hiç sabırsızlık yapıp motor alayım sürmeyi öğreniyim kendi başıma diye tehlikeye girme sonradan pişman olma 2.ye sınav hakkında olucak 1.de alamazsın 2.de alırsın

Ama en niyahetinde sakın büyütme gözünde bu sınavı çünkü verdikleri motor bisiklet gibi bişey pedal çevirceğine elini çeviriyosun gaz tepkisi çok az vitesleri kolay debriyajı kolay. Vites büyütmekten küçültmekten korkma ama vites 3te durayım ışıklarda öyle kalkarım diyip riske atma motor güçlü değil çekmez ise istop edebilir kalmana sebebiyet verebilir. Vites 3ü geçme ve Vites 2 de veya 1 de dur durma durumun olucaksa kalkması kolay olsun. İyi şanslar.
    neoazrael bunu beğendi.

Alıntı KellyKey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle bi şikayeti hak ediyolar bunları müfettişlerin kontrol edip eğitime uygundur falan demesi lazım sen bence yinede bi şikayet et üzerine git.

Ayrıca biliyosun parkurdan sonra trafiğe çıkıcaksın yaklaşık 10-15dklık yola bunu gösterdi değil mi sana kurs? İşin en kolay kısmı trafiğe çıkmak parkuru geçersen zoru atlatmış oluyosun.

Parkurda 8 çizmeye ve rampadan dümdüz geçmeye dikkat etmelisin. Motor alsan öğrenirsin desem yalan olur, nerde trafiğe çıkıp sürmeyi öğreniceksin ki onu plakasız ehliyetsiz? Üstelik hani daha bilmiyoken hele istanbul gibi bi yerde işin zor. Ayrıca sınav motorları gerçekten bisiklet gibi bence çok kafaya takmadan işini halledersin üstüne gitmeye hiç gerek yok. Trafiğe çıktığında kavşaklarda geçme sırasına, ışıklara ve sinyal vermeye özen gösterdin mi ehliyetin cebinde oluyor. Rampadan geçerken debriyaja basıpta geçebilirsin motor titremeyi falan büyük ölçüde kesiyor ama güzel hızını ayarlamalısın ne çok hızlı ne çok yavaş.

http://www.motosiklet.net/forum/moto...fen-bilgi.html

Böyle bi konu ya da attığım video umarım yardımcı olur. Gerçekten şu mondial mgk 125 modelinden verirlerse eline bisikletten hiç bi farkı yok. Zaten sınavdan önce 2-3 tur izni veriyolar en azından bana verdiler 5dk süren var pratik yap çalış demişlerdi çünkü MEB randevu verdiğinde araya 5dk koyuyor hazırlık için. Ayrıca sınavıda yarım saat içinde btirmen lazım o yüzden çok yavaş gitme vites 2 veya vites 3te orta devirlerde sakin ama çokta tın tın olmayan bi hızla ilerleyebilirsin.

Yani dediğim gibi umarım yardımcı biri çıkar yoksa hiç sabırsızlık yapıp motor alayım sürmeyi öğreniyim kendi başıma diye tehlikeye girme sonradan pişman olma 2.ye sınav hakkında olucak 1.de alamazsın 2.de alırsın

Ama en niyahetinde sakın büyütme gözünde bu sınavı çünkü verdikleri motor bisiklet gibi bişey pedal çevirceğine elini çeviriyosun gaz tepkisi çok az vitesleri kolay debriyajı kolay. Vites büyütmekten küçültmekten korkma ama vites 3te durayım ışıklarda öyle kalkarım diyip riske atma motor güçlü değil çekmez ise istop edebilir kalmana sebebiyet verebilir. Vites 3ü geçme ve Vites 2 de veya 1 de dur durma durumun olucaksa kalkması kolay olsun. İyi şanslar.
    bana ne parkur ne de trafikte bir şey göstermediler.tek gösterdikleri bugün 10-15 dakika kapalı otoparkın ufacık bir bölümünde(10-15 metre uzunluk,5 metre genişlik olan bi alandı yaklaşık) düz git üstüne otur,bak bu fren,bu debriyaj,bu gaz,şurada vites göstergesi var al düz bi o yana git bi bu yanadan ibaretti.alan dar olunca ne dönüş yapabildim,ne slalom ne de gaz açabildim.gazı çok az açınca kendimi alanın sonunda buluyordum zaten.vitesi 2ye atacak alan dahi yoktu.verdikleri motor mondial 150cclik bi motordu.sınava da bununla giriyorsun dediler.adam bide gelmiş diyor ki seni sınava alırsam sen motorla düşersen motor bozulursa geri kalan öğrenciler sınava giremez bana da zarar diyor.şikayette bulunacağım elbet.inşallah geçebilirim bir şekilde.elimde motor olsa çalışacak trafiğe kapalı alan çok oturduğum yerde.ama motor yok işte bulma imkanım da yok.1-2tane motorcu arkadaşım var ama adamlar 1000lik makinalar kullanıyorlar ufak cc yok onlarda sordum bulamayız dediler.birinde rks 150 vardı satmış satmasaydım öğretirdim dedi ama geç oldu malesef benim bu işe girişmem

Alıntı neoazrael adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bana ne parkur ne de trafikte bir şey göstermediler.tek gösterdikleri bugün 10-15 dakika kapalı otoparkın ufacık bir bölümünde(10-15 metre uzunluk,5 metre genişlik olan bi alandı yaklaşık) düz git üstüne otur,bak bu fren,bu debriyaj,bu gaz,şurada vites göstergesi var al düz bi o yana git bi bu yanadan ibaretti.alan dar olunca ne dönüş yapabildim,ne slalom ne de gaz açabildim.gazı çok az açınca kendimi alanın sonunda buluyordum zaten.vitesi 2ye atacak alan dahi yoktu.verdikleri motor mondial 150cclik bi motordu.sınava da bununla giriyorsun dediler.adam bide gelmiş diyor ki seni sınava alırsam sen motorla düşersen motor bozulursa geri kalan öğrenciler sınava giremez bana da zarar diyor.şikayette bulunacağım elbet.inşallah geçebilirim bir şekilde.elimde motor olsa çalışacak trafiğe kapalı alan çok oturduğum yerde.ama motor yok işte bulma imkanım da yok.1-2tane motorcu arkadaşım var ama adamlar 1000lik makinalar kullanıyorlar ufak cc yok onlarda sordum bulamayız dediler.birinde rks 150 vardı satmış satmasaydım öğretirdim dedi ama geç oldu malesef benim bu işe girişmem
    Şerefsizler ya nasıl göstermezler parkur ve trafik rotası? Sınav günü gelip sana dicekler ki (parkuru başarıyla tamamlarsan) hadi önden git biz arkada arabayla trafiğe çıkıyoruz rotayı tamamla diye rotayı senin bilmen lazım nasıl olur ya
    neoazrael bunu beğendi.

REASON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Breton S125
    Aynısını geçen hafta ben yaşadım para filan veya ders istedim vermediler şu sertifika çıksın şikayet edicem. ehliyeti aldım ama özel yere gittim 3 saat 150 lira orda bildiğim herşeyi uyguladım 3 saat motorda kalınca kavrıyorsun zaten. Site: motosikleteğitimim.Com göztepe metrosunun hemen yanında.
    neoazrael bunu beğendi.

s103r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mh drift/ 250 Repsol İnş :)
    Parkuru görmeden sınavmı olur biz sınava girmeden bir hafta önce birer saat sinav parkurunda çaliştik bilmeme rağmen.
    Hiç bilmeyen arkadaşlarada oğretiyordu kurs. Sen 100 150 tlye 3 4 saatlik kursa git kap motoru ehliyetini alinca şikayetçi ol.
    akbird ve neoazrael bunu beğendiler.

akbird - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Z one 180 - MT 07
    bi izle faydasını görürüsün.

https://www.youtube.com/watch?v=A2R44KRWbFQ,
    neoazrael bunu beğendi.
    youtube : motorcu hikayeleri (motovlog) youtube - facebook adaletsurucukursu / Antalya /

hepinize ayrı ayrı teşekkürler dostlar,öyle yapacağım zaten,şu ehliyeti bi kapayım(özel ders alıcam zaman ve mekanı ayarlayıp sınava kadar) ondan sonra doğruca milli eğitime.dün motorun tepesine oturttuğunda beni hoca,10 dakikada daracık yerde olacak iş olmadığını anladım.motosiklet özgürlüğü seviyor,öyle kafes gibi yerde olmuyor dar alanda.şu videoya da bakayım bir tekrar teşekkürler hepinize

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)