Merhabalar,
Mersinde olanlar varsa bilir. Carrefour kavşağı diye tabir ettiğimiz bir yer var ikinci çevre yolunda. Yeşil ışık bana yanda geçtim fakat aracın birisi yine son dakkaya kaldı ve kendisine kırmızı ışık yanmasına rağmen geçti ve az kalsın sol tarafımdan bana çarpıyordu. Olabilir dedim. Çünkü bunlarla daha önce çok karı karşıya kaldım. Sıkıştırma , dibimdeyken önüme kırmalar v.b şeyler artık bana pek tuhaf gelmiyor. Her gün motosiklete bindiğim için bu tarz hatalar benim günlük yaşantımın bir parçası oldu.
Gelelim konumuza neyse hiç bir her şey demeden sadece kafamı arkaya çevirdim baktım ve adamın küfür eder gibi bi hali var gibiydi kafam fazla arkaya dönük tutamazdım bir kaç saniyeliğine baktım ve tekrar yoluma devam ettim. Akan bir trafikti çünkü. Aynadan baktığımda el kol hareketiyle ne bakıyon or.... ç.... dediğini gördüm. Hani çamaşır makinesini , ütüyü ve klimayı aynı anda çalıştırınca şartel atar ya aynen o hesap attı şartel. Ulan dedim neyse yoluma devam edeyim. Onun karaktersizliği dedim. Araç zaten şirket arabası Peugeot 208 çok belli plakası istanbul plaka v.s İş yerime yaklaşırken bir kırmızı ışık daha vardı bilenler için söylüyorum, forum kavşağı. Adam beni sollamış devam ediyordu. Dedim ne olacaksa olsun ışıkta duruyor yanına durdum aç lan camı dedim. Yanında bayan vardı. Açtı. İlk söylediği şey. Kardeşim sen beni yanlış anladın dedi. Bayanı görünce aklıma ilk gelen şey; onun yüzüne bakmak oldu gerçekten tırsmışlardı beni birden yanlarında görünce. Beyfendi neden böyle bi küfür ettiniz dedim. Özür dilerim kardeşim ayağına yattı.
Şunun yeminini edebilirim. Eğer yanında bayan olmasaydı 2-3 saniye önce ağzınızın üstüne bir yumruk yemiştiniz hadi yoluna git tatsızlık çıkmasın dedim. Devam ettim.
Demem o ki, küfür etmek mesele değil. 2 yaşındaki yeğenimde şahane küfürler edebilir öğretirsek. Mesele ettiğin lafın arkasında durabilmek. Mesele bakacağın yüze kötü söz söylememek. ERKEK değil ADAM olmak.