Polis egzozumu istiyor ve ruhsatimi vermiyor
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar,
Gecen gun şehir içinde motorumla giderken motorize bir ekip egzozumdan cok ses çıktığını soylerek teknik değişiklik cezası kesti ve motorumu bağladı. ilce emniyete gittiğimde motoru otoparktan alabileceğime dair izin kağıdı verdi ancak ruhsatimi üzerinde bulunan egzozu kendisine vermezsem vermeyeceğini söyledi.
Bende çekici ve otopark parası verdikten sonra motoru alip orjinal egzozunu taktirdim ve cezayı odedim. Pazartesi ilce emniyete ruhsatını almaya gideceğim ancak egzosum Akrapovic ve 780 civarinda bir meblaya aldığınmdan dolayı sanayiden 20 liraya bir egzoz alip kendilerine vermeyi düşünüyorum. Hukuksuzca yaptıkları ruhsatima el koyma ve egzosumu isteme islemine dair getirdiğimiz egzosun muhtemelen cektikleri fotoğraftan yola çıkarak o egzos olmadığını iddia ederlerse nasil bir yol izlemeliyim yardımcı olmanızı istiyorum.
Ya da konu üzerinde benim düşündüğümden farklı bir yol izleme yönünde fikri olan varsa lütfen soylesin.
Motorun çıkışını verip üzerinde suç teşkil eden durum ortadan kalktığı halde egzozuma el koyma hakkinin yasal bir dayanağı var midir bu konuda da bilgilendirirseniz sevinirim. Bana ilce emniyet müdürünün emri olduğunu ve tekrar takanlardan cok sikildiklari icin el koydukları gibi ziyadesiyle dayanaksiz bir savunma yaptılar.
Reklamlar
-
-
snappy x adlı üyeden alıntı
20 liraya egzoz varmı
Vay anam vay babam çok yanlış yere odaklanmışşın sen yav o diyor tren geldi geçti sen diyon tavuk geldi geçti
-
ha bu arada egzoza el koyma gibi bi hakları olduğunu sanmıyorum faturasıyla beraber sizi mahkemeye vericem diyip iyigünler de çık odadan eminim geri çağarıp verirler egzozu sen herşeyi kurala uygun yap ve motorunu al sadece egzoz içinde sert bi tavırla faturayla beraber mahkemeye vericem de egzozla adammı öldürdün suç aletimide el koyuyorlar hadsizler.
-
hukukcu degilim mevzuatıda tam olarak bilmem ama polisn böle bir istekte bulunması bence tamamen hukuksuzdur...
eger karsı gelemeyeceksen ki gelmen lazım, egzosu teslim aldıklarına dair yazılı ve imzalı bir kagıt iste ve muhtemelen zaten böle birsey yapmayacakları icin sen de paşa paşa egzosunu al ve cık oradan
-
Egzozuna el koyamaz. Polisin öyle bi yetkisi yok. Suç aleti değil sonuçta. El koyma kararını mahkeme verebilir. Tatlı dille ruhsatını almak için ısrar et. Vermezlerse de egzosu getirmeden ruhsatı alamayacağını polis vazife ve selahiyat kanununun hangi maddesine dayandırıldığını sor. Bıdı bıdı ederlerse de egzosunu RESMİ İMZALI MÜHÜRLÜ TUTANAK karşılığında teslim et. Sonra da mahkemeye ver
-
Öyle bir yetkileri yok.Git resmi belge iste veremezler büyük ihtimal ile.Ha hadi diyelim verdiler git mahkemeye dava aç
-
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Egzozu getirmeden ruhsati vermeyeceklerine dair yazi iste. Belge bulunsun elinde.
-
Anlaşılan tekrar takılmasın diye el koyma çaresini bulmuşlar ama hukuken böyle bir hakları yoktur diye düşünüyorum.Sonucu merak ediyorum konuyu takipteyim
-
ses kaydı alan bır kamera al ve cebıne koy,
kayıt ettıgınden emın olduktan sonra,
egsozu aldıgınıza daır evrak verın de,
ve sonrasında ekle,
x marka ..x model eksozumu sıze teslım edıyorum,
ve sizi dava edeceğim bu kanunsuz bir işlem diyerek aklına gelenı say FAKAT SÖZLERİNE DİKKAT ET KİBAR OL ;)
sonrada çık,
onlardanda yazılı ımzalı evrak ıste aldıklarına daır,
çık ve aradan 10,,15 dakıka gectıkten sonra gerı gelerek,
bu yaptıgınız hakkında yasal işlem uygulatacagım hepsını kaydettım dıye bildir,
sonrasında olacakları bekle...
bildiğim kadarı ıle eksozu almak gıbı gorevlerı yok,,,
-
egzostu istemek ne? yok öyle bir hakları. kesersin cezayı gönderirsin. Ekipmana asla el koyamazlar. Eskiden cam filmini çizer çıkartırlardı diye duyduk ama bu egzos yani öyle kolay çıkan birşey değil ki, motorun bir parçası.
-
Ruhsat nasıl onlarda ya, neden verdiniz onu anlamadım. Ne ruhsatını alabilir ne de egzozunu. İkisi de kanunsuz
-
Polis herhalde şahsi motoruna takacak egzozu saçmalığın dibine vurmuşlar.
Welcome to Turkey..
BİZ; KANINI VE CANINI BU VATAN İÇİN FEDA EDENLER VE GÖZÜ YAŞLI ANALAR İÇİN SAVAŞIRIZ...!
"AKINCILAR..."
-
Benim egzozda baya bagirtkan patirdayan cinsten kulubumuzde ki butun motorlarda egzoz ayni durumda chopper olunca haliyle, durduklarinda muhabbet aynen bu;
-Egzoz?
-Desibelmetre?
-Yok!?
-74dB altinda memur bey hayirli gorevler iyi aksamlar.
-higdkkskjsjsjs
Ve agir agir uzaklasiriz herkeste de ise yaradi simdiye kadarda hic birinden desibelmetre cikmadi ama yakinda edinirler.
-
Antepte akrapovicli resmi polis motoru var yahu neyin derdinde bunlar. Tabi susturuculu ve sadece tüp var
-
Benim polisim kahramadandır yapar böyle şeyler. Döverek de öldürebilirdi gene iyi.
-
öyle saçmalık mı olur yav, egozozu söktür, motorunu öyle al git deseler anlarım ama el koymak neymiş? hangi yasaya dayanarak el koyuyormuş? egzoz motordan söküldükten sonra yasa dışı bir şey değil keyfi şekilde kimse el koyamaz.
mevzu forumda daha öncede geçmiş o başlığı bir incele istersen. http://www.motosiklet.net/forum/moto...abilir-mi.html
-
Bence tartışmaya hiç gerek yok, böyle resmi bi uygulamanız varsa belge gösterin hemen egzozu getireyim de. Kanun mevzuat nerde yazıyorsa veya yazılı emir neyse gösterin de. Hatta gösteremezlerse bile, egzozu getirmeden ruhsatını vermediklerine dair yazılı imzalı bi belge de isteyebilirsin. Bence olay burda tıkanır..
-
çok saçma ama burası turkiye...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)