Merhaba abilerim kardeşlerim. Ben bu sene motor almayı düşünüyorum fakat boyum motor için sanırım kısa .Boyum 1.62 ve istediğim motor Honda Cbr 125 R sizce boyum yetermi ? ve 125'lik motor önerirmisiniz. şimdiden teşekkürler...
Merhaba abilerim kardeşlerim. Ben bu sene motor almayı düşünüyorum fakat boyum motor için sanırım kısa .Boyum 1.62 ve istediğim motor Honda Cbr 125 R sizce boyum yetermi ? ve 125'lik motor önerirmisiniz. şimdiden teşekkürler...
chopper al 1 metre olsan gene sürersin
Yanlış: Al tabiki sürersin. Benim x denen tanıdığım 1.50 boyunda ama herkesten iyi enduro sürüyor.
Doğru: Sürersin ama çok zorlanırsın parmak ucun yere değer, motoru geri çekemezsin, artçın olduğunda sorun yaşarsın, kaygan asfaltta motoru dururken devirirsin.
Ne yapmalı: cruiser/chopper tip motorlara bakmalısın sonuçta 2 tekerin zevki öyle de çıkıyor böyle de ;)
ninja 250sl ufak motordur ona sığarsın 77cm sele yüksekliği var diye biliyorum. tam size göre. 1,62 boyda kısa değil bayanların cogu boyu kısa oluyor 1,50-1.65 arasi genellikle onlar rahat bir şekilde sürüyorsa sende sürersin.
Arkadasimin boyuda 1.60 mondial drift bisan fkt 150 bisan atlas 125 gibi motorlari surebiliyor rahat rahat sorun olcagini sanmiyorum 125 lik motorlarda
Honda ace 125 sürdüm onda boyum yetiyodu. Şuan tek hevesim Cbr 125 R en iyisi bir tane bulup deneme yapmak küçük motorları(msx vb) sevmiyorum malesef
konu benim konu hemen yorumlıyım sevgili batu, benimde 1.60 cbr 125'i her turlu sürersin, dun cbr 250 ile gazladım, hele ki cbr için diorum ayagının yetişmemesi imkansız, en fazla ayagın herkes gibi tam basmaz.. birde biraz güç lazım hakimiyet amaçlı..
Sesli güldüm :D
neyse bu tarz konu çok forumda istersen bi arama yap konular arasında. özet geçecek olursak rahat sürersin. Ancak A.Türker'in dediğine katılıyorum motoru geri çekmek sıkıntı. lakin artçılı sürüşün daha rahat olur çünkü artçı sayesinde sele 1-2 cm daha alçalır. tecrübeyle sabit. örnek verecek olursak ben 160'ım KTM Duke sürüyorum 5k km'yi geçtim. CBR250r'a oturmuşluğum var. selesi benim motora göre biraz daha alçak ve ağırlık merkezi Duke'e göre daha aşağıda yani motoru kontrol etmek daha kolay gelmişti bana. hatta bu ağırlık merkezi konusundan dolayı sanki CBR çok daha hafifmiş gibi geliyo insana, durduğunda dengede tutmak için çok daha az güç kullanman gerekiyor. Bence için rahat bir şekilde CBR125R ya da CBR250R alabilirsin.
konu hemen yine saçma şeylere gelmiş.
Cbr 125 çok rahat sürersin
herkesinde derdi ayrı benimde boyum 1.92 alacagım motor kücük kalmasın diye ugrasıyorum ona bakıyorum sende de tam tersi bir sıkıntı var
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)