Rez (y)..............
Rez (y)..............
evet dediklerinize tamamiyle katılıyorum,sizin resimlerini koyduğunuz ekipmanların tamamı bendede var,ama diyorum ? ,ekipmanlar kendileri hiç bir iş yapmazlar dediğiniz gibi adamın eli biraz anahtar tutacak, yoksa haliniz duman olur,daha önceleri özel sektörde çalışırken makina bakımcılığı yapıyordum,iyi kötü işten biraz anlarım ama öncelikle arıza tespiti çok önemlidir,sizin yazdığınız uyarı yazısında o salak pompacı nasıl olurda motosiklete benzin yerine motorin doldurur anlamadım tabi,hani bazen duyuyoruz bazı araçların hem benzinli ,hemde dizel ile çalışanları var,bazen pompacılar bu araçları akrıştırıp benzin yerine motorin,,bazende motorin yerine benzin koyulduğunu duyuyorum,ama motosiklete hiç duymamıştım , ALLAH kimsenin başına vermesin tabi,bu değerli paylaşım için teşekkürler...
- HAYAT GEZİNCE GÜZEL -
ben asla yolda kalmam gibi bir iddiam olamaz da bu bahsettiğiniz durumlar çok ekstrem yani her gün pratikte yapılacak işler değil. Dediğiniz gibi uzun yola çıkarsak daha hazırlıklı olmak lazım. Hatıulayamadım adı geçti mi ama lastik tamir kiti olmazsa olmazlardan bence.
Sis farını fonksiyonel buluyor musunuz uzun yolda işe yarar mı farkedilebilirliği artırmak açısından.
sınır tanımadan , yazdığım yada gereksiz ekipmanları söyleyin kendinize göre elinizden bir iş gelmiyorsa zaten tümü gereksizdir burada ayırımcılık yapmak fikirleri ikiye bölmek olmaz elbette bu gibi konularda bilinç sahibi olmamanızda normaldir ,ben 40 yaşındayım ve motosiklete 9 yaşında başladım 2 yıl askerliğim 1 yılda evliliğim dolayısıyla 3 yıl binemedim yani abartısız 28 yıldır motosiklet kullanıyorum bunuda sabırla okuduğunuz o uzunca yazıda belirttim ( 30 yıllık motosiklet deneyimi tecrübesidir diye ) siz motosiklete yeni başladıysanız tabiki bunlar size saçma gelecek ayrıca her şeyi kendi tarafımıza çekmemek gerekiyor bize lazım olmayan yol akadaşımıza lazım oluyor bu konuda abarttığım doğrudur , şöyle düşünelim uzun bir yolculuğa çıkacaksınız maxsimum 3000 km lastik tamir kitinide yanınıza almayın bence bir tamirci beklersiniz gelir tamirini yapar otoyolda
ben bu paylaştığım gereksinimleri motosiklet ile yol yaparak öğrendim ! bir ustam bile yok yani iş burada kişinin merakına ve tecrübesine kalmakta , ustam bile yok derken az çok kendi otomobilime sıfırdan elektirik tesisatı çekebilecek düzeyde olduğumuda söyleyebilirim ve bunu birkerede hatasız yapabilirim ancak bir sigortanın, bir kaç metre elektirik kablosunun hiç bir zaman zararını ve hacim ağırlık olarak eksi yanını görmedim ,bildiğimiz sigorta işte farın yanmaz , önce sigorta kutucuğuna bakacağınıda herkesin bilmesi gerekir yoksa bunu bilmeyen adam sigorta yüzünden yolda kalır servis çağırır , maddi açıdan parçalanır , peki 1 sigorta kaç para ????
paylaştığım ilk sayfadaki temel resimlerin tamamını toplasanız 250 tl yi geçmez ben bu 250 yada 500 tl yi harcarım ama o dağ başında kalmayı da asla istemem , canı gönülden isterimki hiç bir arkadaşımında basit bu sebeplerden dolayı mağdur olmasını istemem burada asıl vurgu budur ,paylaşmaktır sen bunları aldın bu paylaşımdan
3000 km lik hevesle çıktığım tatil yolculuğumda uftirik, pufturik sebeplerden yolda kalarak canımın sıkılmasındansa o 8 kilogramlık yükü çekerim ve kimseye minnet edip mağdur olmam ,bunda hiçbir zaman zararını görmedim.
yinede evet beklentiler fazla,,,, belkide bende herkesi kendim gibi sanıyorum .... işte benim en büyük yanlışım budur
tekerine taş değmeye .
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:20 ----------
sis farlarının oldukça faydası oluyor heleki yaygınlaşan power led teknolojisiyle daha az enerjiyle daha fazla ışık elde ediliyor gerçii motosikletlerin kendi farlarıda yeterli oluyor ancak gündüz ve gece sürşleri için faydalı olduğunu söyleyebilirim , ama ışığı odaklamayan tam anlamıyla gündüz farı olarak geçen farlar ışığı geniş bir açıda yaydığı için şift şertli yollarda gece sürüşlerinde karşı tarafı rahatsız edebiliyor , gündüz kullanmayı düşünüyorsanız bunda sıkıntı yok ama gece yaktığınızda sürekli karşı taraf sizi uyarıyor ve bu durumdan rahatsız oluyor haliyle , o yüzden sis farı seçimi yaparken ışığı beli bir noktaya odaklayan ürünleri seçerseniz sizde kaşı tarafta mutlu olur
ama farkedilirlik kesinlikle oluyor .
yaptığım paylaşımın extrem bir durum olduğunun fakındayım ama yaptığımız yolculukta en az 700 km ile 3000 km arası oynuyor , yani paylaşmın amacı uzun metrajlı yolculukları kapsamaktadır ve o düşünce ile yazılmıştır yolculuklarda başımıza gelebilecek hadiselere karşı hazrlıklı olmaya çalışmak ve tecrübeyle , yaşananlarla sabit deneyimlerdir tabiki şehir içi kullanımlarda bunlara gerek yoktur ,ama çok gerekenlerin olmasıda lüks değildir buda başka bir durum
kazasız sürüşler inşallah.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:29 ----------
mesut hocam vallahi bende şok oldum öyle sinirlendimki sormayın,,,, yedek depoyla belki Kütahya ya kavuşurdum ama üzerine mazot eklenince ondanda olduk
bu arada beni makina mühendisi diye yorumlayan çokça arkadaş oldu, alakası yoktur! orta okul mezunuyum sadece mekanik işlere heves ve marakım vardır ... ancak birçok çalışmam oldu ve bu çalışmalar neticesinde kendimi geliştirerek bazı şelerin mantığını çözdüm , aradan yılar geçti normal motosiklet kullanıcısı dostlarımız biraz bir şeyler bilir! ben birazcık tan az biraz daha birşey ler öğrendim hayattan .... bütün mesele budur
ve bilmeyen arkadaşlarımızında öğrenmesini isterim paylaşmayı severim çnki bilgi paylaşıldıkça yücelir.
kazasız sürüşler inşallah.
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
dostum biliyorsun bende söküyorum takıyorum.. yadımda çok alet ile geziyorum... yağmurda motosikleti yol üzerinde sökmek kadar caan sıkıcı bir durum yok... ona bir çare bulamadım...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
bilirim ramazancım bilirim , yağmura eyvallah! ona birde (0 ) derece ayazı ekleyelim kaymaklı ekmek kadayıfı olsun olmazmı
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:29 ----------
bu arada konu başlğını yönetici akadaşlarımızdan rica ile değiştirdik (uzun yolculuklarda yanımıza almamız gerekenler diye başlaması daha doğru ,o anki ruh hali işte kimbilir konuyu açarken kafada kaç tilki dolaşıyordu ne kadar motorcuyuz !!!! çıkkkk olmaz.
yukarıda ramazan can isimli üyenin kim olduğunu biliyormusunuz ? o adam adam gibi adamdır benim yapamadığım şeyi yapar ! otoyolda motosikletine sekman piston atar haberiniz olmaz ! o bir gönül insanıdır , tanımayan dostlar için ....
paylaşım için teşekkürler
Sağolun arkadaşlar kazasız sürüşler cümleten.
İrf, piyano tuşlu imzan çok güzelmiş.
Konuya gelecek olursak, bende 4 tanesi mevcut sadece bu malzemelerden, o da birisi yardıma durursa eline sıkıştırmak için, yoksa benim birşey yapabileceğim yok
Ben sadece ayakları yerden kesiyor sanıyordum, meğer uçmaya da yarıyormuş kanatlanmadan
Geçtiğimiz Cumartesi Karaköy'de Retta sordum, pahalı olduğundan hiçbiryer satmıyordu bende muadili bir takım aldım 120 liraya ayrıca pense,yan keski, kargaburun, maket pıçaa ve balya teli vs eksik olanları tamamladım. İrfan abi sağolasın, hatırlattığın iyi oldu çoktandır mobil bir takımım olsun istiyordum. Tamir işlerinden pek anlamam ama takımım olması hoşuma gidiyor.
aslında çok kapsamlı detaylı vede geniş bir konu tamirci olmaya gerek yokki, kırılan bir plastik parçayı yerine telle tuturup eve kadar götürmesini sağlamak tamircilik değil çaresizliktir tekere fitilmi atmayı bilmiyorsun ? dağ başında kaldığında atarsın kardeşim atarsın için rahat olsun
kimseye yolda kaldığınızda motorunuza sekman piston atıp sıfır motor yapın diye ddia etmiyoruz burada paylaşılan konular aslında yanımıza almamız gereken çok kapsamlı gibi görünsede gözümüzün önünde gördüğümüz basit ama bizi yolda bırakacak arızalar içindir .
kullandığımız cep telefonların en derin ayrıntılarına kadar inciğini cinciğini mensünü , nasıl biliyor araştırıyor,kurcalıyor ve öğrenip kullanıyorsak , motosikletin menüsüde bunlardır (benzetme olarak )motosikleti sadece kullanmayı biliyor olmak şahsım adına yeterli deildir az birazda sistemini menüsünü bilmek gereklidir
umarım faydalı olmuştur , bu alet ve edavatlar emin ol bana çok fayda saladı kendime kulanmadımsada yolda kalan başkaları için kullandım bir sürü hayır duası aldım , belki bu gün halen daha kazasız kedersiz motor sürüyorsam bekide o dualarında katkısı olmuştur kim bilir kazasız sürüşler inşallah.
dip not : bu arada retta uygun fiyatlıdır dediğimi hatırlıyorum tabiki daha amatör bir çok marka ve model mevcut ama takım konusunda ben mümlün mertebe kalitelisini almaya çalışırım ,
izelteş ve altaş gibi piyasaya hakim diğer markalardan ucuzdur bununda altını cizittirelim
Abi Yanıma aldığım tek takım
Kredi Kartı dır
Yokki 3 lü çanta seti olan motorumuz bu kadar takım taşıyalım
eyvallah yalnız olmadığımı bilmek güzel
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:21 ----------
fatihim çokopirensim nc 700 e biniyorsun bu linki gözüne sokarım bende
NC SERİSİ ARKA ÇANTA TAŞIYICI
http://www.irfmotor.com/urunler/arka...anta--tasiyici
NC SERİSİ YAN ÇANTA TAŞIYICI DA MEVCUT ÜRÜN DAHA SİTEYE YÜKLENMEDİ
abi ben bu kadar eşyayı almam yanıma ya :D zaten tamırınden anlamıyorum arza yaparsa çekici çağırtıp parasını eşşek gibi öderim heralde :D
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
Abi eline sağlık güzel işler yapıyorsun Türk malı yerli malı bravo
Yanlız ben yan çantaya karşıyım makas yok kıvraklık aradan Kaçma yok diye eee araba gibi oluyor motorsiklet in en büyük avantajı bence aradan dereden kaldırımdan kaçmak yoksa bi avantajı kalmıyor
Yeni bi yan Demir yaptırdım motora görmen lazım
Çadır mat uyku tulumu kısacası kamp malzemesi bağlamak için yani kamp a giderken arka seleden Çadır sökmeye son nn
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)