Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Aile baskısı konusunda yardım

REKLAM ALANI
    toseabul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bizim mahallede erdem diye bir çocuk var her akşam büroma gelir çayımı içer muhabbet eder. epey bi samimiyet kurmuşuz. kendisi 25 yaşlarında.. bu bir haftadır gelip bana dert ağlıyor. ailevi sorunlarını anlatıyor. kendisinin biraz birikmiş parası var. takılmış bir motorsiklet sevdasına. ne annesi ne babası izin vermiyor her gün kavga ediyorlar ve benim yanıma gelip ağlıyor.. haliyle bir abisi bir büyüğü olarak yapma etme biraz sabret diyorum herşey yoluna girer. senin başına birşey gelir diye korkuyorlar vs gibisinden teselli etmeye çalışıyorum yetmiyor işi gidip gelirken 150cc lik bir motorsikletim var anahtarı veriyorum biraz gez kafan dağılır diye. çocuk gezmeye gittikten sonra biraz kendine geliyor. ama bu sevdasından vazgeçmiyor. haliyle bunlar olunca annesine babasına bir kin güdüyor. benimde vicdanım rahat değil. yanlış mı yapıyorum? sonuçta hem annesi babası hemde kendisi hemde kendim adıma üzülüyorum. beni mi örnek alıyor banamı özeniyor bu cocuk diye düşünüp duruyorum. bu konuda ne yapılmalı ne edilmelidir bilemedim.. bu tür sorunların üstesinden nasıl gelinir ne gibi bir yaklasım yapılmalı kafam bi dünya inanın arkadaslar. tecrübelerinize fikirlerinize ihtiyacım var..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    A.Türker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Vay be senin gibi arkadaş kaldı mı başkasının derdiyle dertlenen helal olsun.
    25 yaşında adam istediği için ağlar mı yahu gitsin alsın bişeyler takılsın kaderin önüne geçilmez madem bu kadar çok istiyor ya ailesini göz ardı edecek ya motoru. Senin abi olarak vermen gereken tavsiye tam ekipman gezmesi. Sende görmese başkasında görüp isteyecek senin suçun yok.
    Aile 3-5 ay laf eder sonra alışır.
    toseabul bunu beğendi.

Motosikleti
    <<yeni sahibine hayırlı olsun>>TVS Apache RTR 150
    Ustam o arkadaş takıntı haline getirmiş bence bu durumu... Ailesini bir şekilde ikna edecek 25 yaşındaki insan çocuk değil ki... ayrıca ben olsam motosikletimi vermem... Allah göstermesin başına bir iş gelse ve ehliyeti de yoksa kanunen de sorumlu olurum... ehliyeti olsa ve kanunen sıkıntı yaratacak bir durum olmasa dahi getireceği vicdani yük insanı bitirir... o yüzden bence ailesi ile konuşarak bu durumu çözmeli... motosiklet ödünç alarak değil... siz de iyilik yaptığınızı düşünüyorsunuz ama dikkat edin derim...

hocam selamlar, sizinde söylemiş olduğunuz gibi arkadaş sizi örnek almış olabilir kendine. Ki böyle bir şey varsa bence daha da iyi çünkü sizin sözünüzü de dinler demektir bu. Öncelikle şunu söylemeniz şart eğer ailesine bir kin güdüyorsa : Hiç bir aile çocuklarının mutsuz olmasını istemez. Onların kötülüğünü istemez. Ve aile denen kavramın yerine hiç bir şey koyulmaz. Bu demek değil ki onların her dediğini yap yapma dediğini yapma. Çok istiyorsa ailesini karşısına almadan zaman içinde kanıtlasın bunu onlara. Bunun geçici bir heves olmadığını göstersin. Ayrıca ailesine eğitimlerden vs den bahsetsin. Ama bunu zamana yayması çok önemli. Bir anda çıkarsa ters teper. Sizin açınızdan bakıcak olursak, eğer ehliyeti yoksa vermeyin motorunuzu. Bu kadar samimi iseniz alın arkanıza gezdirin. Çünkü başına bir şey gelmesi durumunda hem ailesinin tepkisine hemde vicdanınızın tepkisine maruz kalırsınız ki emin olun ikincisi çok kötü olur. Sağlıcakla kalın.

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    Alıntı A.Türker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    25 yaşında adam istediği için ağlar mı yahu gitsin alsın bişeyler takılsın kaderin önüne geçilmez madem bu kadar çok istiyor ya ailesini göz ardı edecek ya motoru. Senin abi olarak vermen gereken tavsiye tam ekipman gezmesi. Sende görmese başkasında görüp isteyecek senin suçun yok.
    Ole deme ya, benimde kardeşim benden sonra ehliyet aldi simdi motoru istior, yani yaza istege dönüşecek... babam bilmior 22 yaşında, simdi dusunup duruyorum ya basina bisi gelirse?
    Ki pazar gunu hadi pcxi al cikalim dedim, tam onumde gidio acemi arabasindaki kadin surucu, duble falso, kardesimi gozumun onunde biciyodu ne sinyal verdi ne aynasina bakti, ben arkadan kornaya asildim, duymuor duymuor, Allah dedim cocuk gozumun onunde gidior arada sikisti neyseki kadin sikitiripta gorunce bi zahmet durdu...
    Icimden dedim ki babamlar ehliyeti bile ogrense, bu cocuga bisi olursa sen vesile oldun diycekler.. su an ciddi vicdan azabi yasiyorum...

O yuzden durum hicte ole alsin 22 25 yasinda mevzusu deil, sebepmissin gibi hissediosun...
    toseabul ve A.Türker bunu beğendiler.
    Ne yaparsan yap... AŞK ile yap..

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Ailelerin motosiklete tepkisini anlayabiliyorum ama karsi çikmak olayi çözmüyor aksine daha tehlikeli hale getiriyor.
    Motosiklet erismesi çok zor bir alet degil çünkü.
    Arkadastan, ordan burdan bir tur atmak için falan bulunup kullanilabiliyor.
    Bu da ailenin kontrolünün ortadan kalkmasina sebep oluyor ve durum tehlikeye açik bir hale geliyor.

Bu forumda ailelere hitaben çok yazdim.
    çocuklarinizin motosiklete binmesini engellemeye kalkismayin.
    Öyle ya da böyle mutlaka bir yolunu bulup binerler.
    Bu isi sizden gizli ve egitimsiz yaptiklari içinde bir kazaya karisma olasiliklari artar.
    Yapilmasi gereken sey, karsi çikmak degil, bu hevesini en risksiz sekilde karsilamanin yollarini aramaktir.
    olcayakgn bunu beğendi.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    baskı varsa yapacak birşey yok güçlü olan baskıya maruz kalmaz
    Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur

Motosikleti
    mondial drift 125
    En güzeli ailesini tanıyorsanız ailesinle konuşmanız bence en azından ekipman korunma felan eğitim anlatırsınız.

Alıntı A.Türker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ekipmanı yok ama motorsikleti verirken kendi ekipmanlarımı ve yedek kaskımı veriyorum.. ekipmansız kullanmasına izin vermiyorum. kendimde kullanmıyorum. ne kadar usta olursak olalım ekipmansız trafiğe çıkmıyoruz. biz bundan epey ders çıkartık. herkesinde ekipmanlı dolaşmasını isteriz..

Alıntı awesomee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ole deme ya, benimde kardeşim benden sonra ehliyet aldi simdi motoru istior, yani yaza istege dönüşecek... babam bilmior 22 yaşında, simdi dusunup duruyorum ya basina bisi gelirse?
    Ki pazar gunu hadi pcxi al cikalim dedim, tam onumde gidio acemi arabasindaki kadin surucu, duble falso, kardesimi gozumun onunde biciyodu ne sinyal verdi ne aynasina bakti, ben arkadan kornaya asildim, duymuor duymuor, Allah dedim cocuk gozumun onunde gidior arada sikisti neyseki kadin sikitiripta gorunce bi zahmet durdu...
    Icimden dedim ki babamlar ehliyeti bile ogrense, bu cocuga bisi olursa sen vesile oldun diycekler.. su an ciddi vicdan azabi yasiyorum...

O yuzden durum hicte ole alsin 22 25 yasinda mevzusu deil, sebepmissin gibi hissediosun...
    aynen bendeki o sebepmiş gibi hissetmek... üzülsem mi sevinsem mi bilemedim ama bende o cocugun motorsiklet sürüp arada benimle beraber takılıp sürmesini isterim.

Alıntı okay kömür adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En güzeli ailesini tanıyorsanız ailesinle konuşmanız bence en azından ekipman korunma felan eğitim anlatırsınız.
    kardeş ailesini pek tanımıyorum bir kez babasıyla bir merhabalığım oldu. ailesi ile konuşmayı düşünüyorum en yakın zamanda. ailevi sorunlara pek karışılmaması daha iyi diye biliyorum ama inceldiği yerden kopsun diyorum...
    Honda, Kawasaki, Suziki, Ducati, Yamaha Çok xoştirrr emaaa Benanaaa...

banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Alıntı toseabul adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bizim mahallede erdem diye bir çocuk var her akşam büroma gelir çayımı içer muhabbet eder. epey bi samimiyet kurmuşuz. kendisi 25 yaşlarında.. bu bir haftadır gelip bana dert ağlıyor. ailevi sorunlarını anlatıyor. kendisinin biraz birikmiş parası var. takılmış bir motorsiklet sevdasına. ne annesi ne babası izin vermiyor her gün kavga ediyorlar ve benim yanıma gelip ağlıyor.. haliyle bir abisi bir büyüğü olarak yapma etme biraz sabret diyorum herşey yoluna girer. senin başına birşey gelir diye korkuyorlar vs gibisinden teselli etmeye çalışıyorum yetmiyor işi gidip gelirken 150cc lik bir motorsikletim var anahtarı veriyorum biraz gez kafan dağılır diye. çocuk gezmeye gittikten sonra biraz kendine geliyor. ama bu sevdasından vazgeçmiyor. haliyle bunlar olunca annesine babasına bir kin güdüyor. benimde vicdanım rahat değil. yanlış mı yapıyorum? sonuçta hem annesi babası hemde kendisi hemde kendim adıma üzülüyorum. beni mi örnek alıyor banamı özeniyor bu cocuk diye düşünüp duruyorum. bu konuda ne yapılmalı ne edilmelidir bilemedim.. bu tür sorunların üstesinden nasıl gelinir ne gibi bir yaklasım yapılmalı kafam bi dünya inanın arkadaslar. tecrübelerinize fikirlerinize ihtiyacım var..
    İmla kuralları dersinden kaldın.

Alıntı banro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İmla kuralları dersinden kaldın.
    tek derdimiz imla kuraları olsun.

A.Türker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Alıntı awesomee adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Dediğin doğru da herkes bir şekilde biniyor işte. Kimsenin ailesi razı değil ama kaza ve kadere iman etmek lazım ve doğru ekipman kullanmak lazım.
    something123 ve toseabul bunu beğendiler.

Zor bir durum ama motosikleti verdiğiniz zamanlarda başına bir şey gelir diye korkmuyormusunuz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250
    25 yaşında ve hala ailesi ile yaşıyorsa bazı özgürlükleri henüz elde edememiş demekki. Aile ile olan şikayetlerini seninle paylaşıyor ve sen de ona güvenip motorunu verebiliyorsan "mahalledeki çocuk"tan daha yakın olmalısınız. sen ona bence yanlış örnek olmuşsun. Belki ailesinin öncelikleri farklıdır. Ne bileyim önce iş evlilik vs. gibi.
    toseabul bunu beğendi.

Alıntı Djhaylaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zor bir durum ama motosikleti verdiğiniz zamanlarda başına bir şey gelir diye korkmuyormusunuz.
    pek değil buranın trafiği sakin ve sürücülerde gercekten cok saygılı. kimse acele acele bir yere yetişme derdinde değil. birde kaldığım yer şehirin sakin ve caddeleri genelikle boş olan bir yer bundan yana ekipmanlı dolaştırıyorum. bazende arkama bindirip gezdiriyorum..

capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    Dostum, madem bu çocuk bunu takıntı yapmış mutlaka bu işe başlayacak. O zaman sen ailesinden önce çocukla konuşmalısın. Bir kere plan yapın. Öyle istemeyen aile karşısına "eğitim alıcam" diye çıkılmaz. "Eğitim aldım" diye çıkılır, anlatabiliyor muyum? Çocuk hemen eğitimine başlasın, ekipmanlarını alsın. Motosiklet ile igili kitapları alsın okusun. Kendini bir geliştirsin önce. Riskleri falan iyice görsün. Ailesinin karşısına ondan sonra çıksın. "Bakın benim amacım bu, bu işi doğru yapmak için bunları bunları yaptım. Güvenliğim için eğitimimi aldım, ekipmanlarımı aldım. Nelere dikkat edeceğimi biliyorum, ben de canımı yolda bulmadım, bu işi doğru yapacağım" minvalinde konuşsun. O zaman sen de destek olmak için konuşmaya katılabilirsin. Şimdi gidip boş boş " e eğitim alacak" denmez, anlamı olmaz. Eğitim almadan önce de motorunu falan verme, başına en küçük bir iş bile gelirse, ailesi ikna olacağı varsa da artık olmaz.
    toseabul bunu beğendi.

plegus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Kawasaki Ninja 650 R
    Psikolojik ve ekonomik olarak bireysel özgürlüğünü eline aldığında kimseye bir şey sormak zorunda kalmayacak. Ana yüreği hiçbir zaman motor kullanmasını kabul etmeyecek bunu yedirebiliyorsa vicdanına gerisini düşünmesine gerek yok. Benim geçtiğim yol budur.
    toseabul bunu beğendi.

Motosikleti
    4. motor Honda
    Alıntı capozzz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum, madem bu çocuk bunu takıntı yapmış mutlaka bu işe başlayacak. O zaman sen ailesinden önce çocukla konuşmalısın. Bir kere plan yapın. Öyle istemeyen aile karşısına "eğitim alıcam" diye çıkılmaz. "Eğitim aldım" diye çıkılır, anlatabiliyor muyum? Çocuk hemen eğitimine başlasın, ekipmanlarını alsın. Motosiklet ile igili kitapları alsın okusun. Kendini bir geliştirsin önce. Riskleri falan iyice görsün. Ailesinin karşısına ondan sonra çıksın. "Bakın benim amacım bu, bu işi doğru yapmak için bunları bunları yaptım. Güvenliğim için eğitimimi aldım, ekipmanlarımı aldım. Nelere dikkat edeceğimi biliyorum, ben de canımı yolda bulmadım, bu işi doğru yapacağım" minvalinde konuşsun. O zaman sen de destek olmak için konuşmaya katılabilirsin. Şimdi gidip boş boş " e eğitim alacak" denmez, anlamı olmaz. Eğitim almadan önce de motorunu falan verme, başına en küçük bir iş bile gelirse, ailesi ikna olacağı varsa da artık olmaz.
    Eğitim almakla iş bitmiyor ki basit bir düşmede bile felç kalınabilir..

Motosiklet işi cidden tehlikeli ancak bir kişinin motoru alamayışından ötürü ailesine kin beslemesi tam bir saçmalık, bence bu mantıkta olan bir kişi zaten motor sürerken de sakin kalamaz.

keremkrmn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    05 Ninja 636 - 15 Xmax
    O aile baskısını bitirmek gerçekten çok zor, sen gidip konuşsan bile değişeceğini sanmıyorum. Babamın kendi motoru olmasına rağmen benim motor almama karşı çıkması gibi, zamanla tabi ki aşılıyor ama biraz uğraşmak gerekiyo, bazen anneme motoru kullanırken çektiğim video kayıtlarımı izletiyorum, izlerken hatim indiriyor kadıncağız, kullanmama razı mı? asla değil ama zamanla kabullendi. O arkadaşında gerekli eğitimleri ve ekipmanını alsın sonrası zaten bi şekilde olur kendiliğinden.

Alıntı keremkrmn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O aile baskısını bitirmek gerçekten çok zor, sen gidip konuşsan bile değişeceğini sanmıyorum. Babamın kendi motoru olmasına rağmen benim motor almama karşı çıkması gibi, zamanla tabi ki aşılıyor ama biraz uğraşmak gerekiyo, bazen anneme motoru kullanırken çektiğim video kayıtlarımı izletiyorum, izlerken hatim indiriyor kadıncağız, kullanmama razı mı? asla değil ama zamanla kabullendi. O arkadaşında gerekli eğitimleri ve ekipmanını alsın sonrası zaten bi şekilde olur kendiliğinden.
    insallah dedigin gibi olur. insan evladı birseyi kafasına taktımı yapar diye biliyorum. artık hayırlısı olsun eğitim verecez mecburen. ve mayıs ayına kadar motorsiklet almaması konjusunda bu arkadası ikna etmem lazım.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)