Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motora başlamak için fikrimin doğruluğu?

REKLAM ALANI
    gokberk6426 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390 (2017)
    http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/155474-240km-ile-yaptigim-kaza-ilk-motorunu-alacaklar-icin-yaziyorum.html

şunu konuyu okuduktan sonra 600 le başlıcağını hiç sanmıyorum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mustafapusti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hepinizin dedikleride doğru 600cc den vazgeçtim fakat sormak istediğim birşey var.naked motorlarda kawasaki z300 modelinde 300cc 40hp iken honda nc700s 700cc 50hp arasında farklılık tam olarak nedir. motor hacmi mi önemli hp gücümü.

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    Alıntı MotoGlock adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Moto sohbet bölümüne son açılan konulardan 240 la giderken kaza yaptım konusunu okuyun, kararı kendiniz verin

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:15 ----------

bana satmadıydın unutmadım.
    Aaa ask olsun gel dedim kac kez ;)))
    Ne yaparsan yap... AŞK ile yap..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Bajaj Discover 125 ST
    Alıntı mustafapusti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hepinizin dedikleride doğru 600cc den vazgeçtim fakat sormak istediğim birşey var.naked motorlarda kawasaki z300 modelinde 300cc 40hp iken honda nc700s 700cc 50hp arasında farklılık tam olarak nedir. motor hacmi mi önemli hp gücümü.
    NC dedin ve şimdi Levent Gocmen gelecek

Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Alıntı mustafapusti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herşey hp demek değildir.Motorun kullanma alanı ile ilgili bir durum.Yüksek cc ancak tork isteyen bir motor bloğu düşük devirde yüksek tork almak üzerine inşa edilmiştir.Fazla devir çevirmez ancak düşük devirde daha iyi ivmelenme alırsın.

Misal enduro motorlar fazla devir çevirmez 3 bin devirdede gazı açsan en yüksek torkunu düşük devirde verdiği için anında yapıştırır seni geriye.Racing motorlar ise gücünü yüksek devirde vermek üzerine kurulmuştur, ve çok fazla devir çevirirler, ancak düşük devirlerde cansızdır büyük bloklara göre.Yüksek devir çeviren motor, gücü 5 6 bin devirden sonra kesintisiz sunar amacı hızdır.

Önemli olan motorun en yüksek hp gücünü kaç devirde verdiği ve en yüksek torkunu hangi devirde verdiğidir.Bu verilerden motorun karakterini sana vereceği performansı değerlendirebilirsin.Torkun fazla olması motorun tüm devirlerde ani güç vermesini sağlar konforu arttırır, beygirin fazla olması ise son hızını.

Tabi basit anlatmaya çalıştım çok ayrıntılı bir konu..

MotoGlock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YZF-R25 2015'
    Alıntı awesomee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aaa ask olsun gel dedim kac kez ;)))
    Motorla geldiğim bi zaman artık
    Kontrol edebildiğin güç güldürür, edemediğin öldürür.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)