Merhaba 2 teker sevdalısı abilerim, kardeşlerim
Yaş 23 4 senelik a2 ehliyetim var fakat tecrübem malesef yok.
Geçtiğimiz CNR motosiklet fuarında arkadaşımında gazına gelerek bir hyo gv250 aldım pek tarzım olmasada,kenardaki nakitinde gücüyle
Fakat kullanamadım. Yani şöyleki aldıkdan sonra kullandım motoru en fazla 50 km ama tarz sebebiyle kullanımı çok zor ve gaz tepkisi çok güçlü,sert geldi bana. Bi kaç kez düşük hız dönüşlerinde, gazı ani kaçırmayla yatırdım. Yolda giderken bile sürekli bi düşücem yatırıcam korkusuyla sürüyordum.
Dönüşte istemeden sert ön fren yapıp yatırdığım oldu. Tabi koruma demiri yaptırdığım için hiçbi sorun yaşamadım orası ayrı
Motoru 1 ayın sonunda sattım toplanda 3 4 kez marşına basıp bindiğim halde.
Ve sonuç olarak zihnimde motoru kullanamadım, kullanamam, beceremem öngörüsü oluştu.
Fakat içimdeki 2 Teker sevdası hala bitmedi. Hâlâ bi ss motoruyla başlamak istiyorum.
Fakat özgüvenim, cesaretim aşırı derecede düştü. Otomobil sürüşü konusunda oldukça iyiyim fakat motosikletde özgüven "sıfır."
Ve gv250 aşırı ağır gelmişti bana. Şuan almak istediğim motosiklet ise CBR125 başlangıç için ideal ve baya hafif diye okudum.
Gelelim sadede ; bana bu işi düzgün bi şekilde öğretebilicek bi kurs,eğitim vakfı artık ne diye geçiyorsa tavsiye etmenizi istiyorum.
Kursdan sonra arkadaşlarımın motorlarıyla yada bi şekilde pratik yapmaya çalışıcam ama eğitim almadan özgüvenim düzelmicek sanırım.
Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz, iyi bi eğitim sonrasında kullanabilirmiyim ? bildiğiniz işin ehli bi kurs varmıdır ? ve cbr 125 bana uygunmudur ? gvdeki sert gaz ve ağırlık sorununu yaşarmıyım ?
iyi geceler iyi forumlar