Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Deri eldiven temizliği

REKLAM ALANI
    alitezz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Monster 696 & XJ6N & WR125R
    Merhaba arkadaşlar korumalı deri eldivenlerimi temizlemek istiyorum fakat neler zarar verir nasıl temizlenmelidir pek bir bilgim yok yardımcı olursanız sevirim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Deri temizleme kitleri var piyasada, ama bana soracak olursan ben nemli bez ile temizledikten sonra vazelin sürüyorum.. Şimdi konu başka yerlere gidecek ama, Yıllarını deri sektörüne ayırmış bir deri ustasından aldığım tavsiye bu. Vazelin hem deriyi yumuşatıyor, hem de parlak uzun ömürlü olması açısından besliyor. Tavsiye ederim.
    mhmtesk ve A.Türker bunu beğendiler.

TYvz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF-R25, FZ6 Fazer
    Ben yuvarlak makyaj temizleme pamuklarindan ve vazelin kullanarak temizliyorum. Hem temizliyor hemde deriyi besliyor

toseabul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Birayı deriı temizlemek için kullanabilirsiniz. Bir miktar birayı bezin üstüne dökün ve yumuşak dairesel hareketlerle deriyi silin. Temiz bir nemli bezle tekrar üstünden geçin ve kurulayın. Bu şekilde derinin üstünde biranın bıraktığı yapışkan bir leke kalmayacaktır.

Diğer başka bir yöntem ise portakal, muz veya limon kabukları ile deri koltukların temizlenmesidir. Kabukları deri koltuğunuzun üzerine iyice sürün ve parlamasını sağlayın. Kabukların oluşturacağı lekeleri temizlemek içinse temiz nemli bir bez kullanın.

Beyaz kalıp sabunlar deriyi temizlemede sıkça kullanılan ürünler arasındadır. Mikrofiber bez ve beyaz sabunla deriyi sildikten sonra ıslak bir bezle tekrar üstünden geçerek durulayın. Sonrasında kuru bez ile kurulamayı ihmal etmeyin.

bir diğer yolu da gliserinli su kullanmaktır. Eczanelerden temin edebildiğiniz gliserini, bir miktar suyun içine boşaltın ve mikrofiber bezle deri temizleyin. Tekrar kuru bir bezle kurulayın.

Temizleme işleminden sonra cilt bakım kremlerinden birini çok az miktarda sürebilirsiniz. Deriyi daha parlak görünmesini sağladığınız gibi çatlamalara da engel olmuş olursunuz

NOT : Temizlik sırasında bol miktarda su kullanırsanız deriye zarar verebilirsiniz. Deri yapısı nedeniyle yağlıdır ve kullanılan fazla suyla kurur ve çatlar. Bu nedenle temizlik sonrasında çok iyi bir şekilde kurulamanızı öneririm.
    braveguy bunu beğendi.

polemos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS (2013)
    İç kısmını nasıl temizleyebiliriz?

Motosikleti
    Xciting25Ori - SYM WOLF - Xmax400 - NC750D integra
    Eldiveni gözden çıkardığımdan direkt atıyorum makineye 30 derecede ama hiç bir şey olmuyor namıssıza. Ama vazelin sürmek lazım sonrasında, buradaki yorumları görünce şimdi hatırladım.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)