Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

ZX-636 vs YZF-R6

REKLAM ALANI
    Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    636 Teknoloji olarak abs ve sürüş modu ile geliyor. R6'da bunlar yok. Hacim olarak R6'dan da yüksek hacimli. Fiyat olarak da R6'dan pahalı ve en boktan yani R6'nın sinyalı 100 küsür TL iken, 636'nın sinyali 350 TL gibi.

R6 konusunda her türlü yorumu getirebilirim. Kendisi viraj konusunda gerçekten oldukça başarılı. 600'ler içerisinde en sert kullanıma sahip, litrelik makina gibi giden, hata kaldırmayan, düşük devirlerde nispeten sakin, ama 9bin ile 16.500 devir arasında resmen kuduran bir alet.. Aklınızı başınızdan alabilir.

Ayrıca tasarımı da bence 636'dan daha şık, bi kere kuyruğu Zımba gibi .. Son olarak, her iki motosiklet de uzun yola gelmez, oturuş ve sürüş pozisyonları öyle hadi bi istanbuldan fethiyeye gidelim denilecek motorlar değil. Biz gittik sorun olmuyu diyen insanlar elbet var, ama bu motosikletler sürat için yapılmış motorlar, öyle bir enduro gibi alıyım da 500 -1000 km kullanıyım bi seferde, zor iş. Neyse bu benim şahsi fikrim. Bir dipnot: R6 Yakıt tüketimi, 5.5 litreye kadar yakıt rahatlıkla düşebiliyor, ama 11-12 litreleri de görebiliyor.636 'nın yakıt tüketimi 7-8 litrenin altına düşmediğine dair okuduğum yazılar olmuştu.
    OwnRider bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    OwnRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM RC390
    Alıntı avici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşim şurda; https://www.youtube.com/watch?v=lDDR60Y9898 motorcu muhabbeti incelemiş herşeyini anlatıyor, keşke burda soracağına gugılda bir aratsaydın.
    Yahu, adam beklediğim agresifliği alamadım diyor sonra görüyoruz ki düşük güç modunda kullanıyor. Makinenin çekiş kontrolünden bahsediyor ama ne kadar işe yaradığını neler getirdiğinden söz etmiyor...

Aradığın cevapları bulamıyorsun, ben sadece tecrübesi olanlara soru sormak için açtım r6 ya hakimim ama zx636 yı bilmiyorum. Bu karşı çıkmak bu zıtlık niye "hayırdır" diye sorarlar adama!!!

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı OwnRider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yahu, adam beklediğim agresifliği alamadım diyor sonra görüyoruz ki düşük güç modunda kullanıyor. Makinenin çekiş kontrolünden bahsediyor ama ne kadar işe yaradığını neler getirdiğinden söz etmiyor...

Aradığın cevapları bulamıyorsun, ben sadece tecrübesi olanlara soru sormak için açtım r6 ya hakimim ama zx636 yı bilmiyorum. Bu karşı çıkmak bu zıtlık niye "hayırdır" diye sorarlar adama!!!
    Şakamısın sen? İstersen git h2r al ben hazırım diye. Geber, banane.

Kimsenin karşı çıktığı yok 2011(emin değilim) senesinde bir arkadaş allah rahmen eylesin konu açmıştı 600rr alacağım diye. Sayfalarca yapma etme dedik, gitti aldı üstelik yeni evliydi. 1 ay sonra 200 küsür hızlarda bir ambulansa çarptı ve ikiside yaşamını yitirdi. Kendini bırak o kızında günahına girdi. Konusu hala duruyordur pcde olsam link atardım. Kimse seni kıskandığından alma demiyor sadece iyi niyetiyle bilinçlendirmeye çalışıyor. 600 cc alacak adamın burda konu açması tecrübesizliğini afişe eder sen hazırım desende. Her parası olan zaten direk yürümeden uçmaya çalışıyor kimi ölüyor kimi şansına yaşıyor.

Velhasıl kelam seni kıskandığımızdan değil, bilinçlendirmek amacıyla yazdık, senin bu litrelik aleti olmayan yazmasın ayaklarına "hayırdır" derler.

Motosikleti
    KTM RC390
    Keşke ne demek istediğimi anlatabilseydim, herkes yazacak tabii bundan yana bir söz söylemedim.
    Sadece artık kararımı verdiğimi kendimi hazır hissettiğimi söylüyorum. Ben bunu kafama koymuşum, sizden alınır mı alınmaz mı diye
    cevaplamanızı istemiyorum zaten...

16.000 KM oldu RC390 ile daha önceden de vitesli motor tecrübem var, 14-15 yaşından beri kullanıyorum.
    Kendime hakim olduğumu defalarca söyledim.

Tabii ki uyarmak isteyeceksiniz, kimse kimsenin düşmanı değil ancak ben kararımı verdim.
    Lütfen iki motor hakkında tavsiyelerde bulunun, "yapma, etme" demeyin... İyi forumlar dilerim,,
    HUN bunu beğendi.

Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Keşke ne demek istediğimi anlatabilseydim, herkes yazacak tabii bundan yana bir söz söylemedim.
    Sadece artık kararımı verdiğimi kendimi hazır hissettiğimi söylüyorum. Ben bunu kafama koymuşum, sizden alınır mı alınmaz mı diye

16.000 KM oldu RC390 ile daha önceden de vitesli motor tecrübem var, 14-15 yaşından beri kullanıyorum.

Tabii ki uyarmak isteyeceksiniz, kimse kimsenin düşmanı değil ancak ben kararımı verdim.
    Lütfen iki motor hakkında tavsiyelerde bulunun, "yapma, etme" demeyin... İyi forumlar dilerim,,
    Papağan gibi aynı şeyleri tekrarlayıp duran sensin, tamam aslansın, kralsın hepsini sürersin ama her mesajında altını çize çize yazmana gerek yok.

Adam ilk sayfada senin iyiliğini düşünüp başka motorlar önermiş, sen de yok illa ikisi demişsin o da tamam deyip bir inceleme videosu göndermiş senin için o kadar uğraşıp, cümleye kardeşim diye başlamış. Sen hala r6'ya hakimim şöyle yazmayın böyle yazmayın ayakları.

Her yorumda sürüşünü veya kendini övmek niye ? Asıl sana "hayırdır " diye sorarlar.
    --------------------------------------

Bende sığar iki cihân ben bu cihâna sığmazam.

gursus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR600F

dostum ben seni anlıyorum o üstteki yorumda arkadaşın bahsettiği ambülansa çarpıp ölen rahmetlinin açtığı konuyuda biliyorum takipte ederdim,senin durumunla bir ilgisi yok çok yanlış bir örnek vererek iyice batırmış konuyada hakim değil zaten motor 1000rr dı ve adamın az olan çapır 250cc tecrübesinden sonra aldığı bir motordu neyse konumuza dönemlim sen kendi ayarını belli ki biliyosun bu iki motor arasında r6 yı kullandım ve kullanan çok arkadaşım var kendim 30bin kmdir 600f kullanıyorum fakat 636 kullanan tanıdığım olmadı forumlardan takip ettiğim ve kendi araştırdığım kadarıyla ben olsam 636 alırdım çünkü r6 üst devirlerde kopuyor alt devirleri torksuz fakat 636 o hem cc hacmiyle hemde teknik donanımsal özellikleriyle kız arkadaşınla seyredeceğin 100-150 km lik hızlarda çok daha torklu ve keyifli olacak buna emin ol,ben olsam kesinlikle 636 yı seçerdim. Ama şöylede bir gerçek var yamaha ülkemizde daha yaygın bakın iyidir demiyorum bu sebepten parça fiyatları daha uygun,kawa da bu durum biraz canınızı sıkabilir ama ebay ve yurtdışı alışverişe hakimseniz buda sorun değil.Kazasız sürüşler dilerim.
    OwnRider bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM RC390
    Alıntı Sokollu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Papağan gibi aynı şeyleri tekrarlayıp duran sensin, tamam aslansın, kralsın hepsini sürersin ama her mesajında altını çize çize yazmana gerek yok.

Adam ilk sayfada senin iyiliğini düşünüp başka motorlar önermiş, sen de yok illa ikisi demişsin o da tamam deyip bir inceleme videosu göndermiş senin için o kadar uğraşıp, cümleye kardeşim diye başlamış. Sen hala r6'ya hakimim şöyle yazmayın böyle yazmayın ayakları.

Her yorumda sürüşünü veya kendini övmek niye ? Asıl sana "hayırdır " diye sorarlar.
    Bak, sürüşümü övmedim övseydim zaten buraya yazmakla uğraşmazdım... Burada benden çok daha tecrübeli çok daha iyi motorcular fazlasıyla bulunduğu için yazdım.

Bi yazdıklarına kendin bak adam bana "kardeşim, şu videoyu izle" demiş bende karşılık olarak "hiç bir şeyden detaylı bahsedilmiyor bana kağıt üzerinde yazanları söylüyor" gibisinden bir şey yazdım. Cevapları karıştıran sensin bunu bi açıklığa kavuşturalım...

Bende defalarca iyiliğimi düşündüğünüzü bildiğimi ama kararımı verdiğimi söyledim ve gerginliği düzeltmeye çalıştım son mesajımda...

Ama sen adamı dinden imandan çıkartırsın! Uğraşmak istemiyorum da bir konuda bilgin yoksa fikrin de olmasın mesaj içeriğini bilmeden atlama mevzuya!..

Motosikleti
    Searching.
    Kardeş gel sana benim R6'yı vereyim, konu kapansın
    OwnRider bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM RC390
    Ahahaha

Fiyat makulse talibim hocam.

Motosikleti
    Searching.
    2013 Sonu.. 9binde, hatasız, Resim görmek istersen Instagram : l3v3nt84

ZX636 R6 MIYMIŞDA MUŞ MUŞ kardeşim sen ilk önce şu anda bindiğin 125cc mi 150cc mi neyse onunla bi 30.000 KM tecrübe edin ondan sonra alırsın bi mt07 gibi bir motor onunlada 3 5.000 yaparsın ondan sonra zx636 geçersin milleti kandırma boşuna arkadaşının varmışda r6 binmişde git arkadaşına sor ozaman buraya nie konu açıyosun madem yakın arkadaşının var o sana ne alman gerektiğini direk söyler sende gidip alırsın kurtulursun soru sormaktan zevkle binersin iyi günler

Motosikleti
    KTM RC390
    Birader adamda R6 var ZX636 değil. Binmediği bir motoru nasıl anlatsın. ZX636 kullanıcısı göremedim bu forum dışında, gerçi forum kullanıcıları da sessiz.

Ayrıca çekemiyorsan kapatacaksın, yalan borcum mu var birader boş yapma yürü git işine...

Motosikleti
    Searching.
    eee N'oldu anlaştık mı.??

Motosikleti
    KTM RC390
    Bir de "600 cc Motorla NASIL DURULUR" diye konu açıp "Fren yaparak durulur ." diye bir kapakla hayata küsmüşsün zaten.
    Git başka konu trolle ağzımı açtırma...

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:08 ----------

Alıntı Levent Gocmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eee N'oldu anlaştık mı.??
    Usta, ben şu konuya bir açıklık getireyim olmadı birlikte gezeriz 2x R6

Motosikleti
    Searching.
    Kardeş fiyat makul ise, talibim dedin, bende makul fiyat söyledim, şimdi bi açıklık getireyim diyorsun, sence bu durumda kim boş yapıyor ? Bir de insanlara giderleniyorsun. Ben motosikletimi satmıyorum zaten.. Hayırlı aksamlar.

Motosikleti
    KTM RC390
    Hocam, ben tamamen şaka amacıyla yazmıştım onu. Karar versem gider R6 alırım zaten konuyu açmam
    Yanlış anlaşıldım ama hadi bakalım. Bunda ciddiye alınacak ne var?

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    Kardesim belli ki sen daha ne istedigine karar vermenin kararino vermemissin gibi duruyor. Cekis kontrol var ama nasil calisiyor diyosun. Cinli degil ya bu motor. Adamlar nasil verimli olacaksa oyle uretmislerdir. Bu konuda sayfalarca yazu yazilsa yine de karar veremeyekmissin gibi duruyor. Muhtemelen motor bile almiycaksindir da oyle bir hayal kuruyormussun gibi geldi bana
    Bu soyledigimi yanlis anlama sakin sana karsi sahsi soylemiyorum ama bu tarz konulari cok gorduk forumda cogu da motor falan almamistir. Birde su var. Alcak adam gider alir zaten. Begenmezsen uymazsa onu satar baska alirsin. O kadar kafaya takcak bisey degil. Hangi motoru alsan da sıkılınca zaten degistirmek istiyceksin bir sure sonra. Bunlar mesele bile degil.

Motosikleti
    Hornet 650
    2 sinden birini alıcak olsaydım kawasaki yi alırdım. combine abs, sürüş modları falan varken,

Stock r6 almak ne kadar mantıklı? birde fiyatlara bakıldığında pek farkda yok eskisi gibi.
    OwnRider bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM RC390
    Alıntı bilginozi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardesim belli ki sen daha ne istedigine karar vermenin kararino vermemissin gibi duruyor. Cekis kontrol var ama nasil calisiyor diyosun. Cinli degil ya bu motor. Adamlar nasil verimli olacaksa oyle uretmislerdir. Bu konuda sayfalarca yazu yazilsa yine de karar veremeyekmissin gibi duruyor. Muhtemelen motor bile almiycaksindir da oyle bir hayal kuruyormussun gibi geldi bana
    Bu soyledigimi yanlis anlama sakin sana karsi sahsi soylemiyorum ama bu tarz konulari cok gorduk forumda cogu da motor falan almamistir. Birde su var. Alcak adam gider alir zaten. Begenmezsen uymazsa onu satar baska alirsin. O kadar kafaya takcak bisey degil. Hangi motoru alsan da sıkılınca zaten degistirmek istiyceksin bir sure sonra. Bunlar mesele bile degil.
    Dostum, etimle tırnağımla biriktirdim o parayı. Satıp diğerini almak o kadar kolay olmuyor. Sonradan içimde bir burukluk kalacağına iyice araştırıp sonuca varmak daha mantıklı geliyor.

Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar yazmayayım diyorum ama adam hem r6 hem zx-636 sürmüş adam yazsın diyor hala girip cahil cühela mesajlar atıyorsunuz.

Ama sen adamı dinden imandan çıkartırsın!
    Dinin imanın beni ilgilendirmez ama, zıvanadan çıkmanı anlamıyorum.

Uğraşmak istemiyorum da bir konuda bilgin yoksa fikrin de olmasın mesaj içeriğini bilmeden atlama mevzuya!..
    Foruma konu açarak alacağı motor hakkında bilgi toplamaya çalışan benim sanki. Sen böyle bilgi sahibi fikir sahibi oluyorsun öyle mi ? Burada adamlar Kawasaki kraldır al deyince bilgi fikir oluyor, biz yazınca bilip bitmeden mevzuya atlamak mı oluyor.

Kazasız belasız sürüşler, konunda ikili tartışma gibi niyetim yok. Allah gönlüne göre verir inşAllah.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)