Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Marka Sevdası ?

REKLAM ALANI
    toseabul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    forumda ve birçok youtube kanalında dikkat ediyorumda bir marka sevdası alıp başımızı götürüyor. bizim millet kaliteden çok işin maddi kısmında benimkisi daha pahalı benimkisi daha havalı peşinde.. o kadar para bayıyoruz bu ürünlere aslında bilinçli bir tüketici olursak ve bu ürünler çok az satılırsa ne olur ?
    örnek vermek gerekirse kışın kullandığım asker botlarımı bulamadım kaybolmus.. kaliteli birseydi. bot arayışına girdim. bu seferde motorsiklet botu alayım dedim. biraz araştırma yaptım kışlık botlar iyi birşey 700 tl den baslıyor 2 binlere kadar gidiyorr. şimdi bir vatandaş olarak bir ayakkabıya veya bota 700+ üstü tl veya vermek ne kadar mantıklı. hep dışardan tüketiyoruz bu ürünleri. neden kendimiz yapmıyoruz ? yapilabilr mi evet yapılabilir. bu piyasadaki bir çok üründen daha iyide yapılabilecegini düsünüyorum. gaziantep mardin gibi yerlerde öyle zanaatkarlar varki yaptıkları ayakkabılar akla zarar. kalite en önde. ve maliyet gayet makul ve düşük. bir bot yaptırmanın maliyeti 200 tl civari.. cok kaliteli ve keyfe keder birşey yaptıracaksanız 250 350 tl civari buluyor. bir tüketici olarak batı ülkelerine para bayacagıma komşumdaki esnafa bayarım daha iyi olacagını düsünüyorum. sizce el yapımı bir bot yapmak özellikle motorsiklet icin nasıl olur ?
    jackonbir, snappy x ve yüksel66 bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    YDS (Yakupoğlu Deri Sanayii) tamamen yerli ve üst düzey kalitede üretimdir. Bilginiz olsun.

Araştırmadan serzenişte bulunmayalım. Aradığınız fiyat aralığındaki seçenekler mevcut.

İlgili link: http://www.ydsshop.com/catinfo.asp?cid=283
    Green Arrow ve nazar48 bunu beğendiler.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosiklet ve motosiklet ekipmaninda tartismaya girerim ancak surucu ekipmaninda fiyat/performans tartismasina kesinlikle girmek isterim.

Rabbime sukur durumum iyi, su an ekipmanlarim dainese ve alpinestars ancak durumumun bu kadar iyi olmadigi zamanlardan kalma prosev'dir, lbcdir yerli yabanci ucuz marka urunleri de halen kullanmaya devam ediyorum.

Sonuc: Keske Dainese ve Alpinestars gibi urunlere fahis fiyatlari vermeseydim.

Diyecegim su ki dostlar, motomax gibi magazalara gidip uygun fiyatli montlari botlari da deneyin, ultra pahali urunleri de mutlaka deneyip almadan cikin. Goreceksiniz, koruma ekipmanlarindaki lisanslar haricinde asagi yukari hepsi ayni kalite, ayni isi goruyor.

Koruma ekipmanlarindaki kalite farkini da misal montlarin icindeki korumalari kevlar ile degistirerek cozebiliyorsunuz.

Kaziklanmayin, ben pismanim, siz de olmayin.
    MD.Murat ve yüksel66 bunu beğendiler.

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosiklet ve motosiklet ekipmaninda tartismaya girerim ancak surucu ekipmaninda fiyat/performans tartismasina kesinlikle girmek isterim.

Rabbime sukur durumum iyi, su an ekipmanlarim dainese ve alpinestars ancak durumumun bu kadar iyi olmadigi zamanlardan kalma prosev'dir, lbcdir yerli yabanci ucuz marka urunleri de halen kullanmaya devam ediyorum.

Sonuc: Keske Dainese ve Alpinestars gibi urunlere fahis fiyatlari vermeseydim.

Diyecegim su ki dostlar, motomax gibi magazalara gidip uygun fiyatli montlari botlari da deneyin, ultra pahali urunleri de mutlaka deneyip almadan cikin. Goreceksiniz, koruma ekipmanlarindaki lisanslar haricinde asagi yukari hepsi ayni kalite, ayni isi goruyor.

Koruma ekipmanlarindaki kalite farkini da misal montlarin icindeki korumalari kevlar ile degistirerek cozebiliyorsunuz.

Kaziklanmayin, ben pismanim, siz de olmayin.
    O kadar para verip de bunları söyleyebildiğiniz için tebrik ederim.
    kapitalist düzenin kölesi değilmişsiniz demek ki.
    bazı arkadaşlar bu ürünleri alıp gelip burda x marka alınmaz , y marka boşa para , almışken en iyisini almak lazım canın değeri vs.vs.

şimdi bir malın en pahalısı en iyisi midir bir bakalım? giyim konusunda özellikle?

bu kot pantolon 285 dolarcık. yani 900tl.
    şimdi bu arkadaşların mantığına göre , benim 30 tl ye aldığım kottan 30 kat kaliteli yani bu öyle mi?
    tabiki değil.
    markaya para veriyorsun.

daniese çok güzel çok şık görünüyor. alpinestars ayakkabı çok güzel görünüyor gerçekten. güzel olması da fiyat arttıracak tabiki. ve marka algısı. markaya da bir miktar veriyoruz sonuç bu.

ben kendi adıma şuan fakir olduğum için alamıyor gibi görünsem de aslında almıyorum. ve birkaç yıl sonra param olduğunda da almayı düşünmüyorum. çok pahalı gerçekten.
    MotoGlock bunu beğendi.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    20-30 bin liralık motora adam Venom marka montla, Prosev pantolonla mı binsin. Para bol olunca bolca harcanıyor elbet.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Harley Davidson tercih edip marka sevdasından sitem etmek nasıl bir çelişkidir bilemezsin Toseabul

sence, o markayı tercih edenlerin yüzde kaçı kalitesi için tercih ediyor ?
    mandarake, Darkfriairs, shruikan ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    madem böyle bir serzenişiniz var neden HD ye biniyorsunuz? marka sevdasına ne gerek var. daha ucuza kuba vs alabilir kapitalist düzene daha az para kaptırırdınız?

Motosikleti
    Piaggio Beverly 250
    Motor sevgisi ile marka takıntısını karıştırmak??

Motosiklet, yaşamanın amacı olabilecek kadar tutkuyla bağlana bildiğimiz, geceleri rüyalarımıza giren, binmediğimiz zamanlarda bile her noktasını parlatarak, ona temas ederek geçirme isteği uyandıran bir meta, koruma ekipmanı ise o tutkumuzla zaman geçirmek için, sağlığımızı koruma amacı ile birazda mecburiyetten satın aldığımız araçlar.

Ben şahsen richa montumu veya agv kaskımı takayım diye sabahı iple çekmiyorum

Ekipmanların gereksiz pahalı olduğuna bende katılıyorum. Ama 4riders, prohel, venom vs vs gibi markalara da güvenemiyorum.
    Kaza yapmayı geçtim, mesela nette yorumlara bakıyorum 4riders fermuar arızası veriyor demiş birçok kişi. Ben alpinestars kullanıyorum montta. İlk montum da venomdu. Çok şükür ikisiyle de kaza yapmadım. Ama venom giydiğimde, alpinestars kadar güzel durmuyordu üzerimde. Malzeme kalitesi olarak da arada ciddi farklar var. 2 prohel alacağıma 1 dainese/alpinestars alırım, uzun yıllar giyerim diye düşünüyorum.
    Açıkçası ben ekipman alırken önce sertifikalara, sonra işlevselliğe bakıyorum. Kullanışlı olmalı ürün. Keşke bir Türk markası çıksa da şunlara parayı bayılmasak ama nerdeee.
    xawa bunu beğendi.

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Zaten yerli bir bot üreticisi mevcut,ayrıca pahalı olan herşeyi daha ucuza maal ederiz diyip girişimde bulunmak da enteresan geldi.

RAMİREZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM duke 125-- BMW F650 CS
    Pahalı olan "her" şey kaliteli değildir, ama "her" kaliteli şey pahalıdır. Mantık çok basit. Ucuza mal etmek ödün vermeyi gerektirir. İlla marka olması gerekmez. Üzerinde kullanılan malzeme ne kadar iyiyse, ürün o oranda pahalılaşır. Yds bot kullanıyorum, çok memnunum. Ama 1 senede kozmetik olarak bittiler. Sanki 10 yıllık bot gibi görünüyorlar. Tamam, su geçirmiyor, korumaları çok iyi. Ama dış materyal çok dandik çıktı. Ben fiyatından dolayı tercih etmiştim. Ve alırken de bi ..nelik olacağını sezmiştim. Ve olduda.

Kazasız, Belasız...

BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    Alıntı Murat.K. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    madem böyle bir serzenişiniz var neden HD ye biniyorsunuz? marka sevdasına ne gerek var. daha ucuza kuba vs alabilir kapitalist düzene daha az para kaptırırdınız?
    Hayatımda bir chopper kullanıcısı olarak harleyin,apple markasının ve benzeri amerikan varyasyonlarının yeri yok.Altımda sl200 makinem var beni götürüyor,işimide fazlasıyla görüyor.İnşallah gelecek yıl japon bir chopper alıp devam edeceğim ama markacı olmak,özelliklede amerikan malları için geceden sıraya girip reklam olmak üzücü ülkemiz insanı için.

Ekipman konusuna gelince;

asla ve asla ekipman konusunda paraya acımam,montu eldiveni kaskı farketmez kaliteli ürün alıp yola çıkarım,bunu savunanlardanım.
    Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
    Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
    Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye

yunusus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200Rt - Planet (78)
    Farklı bir bakış açısıda ben getireyim duruma. (En ayar olduğum konu)
    Evet ithal ürünler hayvan gibi pahalı heleki marka olanlar. Ama bunun tek sebebi kaliteli olması ve marka olması da değil. Bunun en büyük sebebi bizleriz. Evet evet bizzat ülkemin motosiklet kullanan vatandaşları.. X ürünün yurtdışı fiyatı Y dolar iken Türkiyeye girince 2Y+Z gibi fiyatlara satılıyor ve bizlerde gidip 'eee bu kadar pahalı ise o kadat kalitelidir' diyerek alıyoruz. Esnafimiz sagolsun durumun farkinda ve mümkün mertebe bizleri gondikleme peşindeler. Bu sebeple ısrarla monttur pantlondur eldivendir bu gibi urun arayanları yurtdisi alisverise yonlendirmeye calisiyorum.
    Almayin arkadasim bizim esnafimizdan! Almayın ki fiyatları normal seviyeye çeksinler.
    Green Arrow bunu beğendi.

Ulan herkes alan vatandaşa yükleniyor e pahalıysa alma diyede , alan alır kardeşim parası vardır, asıl sorgulaman gereken bizim paramız niye bu kadar değersiz bizde niye bu kadar pahalı orda 1500dolar kazanan bir vatandaşı gidip 250 dolara kalitel şeyi alabiliyorda burda 2000 lira kazanan biri neden o pantolona maaşının yarısını vermek zorunda kalıyor bunu sorgulamak lazım. Biz niye üretmiyoruz, üretenin yanında olmak yerine özelleştirip yabancılara satıyoruz bunu sorgulamak lazım. Ülkenin her yanı hayvancılık olarak çok zengin olmasına ragmen bu ülke büyükbaşı bile ithal etti dışardan. Yani daha neler neler.
    smiles bunu beğendi.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    konu iyi noktaya parmak basmış; ama konuyu açan arkadaş içmeye ayranı olmayıp da s.çmaya tahtaravanla giden kişi konumuna geçmiş.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ucuz mal alacak kadar zengin değilim deyip aldığı bişeyi ömür boyu kullanıyosa sıkıntı yok bence bu marka sevdasında
    EldekiDebryj, Sokollu, furkanuc ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

dovahhkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax 250 ABS
    Ürünler pahalı olabilir ama bilinki 1000 liralık kask Euronun bu kadar pahalı olmasından ötürü 1000 lira keza tulumlarda öyle.

Adamlar 100 liraya imal edip 2bin liraya çakmıyor size ürünleri hocam.

gurkanerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT 07
    İthal edildiği ülkelerde bu ekipmanların alım gücünün bu kadar fazla olduğunu sanmıyorum. Döviz kuruydu, vergisiydi, lojistik bedeliydi, satıcının komisyonuydu derken fiyatlar yine de normal bence.

Motosikleti
    Mondial, M 150 Vulture
    Marka sevdası demek pek akıl karı değil.
    Dainese ile Proserv karşılaştırmak,
    Shoei ile LS2 karşılaştırmak yanlış sonuca yönlendirir.

Bir de maaş konusu ortaya atılmış, bu da yanlış, siyasi tarafa çekilip boşa kalp kırmaya gider.

Tige-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Harley alma kuba al demissiniz de cok farkli yere cekmissiniz adam yine kaliteli olsun diyor harleyin sorun cikarmasiyla kubaninki ayni mi? Adam harley alir rahatina bakar ariza sıkıntısı daha az veya yamaha alir falan alir kuba ayni kategoride degil

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)