forumda ve birçok youtube kanalında dikkat ediyorumda bir marka sevdası alıp başımızı götürüyor. bizim millet kaliteden çok işin maddi kısmında benimkisi daha pahalı benimkisi daha havalı peşinde.. o kadar para bayıyoruz bu ürünlere aslında bilinçli bir tüketici olursak ve bu ürünler çok az satılırsa ne olur ?
örnek vermek gerekirse kışın kullandığım asker botlarımı bulamadım kaybolmus.. kaliteli birseydi. bot arayışına girdim. bu seferde motorsiklet botu alayım dedim. biraz araştırma yaptım kışlık botlar iyi birşey 700 tl den baslıyor 2 binlere kadar gidiyorr. şimdi bir vatandaş olarak bir ayakkabıya veya bota 700+ üstü tl veya vermek ne kadar mantıklı. hep dışardan tüketiyoruz bu ürünleri. neden kendimiz yapmıyoruz ? yapilabilr mi evet yapılabilir. bu piyasadaki bir çok üründen daha iyide yapılabilecegini düsünüyorum. gaziantep mardin gibi yerlerde öyle zanaatkarlar varki yaptıkları ayakkabılar akla zarar. kalite en önde. ve maliyet gayet makul ve düşük. bir bot yaptırmanın maliyeti 200 tl civari.. cok kaliteli ve keyfe keder birşey yaptıracaksanız 250 350 tl civari buluyor. bir tüketici olarak batı ülkelerine para bayacagıma komşumdaki esnafa bayarım daha iyi olacagını düsünüyorum. sizce el yapımı bir bot yapmak özellikle motorsiklet icin nasıl olur ?