Işıklarda dururken artislik yapan arabalar ....
-
Daha öncede yaşadım fakat bugün 2 kere tekrardan başıma geldi . Işıklarda duruyorum en öndeyim sol çarprazımdada Ford minibüs var 2 kişiler motoru kesiyorlar felan her neyse yeşil yandı bastım gidiyorum arkamda da yoğun trafik var sıkışmamak için hızlı kalktım . 30 metre sonra felan arkamdan deli gibi gelen ford minibüsü farkettim ve hafif sağ yaptım hızla geçti yanımdan herneyse dedim bir sonraki ışıklara geldik ben yine durdum yanında bu sefer ara gaz felan veriyor yeşil yandı bana bakarak patinaj yaparak kalktı gitti . Dönüş yolundayım bu seferde eski bir corolla aynı olayı yaptı kendi çapında benle yarışıyor felan anlamıyorum bu milleti neyin peşindeler ?
Reklamlar
-
Moderatör
Malesef bastırılamamış egonun dışa yansımasıdır bu durum. Hele ki superSport kullandığınızda neredeyse her kırmızı ışık, kesin bir kalkış macerasına dönüşmeye adaydır. Insanlar senin resmne sabrını zorlarlar bu durum böyle alışmak ve ayak uydurmamak lazim.
-
motor ne kadar gösterişli ve kalıplı olursa o kadar tuhaf tepkiler gösteriyorlar benim gördüğüm ve insanımızın bu zihniyetiyle bunlardan kurtulmak mümkün değil sanıyorum
-
-
beni kalkışta hiçbir araba geçemediği için beni germeyen bi durum, olur öyle şeyler
-
Moderatör
YouSuffer adlı üyeden alıntı
beni kalkışta hiçbir araba geçemediği için beni germeyen bi durum, olur öyle şeyler
Teori olarak evet, ama yol durumuna göre bazen sonuç istediğimiz gibi olamayabiliyor. Mesela beni bir keresinde geçtiler. Olay vatan caddesi historia mı astoria mı o avm'nin önündeki ışıklarda oldu, hemde 3.20 bmw.. 1 vitesi bitirdiğimde öndeydim, ama bir sonraki ışıklara gelmek üzereydim ve fren yapmak zorundaydım, cünkü araba gibi durmadığı aşikar, ve o daha geç fren yaptığı için bana nası koydum fln diye kafa sallamıştı diğer ışıklarda.. Böyle durumlar olabiliyor.
-
Eğer motorun gücü yetiyor ve ortam da müsaitse gidemiyormuş gibi kalkıp ilerde koyun ki ezilsin ve bir daha yapmasın Şaka bir yana salın gitsin, gereksiz riske sokarlar sizi. Bu yarışan tayfada belli başlı arabalar olur; her bmw-mercedes-audi, transit, siyah transporter, eski corolla, peugeot 106 vs.
-
-
-
Moderatör
hakikiteker adlı üyeden alıntı
Eğer motorun gücü yetiyor ve ortam da müsaitse gidemiyormuş gibi kalkıp ilerde koyun ki ezilsin ve bir daha yapmasın
Şaka bir yana salın gitsin, gereksiz riske sokarlar sizi. Bu yarışan tayfada belli başlı arabalar olur; her bmw-mercedes-audi, transit, siyah transporter, eski corolla, peugeot 106 vs.
Genel tespit doğru fakat bazen ister istemez insanin psikolojisi ile oynuyorlar, ve refleks göstermek zorunda kalabiliyorsunuz, ben 1-2 kez bu tip durumlar ile karşı karşıya kaldım, fakat bunların da kendi içlerinde cinleri var. Yerine yurduna göre yaklasim sergiliyorlar. Neyse en doğrusu hepimizin dediği gibi uzak durmak.
-
Ben genelde ışıklarda kasksız cglerle kalkıyorum Antalyada her yer riskli değil sizinki gibi ama cgye uzaktan baksanız 180 boyunda kuyruk var üstünde adam yok kendi kendine gazlıyor 😅😅yatış o biçim
-
Birkac ay once kirmizida 300 sec merso gaz veriyor bana bakarak onu kalkip iniyor arabanin.. soyle baktim kafami salladim "sana istedigini verecegim" seklinde yesil yaninca sadece gazi kokleyip actim.. ortada ne mercedes ne baska arac kaldi
-
Bana genelde yolda giderken (özellikle dizel araç sahipleriyle) oluyor bu durum, sağ şerit bomboş adama selektör yapıyorum yol istemek için, gururuna yediremeyen hemen köklüyor gazı. Yol müsaitse ben de arkasından gidiyorum sonuç olarak 130-140ta nefesi tükeniyor arabanın beni hala arkasında görünce mecburen yol verip yavaşlıyor ben de onu geçip yavaşlıyorum
-
kalkışta tek tekeri koyup sonradan yolu vereceksiniz, arabayla yapsın aynısını da görelim
-
Arkadan ufak bir dokundurmasi bize çok büyük sonuçlar doğurabilir bu yüzden fazla takmıyorum ama bazen hadlerini bildirmek gerekiyor özellikle trafik olan yerlerde aradan uzayıp gidiyorum arkamdan yavru kedi gibi bakıyorlar :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:42 ----------
Ah ah hayalimde ki motor sende , olsa bizde de 0-100 4 , 5 saniyede çıkan bir makine 😤😄
barodi adlı üyeden alıntı
O dediğin ışıklarda banada oluyor. Ancak 100 metre sonra arkamda araba göremiyorum ve dusunuyorum acaba kirmizidami gectim diye
Sonradan anliyorumki altimda 4 silindirli 600 lük bir motor olduğunu
-
bu güne kadar olmadı kapışmaya çalışan keşke olsa https://www.youtube.com/watch?v=Ny0UwlI3V08#t=2m10s ( yaklaşık 10 k ya kadar basıyorum sadece videoda kimseyle kapıştığım falanda yok zaten fikir versin sadece size ) 600 rr bu borumu
birde bu arkadaşa bakalım 2. vitese kaç km hızda atıyor acaba https://www.youtube.com/watch?v=qkBnpVwl48Q#t=1m10s
-
Levent Gocmen adlı üyeden alıntı
Teori olarak evet, ama yol durumuna göre bazen sonuç istediğimiz gibi olamayabiliyor. Mesela beni bir keresinde geçtiler. Olay vatan caddesi historia mı astoria mı o avm'nin önündeki ışıklarda oldu, hemde 3.20 bmw.. 1 vitesi bitirdiğimde öndeydim, ama bir sonraki ışıklara gelmek üzereydim ve fren yapmak zorundaydım, cünkü araba gibi durmadığı aşikar, ve o daha geç fren yaptığı için bana nası koydum fln diye kafa sallamıştı diğer ışıklarda.. Böyle durumlar olabiliyor.
gazı birden kesseydin ışıklar yüzünden bıraktığını anlardı ışıklarda artislik yapanlara cevap vermemek gerek bazen sadece yanındaki kıza hava atamasın diye bu yazdığımı unutabilirsin ama kontrolü elden bırakmamaya çalış
Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur
-
Yasalar ve uygulamalar düzenlenmeli öncelikle ... Yurt dışına çıkanlarınız uygulamayı görmüştür. Işıklara 10m mesafe kala yerde çizgi vardır. Araçlar orada durur, tüm motorlar yaya geçidi çizgisine kadar önde toplaşırlar ve yeşille birlikte gazlarlar. Tabii bizde o çizgide kaç kompleksli sürücü durur bilemem. Tabii bir de iğneyi kendimize batıralım, bizim ülkede kaldırımda bisiklet yolunda süren motorlar da mevcut özellikle Anadılu yakası sahilde.
-
başlığı okuyunca aklıma geldi anlatayım; birkaç saat önce işten eve dönüyorum ve gayrettepe ışıklardayım. ikimizde kırmızı ışıkta beklerken yanımdaki arabadaki adam açtı camı hangimiz daha hızlı kalkarız dedi. kendini 125cc scooter ile mi kıyaslıyorsun diyip bir kere beklentiyi düşürdüm. 125cc mi o falan derken o arada ışık yandı ve ben daha hızlı kalktım tabii ama dıt ettim oda arkamdan dıt etti saygılı bir şekilde ayrıldık yani sinir olarak değil.
-
Güvenliğinizi riske atmıyorsa takılın abi sonuçta buna zevk alalım diye binmiyor muyuz? Arada heyecan iyidir zaten stresli trafik..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)