Aileyi Motor Almaya İkna Etmek Yardım :)
Reklamlar
-
Selamun aleykum abilerim kardeşlerim ben seneye motor ehliyeti almak istiyorum fakat ailem istemiyor tehlikeliymiş ama ben bu motor aşkını dindiremicem ailemi ikna etmem lazım sizce nasıl ikna edebilirim lütfen yardım edermisiniz
konu yeri yanlıssa özür dilerim
Reklamlar
-
Kardeşim bende alıcam inşallah.
Benim ikna etme çözümüm ekipmanları ben alcam motoru ailem.
Bunuda dene ama ucuza kaçma
-
Ekipman ilk alıcam tabiki ama işte nasıl ikna edicem istemiyorlar
-
Ben ehliyeti aldım, motoru aldım, kapının önüne koydum öyle gördüler de haberleri oldu. hatta ekipman almaya annemle beraber gittik. kadın ne kadar çok insanın ekipman aldığını görünce kendi bile heveslendi. özellikle haftasonu aileni de al ekipman bakmaya git. istanbuldaysan dünya kadar yer var zaten. orada alışveriş yapan insanları gördükçe fikirleri değişiyor.
-
ehliyet plastik parçası; ne tehlikesi varmış? kanserojen diye mi şey yaptılar acaba?
-
ÖNCELİKLE, yaşın kaç bilmiyorum, 18 25 yas arası arkadaşların biraz hızlı çaglarında olduklarını düşünüyorum,
Fakat herkesi aynı kefeye koymamam gerektiğini bundan 1 ay önce tanıştıgım 95 doğumlu arkadaşım, kardeşimle anlamış bulundum, şöyleki yanımda ben kardeşi o benim abim gibi motor surerken farkettim ki motor surmek yaşla değil, bilinçli surmeyi EDİNEBİLMEKLE ilgili, dolayısıyla ailelerin ön yargısı sen HIZ yapacaksın diye... ekipmanını alacağını tamamlayacagını kesinlikle küçük bir motor alacağını tecrübe edinmek istedigini anlat onlara.. Ama bunu anlatma! Bunu gercekten bu şekilde oldugu için iste.. önce sen iste yani.. basıp gazlamak olmasın amacın, sürmek ve keyif almak olsun, bu şekilde düşündüğüne inanıyorsan.. Sonra etrafında bu işi bilen yapan insanlarla tanıştır anneni ve babanı, ara ara artçı ol gercekten guvendigin kişilerle.. Bizlerde sana destek oluruz..
-
@savinelli abimizin dedigi gibi benimde olay.bende 17 yasinda gittim 3 ay yaz tatilinde calistim once ehliyetimi sonra ekipmanlarimi aldim sonra babami cagirdim yasim yetmiyo diye gittik motoru aldik kapinin onune koyduk, itiraz etti annem ama cabamdan dolayi kendileride para konusunda taksitlere yardimci oldu.suan 19um hala biniyorum, tabi su siralar degil kaza yaptik yatiyoruz 😀
-
Motosiklet Eğitmeni
-
Arkadaşımın aileside müsade etmiyordu. Ekipmanını aldı koydu eve parasını da biriktirdi gitti aldı geldi motoru ve ben motor aldım dedi. İlk gün hır gür ondan sonra park edeceği yeri bile ayarladılar.
-
Öncelikle Aleyküm Selam kardeşim. İlk olarak ekipmanları alamaya başla kasktır fiyat olarak ucuza kaçma ki canına önem verdiğini kaliteli malzeme aldığı en basit şekilde anlasınlar.Paranı biriktir motoru al koy kapının önüne bir iki gün kavga gürültü sonra düzelirler
-
valla ben 14 yasimdan beridir surekli tartisiyorum 21 yasima geldim zor ikna ettim . motosiklet teorisinde bi sozu paylasiyim : motorsiklet degildir tehlikeli olan insandir , cehalettir , bilgisizliktir .guvenli surus kursuna gidicegiji soyle ( ve git ) siz benim hayatimi dusunuyorsunuz ama bende kendi canimi dusunuyorum merak etmeyin her gun dikkatli olucam de ( ve ol :D ) yani bende kendi canimi dusunuyorum sizin kadar oldugunu soyle egitim al ve motosiklet teorisi d&r lardan bulabilirsin okumani tabsiye ederim
-
Keşke ailemi ikna edicek durumda olsam :((((
-
ilk ehliyetimi alırken sadece b sınıfı ehliyet aldım o zaman 50 lira daha üzerine koysam motor ehliyeti alabiliyordum.Bendeki tüm parayı da B sınıfına yatırdım babam 50 lira vermedi motor tehlikeli düşçen şaşcan dedi.Bir sonraki sene part time çalıştım ehliyete gizlice başvurdum tam o sıralar Türk Chopper motor klübüne gidiyordum misafir olarak oradan da yardım edenler oldu bu sefer de babam telefon almış gelmiş samsung galaxy bir şeydi sırf o ehliyet için o teklifi de geri çevirdim yaklaşık 3 yıldır motor ehliyetim var ve kullanıyorum.Fakat bir türlü kendi motorumu alamadım.Part time işle biraz birikim oldu sonrası mezuniyet ile işe girdim.Yaklaşık 8bin lira biriktirdim 6 ayda taşeron olunca işten çıkarıldım ve o paranın 5.500ü babamın borçalrını ödedim gene motorsuz kaldım ehliyeti elbet alırsın sonrasında motoru ve ekipmanını alabilecek misin bir de o kısmı var :D İnşallah hayallerine kavuşursun
-
abilerim yaşım şuan 16 yani 99 dogumluyum inş hayallerime kavuşucam sizin dediklerinizi de yapıcağım
-
byseloo55 adlı üyeden alıntı
abilerim yaşım şuan 16 yani 99 dogumluyum inş hayallerime kavuşucam sizin dediklerinizi de yapıcağım
iyi motosiklet alicam diye parayi ekipmandan kisarsan sadece motor suren siradan biri olursun.unutma ki motora binmekle motorcu olunmaz, caninin kiymetini bil ve sunuda belirteyim motorsiklete binip dusmeyen insan yok denecek kadar azdir, ben hic rastlamadim sahsen.once ekipman ! benim ekipmanim vardi 1 sene ehliyetsiz surdum 1 kez cevirdiler ehliyet sordular sirf ekipmanim var diye adamlar gonderdi beni.bide isten geldigimi soylemistim onunda etkisi olmustur.once ekipman ama!
-
ilk ekipman alıcam abiler sizce ne kadar bi bütçe gereklidir orta halli bir ekipman için durumumuz çokta iyi degil çalışıp alıcam ?
-
Amcamı motorsiklet kazasında kaybettiğimiz için ailem; "motor alırsan eve gelme uğur" demişlerdi. Aldım , biniyorum bu arada mesajı evden yazıyorum
-
dostum ekipmana en kotu 1.000 tl ayir.400 civari kask, montunda tam korumali olsun ozellikle sirtinda ki koruma dandikse inceyse alma, korumali eldiven, scyco idi sanirim benim, yanlis yazdiysam duzeltin, ve mutlaka ama mutlaka dizlik al uzun olanlarindan.ayakkabiya gelince ben kullanmadim hic korumali ama babamin is yerinden getirdigi asker botlari var onunde demir falan.boyle dostum
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)