Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Termal içlik ve rüzgar kesici içlik hakkinda merakım

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha Mt-25
    Arkadaşlar malum kış ayına doğru giriyoruz bacaklarım çok üşümeye başladım yarın veya oburgun içlik alicam ama kararsizim rüzgar kesici içlik mi alayım termal içlik mi
    Düşündüğüm ürünler şunlar
    http://www.motovento.com/?p=product&...k&i=1142&c=573

http://www.motosikletaksesuarlari.co...lik_17480.html

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    mash 5000 km/cbr 250 6500 km /xj6 f 49000 km
    http://www.feyizoglu.com/Kislik-Moto...u_48733.html#0
    yaz kış giy. kışın bir gram üşümessin hemde titanum korumalı basen korumalı kalça korumalı hemde çok uygun en uygun en ucuz ve kaliteli. kendim kullanıyorum çok memnunum. titanumlar depoyuda çizmiyor

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    kış için ise arkadaşım barodi arkadaşın soyledigi tarzda bişi seçmelisin,
    oyle içlik fln kot pantolon altından vs giyceksen kar etmez, şu an bakıyorum dısarda güneş var, ama souk yahu cidden souk, ozellikle sabah ve akşamları, daha oncede bir iki kez soledim, spidi yandan fermuarlı pantolon kullanıyorum, çok pratik işe gittiğin anda çıkartıosun, ömürlük bişi,
    korumalıklı 0 ruzgar, kendinden içlğide var.. böle bişi al mutlaka al.. titireyerek motor kullandıgımda nefret ediorum cunku..

Motosikleti
    Yamaha Mt-25
    Hocam öğrenci olduğum için sürekli bu pantolonlada gezmek istemiyorum korumalı kot pantolon yine bi nebze daha normal duruyor yagmurlu havalarda pek motor kullanmıyorum zaten o yüzden sadece içlik düşünüyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:50 ----------

Bu yandan fermuarli pantolonlar daha mantıklı gibi duruyor normal pantolonun üzerine de giyilebiliyor sanirsam okula veya bi yere gittigim zaman çıkarıp çantaya atılabilir

Motosikleti
    Henüz yok
    Oldukça uzun doğa sporları tecrübem var,termal içlik tek başına faydalı olmaz.öncelikle en büyük ısı kaybı sebebi olan su(nem,ter vb)ve rüzgarın vücuttan uzak tutulması lâzım.
    Hepsini bir arada yapacak malzeme var elbette fiyatları yüksek,rüzgar ve su geçirmeyecek âmâ nefes alır malzeme seçmelisiniz.çünkü sadece su ve rüzgarı engelleyen âmâ nefes almayan kumaş hem cildinizde sağlık sorunlarına yol açabilir hemde terlemeye ve dolayısı ile daha çok üşümeye sebep olur
    Doğa sporları mağazalarına da bakın oralarda da uygun ürün bulabilirsiniz.

Motosikleti
    Yamaha Mt-25
    Rüzgar geçirmeyen ama nefes alan ürünler var , hepsini bi arada yapan ama fiyatı yüksek derken ne kadar acaba ? Birde önerebileceğiniz ürün var mi

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Decatlondan gecen sene 20 tl idi sanirim termal alt iclik 15 tl ye termal ust iclik aldim, ayazda da sogukta da kullandim banamisin demedi cok sicak tuttu..

Motosikleti
    Henüz yok
    Alıntı Muhammed911 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rüzgar geçirmeyen ama nefes alan ürünler var , hepsini bi arada yapan ama fiyatı yüksek derken ne kadar acaba ? Birde önerebileceğiniz ürün var mi
    Merhaba genel olarak gore-tex olarak adlandırılan membran'a sahip kumaştan yapılmış herhangi bir markanın pantolonu altına kaliteli bir termal içlik giyersiniz sorununuzu büyük ölçüde çözersiniz.
    Gore-tex bir markadır farklı firmaların aynı işlevi gören âmâ isimleri farklı ürünleri var.(sheltex,event,texapore vb.)
    Motorsiklet pantolonu olarak araştırırken bu tür membrana sahip ürün olup olmadığını sorgulayın,bu tip membranlar yapıları gereği su ve rüzgâra dirençli oldukları gibi cildinizin nefes almasını engellemeyeceği için terlemenizi de belli oranda engeller.(hava şartlarına göre değişiyor)
    Marka onerisi yapamayacağım size.âmâ bu özellikleri taşıyan ürünün bence hangi marka olduğu çok önemli değil çünkü bunlar lisanslı işlevleri onaylı ürünler.

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    yeni konu açmak istemedim.
    benim de şu iki içlik arasındaki fark ile ilgili sorularım olacak.

http://www.thermoform.com.tr/u129-light-unisex-set.html

%50 Polyester / %50 Pamuk - Şardonlu

http://www.thermoform.com.tr/u189-heavy-unisex-set.html

%70 Thermoform® Micro-Polyester, %30 Viskon Şardonlu

şimdi bunlardan hangisi rüzgarı kesmede daha iyidir, hangisi terletmez, hangisi kumaş olarak daha sağlıklıdır, sonuç olarak motosiklet kullanırken hangisi daha işlevseldir?

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    şimdi mantık yürütüyorum, aramızda fizikçi varsa beni eleştirsin, rüzgardan korunmak için vucüda yapışan tipte içlikler iş görmez. termos çaydanlıklar olurdu, kabın içinde çay soğumasın diye çayın olduğu kabın üstüne, arada hava boşluğu kalacak şekilde ikinci bir kaplama olur. ısı değişimi/alışverişi de o aradaki hava katmanı sayesinde oldukça az bir derecede çaya işler.

burdan hareketle, pantolon içine giyilen hiçbir içlik iş görmez. ki ben sabah yolda yürürken bile esinti vuruyor kıçıma başıma.
    esintiden korusun diyorsan, en etkin çözüm, pantolon üzerine yağmurluk giymek gibi geliyor bana.
    VESPERA bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi mantık yürütüyorum, aramızda fizikçi varsa beni eleştirsin, rüzgardan korunmak için vucüda yapışan tipte içlikler iş görmez. termos çaydanlıklar olurdu, kabın içinde çay soğumasın diye çayın olduğu kabın üstüne, arada hava boşluğu kalacak şekilde ikinci bir kaplama olur. ısı değişimi/alışverişi de o aradaki hava katmanı sayesinde oldukça az bir derecede çaya işler.

burdan hareketle, pantolon içine giyilen hiçbir içlik iş görmez. ki ben sabah yolda yürürken bile esinti vuruyor kıçıma başıma.
    esintiden korusun diyorsan, en etkin çözüm, pantolon üzerine yağmurluk giymek gibi geliyor bana.
    hocam komple rüzgarı kesmeyeceğini ben de biliyorum. ama biri 100 üzerinden 50 birim keserken diğeri 70 birim kesiyosa ona göre seçim yapmayı düşünüyorum.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Bim de satilan termal iclikleri tavsiye ederim,geçen hafta Mudurnu da ki YoldanÇık kampindan akşam 8 de ayrıldık,3 ila 5 derece de nonstop İstanbul a geldik,yagmurluklari yolda giyeriz dedik ama ihtiyaç duymadık..fiyatina göre fazla beklentimizde yoktu ucuz diye aldık birer takım giydik ama iyi iş cıkardilar.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    Alıntı LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam komple rüzgarı kesmeyeceğini ben de biliyorum. ama biri 100 üzerinden 50 birim keserken diğeri 70 birim kesiyosa ona göre seçim yapmayı düşünüyorum.
    o zaman hangisi daha sık dokunmuşsa onu alacan. pamuk çoksa hava da geçer, o yüzden geç. ama hava almayan giyisi bu sefer terletir. soğukta terlersen de, ne olacağı malum.

pantolon üstüne giysen, yerine göre giyip çıkarması kolay olur. öbür türlü, anadan üryan soyun-dökün sonra tekrar giyin?

Quad87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07 Umuyor..
    Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o zaman hangisi daha sık dokunmuşsa onu alacan. pamuk çoksa hava da geçer, o yüzden geç. ama hava almayan giyisi bu sefer terletir. soğukta terlersen de, ne olacağı malum.

pantolon üstüne giysen, yerine göre giyip çıkarması kolay olur. öbür türlü, anadan üryan soyun-dökün sonra tekrar giyin?
    Şimdi yukarıda arkadaşın açıkladığı gibi bu ihtiyaçların çözümü birazcık teknolojik ve pahalı ürünler.Rüzgar ve yağış geçirmeyen ama nefes alabilen dış katman ilk ihtiyaç sonrasında sizi ısıtması için iç katman alabilirsiniz.Fiyatları da düşünürsek, mevsim geçişlerinde ve outlet ürünlerini takip ederek veya imkan varsa yurt dışından getirerek edinmek mantıklı.

Termos mantığı doğru. En iyi yalıtım maddesi durağan havadır ama vücut için derinizin nefes alabilmesi de önemli.Başka bir arkadaşın söylediği dışarıdan bir pantolonun da üstüne giyebileceğiniz ürün bana en mantıklısı gibi geldi..

Motosikleti
    Benelli Tnt 250
    Alıntı barodi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.feyizoglu.com/Kislik-Moto...u_48733.html#0
    yaz kış giy. kışın bir gram üşümessin hemde titanum korumalı basen korumalı kalça korumalı hemde çok uygun en uygun en ucuz ve kaliteli. kendim kullanıyorum çok memnunum. titanumlar depoyuda çizmiyor
    Hocam bu yazın giyilmiyor cok sıcak oluyor acayip terletiyor

Motosikleti
    o kadar teknik detaya ihtiyacım yok aslında, sadece göstermiş olduğum iki ürün arasındaki farkın hissedilebilir derecede olup olmadığını merak ediyorum.
    sonuç olarak ikisi de aynı fiyat, ama iki farklı kumaş.
    pamuk veya viskoz u neye göre tercih etmeliyim onu bilemedim.
    dediğiniz gibi pamuklu hava geçirir ama bunun yanında teri daha çok emer, polyester ise pamuğa göre daha az geçirgen ama bunun yanında pamuk gibi teri kolay kolay emmez, terletir.
    bu doğrultuda bi öneri almak istemiştim.

diablof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1998 Honda CMX 250 Rebel | X max 250
    dostum tüm gün üzerinde tutmayacaksan, neopren kumaş (dalgıç yeleklerinde kullanılan kalın, polyester türevi malzeme) öneririm. yani ne kadar kalın, o kadar iyi. uzun süre üzerinde kalmayacak, sadece rüzgar kessin yol boyu diyorsan, kalın, rüzgarı daha az geçirecek malzemeler tercih etmelisin.

bu durumda da içerisindeki pamuk değil polyester fazla olmalı senin soruna gelirsek.

eğer ben tüm gün üzerimde tutacağım, giy çıkar yapmayacağım dersen, o zaman pamuklu al, çünkü akşama kadar üstünde kalırsa rahatsız edebilir seni, bu pamuklu ürün de rüzgarı kestiği kadar artık.

Tefoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco People S200
    hocam ucuza halledicem dedikçe daha da pahalıya mâl oluyor. öncelikli olarak su ve rüzgar geçirmez bir şey lazım. bu da sağlam yağmurlukla olur ancak, ya da parayı bayılıp su geçirmez/dayanıklı (sizin kaç saat motor kullanacağınıza bağlı) motosiklet pantolonu ve montu ile olur. termal içlik tek başına hiçbir işe yaramaz. sağlam yağmurluk vs olduktan sonra altınıza giyeceğiniz eşofman altı bile ısıtabilir. ben şuan pantolon ve eşofman giyiyorum.
    Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.

Alıntı LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yeni konu açmak istemedim.
    benim de şu iki içlik arasındaki fark ile ilgili sorularım olacak.

http://www.thermoform.com.tr/u129-light-unisex-set.html

%50 Polyester / %50 Pamuk - Şardonlu

http://www.thermoform.com.tr/u189-heavy-unisex-set.html

%70 Thermoform® Micro-Polyester, %30 Viskon Şardonlu

şimdi bunlardan hangisi rüzgarı kesmede daha iyidir, hangisi terletmez, hangisi kumaş olarak daha sağlıklıdır, sonuç olarak motosiklet kullanırken hangisi daha işlevseldir?
    Thermoform içlikler çok çabuk deforme oluyorlar. Kısa sürede pamuklanmaya başlayıp formları da bozuluyor. Vücuda tam oturması gerekirken pijama gibi bir hale dönüşüyorlar. İlla ikisinden birini alacaksan %70 mikro polyesterlisini tavsiye ederim. Ama bence outdoor magazalarına baksan daha iyi olur. Decathlona da gözatabilirsin. Ayrıca bu tarz içlikler rüzgarı kesmez. Rüzgar kesici özellikli içlikler de var. revitin var mesela fiyatı 300 tl civarı. Goretex ve türevi membranlı bir dış katman yoksa da terleme kaçınılmaz olacaktır.

yayan-bay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    aprilla pegaso 650
    Ben iclik kullanmiyorum, iclik te n ziyade ruzgari disarida tutmak fikri daha mantikli geliyor.bu fikir den hareketle motor pantolonu veya normal pantolon uzerine kayak pantolunu giyiyorum,ev de ve isyeri musait oldugu icin sikinti olmuyor.hatta gelecek yila yarim tulum dusunuyorum.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)