Aprilia pegaso i.e
http://i.hizliresim.com/RBOjQG.jpg
Öncelikle gerçekten bugün çok aşırı mutlu oldum.Herşey planladığım şekilde düzenli gitti.Ekipmanlarımı aldım hazırladım cumartesi günü, bugün ise motorun satışını gerçekleştirdik.
Öncelikle giderken içimde bir endişe vardı.Motor fotoğraftan güzel gözüküyor, yakından bakıncada umarım durum değişmez diye sık sık düşünüyordum.Motorun yanına gidince motor bana çok büyük geldi.İlk etapta bir ürkdüm ulan ben bunu nasıl sürücem gibi.Neyse başladım elle ve gözle kontrol etmeye, öncelikle km için ilk baktığım yerler elcikler manetler, vites ve ayaklıklardı.Hepsi orjinal değişmemişdi.Sonra kaza için grenaj far ön ve arka takım kontrolu yaptım kendimce.Egsoza baktım yağ falan atıyormu diye.Yağ kaçaklarını kontrol ettim ve kötü bir durum ile karşılaşmadım.Ondan sonra içim rahat etsin diye yinede YETKİLİ SERVİSE gidip DETAYLI EXPERTİZ yaptırdım.Ön sağ amortisörde terleme, jant akordlarında hafif bozukluk olduğunu söylediler ve motorun iyi durumda olduğunu duyunca rahatladım ve gidip satışını yaptık.Satın aldığım adam çok dürüsttü ilk önce onu tanımaya çalıştım.Zaten gitmeden kendi söylemişti çıkan eksikleri ve onları anlaştığımız fiyattan kendi insiyatifi ile bir güzellik yaptı, ahbap olduk adamla
Neyse eve getirdim kamyonetten indirirken, sulu çimde ayağım kaydı yatırdım motoru.Bir sıkıntı olmadı yumuşak toprağa yattığı için.Sonra motora binince işte budur dedim.Çok rahat, kontrolu çok kolay bir motor gerçekten.Ve birşeyide söylemeliyim, Başlangıç için küçük cc hafiflik açısından iyi, ancak arabalardan ve kamyonlardan kurtulmak için elimin altında kullanmadığım ancak lazım olduğunda kullanacağım gücün olması çok iyi ve rahatlatıcı bence.
Yokuşta kalkma testleri yaptım, frenin limitini bulmaya çalıştım, vitesleri pratik şekilde atamıyorum ayağımın ucu koruma demirine takılıyor.Kontra ile viraj dönme ve kabiliyetimi geliştirmeye çalıştım.Kısa dönüşler yaptım bol bol.Yavaş giderek dengede durmaya çalıştım, şimdilik bu şekilde trafik olmayan geniş bir yolda ehliyetimi alana kadar full ekipman çalışmalarıma temkinli bir şekilde devam edeceğim.
Hepiniz sağolun varolun iyi akşamlar...