Tasarım şahane. Motosikletin yeni tasarımı üzerinde gerçekten çalışılmış. Fiyatı merak konusu bende, bakalım kaça satacaklar
Tasarım şahane. Motosikletin yeni tasarımı üzerinde gerçekten çalışılmış. Fiyatı merak konusu bende, bakalım kaça satacaklar
Vergiden dolayı torklu R3 gelmedi ama CBR500R geliyor. Bu motorun avrupa fiyatı hemen hemen ABS li MT-07 ile aynı. Hondanın yamaha dan ders alıp şu motoru rekabetçi fiyat ile sunup satışlarını patlatması lazım artık. 23 bine satamıyorsun anladın gerizekalı değilsen eğer.
Motorun makyajı süper oldu, artık albenisi yerinde, led far keskin ön tasarım, Honda fiyat kırıp 23 ten 21 bine çekse artık bence motor patlamaya hazır. Top ayağına geldi bakalım honda türkiye ABS li MT-07 21.500 e satılırken hala bu motoru 23 küsüre satmaya devam edecekmi.
O iş olmadı pasam. denedin olmadı MT-07 yürüdü sen vitrinlerde çürüttün makineyi. aynı kafa da ekmek yok. Millet gider tarzı olmayan da yeni başlayanda MT-07 alır, Fahiş fiyatlı motoru almaz.
Önceden CBR125 in rakibi yoktu, pulsar çıktı 1100 kişi pulsar aldı, en az 500 müşteri kaybettin, cbr250 R25 yoktu çıktı adam 1300 sen 600-700 sattın, bu modeller eski satışlarını çok arar artık, CB500X i getirmedin NC750X kıymetlensin rahat zamlamak için bu plan tuttu NC yi iyi sattın ama, sektörde satış bazında Yamaha özellikle MT-07, X-Max250 , Nmax, X-city, dlight, Mt-09, Tricity gibi modellerin hepsini piyasada oturttu, bu modeller 3 sene önce çoğu yoktu.
Hondanın artık Yamaha gibi bazı modellerini piyasada oturtup aklının başına alması lazım, cbr125/250 geçti o dönemler
Honda artık 2-3 senedir roket gibi yükselttiği fiyatları geri çekecek, yüksek fiyat inadına son verecek. O yolun sonuna geldi
''Vermiceeemmm vermiceemmm kuruyup gitsede vermicemle'' olmuyor bu işler
2nci motor olarak düşünüyordum cbr500 ü bunu görünce daha da hoşuma gitti. Adam gibi fiyat verirlerse neden olmasın
Hocam yazdıklarında çok haklısın. Eskiden birçok sınıfta hondanın ciddi bir rakibi yoktu, istediği gibi at koşturuyordu. Örneğin bundan 3-4 yıl önce 250cc deyince hepimizin dediği tek şey paran varsa git cbr250r al oluyordu. Ama bunlar geride kaldı artık. İnazuması geldi, 250sl geldi, z300 geldi, R25 geldi, geldide geldi...
En üzüldüğüm nokta ise mt-07 den çok daha iyi bir geçiş motosikleti olabilecek bir modelin fiyat politikaları yüzünden pazarda hakettiği noktaya gelememesi.
Motora yeni başlamış bir kişinin 125 & 250cc den sonra 600cc racingler öncesi geçebileceği en iyi geçiş motorlarından biri olduğunu düşünüyorum cbr500r modelinin. Ama gel gelelim fiyat yüksek olunca, kıt kanaat zorla para biriktiren kullanıcı daha az paraya daha fazla güç sunan modellere yöneliyor. Haklılar da.
İnşallah makul bir fiyattan (Örn. MT07 ABSnin biraz altı fiyatdan) piyasaya girer de insanlar bu güzel motorla tanışır...
@ suleymanE
Aynen motora yazik edildi.
yaklasik 50 beygir, abs li tipi 10 numara. bu motora 21 bin verecek cok kisi var. modelin potansiyeli cok yuksek. hatta honda 3 yildir eski kasada bu hatalari yapmayip motor piyasada bilinip sevilseydi bu yeni kasada rekor kirarlardi bu makyajla 2016 da.
Fuarda millet guzel olmus nefis olmus diye duyup 24 bine cikarlarsa şasirmam acik soyliyim. bekleyip gorelim
600RRDAN DAHA ŞIK OLMUŞ SANKİ?
AMA NAFİLE, 2 SİLİNDİR OLDUKTAN SONRA KİMSE SS DİYE ALMAZ
20 bin TL den fazla olursa hayatta satmaz.
20-22bin arası çok satacağını düşünüyorum. Hepinize tasarım konusunda katılıyorum. Gerekten çok başarılı olmuş.
Ön tek disk, fazla ağır olması gibi dezavantajları var. 500cc için düşük denebilecek gücü var fakat tasarım çok güzel olmuş.
Fiyat da iyi olursa CBR250'imi satıp ABS'lisini alırım gibi duruyor.
Piyasası olmayacak diye dedim ayrıca ducatiyi de honda ile kıyaslamayalım. ferrari ile bmw kıyaslamış gibi olduk sanki
4 silindir güzeldir,hoştur ama masraftır.
ben zaten almam, ama iki silindir motor yapılıyorsa bence , " ya çok kaliteli " " yada çok uygun " olmalı
Amerikada tam bir cruiser manyaklığı var v-twin olmayan motoru motordan saymıyorlar.Ama Amerika da azda olsa satılan ss ler de hangi motor tipi daha çok tercih ediliyor bilgim yok.
Bu arada fotoğraflarını paylaştığım Ktm ve Ducati çift silindir 1200 cc civarı olması lazım.
Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.
Burada yazılan bir çok şeye imzamı atarım... Bakalım 21 bin tl bandında gelecek mi ? Gelirse 9 taksit imkanı ile güzel alıcı bulabileceğini düşünüyorum. Bende 250cc makina kullanıyorum ve satıp almak isterim. Yeni ehliyet yasası ile satması da kolay olur. Yani her şey Honda nın elinde.
Kafamda 2015 ikinci el 500r almak vardı iyiki almamısım :D
2016 bambaska olmus
Buda kırmızısı;
Cbr 250 sakin sürüşte 3.5 litre bastığın zaman 4 lt yakıp(100 km de tabiki) abandığında 179 km saate çıkıyorsa...
Cbr 500 sakin sürüşte 4.5 lt yakıp abandığında 7 lt ye çıkıyor ve 185 km saate çıkıyorsa.
Bu motor da alınmayacaktır.
Saygılar
UTS
21000 TL'den gelirse Nisanda alıcıyım 1 kuruş fazla vermem.
Ben olaya kesinlikle bu gözle bakmıyorum. Böyle düşündüğü için cbr 500 e kafa tutup rezil olan kaç tane ninja 300 videosu var internette. Olay bence şehir içinde sunacağı rahatlık, pratiklik, 500 cc de vereceği ekonomi , alt devirlerdeki tatmin edici hızlanma , uzun yolda ki akıcı gidiş. Özellikle de 600 cc ya da daha yüksek ccler öncesi hızlı devirlenen bir motosikleti altında tutabilme ve kontrol yetini geliştirebilme. Cbr250 r ile uzun yolda grup sürüşü yaptığın zaman ve büyük cc motosikletlere yetişmeye çalıştığın zaman ki yaşanan işkenceyi etrafımızdan duyuyoruz ve izliyoruz. 170 yapıyor diyorsun ama makinenin dili dışarı çıkıyor, onu ne yapıcaz ? Ya da o hızla devamlı olarak kaç km gidebilirsin ? Bence bunları hesaba katmak lazım. 600 cc ile başlamak yanlıştır diyoruz ama 250 cc den 600 e geçmek ne kadar doğru ? Tamam ben oldum hadi 600 alalım demeyecek çok insan var. Ben ciddi anlam da iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Ayrıca 2006 - 2007 - 2008 model 4 silindir en az 40-50 bin km yapmış mazisini bilmediğiniz motosikletlere bu paraları çok rahat verebilirken, bayiden sıfır alıp jelatinletini kendinizin söktüğü , son model bir motosiklete bu paraları vermek neden size garip geliyor ? Anlayamıyorum. Buda bana garip geliyor.
Dediklerinize katılmakla beraber ayrıştığımız noktalar var.
Şehir içinde diyorsunuz Ankarada 82 ve 110 sınırlarında gidecekseniz bu motora ne ihtiyaç var...
Alın bi 250 hem kayıt ekonomisi hem parça ucuzluğu rahat rahat sürün.
E peki hızlanyamacaksak neden 500 cc?
Ayrıca " Cbr250 r ile uzun yolda grup sürüşü yaptığın zaman ve büyük cc motosikletlere yetişmeye çalıştığın zaman ki yaşanan işkenceyi etrafımızdan duyuyoruz ve izliyoruz. "
500r da da aynı dramayı yaşayacağınıza eminim.
Benim söylemek istediğim Teknik olarak: fiyat/preformans 1 in altında hızlanma/cc de 1 in altında.
Saygılar
UTS
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)