Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Hangi Motor?

REKLAM ALANI

Selamin aleykum arkadaslar araniza yeni katildim 2016 mart ayindan sonra enhliyet alacagim. Ee haliyle motor da almayi dusunuyorum aklimda iki cesit motor var bi supersport bide naked tipi cok kucuk bi ihtimalde scooter. 1,500-2,000 tl ekipmanlara para ayiridim. 8,000 tl motor icin butcem var ve aklimdaki motorlar sunlar :
    1)honda cbr 125r
    2)ktm duke 125
    3)bajaj pulsar 200ns
    4)honda pcx(scooter bi ihtimal)
    Aklimdan gecen motorlar bunlar kullanan arkadaslar varsa motorlarin artilari eksilerini soylerseniz sevinirim hani motorla gerek trafik yonunden gerekse uzun yol yonunden degerlendirirseniz sevinirim simdiden tesekkurler. Iyi forumlar.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Ben öncelikle 10.000 tl nizi direk motosiklete deiğil, 8.000 i motosiklete 2.000 i ekipmana ayırdığınız için sizi kutluyorum. Sizin gibi kullanıcıları görmek gerçekten sevindiriyor.

TOTEMONS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1991 MODEL MZ 251-YAMAHA MT-125-2014CBR500R-CBF150
    Test imkanı bulup denemeden karar verme derim.
    Bana soracak olursanız CBR 125 ve PCX iyi bir seçim olurdu.

Bu arada sefainn yerine ebruinn olsaydı şimdiye kadar 100 cevap yazılmıştı açtığınız konuya

gokberk6426 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390 (2017)
    spor seviyosan cbr naked seciyosan ktm hem abs var diye biliyorum

important22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Abs avantajı nedeniyle duke125 daha iyi tercih olur.
    | 500px.com/Arranger | Youtube.com/channel/UCpMYGwzlf5cTevF5uVbXWeg/videos | Flickr.com/photos/132925453@N03 |

Bazi nedenlerden dolayi cbr pcx ve bajaj yerine daha iyi alternatif olarak yamaha xt125r ve msx 125 daha iyi olur diye dusundum simdi bu 3u arasinda secim yapmaya geldi

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:15 ----------

Alıntı TOTEMONS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Test imkanı bulup denemeden karar verme derim.
    Bana soracak olursanız CBR 125 ve PCX iyi bir seçim olurdu.

Bu arada sefainn yerine ebruinn olsaydı şimdiye kadar 100 cevap yazılmıştı açtığınız konuya
    Kesinlikle 2. Dedigine katiliyorum dostum 😂

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:18 ----------

Tesekkurler 😉

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Dusunmeden duke derim. Kalite akiyo motordan.

Cavalry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    LandCruiser
    Yasal olarak 3. seçeneği aklınızdan çıkarmanız gerekiyor..
    Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz... Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süreceğiz... Açtık mıydı hele bir son vitesi, adedi devir. Motorun sesi.

BlackNaked - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Pulsarı kullanamıyorsun onu ele seçeneklerden

AWESQME - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Honda CRF 250 L
    1.si Pulsarı çıkarın yasal olarak kullanamayacaksınız artık.
    2.si Ekipmana para ayırdığınız için sizi tebrik ediyorum.
    3.sü olay sadece motor almakla bitmiyor. Aldığınız markanın yaşadığınız yerde veya yakınında servisi olması da büyük önem taşıyor. Bakımlarını yaptırmazsanız kendim yaparım derseniz makina garantiden çıkar. Sadece bakım değil Allah korusun bir kazada servis uzakta olursa tabi aletten uzak kalma süreniz de uzar. Bu yüzden servis seçeneğini göz önünde tutarak bir tercih yaparsanız daha iyi olur.
    4.sü naked istiyorsanız KTM, racing istiyorsanız Honda'yı tercih edin.
    5.si Honda tam başlangıç markasıdır. Ucuz yedek parça, bol yetkili servis, düşük yakıt tüketimi. KTM hakkında fazla bir bilgim yok ama çok kaliteli bir alet. ABS tercihi olan bir alet başta size çok yardımcı olabilir.

Benim tercihim Honda olur. Başlangıç için ucuz masrafsız bir alet.

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    valla ekipmana 2000 tl para ayırıp , yeni başlıcam diye konu açan insana yorum yapmadan durmam.

tebrik ederim seni öncelikle bu tavrından dolayı.

1- pulsarı artık kullanamazsın. tabi yasa değişmez ise.

2- geriye kalan 3 motorda birbirinden tarz olarak farklı motorlar. burada karar senin. Ama KTM nin servisi olan bir şehirdeysen gözüm kapalı seçerim.

3- eğerki araba - motor vs trafik deneyimin yok ise kesinlikle pcx derim. sebebi ise yeni başlıyorsan trafikte bir motorlu araç kullanmaya en önce senin dikkatini dağıtmayacak bir araç kullanıyor olman lazım bunun sebebi trafiğin akışını görmen bunu öğrenmen içindir. vites- debriyaj vs derken emin ol o dikkat biraz dağılıyor.scooter gaz- fren bu kadar. ama 3000-5000 km sonrasında yine 125 cc olan bir vitesli motora geçebilirsin. (bu benim kendi kişisel görüşümdür) fakat vitesli motorda ayrı bi zevktir bence.

4- eğerki trafik hakkında bilgin var ise. artık tercih sana kalıyor.

5- kalite olarak duke 125 bence çok daha üstün bir motor cbr a göre. abs mevcut en basitinden. Fakat dediğim gibi eğer yaşadığın yerde KTM yok ise bulaşma çünkü en ufak bakımda vs garantiden çıkartırlar başına bela alırsın. yakıt konusundada ikiside neredeyse aynı.

6- bu sonuçta senin başlangıç motorun olacağı için sen bu motoru belli bir süre sonra satacaksın. İnsan ne ister satarken en az zarar ile satmak.İşte burdada Honda markası açık ara önde KTM den. Temiz bir pcx ise ilanı koyduğun gün satarsın, temiz bir cbr ise 2-5 gün arasında satarsın , temiz bir duke125i istanbul,izmir,ankara dışında yaşıyorsan muhtemelen en az 10 günde satarsın.heleki anadoluda bir yerdeysen al başına bela ikinci eli. Başlangıç motoru olmasından dolayı ve tahminen 1 sene sonra satacağın için bunuda düşünmen gerekir.

7- şimdiden hayırlı olsun

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)