Kaskın savurmasını nasıl engelleyebiliriz ?
Reklamlar
-
caglar48 adlı üyeden alıntı
Önceki motorumda pcx125di scooterda daha iyisini görmedim kıvraklıkta ama hızda biraz aksıyor 122 yaptıgım gunlerde oldu sonra motora bi haller oldu 110a düştü en sonunda 100de kaldı motor :D
nasıl 122 yaptın? 109 da devir kesici ilerlemesine izin vermiyor da o bakımdan sordum. uzun yolda yokuş aşağı gazı daha yarı açamamışken motor frenini hissettiğim oldu. evet motor yokuş aşağı belki 140 da yapar ama teknoloji buna izin vermiyor yokuş yukarı zaten 80i görürsen dua et.
Reklamlar
-
İlahi abi her yorumunda oldugun gibi bundada güldürdün :D
Çok ciddiydim halbuki
Bu yüzyılda anlamadı beni.
Işınla beni doktor spark!
[I] Hayat Verilmemiş Bir Sözü Tutmaktır, Kimi Yazar Kimi Yaşar.. [I]
-
savinelli adlı üyeden alıntı
nasıl 122 yaptın? 109 da devir kesici ilerlemesine izin vermiyor da o bakımdan sordum. uzun yolda yokuş aşağı gazı daha yarı açamamışken motor frenini hissettiğim oldu. evet motor yokuş aşağı belki 140 da yapar ama teknoloji buna izin vermiyor
yokuş yukarı zaten 80i görürsen dua et.
Motoru 2. el aldıgımda 122 yapmıştı sonra bi kaza gecırdım kontroller tamır falan derken 110da kalmaya basladı artık 4. yılında oldugu ıcın motor 99 100 kalıyor :D O motorda sehırler arası yolda sollamak tam bir kumardı 100u gecmedıgı ıcın ınsallah gectıgım araba gaza basmaz diye dua ede ede ege turuna cıkmıstık :D
-
Arai al bak keyfine
234662258 ilan kodu, dusunursen bir tanidigimin kaski ufak bi ikram yapar
-
Zayıfsın galiba. Kafa sallanırmıymış.
-
Kask hafif rüzgar sesini tabiki hissediyorsunuz ama rahatsız etmıyor pinlock olması bence cok ıyı ama vizorü kesinlikle siyah vizörle değiştirilmeli bana kalırsa arkadaşımda shoei gtair vardı deneme amaclı kullandım fazla fark yoktu kullanımda kaskı fiyatına gore uygun buldum onerebılırım
tesekkur ederim. bende shoei kullaniyorum. alirsam pisman olmam umarim ;)
-
yeknet adlı üyeden alıntı
Zayıfsın galiba. Kafa sallanırmıymış.
187 75kg sanmıyorum pek zayıf oldugumu :D
-
Alkollü motor kullanma
-
crocodill adlı üyeden alıntı
Alkollü motor kullanma
hahah :D yinemi amcalar :D
-
Buda kask tokatlaması oluyor galiba. Bir kere böyle bir şey hissetmiştim.Sert rüzgarda sağdan soldan gelen darbelerle kask bayrak gibi dalgalanıyor(alkolsüz). Bence boyun kaslarını güçlendirmek gerekir.(Yada eğilmek)
-
acemi60 adlı üyeden alıntı
Buda kask tokatlaması oluyor galiba.
Bir kere böyle bir şey hissetmiştim.Sert rüzgarda sağdan soldan gelen darbelerle kask bayrak gibi dalgalanıyor(alkolsüz). Bence boyun kaslarını güçlendirmek gerekir.(Yada eğilmek)
Kardeşim boyun kasınıda ilk kez senden duydum :D:D ama kapanmadan kafa sabıt durmaz sankı vuruyolar gıbı bı saga bı sola gıdıyo cok ılgınc hakım olamıyosun :D
-
Kardeşim boyun kasınıda ilk kez senden duydum :D:D ama kapanmadan kafa sabıt durmaz sankı vuruyolar gıbı bı saga bı sola gıdıyo cok ılgınc hakım olamıyosun :D
Boyun ve omuz kasları özellikle güreşçilerde çok güçlüdür. Senin yerine bir güreşçiyi koysak kalıp gibi gider.
-
Rüzgar siperliği olmayan naked motosikletinde yüksek hızla giderken dik durmak istiyorsun. Ama bunu yapabilmek için yeterli vücut kütlen yok, boyun kasların da henüz kafan+kask+rüzgar basıncını tolere edebilecek durumda değil. Sorun burada. Ya daha yavaş gidiceksin, ya da öne yatıcaksın, çözümler bunlar.
-
Dostum tek çaren vücudunu biraz eğiceksin racing motorlardaki gibi, yüksek hızlarda rahat kullanmak istiyorsan. Nolan n86 var bnde R25 le 150 160 oldumu otomatikman eğiliyorum camdan gelen rüzgar direk kaska vurunca eğilmek zorundasn yatınca sıkıntı kalmıyor. Şimdi birde kamera aldm sol tarafa taktım sallanma biraz daha arttı,camın altına yatnca sıkıntı kalmıyor. Geçen arkadasın FZ600 ü aldm dönüş yolunda 6 ya attm 140 la felan geliyom sakin sakin doblo selektör selektöre gelio yol verdim ilerde yine arkamda kaldı yine yol verdim yine arkamda kaldı yavaşlıyo sonra bida aynı seyi yaptı dedim bu sefer olmaz 3 e çektim yattım göstergeye kadar tam geçerken bi asıldım 210 oldu ibre ama boynum kopcak sandım kamerada varya fena oldu ama geçemedi :D knk paran varsa sendeki kaskı artcı kaskı yap kendine aerodinamik i güzel olan bi kask al 2.500 civarı
-
Ahmetcan45 adlı üyeden alıntı
Dostum tek çaren vücudunu biraz eğiceksin racing motorlardaki gibi, yüksek hızlarda rahat kullanmak istiyorsan. Nolan n86 var bnde R25 le 150 160 oldumu otomatikman eğiliyorum camdan gelen rüzgar direk kaska vurunca eğilmek zorundasn yatınca sıkıntı kalmıyor. Şimdi birde kamera aldm sol tarafa taktım sallanma biraz daha arttı,camın altına yatnca sıkıntı kalmıyor. Geçen arkadasın FZ600 ü aldm dönüş yolunda 6 ya attm 140 la felan geliyom sakin sakin doblo selektör selektöre gelio yol verdim ilerde yine arkamda kaldı yine yol verdim yine arkamda kaldı yavaşlıyo sonra bida aynı seyi yaptı dedim bu sefer olmaz 3 e çektim yattım göstergeye kadar tam geçerken bi asıldım 210 oldu ibre ama boynum kopcak sandım kamerada varya fena oldu ama geçemedi :D knk paran varsa sendeki kaskı artcı kaskı yap kendine aerodinamik i güzel olan bi kask al 2.500 civarı
zaten suanki kask 1600 mu 1700 lıramı ne artcı ıcın fazla be .:D
-
Naked tarzlar için olması gereken bir durum zaten.
Bunu bir işaret olarak görmelisin.
Sana diyor ki;
"Bindiğin motor ve an itibariyle hava koşullarına göre fazla süratlisin"
Kurtulmak çok basit biraz gazı keseceksin bu kadar.
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
-
Arkadaşlar boyun ve omuz kasları konusunda arkadaşlar haklılıar bence.Motosiklete ilk başladığımda yine şu anki kilomdaydım(85). 90-100 km/h civarlarında hafif sağa-sola bakmaya çalıştığımda sanki biri bastırıyor gibi zor çeviriyordum kafamı. Yaklaşık 6 aylık spordan sonra yine aynı kiloda olmama rağmen hiçbir sorun yaşamıyorum. Bonus olarak artık boyun,omuz ve sırt ağrısı nerdeyse hiç çekmiyorum.
-
Moderatör
zaten suanki kask 1600 mu 1700 lıramı ne artcı ıcın fazla be .:D
Niye fazla ? Artçının canı patatesten mi?
-
Levent Gocmen adlı üyeden alıntı
Niye fazla ? Artçının canı patatesten mi?
Artçı ile sürmeyi pek sevmem motorda artçı konforu ıcın uygun degıl zaten ve baskasının hayatının sorumlulugunu ustlenmeyı sevmem birde öğrenci oldugum ıcın kendıme bıle o kaskı zor aldım ki onu artcı ıcın ayırıp kendıme 3000 lıraya arai alacka durumum yok açıkcası can maldan önemlidir buna bişi demiyorum fakat elde olmayınca malında onemı yok :D
-
Artçı ile sürmeyi pek sevmem motorda artçı konforu ıcın uygun degıl zaten ve baskasının hayatının sorumlulugunu ustlenmeyı sevmem birde öğrenci oldugum ıcın kendıme bıle o kaskı zor aldım ki onu artcı ıcın ayırıp kendıme 3000 lıraya arai alacka durumum yok açıkcası can maldan önemlidir buna bişi demiyorum fakat elde olmayınca malında onemı yok :D
Şair burda artçıya 'mal' demek istemiş
[I] Hayat Verilmemiş Bir Sözü Tutmaktır, Kimi Yazar Kimi Yaşar.. [I]
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)