Türkiye'de her mevzu biraz enterasan dönüyor , sürekli bir kestirilememezlik , heyecan ve adrenalin mevcut çünkü böylece yönetenlere sadaka dağıtma imkanı doğuyor.Yıllar önceden belli bayramlarda bile son hafta yok tatil birleşti yok tatil birleşmedi muhabbeti oluyor bu ülkede.sistem hile yapanı dolandırıcıyı , hırsızı ödüllendiriyor.
Son 2 aydır ilginç bir şekilde fiyatlar ikiye üçe katladı.
Dün bir arkadaş sıfır YBR için 1.050 TL ye sigorta yaptırmış mecburen.
Arabamı satıp yeni araç aldım 900 TL sigorta çıktı.
31 yaşındayım. 18 yaşından bugüne hep ehliyetim var, yaklaşık 15 tane araç değiştirmişliğim vardır.
1 tane kazam var onunda masrafını cebimden yaptırdım sigortadan almadım. 7 sene oldu.
Nedenini bilmiyorum ama geçen seneye göre ikiye katlamış sigorta. kimsede açıklama yapmıyor.
Ayrıca Sadece trafik sigortası değil. Mali müşavirim mesleki sorumluluk sigortası yaptırıyoruz. Geçen sene 256 TL ye yaptırdığım sigorta bu sene 695 TL çıktı.
Bende çok merak ediyorum nedir bu artışların sebebi..
Ergodan 20.10.2015 te x-city 250 min sigortasını 59 tl ye yeniledim. Şehir BOLU İstanbullular gelin BOLU ya taşının
Bir de,bildiğim kadarıyla plaka önemli değil.Yani,İstanbul'da oturuyorum,Bolu plakalı araç kullanayım olayı da olmuyor.İkametinize bakıyorlar.
Ya gerçekten saçma sapan konuşuyorsunuz. Neymiş, 20li yaşlardakilere motorun yarısı kadar sigorta çıksınmış. Bak sen..
23 yaşındayım. 5 senelik bir trafik deneyimim var. Günde 90 km yol yapıyorum. 5 senede hiç kazam olmadı. Trafiği okuma konusunda da oldukça başarılıyım. Km önemlidir, tabii ki tecrübe de önemlidir ama bu iş biraz da yetenek işi.
Gelelim sigorta konusuna.. öncelikle Zorunlu sigorta adı altında kesilen haracı meşrulaştıramazsınız. Her ne olursa olsun, bu bir soygundur. Gss prim borcu neyse bu da aynı şekilde vatandaşa zorla ödetilen bir meblağdır. Rica ediyorum, Allah'ın unuttuğu yerde yaşayan, istanbul trafiğini bırak daha istanbul yüzü görmemiş insanlar yorum yapmasın. Yapacaklarsa da biraz objektif olsunlar. Hepiniz bu yaşlardan geçtiniz. insanın istekleri değil, sadece bedeni yaşlanır. Unutmayın.
Kapsam değişti diye hepsi milleti kazıklama yoluna girdiler. Nasıl olsa zorunlu yaptıracaklar. Bizim insanlarımızın ticaret ahlakı budur işte. Boşuna demiyorum bizim gibi etik bilmez insanlara ekonomiyi serbest bırakmayacaksın diye. Aldıkları paralar hepsine haram olsun.
Valla fiyatın ucuzlayacağını bilsem gidip 62 yaşındaki babama devredicem motoru
bu ülke hakediyo bunları her millet hakettiği gibi yönetilirmiş..
plaka 34 yazmamışım özür.
Baslikta mi hata var? zorunlu kasko 200 tl civari olur max bahsettiginiz normal kaskomu?
Geçen sene Honda titanim 126 TL tuttu. Yas 32 hatay Bakalım önümüzdeki ay ne çıkaracaklar. 150 üzeri olursa hayatta yaptırmam. Motorun ederi 1000 lira
Yaptirdigin sigorta kendi hasarini odemez karsidakinin hasarini oder..
Soyle diyelim sen gittin kirmizida bekleyen Mercedes AMG ye arkadan gomdun.. mastaf cikti 30 bin tl.. eger zorunlu kaskon yoksa o Mersonun ozel kaskosu yaptirir kendi hasarini sonra avukati sana dava acar evine haciz gelir o 30 bin tl yi senden alirlar.. iste zorunlu kasko bu yuzden vardir..
Arabam için geçen sene zorunlu sigortaya 340 lira vermiştim. Bu hafta bitiyor teklif aldım, 1166 lira!!!
34 plakalı araçları 500 liradan aşşagıya sıgorta yapmıyolar su donemde
zorumlu sigorta taşeronların elinde . vatandaşa kitliyorlar devlette buna izin veriyor. yaptırmassakta yaptırımı devlet uyguluyor. soytarılarıyla güzel bi düzen içerisinde devlet.biraz sosyal devlet anlayısı gösterseniz ne olur ?
ümraniyede kaleli sigortaya bak istersen.Benim trafik sicili kabarık olduğu halde en iyi fiyatı onlardan aldım.
abi sen hiç konuşma bari adamlar 500-600TL dan ağız açıyorlar İstanbul'da. Gelmiş 59TL yaptırdım diyosun küfür et daha iyi. Ben geçen sene 125TL yaptırmıştım ergo'dan,
bu sene 300TL verdim. Fiyatlar anormal artmış durumda. Sizin sigortacı ya uyumuş ya da var bir kelek durum.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)