Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

BAŞLARIM ZORUNLU SİGORTASINA...

REKLAM ALANI
    aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    Alıntı Eagle7 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hoşttt deseydin ben istanbuldayım mtyi 250ye yaptırdım
    Hangi sigorta şirketinden yaptırdınız? Ben satın aldığımda 25.04.2015'te 144.68 TL.ye yaptırdım. Yaş 43 daha önce kazam yok.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Türkiye'de her mevzu biraz enterasan dönüyor , sürekli bir kestirilememezlik , heyecan ve adrenalin mevcut çünkü böylece yönetenlere sadaka dağıtma imkanı doğuyor.Yıllar önceden belli bayramlarda bile son hafta yok tatil birleşti yok tatil birleşmedi muhabbeti oluyor bu ülkede.sistem hile yapanı dolandırıcıyı , hırsızı ödüllendiriyor.

Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Türkiye'de sigorta mevzusu biraz enteresan dönüyor.
    Sistem çok yanlış değil aslında ama uygulanan katsayı ya da yüzde oranı neyse orada bir yanlışlık var.
    Trafik tecrübesi sigorta bedelini belirlemede mutlaka etken olmalı ama bunu ehliyet tarihine bakarak yaparsan saçmalarsın.
    Yıllardır cebinde ehliyet taşıyıp hiç araç kullanmayan binlerce insan var.
    Yaşı kaç olursa olsun bu insanlar için tecrübeden bahsedilemez.
    Ama yaşı,medeni hâli, çocuk sahibi olup olmadığı gibi durumlar risk durumunu düşüren etkenlerdir bu da aşikâr.
    Kasko olarak bilinen sigorta çeşidi bildiğim kadarıyla zorunlu trafik sigortasının yerine geçmiyor. Bu saçmalığın daniskasıdır. Umarım düzeltilmiş ya da düzeltilecektir.

Bunun dışında sigorta ücretleri motosiklet türüne göre tahmini ederinin belli bir yüzdesinden daha yüksek olmamalı.
    Bu yüzdeler sürücünün tecrübesine göre belirlenmeli.

Burada benim vurgulamak istediğim konu rakamsal karşılık değil, sürücünün motosiklet satın alırken sigortaya ne ödeyeceğini az çok hesaplayabilmesine imkan verilmesidir.

Forumda motosiklet almak isteyenlerin açtıkları konuları okuyorum.
    5-7 bin civarında bütçesi olanlar kendilerine uygun motosikletler bakarken, bütçe 10 bin civarına çıktımı talepler hop spor motosikletlere kayıyor.
    Adamın ne ödeyeceği sigortadan haberi var ne de yıllık ortalama işletme giderinden.
    Sonra yine forumda konu açıp ağlıyorlar.
    Gayette haklılar çünkü inanılmaz bir belirsizlik var.
    Halbuki ki bir sistem konulsa mesela bak kardeş şu kadar güce kadar alacağın şu tip motosikletlerde eğer trafik tecrüben 2 yılın altındaysa araç bedelinin en az %15 en çok %25 i kadar sigorta ücreti ödersin.
    Alacağın motosiklet spor tip bir motosikletse araç bedelinin en az %25 en çok %40 sigorta ücreti ödersin gibi...

Motosikleti
    Öncesi muhtelif motorlar :) Şuan Yamaha YZF R 25
    Son 2 aydır ilginç bir şekilde fiyatlar ikiye üçe katladı.
    Dün bir arkadaş sıfır YBR için 1.050 TL ye sigorta yaptırmış mecburen.
    Arabamı satıp yeni araç aldım 900 TL sigorta çıktı.
    31 yaşındayım. 18 yaşından bugüne hep ehliyetim var, yaklaşık 15 tane araç değiştirmişliğim vardır.
    1 tane kazam var onunda masrafını cebimden yaptırdım sigortadan almadım. 7 sene oldu.
    Nedenini bilmiyorum ama geçen seneye göre ikiye katlamış sigorta. kimsede açıklama yapmıyor.

Ayrıca Sadece trafik sigortası değil. Mali müşavirim mesleki sorumluluk sigortası yaptırıyoruz. Geçen sene 256 TL ye yaptırdığım sigorta bu sene 695 TL çıktı.
    Bende çok merak ediyorum nedir bu artışların sebebi..

Mustafa ÖZEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA X MAX 250 2020
    Ergodan 20.10.2015 te x-city 250 min sigortasını 59 tl ye yeniledim. Şehir BOLU İstanbullular gelin BOLU ya taşının

essegesse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco New Grand Dink 250--Honda CB 900F Hornet
    Bir de,bildiğim kadarıyla plaka önemli değil.Yani,İstanbul'da oturuyorum,Bolu plakalı araç kullanayım olayı da olmuyor.İkametinize bakıyorlar.

Motosikleti
    yamaha cryptone
    Alıntı nokiaxxx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tvs rtr150 2015 model yas 43 440tl ergo hırsızlara oy vermeyi aksatmayın işsiz öğrencileri borçlandıran genel sağlık sigortasını çıkaran 2milyon suruyeli memlekete sokan bu gözü dönmüşlerin partisine oy verin bu size azbile.
    kardeş bence eksik bilgi veriyorsun, benim yaşım 45 bir ay önce motoru yeniledim aynı ergodan 127 liraya sigortası yapıldı. senin kazan filan mı var hele onu bir söyle.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Ya gerçekten saçma sapan konuşuyorsunuz. Neymiş, 20li yaşlardakilere motorun yarısı kadar sigorta çıksınmış. Bak sen..

23 yaşındayım. 5 senelik bir trafik deneyimim var. Günde 90 km yol yapıyorum. 5 senede hiç kazam olmadı. Trafiği okuma konusunda da oldukça başarılıyım. Km önemlidir, tabii ki tecrübe de önemlidir ama bu iş biraz da yetenek işi.

Gelelim sigorta konusuna.. öncelikle Zorunlu sigorta adı altında kesilen haracı meşrulaştıramazsınız. Her ne olursa olsun, bu bir soygundur. Gss prim borcu neyse bu da aynı şekilde vatandaşa zorla ödetilen bir meblağdır. Rica ediyorum, Allah'ın unuttuğu yerde yaşayan, istanbul trafiğini bırak daha istanbul yüzü görmemiş insanlar yorum yapmasın. Yapacaklarsa da biraz objektif olsunlar. Hepiniz bu yaşlardan geçtiniz. insanın istekleri değil, sadece bedeni yaşlanır. Unutmayın.
    mgora bunu beğendi.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Kapsam değişti diye hepsi milleti kazıklama yoluna girdiler. Nasıl olsa zorunlu yaptıracaklar. Bizim insanlarımızın ticaret ahlakı budur işte. Boşuna demiyorum bizim gibi etik bilmez insanlara ekonomiyi serbest bırakmayacaksın diye. Aldıkları paralar hepsine haram olsun.
    computeus bunu beğendi.

eren3736 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial Drift - TVS APACHE 150(çalındı) - Cbr 125
    Valla fiyatın ucuzlayacağını bilsem gidip 62 yaşındaki babama devredicem motoru

bu ülke hakediyo bunları her millet hakettiği gibi yönetilirmiş..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    pulsar ns200
    plaka 34 yazmamışım özür.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Baslikta mi hata var? zorunlu kasko 200 tl civari olur max bahsettiginiz normal kaskomu?

montrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Baslikta mi hata var? zorunlu kasko 200 tl civari olur max bahsettiginiz normal kaskomu?
    Bahsi geçen zorunlu sigorta.

Blindfire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Geçen sene Honda titanim 126 TL tuttu. Yas 32 hatay Bakalım önümüzdeki ay ne çıkaracaklar. 150 üzeri olursa hayatta yaptırmam. Motorun ederi 1000 lira

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Alıntı Blindfire adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçen sene Honda titanim 126 TL tuttu. Yas 32 hatay Bakalım önümüzdeki ay ne çıkaracaklar. 150 üzeri olursa hayatta yaptırmam. Motorun ederi 1000 lira
    Yaptirdigin sigorta kendi hasarini odemez karsidakinin hasarini oder..

Soyle diyelim sen gittin kirmizida bekleyen Mercedes AMG ye arkadan gomdun.. mastaf cikti 30 bin tl.. eger zorunlu kaskon yoksa o Mersonun ozel kaskosu yaptirir kendi hasarini sonra avukati sana dava acar evine haciz gelir o 30 bin tl yi senden alirlar.. iste zorunlu kasko bu yuzden vardir..

Motosikleti
    Xciting25Ori - SYM WOLF - Xmax400 - NC750D integra
    Arabam için geçen sene zorunlu sigortaya 340 lira vermiştim. Bu hafta bitiyor teklif aldım, 1166 lira!!!

Zeronix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR125(1.),Yamaha Wr125X(2.),Yamaha YZF R25
    34 plakalı araçları 500 liradan aşşagıya sıgorta yapmıyolar su donemde

idmanyurdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs apache(2007),ybr 125 (2014),(cbr 250 2013)
    zorumlu sigorta taşeronların elinde . vatandaşa kitliyorlar devlette buna izin veriyor. yaptırmassakta yaptırımı devlet uyguluyor. soytarılarıyla güzel bi düzen içerisinde devlet.biraz sosyal devlet anlayısı gösterseniz ne olur ?

sandıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Joymax
    ümraniyede kaleli sigortaya bak istersen.Benim trafik sicili kabarık olduğu halde en iyi fiyatı onlardan aldım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250
    Alıntı Mustafa ÖZEN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ergodan 20.10.2015 te x-city 250 min sigortasını 59 tl ye yeniledim. Şehir BOLU İstanbullular gelin BOLU ya taşının
    abi sen hiç konuşma bari adamlar 500-600TL dan ağız açıyorlar İstanbul'da. Gelmiş 59TL yaptırdım diyosun küfür et daha iyi. Ben geçen sene 125TL yaptırmıştım ergo'dan,
    bu sene 300TL verdim. Fiyatlar anormal artmış durumda. Sizin sigortacı ya uyumuş ya da var bir kelek durum.

Zeronix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR125(1.),Yamaha Wr125X(2.),Yamaha YZF R25
    Alıntı Mustafa ÖZEN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vergidir o vergi :D:D:
    * Yağmurda kullanmıyorsan motosiklet kullanıyorum deme.

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)