Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Motosiklet El Kitabı - Rahmi Barutçu

REKLAM ALANI
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Hubalahubhub adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bedava zaten ;)
    bedava da alıp okuyamayan bak kaç kişi varmış
    Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    nc750x
    Şimdi birinin bir işi çok iyi biliyor olması demek o uzman olduğu konuyla ilgili verdiği her bilgi doğrudur demek değil. Alınır uygulanır doğru bulduklarımız kullanılır.

Ben eğitimlerimi aldım. Ama eğitimlerde ne öğretiliyor? Keith Code' nin bileği bükmek videosunu izlediğimde aslında bizim aldığımız eğitimlerin uluslararası eğitimlerle fazlaca benzeşmediğini gördüm.

Yani şunu demek istiyorum; çalışma kurallarına ve ihtiyacımız olan bilgilere sahipsek kendimiz zaman zaman gidip boş alanlarda gayet güzel eğitimimizi yapabiliriz. Ama hiç bir şey bilmeyen bir motorcunun veya limitlerde sürmek, tek teker yapmak, hava atmak, viraj çılgınlığı gibi konularda aktif olmak isteyen bir sürücünün mutlaka eğitim alması ve pist dışına çıkmaması şart.

Kenan kardeşimiz mesela trafiğe çıkmıyor. Çünkü o yetenekte biri trafiğe çıkarsa mümkün değil sakin sürüş yapamaz. Çok çok zor. Zaten altınızda 600cc veya 1000cc gibi şekil bir motor varsa tahmin ediyorum arkanızdan her gelen size baskı yapacaktır hızlı gidin diye. O sırada arabada bulunanlar şöyle konuşuyorlar; "Bak bak nasıl gidecek şimdi üff beee"...

Benim cbf de bile camı açıp "Abi tek teker yapsana", ışıklarda "Abi gazlasana" diyen çok teklif aldığım gibi abuk sabuk yarış zorlamalarına dahi maruz kaldım.

Bence bir motorcunun;

1- Motosiklet Teorisi,
    2- Motosiklet Yol Sanatı (Bu kitap defalarca okunup iyice yutulmalı)
    3- Kaliteli bir motosiklet eğitimi...

Sırasını izlemesi ve mutlaka ayda 1 kez boş alanda fren, dönüş, düşük hız vs çalışması oldukça yeterli olacaktır.
    zaferce bunu beğendi.

Hubalahubhub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Caponord 1200 adv
    Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bedava da alıp okuyamayan bak kaç kişi varmış
    Evet oyle bir sikinti varmis alamayanlar varmis ben isteyen herkese ulastirildi sandim. Oyle degilmis ;)
    Bildiginizi okumayin, okudugunuzu bilin.

Motosikleti
    Kawasaki Z250 Sl (yeşil)
    Bana geldi arkadaşlar çok ama çok temel bilgiler var , yani hiç motosiklet bilgisi olmayan biri kullanmayan biri için bir kitap daha çok bu, hani bu işe giriş gibi. Daha ileriki şeyler için twist of the wrist , motosiklet yok sanatı gibi kitaplar daha yararlı

Motosikleti
    nc750x
    Bu foruma üye olup okuyanlar takip edenler bu kitaptan daha fazlasına sahip oluyor. Burada yapılan uyarılar sayesinde çoğu kişi hiç bilmediği ve kitaplarda anlatılmayan onlarca şeyi öğreniyor. Bu türden kitaplar elbette faydalı ama daha çok hiç forumlara, kitapçılara uğramayan ben bu işi biliyorum km 500 bin olmuş diyenlere hitap ediyor bir de yepyeni başlayanlara...

Ben her tanıştığım tüm kategorilerden motorculara soruyorum motosiklet.net e üyemisin vs... Aktif olan pek yok. Yani adam motora biniyor ve sürüyor. Ama bindiği şey hakkında fazla bilgisi yok. Geçenlerde bir kurye arkadaşın motorundan dumanlar çıkıyordu. Dedim abi arkadan baya bir duman çıkıyor. Biryerlerden yağ kaçırıyor dedi.

Adam dumanlı dumanlı gidiyor. Birde forumu aktif kullanan arkadaşları ele alın. Her bindiklerinde lastik havası zincir vs didik didik uğraşıyorlar. Şimdi bu kitabı iki sürücü tipinede verseniz, dumanlı süren muhtemelen yağ kaçağı olan yere yama-tıpa yapacaktır o kitapla

1- Motosiklet Teorisi,

Ve en önemlisi Bileği Bükmek 2 kitabı okunmalı...

Motosiklet teorisi konuyu daha basit daha sade anlatabilen ilk okunması gereken kitap.
    Motosiklet Yol Sanatı, motosiklet kazalarından kaçınmak isteyenlerin okuması gereken en önemli kitap. Diğer kitaplar daha çok sürüş becerilerini geliştirmeye dönükken bu daha çok faydalı yol okuma ve yola uyum üzerine bir kitap.
    Bileği Bükmek 2 ise motosiklet dünyasının bence en çok abartılması gereken en önemli kitabı diye düşünüyorum.

Bileği Bükmek 2 ve Motosiklet Yol Sanatını okuyup yutan kafasına ve yapacağı uygulamalarla beynine iyice yediren adam bu işi kapmış demektir.

freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 Youtube: Sucuk Ekmek MotoVlog
    isteyeli 2 haftayı geçti gelen giden yok

Motosikleti
    Pulsar200ns
    Alıntı western adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Al benden de o kadar...
    An itibariyle elime ulaştı. Bir sırası var sanırım, isteyen arkadaşlara muhakkak ulaşacaktır.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Adl Belge adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu foruma üye olup okuyanlar takip edenler bu kitaptan daha fazlasına sahip oluyor. Burada yapılan uyarılar sayesinde çoğu kişi hiç bilmediği ve kitaplarda anlatılmayan onlarca şeyi öğreniyor. Bu türden kitaplar elbette faydalı ama daha çok hiç forumlara, kitapçılara uğramayan ben bu işi biliyorum km 500 bin olmuş diyenlere hitap ediyor bir de yepyeni başlayanlara...

Ben her tanıştığım tüm kategorilerden motorculara soruyorum motosiklet.net e üyemisin vs... Aktif olan pek yok. Yani adam motora biniyor ve sürüyor. Ama bindiği şey hakkında fazla bilgisi yok. Geçenlerde bir kurye arkadaşın motorundan dumanlar çıkıyordu. Dedim abi arkadan baya bir duman çıkıyor. Biryerlerden yağ kaçırıyor dedi.

Adam dumanlı dumanlı gidiyor. Birde forumu aktif kullanan arkadaşları ele alın. Her bindiklerinde lastik havası zincir vs didik didik uğraşıyorlar. Şimdi bu kitabı iki sürücü tipinede verseniz, dumanlı süren muhtemelen yağ kaçağı olan yere yama-tıpa yapacaktır o kitapla

1- Motosiklet Teorisi,

Ve en önemlisi Bileği Bükmek 2 kitabı okunmalı...

Motosiklet teorisi konuyu daha basit daha sade anlatabilen ilk okunması gereken kitap.
    Motosiklet Yol Sanatı, motosiklet kazalarından kaçınmak isteyenlerin okuması gereken en önemli kitap. Diğer kitaplar daha çok sürüş becerilerini geliştirmeye dönükken bu daha çok faydalı yol okuma ve yola uyum üzerine bir kitap.
    Bileği Bükmek 2 ise motosiklet dünyasının bence en çok abartılması gereken en önemli kitabı diye düşünüyorum.

Bileği Bükmek 2 ve Motosiklet Yol Sanatını okuyup yutan kafasına ve yapacağı uygulamalarla beynine iyice yediren adam bu işi kapmış demektir.
    ben iyice kaptım defalarca okudum bileği büktüm.. sorun şurdaki sigorta fiyatları, bakımlar, bayi kârları..

Kışın soba da yakmak için alınabilir.

western - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda 125 Ace
    Ve nihayet 2 adet dergi elime geçti...
    Teşekkürler...
    Dergi gayet güzel...
    Daha ne olsun...

yeniii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    grand dink 250i - pulsar 200ns - ktm duke 390
    Dergiler geldi teşekkürler.. 2 adet olarak motora başlıcak kişilere okutturcam.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    BAJAJ PULSAR 200 NS
    Alıntı yeniii adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dergiler geldi teşekkürler.. 2 adet olarak motora başlıcak kişilere okutturcam.
    dergilere nasıl ulaşabiliriz?

andacicbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Lifan LF250B
    kitap bugün elime ulaştı eğer birkaç sene önce okusaydım çok yararlı olabilirdi ama zaten bu bilgileri heryerde bulabilir insan fakat yinede yararlı olmadığını söyleyemez kimse kenarda dursun yeni başlayacak hiç bilgisi olmayan adama anlatmak yerine al oku denilebilir

freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 Youtube: Sucuk Ekmek MotoVlog
    Bilmem kaç ay geçti motora yeni başlayan 2 kardeşimiz vardı okusunlar bilgilensinler diye ama gelmedi

bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    Kitap banada geldi normalde kitap okumam ama iş motorlar birşey olunca okurum kitap 2 tane geldi bana 1 tane kitabı okurum ama 2. Kitabı eğer bende gerçekten okurum diyen bursalı bir arkadaşa elden teslim ederim

Motosikleti
    F850 Gs
    Merhaba

Bugün kargodan aradılar . Adam oluroyle misiniz dedi, evet dedim.. turing muring biseyden gelmiş dedi. Evi bulamamış ))

Kitabı ben unutmusum, kitap geldi.

O baskı paraları, o kargo paraları, haftalarca beklemeler... Yeterli olmuş sanırım ki sonunda pdf olarak yayınlanmış.

http://www.turing.org.tr/assets/uplo...itap_%2018.pdf
    espresso ve Death Knight bunu beğendiler.

5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)