Motorun yanına araç alsam, ama ne alsam meselesi.
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır kurs ve işime gitmek için motosiklet kullanıyorum. Güneşli yada yerlerin kuru olduğu zaman çok iyi fakat yağmurlu günlerde çok sıkıntı yaşıyorum. Kursa işe sırılsıklam gitmek gibi. Bu sebepten dolayı bu kış araç kullanmak istiyorum. Daha önce hiç araç tecrübem olmadı ama öğrenirim sıkıntı değil o, benim sorunum 6-7 bin TL ile ne alabilirim sorunu.
Aklımda Skoda Favorit var. Sizce alıp satma ve bakımı konusunda çok sorun yaşar mıyım? Sürekli arıza çıkarır mı?
Bilgisi dahilinde olan arkadaşların yardımcı olmasını istiyorum. Farklı modeller varsa onlara da bakabiliriz.
Not. : İlk düşüncem Citroen Saxo idi, ama kredi çıkmadığı için bu tarz araçlara bakıyorum.
Reklamlar
-
Bizde bir 93 model skoda formen vardi üstünden bi ton acemi surucu gecti bende dahil 😀 yinede kahrimizi cekti 1.3 motoru var lpg ile iiice tasarruf saglarsin. Tek sikintisi motor bloguna bide motor contasina baktir çünkü hararet yapabiliyor bu durum. Motor blogu cok taslandiysa sikinti çıkarabilir 😉
-
Bizde 92 favorit var.Yakıtı ciddi manada az.Kanaatimce (ruhsatta 1100cc motor hacmi???) en önemli sorunu sanırım biraz hacmin küçük olması ve yakıt olarak lpg kullanımından dolayı olsa ki arada yokuşlarda zorlandığı oluyor.Bunun haricinde kullanıma bağlı olarak yaşadığımız tek sorun karter muhafazasının eğilmesi,çatlaması dışında gayet güzel bir araç.Bence 5-6 bin liraya alınabilecek en iyi araba gibi.
-
Unolara da bakın. Parçası ucuzdur.
-
rahmetli babamdan kalma 1986 land rover var... kışın onunla işe gidip geliyorum. hava güzel oldumu motorsiklet... ama araç fena yakıyor. size tavsiyem 1.2 motor olan bir araç alın.
-
Araç yerine, yağmurluk almayı düşündün mü?
Kuryeler 12 saat kar yağmur dinlemeden koşturuyorlar, iyi bir yağmurluk işini çözer o kadar masrafa girme
-
tlgylc34 adlı üyeden alıntı
Bizde bir 93 model skoda formen vardi üstünden bi ton acemi surucu gecti bende dahil yinede kahrimizi cekti 1.3 motoru var lpg ile iiice tasarruf saglarsin. Tek sikintisi motor bloguna bide motor contasina baktir çünkü hararet yapabiliyor bu durum. Motor blogu cok taslandiysa sikinti çıkarabilir
tamam dostum aklımda kontrol ettiririm çok sağol tavsiye için
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:43 ----------
ELque adlı üyeden alıntı
Bizde 92 favorit var.Yakıtı ciddi manada az.Kanaatimce (ruhsatta 1100cc motor hacmi???) en önemli sorunu sanırım biraz hacmin küçük olması ve yakıt olarak lpg kullanımından dolayı olsa ki arada yokuşlarda zorlandığı oluyor.Bunun haricinde kullanıma bağlı olarak yaşadığımız tek sorun karter muhafazasının eğilmesi,çatlaması dışında gayet güzel bir araç.Bence 5-6 bin liraya alınabilecek en iyi araba gibi.
eyvallah kardeşim dikkat ederim söylediğin şeye sağol tavsiye için
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:45 ----------
Alisilin adlı üyeden alıntı
Unolara da bakın. Parçası ucuzdur.
t.ederim tavsiyen için ona da bakarım
Güç ona sahip olamayanı kendine esir eder. Ali Cebbar
-
Beyaz toros
-
toseabul adlı üyeden alıntı
rahmetli babamdan kalma 1986 land rover var... kışın onunla işe gidip geliyorum. hava güzel oldumu motorsiklet... ama araç fena yakıyor. size tavsiyem 1.2 motor olan bir araç alın.
tamam dostum ayrıca rover yakar cidden, ama konforu iyidir tolere eder durumu
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:49 ----------
One_ Million adlı üyeden alıntı
Araç yerine, yağmurluk almayı düşündün mü?
Kuryeler 12 saat kar yağmur dinlemeden koşturuyorlar, iyi bir yağmurluk işini çözer o kadar masrafa girme
Onu düşündüm en başta ama giyip çıkarılacak yer olması lazım rahat değil onlar. Kursta da her zaman giy çıkar olmuyor ve çok soğuk havalarda olacak onlar için de bir çözüm olur diye düşünüyorum aracı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:52 ----------
sagat adlı üyeden alıntı
Beyaz toros
3 C'den sagat arkadaşımız hayalini anlatıyor alkışlarla alalım yerine. :D Ciddi bir şey konuşuyoruz burada konuyu sulandırma kardeşim.
-
Şaka bir yana temiz bir spring düşün derim, direksiyonu odun gibidir ama başını ağrıtmaz
-
-
Benim çaça :D bence o fiyatlara temiz bi şahin bak parçası ucuz az yakar az gider sürmesi eski renolardan falan rahattır emin olabilirsin skodadan falanda rahattır kalas gibi skoda falan şahinin koltuğu gibi kışın kaloniferi gibi arabamı var be :D gerçekten ciddi anlamda şahine bak bence güzel ve sade bi şekilde bindikten sonra güzel araba sorun çıkartmaz çıksada ucuz 20-30 liraya en babasını halledersin o paralarada oldukça konforlu binmeyen bilmez :D
-
-
Burakesk adlı üyeden alıntı
Benim çaça :D bence o fiyatlara temiz bi şahin bak parçası ucuz az yakar az gider sürmesi eski renolardan falan rahattır emin olabilirsin skodadan falanda rahattır kalas gibi skoda falan şahinin koltuğu gibi kışın kaloniferi gibi arabamı var be :D gerçekten ciddi anlamda şahine bak bence güzel ve sade bi şekilde bindikten sonra güzel araba sorun çıkartmaz çıksada ucuz 20-30 liraya en babasını halledersin o paralarada oldukça konforlu binmeyen bilmez :D
http://i.hizliresim.com/bYyXAj.jpg
Kuş serisini biliyorum kardeşim ama onları istemiyorum burada herkeste var, polis abone hep gördüğünü çeviriyor. Onla ulaşım ulaşım olmaktan çıkıyor. :D Ama güzel araç hakkını yemeyeyim onu da diyeyim.
-
-
Tige-R adlı üyeden alıntı
lada samara da olabilir
ilk onu düşündüm ama biraz araştırdım onu elektrik sistemi kronik sorunluymuş ondan vazgeçtim yoksa kışın için ideal soba gibi araç diyorlar. Bu konu da yanlışım varsa bilgilendirirseniz sevinirim.
-
samara candır tofaş serisinde kaçın araba 2 ye bölünüyor kazada direk,samara az yakar kışın soba gibidir,valla genelde orjinal tesisat yerine japon araç kablolu soketli elektrik tesisatı kullananlar duydum ben tavsiye ederim aracı.
-
-
emreyil34 adlı üyeden alıntı
samara candır tofaş serisinde kaçın araba 2 ye bölünüyor kazada direk,samara az yakar kışın soba gibidir,valla genelde orjinal tesisat yerine japon araç kablolu soketli elektrik tesisatı kullananlar duydum ben tavsiye ederim aracı.
bir araştırayım onu öyle bir durum varsa neden olmasın benim en sık karşılaştığım sorun o idi yazın hararet var birde ama soğuk ülkeye göre yapılmış olması biraz normal bence.
-
suzuki alto olabilir yada brodway, renault toros falan
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)