tam merak ettiğim konuydu(yıldızlı açıklama kısmı). ellerine sağlık, şukunu verdim
Tam da sormak istediğim ya vallahi sağolasın
Kardeşim kusura bakma okuduğunu anlamayan biri kesiliyorum şu ehliyet konusunda.
Şimdi ben ehliyete ta 28 Martta yazıldım. Yazılı sınavım 29 ağustosta, direksiyon ise 13 ekimde oldu.
Geçen hafta ehliyetimi çıkardım emniyete gidip. Ehliyet üzerinde A2 yazıyor. Ben şimdi eski a2 ehliyetler a olacakmış ya yine her motosikleti kullanma hakkına sahip olacak mıyım
2016 öncesi alınan ehliyetler yaşa bakılmaksınız A sınıfı sayılacak. Obaaa :D Bu çok güzel oldu. Ehliyeti daha yeni çıkartmıştım.
Benimde sorularima cvp bulduğum bi yazi olmus. Emegine sağlık hocam.
Çok çok çok teşekkür ederim, sonunda net bir bilgi.
kw ne oluyor acaba ? ben 21 yasindayim a2 ye yazildim acaba 250 cc kullanmamda sorun cikarmiv?
benim 12 aralıkta yazılı sınavım 2 ocakta ise direksiyon sınavım 2016dan önce a2 olarak yazıldığım için benim ki nolur
Hocam tablonun altında ki yazıya bakarsanız, A2 olan sınıflar yaşa bakılmaksızın A sınıfı olacak yazıyor.
Yani her motoru kullanabileceksiniz, 2016 öncesi çıkan ehliyetlere herhangi bir sınırlama getirilmeyecek.
2016'dan sonra alınan ehliyetler bu tabloya dahil olacak. yani sizi etkileyen bir durum yok.
A2 Ehliyetiniz yaşa bakılmaksızın A sınıfı sayılacak.
250 cc 35 kw tı geçmez, A2 ile 250 cc kullanabilirsin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:22 ----------
ehliyetin trafikten çıktığı tarihe bakılır. senin A2, yeni yasadaki A2 sayılır ve önceden B ehliyetin yoksa stajer sürücü olursun
2016 öncesi alınan ehliyetler yaşa bakılmaksınız A sınıfı sayılacak. İşte beklediğim haber buydu
ATV motosikleti A sınıfı kullanamıcak ozaman ?
Ama 98 mart doğumluyum yani yaşım 17 direksiyon sinavi ocak 2 de yani yaşım yeni yasada a2 almaya yetmiyo
2015 yılı içinde A2 için kayıt yaptırdığından dolayı, bu hakkın saklı kalıcak ve 2016 ta A2 direksiyon sınavında başarılı olduğun taktirde, A2 ehliyet almaya hak kazanacaksın. A2 için 18 yaş kuralı seni kapsamıyor, çünkü senin kursa kayıt tarihin 2015. hakkın saklı kalıyor.
hadi iyiyiz gene 15liraya yırttık gençler :D
atv motosiklet grubundan çıkartıldı,4 teker olduğu için otomobil grubuna alındı, atv kullanmak için otomobil kamyon otobüs gibi ehliyetlerin olması gerekecek. yada 16 yaşına gelince B1 ehliyet almak gerekecek.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:40 ----------
A2 ehliyetin 2016 öncesi ise ATV kullanma hakkın devam edecek.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)