Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

aliexpressten alisveris yapanlar yardimci olabilirmi ?

REKLAM ALANI
    gokberk6426 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390 (2017)
    cok guzel kask ekipman eldiven buldum fiyatlarida uygun burda bi kask fiyatina tum ekipmanimi aliyorum sizce bir yanlislik olabilirmi yoksa ekipman kalitesimi cok kotu ? ve alisveris yapan varmi aynisi geliyormu mt uyelerinin yorumunu almak istedim

varsayalim geliyor guzel iyi ama ekiplanlarin kalitesi nasil sizce ? 2 bin para harcamak zorunda kalicaz yoksa burda . ekipmandan pek anlamiyorum kusura bakmayin turkiyede bu kaski bulabilirmiyim birde ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:06 ----------

knighttan bi arkadasimla konustum guvenilir oldugunu saat aldgimi bunun yaninda 3-5 sey aldigini soyledi . ben alicam yarin bu urunleri guven hakkinda tekrar yorum yaparim iyi geceler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ergunbilgeha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ledow cxm 250
    Aliexpress hakkinda forumda aratirsan bir cok konu var konulara bak tum sorularina cevap bulacaksin
    gokberk6426 bunu beğendi.

redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Ben 3 senede 60 ürün civarı aldım bir başka arkadaşım herhalde 200 ü bulmuştur..

Bu kadar alışverişte gelmeyen ürün yok. Geç gelen var ama gelmeyen yok..

Ürünler tanıtıldığı gibi ancak reklamı iyi yapıyorlar. Bir abim sırt koruması söylemişti fotolarda süper ama kağıttan hallice birşey gelmişti.. 10 dolar civarıydı ama konu güvenlik olunca attı bir kenara..

Ben yine deri eldiven söyledim ama hem derisi pek iş yapmazdı hemde potluk vardı bende kullanamadım..

Sonuç olarak, aliexpress güvenlidir ama korumaları görerek bilinen markalardan alın.. Aliexpressten action cam,motor çantası,telefon tutacağı falan söyleyin ama kask,eldiven gibi tam olarak oturması gereken şeyler söylemeyin..

Ayrıca aliexpresste bir pahalılanma görüyorum önceden bir üründe en ucuz fiyatın orada olduğundan emin olurdum şimdi aynı ürünü türkiyede çok azda olsa ucuza bulabiliyorum.. Araştırmak lazım iyice

Motosikleti
    Kawasaki EL-250 ,Mondial Z-ONE 150
    öncelikle genel kural 100 doların üstü getirilen mal %20 vergiye tabi tutulur , altına vergi vermezsin . Bu yıldan itibaren dilediğin kadar ürünü getirtebilirsin ancak aynı kargoda birden fazla aynı ürün ticari etiketi damga yeme riski taşır, bu durumda 1 dolarlık malı çekmek 2bin liraya yakın tutabilir. Kargo gönderi için dhl gibi hızlı markalar hızlı ama pahalıya gelir hemde teslim alırken senden para sökmek için ellerinden geleni yaparlar. Posta servislerini tavsiye ederim , hem free shipping hem geçte olsa ptt evine kadar getirir ,vergisi varsa kapında öder ürünü teslim alırsın.3 ile 5 hafta arası normal süredir.

gelelim soruya , kask : alma.. Aliexpresste satışa sunulan kask markalı pahalı olsa bile replikadır dışı güzel görünür ama malzeme kalitesi büyük ihtimal düşüktür. Eldiven : al .. marka replika eldivenler orjinalllerine yakın kalitede genelde keza mont bellik vs kıyafet koruma alınır kısaca.
    Bot:alma , ayağında denemeden nasıl ayakkabı almıyorsan.
    bu arada evet aliexpress satıcılarının gözü açıldı , tüm dünya akın akın hücum edince siteye.

bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    epeydir girmiyordum siteye bir faydam dokunsun bari
    1.) Kask olayı karmaşık bir durum kalite konusu ve beden konusu biraz muamma standart beden bile asya boyutu olduğu için küçük. yani malzeme kaliteli bile olsa kafana tam oturmaya bilir.
    2.) eldiven kesinlikle tavsiye ederim son derece kaliteli benim diyen eldivene bir daha de bakim dedirtir.
    3.) ben sonradan takılan koruyuculara karşıyım. dizlik sırtlık nedenine gelince düşme esnasında bir yuvarlanma olabilir o yuvarlanma esnasında cırtcırtlar ve klipsler çıkabiliyor. ama dersenki kalite nasıl kalite seni tatmin eder.
    4.) balaklava standart zaten çok aman aman bişi bekleme kalite burdakilerle aynı düz almanı tavsiye ederim bu baya çocukca.

bunlar ön bilgi şimdi zurnanın deliğine şişşt diyelim.
    her aldığın ürün için alıcı adı farklı olsun nasılmı ? ilk ürünü kendi adına al adres kendi adresin olsun telefonda kendi telefonun olsun 2. aldığın ürünü atıyorum abinin adına gelsin adres ve telefon gene kendi adresin olsun farketmez. peki neden ? UKİM bu isme düşmemek için çünkü UKİM'in diğer adı gümrükdür PİM normal gönderi olarak görünür ve vergi ödemezsin. amaç burda PİM adlı gönderi naktasına düşmek. bunu yapmak son derece basit bir alıcı adı ayda 3 defa yurtdışından alışveriş yapmazsa UKİM yerine PİM noktasına düşer. alıcı adı 1 ayda 3 den fazla ürün getirtmişse bu ticarete girer ve gümrük vergisi çıkar.

bir diğer husus ise alacağın ürünün satıcısı ile konuşmak çok önemli. bunun için Trademaneger adlı programla konuşabilirsin. ama saat farkını bilerek konuş çünkü 5 saat gerideyiz yani akşam 19:00 gibi yazayım dersen kendi kendine orda gece 00:00 olur sana cevap vermeside 8 ila 10 saat sürer.
    benim azcık bilgim bundan ibaret.

yunusus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200Rt - Planet (78)
    Internet uzerinden kask alınmaz. Vergiden bahseden arkadaslar var. Surekli alisveris yapiyorum aliexpressten. Actigim konulara bi goz gezdir. Gerekli aciklama ve detayi bulacaksindir. Kafana takilan birsey olursa yaz özelden.

fearlesboyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA MT
    hocam bodt armody tavsıye etme cros yapıyorsanız toprak arazıde vs ıse yarar ama asfaltta plastık erır yanı öyle tahmın ettıgınız gıbı vucut zırhı degıl normal mont daha koruyucudur.kask olayına gelınce evet bedene dıkkat etmek lazım bende eldıven aldım nettekı olculere gore L bedendı ama gelen bayagı buyuk geldı.ama yınede aliexpresı tavsıye ederım surekıl kullanıyorum sorun yasamadım
    eldiven için ıse bıraz daha verın kalıtelı tam korumalı derı almanızı tavsıye ederım

vsvr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CF Moto 650 MT
    Amma teferruata girilmiş. 75€ üzeri vergi dilimine girer diye kural var. Ama illa boyle mi oluyor. Hayir. Daha yeni 300 € luk urun geldi. Postacı bıraktı ve gitti, o kadar. Ama tabi şans. Alici uzerine soylememe ragmen 20€ yazmis. Ayda 7,8 urun bile geldi. Sonraki ay gelenler ticari falan sayılmadı. Bu kadar atla deve degil. Ayni anda birden fazla üründe gelir. Hatta ayni üründen de birden fazla da olabilir. Tum bu ihtimalleri defalarca uyguladim. Hic sıkıntı yasamadim. Siz de yaşamaz misiniz bilemem. Ama %99 sorun yasamazsiniz. %1 de şans. Bu arada eldivende, montta komine ye bakin. KASKA ise hic bulasmayin. Kalite zaten hic güvenmiyorum, oldu ki kaliteli, kafaniza cuk oturmasi gereken birsey alıyorsunuz. Kıyafet gibi, biraz buyuk olsa sorun olmaz diyemezsiniz. Güvenlik ekipmanina bence hic bulaşmayin.

gokberk6426 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390 (2017)
    yorumlar icin cok tsekkurler hepinize : mont eldiven ve o boyunlugu aliyim bari kask cok guzel duruyordu ve ktmnin olunca iyidir heralde dedim bugun kk yi odiyecegim urunler gelince tekrar yazarim tekrar tekrar tesekkurler hepinize

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)