Acil bir konu YARIN için sigortasız satış
Reklamlar
-
merhaba arkadaşlar önemli bi konuda yardımınız lazım
yarın sabah bir motosikleti satın alıcam ama motorun sigortası 1 ay önce bitmiş ve satıcıda sigortasız satış yapılabileceğini söylüyor.
eğer noter satışa izin verirse ve motoru bu şekilde alırsam sigorta yaptırırken bana bi dezavantajı olur mu ?
Reklamlar
-
eren3736 adlı üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar önemli bi konuda yardımınız lazım
yarın sabah bir motosikleti satın alıcam ama motorun sigortası 1 ay önce bitmiş ve satıcıda sigortasız satış yapılabileceğini söylüyor.
eğer noter satışa izin verirse ve motoru bu şekilde alırsam sigorta yaptırırken bana bi dezavantajı olur mu ?
sigortasız satış olmuyor dıye bılıyorum
-
Sigortasız satış yapamazsınız. Satış için motosiklet sahibi tekrar sigorta yaptırıp satışı yaptıktan sonra iptal ettirmesi gerekiyor. Daha önce de alım satım yaparken başıma defalarca geldiği için çok iyi biliyorum
-
Bizde öyle anlaşmıştık bugün yaptıracaktı arkadaş ama yaptırmamış sigortacıyla konuştum satış oluyomus diyor
kesin satış yapılmazmı şimdi noter izin vermez dimi
-
Olmuyor dostum %100 eminim. Daha önce de başıma geldi tanıdık sigortacıya sigorta yaptırıp 1 gün sonra iptal ettirip satışı verebilmiştim. Sigorta olmadan satış yapamazsınız.
-
Yapılmaz yapılmaz
-
hocam soyle bi husus daha var. son noter satışı yapıldıktan sonra 30 gün içinde sigorta yapılmadan geçici belge üzerinden satış yapılabiliyor. araç alım satımı yapan bir abim bi kaç kez bu yaptıgını bizzat söyledi.
-
Benlik bi durum yok ozaman, zaten arkadaş sabah telefondan yaptırırım sigortayı dedi
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:08 ----------
Arkadaşlar hiç dediğiniz gibi olmadı az önce satışı sigorta olmadan yaptık
-
Satış sigortasız olur
Sigortasız muayene olmaz
-
Sigortasiz satis oluyor. MTV odenmemisse satis olmuyor.
-
Peki ben şimdi sigorta yaptırırken bunun bi etkisi yani zararı olurmu fiyata yansırmı
-
10 gün önce sigortası 1 aydır bitmiş scooterimi sattım.Yanlış bilgilendirilme yapılmasın , vergi borcu olan ya da muayenesi yapılmamış araç satışı olmaz .Sonraki sigorta aynı araç üzerine olmadığı için gecikme zammıda eklenmiyor.İçiniz rahat olsun
-
aynen sigortasız satış yapılıyor, sana ek olarak sıkıntı çıkarmaz.
-
Teşekkürler arkadaşlar şimdi ucuza bi sigorta bulmaya çalışıyorum yakın zamanda yaptıran ve tavsiyesi olan varmı
-
Maşallah arkadaş sigortasız satışı aldıktan sonra "sigortasız satış olur" diyenler patlama yapmış.. Ne hikmetse artık. Ben motorumu alırken satış bir gün gecikmişti, eski sahibi sigortasını yaptı, bi gün sonra bana sattı sigortasız satış olmuyor diye. Demek ki oluyormuş öğrenmiş olduk..
-
Motorun hayırlı olsun güle güle kullan dostum.
-
BatuhanS adlı üyeden alıntı
Motorun hayırlı olsun güle güle kullan dostum.
sagol dostum kazasız belasız inşallah
-
ömerky adlı üyeden alıntı
Maşallah arkadaş sigortasız satışı aldıktan sonra "sigortasız satış olur" diyenler patlama yapmış.. Ne hikmetse artık. Ben motorumu alırken satış bir gün gecikmişti, eski sahibi sigortasını yaptı, bi gün sonra bana sattı sigortasız satış olmuyor diye. Demek ki oluyormuş öğrenmiş olduk..
Aynı durumu bende yaşadım, önceki sahibi sigorta yaptırdı ben aldım o aynı gün sigortayı iptel ettirip 15 günlük eksik bedeli geri sigorta şirketinden alacağını söylemişti. İyi oldu birşey daha öğrendik.
Peki şöyle bir soru akla geliyor. Önceki sahibi başka araç alırken, 1 ay sigorta yaptırmadığı ve sattığı bu araç nedeniyle yeni aracıcının sigortasını yaptırırken zarar eder mi, ceza öder mi?
-
Benim aleti alırken de satıcı sigortasını yaptırmamış idi. Satın aldım o şekilde sorun olmadı ama, sigorta primi ondan mı motosikletten mi bilmiyorum baya pahalı çıktı ve şu aralar da Zorunlu Trafik fiyatları tavan yapmış durumda az çıkacağını zannetmem. Hayırlı olsun şimdiden.
-
teşekkürler sagolun şuan araştırıyorum zaten 900 den aşağı fiyat çıkmadı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)