Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

honda bayisinin zincir yaglama anlayisi

REKLAM ALANI

Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sorun yok, orjinal zincir 8-10 bin km gider diyolar Pulsarda. 3000km'yi geçti zincirde bir yıpranma veya abartılı uzama yok. Zincire zarar vermiyo. Bir avuç kadar grese 30-40ml falan yağ ekleyip karıştırıyorum. Aslında yağ-gres oranı konusunda net bir kararım yok, gresi biraz yumuşatıp sulandıracak kadar koyuyorum iş görüyo. Demir çubukla karışımı zincire sürüyorum.
    Dostum sadece motor yağı koysak olur mu ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı by_xray adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum sadece motor yağı koysak olur mu ?
    O zaman zincir yağından bir farkı olmaz hatta zincir yağı kadar koruma sağlamaz, gres olacak karışımda.
    t.madde bunu beğendi.

mozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR 150 / CRF 250 L
    Sorun yok, orjinal zincir 8-10 bin km gider diyolar Pulsarda. 3000km'yi geçti zincirde bir yıpranma veya abartılı uzama yok. Zincire zarar vermiyo. Bir avuç kadar grese 30-40ml falan yağ ekleyip karıştırıyorum. Aslında yağ-gres oranı konusunda net bir kararım yok, gresi biraz yumuşatıp sulandıracak kadar koyuyorum iş görüyo. Demir çubukla karışımı zincire sürüyorum.
    Sprey bitince deneyeyim bende. Toz toprak çok topluyormu peki?
    Cellat uyandı yatağında bir gece || "Tanrım" dedi "Bu ne zor bilmece :
    Öldürdükçe çoğalıyor adamlar || Ben tükenmekteyim öldürdükçe..."
    Ataol Behramoğlu

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı mozgur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sprey bitince deneyeyim bende. Toz toprak çok topluyormu peki?
    Motoru biraz kullanınca yağ eriyip zincirin aralarına giriyor zincirin her tarafını sarıyor. Zincirin üzerinde topak topak kalmıyo ki toz toplasın. Toz toprak konusunda zincir yağından farkı olacağını sanmıyorum. Motoru stabilize yola sokup tozutmuştum bir kere, zincirde fazla bir toz yoktu.

mozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR 150 / CRF 250 L
    Motoru biraz kullanınca yağ eriyip zincirin aralarına giriyor zincirin her tarafını sarıyor. Zincirin üzerinde topak topak kalmıyo ki toz toplasın. Toz toprak konusunda zincir yağından farkı olacağını sanmıyorum. Motoru stabilize yola sokup tozutmuştum bir kere, zincirde fazla bir toz yoktu.
    Eyvallah dostum sağolasın. Deneyeyim.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ipone yarış için üretilen yüksek tutuculu yağını alın. güzel bi şekilde sıçratmadan kendiniz sıkın böyle basit şeyleri kendiniz yapın. videoları da aratıp izleyin yüzlerce nasıl yağlanır diye gösterilen video var

Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    yahu hemen kızmayın bol bol yağlamışlar işte..
    neyse Allah kaza bela vermesin. düşüncesizce ve ihmalkar davranmışlar..

t.madde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 151 rs gitti tvs apache rtr 150 geldi =)
    hocam öncelikle motorun yağını rengine göre değiştirme ben mesleğimi yapamasamda makine teknikeriyim yağın renginden yağın ne durumda olduğu anlaşılmaz yağı baş parmağına sür işaret parmağınla baş parmağını birleştirip yavaşca ayır eğer yağ iki parmak arasında uzuyorsa yap sağlamadır film tabakası özelliğini kaybetmemmiştir yağını km.bazında değiştir cbr 600 sahipleri kaç binde yağ değiştiriyolar ona göre değiştir....zincirini de kendin temizle kendin yağla yağladıktan sonra kurumaya bırak aksamdan fılan temızle yagla ertesı gun bın motora o zamana kadar yağ kurur ertesı gun yagın atma yapmaz toz kır fılanda toplamaz

kivancern - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR600RR, Yamaha XMAX 250 ABS
    Alıntı t.madde adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam öncelikle motorun yağını rengine göre değiştirme ben mesleğimi yapamasamda makine teknikeriyim yağın renginden yağın ne durumda olduğu anlaşılmaz yağı baş parmağına sür işaret parmağınla baş parmağını birleştirip yavaşca ayır eğer yağ iki parmak arasında uzuyorsa yap sağlamadır film tabakası özelliğini kaybetmemmiştir yağını km.bazında değiştir cbr 600 sahipleri kaç binde yağ değiştiriyolar ona göre değiştir....zincirini de kendin temizle kendin yağla yağladıktan sonra kurumaya bırak aksamdan fılan temızle yagla ertesı gun bın motora o zamana kadar yağ kurur ertesı gun yagın atma yapmaz toz kır fılanda toplamaz
    Hocam yanlis anlasilma olmus sanirim burda. Ben yaglamadim boyle servis yagladi..

Anes motora motor yagi ve filtre degisimi icin gitmistim... Onlar da zincirine de bakalim silip yagliyalim dedi.. (motor yagini filan beklerken, yeni musteri oldugum icin heralde... parafilan da almadilar)

Birde boyle bi sekilde hic bi zaman atmiyo zincirden yag... Cizgi cizgi atiyo bir damla atio oda donen lastikde cizgi oluyo... Burda adam yaglarken vurdumduymazcasina lastige diske eli nereye geldiyse sikmis

Zincirini kendim yagliyorum.. yaklasik 250km de bir filan Daha 2 kere yagladim

t.madde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 151 rs gitti tvs apache rtr 150 geldi =)
    Alıntı kivancern adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam yanlis anlasilma olmus sanirim burda. Ben yaglamadim boyle servis yagladi..

Anes motora motor yagi ve filtre degisimi icin gitmistim... Onlar da zincirine de bakalim silip yagliyalim dedi.. (motor yagini filan beklerken, yeni musteri oldugum icin heralde... parafilan da almadilar)

Birde boyle bi sekilde hic bi zaman atmiyo zincirden yag... Cizgi cizgi atiyo bir damla atio oda donen lastikde cizgi oluyo... Burda adam yaglarken vurdumduymazcasina lastige diske eli nereye geldiyse sikmis

Zincirini kendim yagliyorum.. yaklasik 250km de bir filan Daha 2 kere yagladim

bılıyorum hocam onların yaptığını sen yagı sıyah olmustu değişim için gittim yazmısın ondan yazdım

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zinciri yağladıkdan sonra yarım saat kadar sürüş yapmamak gerekir aksi halde lastiğiniz jantınız vede diskiniz yağ içinde kalır..

tabi bu sizin hatanız değil müsaade etmemeleri gerekirdi çıkmanıza..

kendim Anes motordan servis almadım ama yedek parça ve aksesuar satın aldım ilgi alaka güzeldi..

geçmiş olsun diyelim..
    Zinciri yağlar yağlamaz bile yola çıkılsa lastik yüzeyi yağ olamaz. Yanak yağ olabilir en fazla ve jant kirlenir. Dikkat ederseniz frenin açık aksamı da hep zincirin ters tarafındadır, yani frenin de yağ olması söz konusu değil.

YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6N
    hangi anes bu halkalı sanırım? yapılacak iş değil ya tüm servisler tüm markalarda tırt arkadaş

kivancern - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR600RR, Yamaha XMAX 250 ABS
    Alıntı t.madde adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bılıyorum hocam onların yaptığını sen yagı sıyah olmustu değişim için gittim yazmısın ondan yazdım
    Paron hocam ben gece gece saglikli okuyamamisim evet haklisiniz motor yagi konusunds aslindz gitmemin buyuk bir sebebide yeni motordan olusan capaklardi onlar motordan gitsin istedim..

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)