Arkadaşlar bu konu hakkında bir bilginiz varmı ?
Egsozun değerinin motorun değerinin %25 i kadar olmasıda biraz saçma gibi
Hocam 2. El alacağım motora adam egsoz takmış. Orjinal eksozda elinde değil. Muayene için merak ettim
O tvs nin üstünde orjinal akrep değildir uyarmak isterim. %99 üzerine akrep logosu basılmış sanayi egzozudur.
4 bin liralık motora kimsenin 2.000 tl lik egzoz takacağını sanmam. Az daha koyar pulsar alır cbr alır .
Asıl soruna cevap vereyim.
Susturucusu çıkarılmış orjinal Yoshimura egzoz ile muayeneye girdim. En ufak sorun olmadı. Bangır bangır böğürüyordu hatta 2 silindir olduğu için . Gök gürültüsü gibi .
Ama belki oradaki çalışan büyük motor olduğu için sesini çıkarmamış olabilir veya bundan bu sesin çıkması normal demiş olabilir.
Fakat ufak cc den çok ses çıkarsa belki şüphelenebilir. Küçük cc de egzozla muayeneye girebler cevaplarsa daha iyi olur fakat dediğim gibi ben vstrom ile susturucusu çıkarılmış halde yoshimura egzoz ile girdim ve geçtim.
Eğer içinde susturucusu takılı olursa geçer.Aksi halde kesinlikle geçmez.
Muayeneye girerken içine bulaşık teli tık tamamdır
Geçip geçmemesi konusunda ise, Xenon far ve egzoz gibi şeyler muayene görevlisinin insafiyetine kalmış birşey. Benim eski motor Xenon farla girmişti muayeneye ve far gücü zayıf çıkmıştı Aynı şekilde bu tarz egzozlarla muayenede diyaloğa bile girmeden geçen de gördüm, orjinal egzozdaki tahliye deliğine takan muayeneci de gördüm. Yani tamamen muayene görevlisinin insafiyeti, Türkiye'de birşeyin standartı ve net oluru pek yok ne yazık ki
Arkadaşım apachesinde shark egzozla muayeneden geçti sanayide ona susturucu uydurmuşlardı orjinal susturucusu kayıptı sanada susturucu ayarlarlar egzoza göre geçersin
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)