İstanbul-Tokat Motorsiklet Getirtmek ?
Reklamlar
-
Evet arkadaslar bugun ıtıbarıyle ehlıyet sınavından gecmıs bulunuyorum . 150lık maxı scooterım var ıstanbulda . Ben ise Tokatta unıversıte okumaktayım. Cuma gunu ıstanbula gıdıp muayene sıgorta vs ıslerını halledıcegim. Ve diger Hafta içi de Motorsıkletımı Tokata getirmek ıcın cozum yolu arayacagım . Sizden istedğim Kargo şirketleriylemi görüşmeliyim yoksa bir Kamyonculuk yapan birinimi bulmalıyım yoksa Otobusle beraber motorsıkletımı bagaja koyup mu geleyım . Araştırmalarıma göre otobus daha saglıklı ve ucuz imiş. Aramızda hic bu denli taşıma yapan arkadas varmı . Motora bır zarar verırmıyız ve tahmını ne kadar para cıkar cebımden ? Motorum Asya 150T1 . 136 Kg civarında. Simdiden tesekkurlerımı sunarım
Reklamlar
-
Hocam motorunuz biraz yüksek. Otobüs bagajına sığmaması yüksek ihtimal. Ambar firmalarıyla görüşmeniz daha iyi olacaktır. İstanbul'a sebze-meyve taşıyan kamyonların boş dönüşü vs sizin için uygun olabilir.
ride saferide responsiblyride smart
-
ben kuba 100cg klasik i aynalarını söküp yolcu otobüsünün bagajında getirttim para vermedim çünkü aldığım yer karşıladı öyle yapabilirsin
-
ben olsam kendim götürmeyi denerdim. macera olur
-
Aklıma gelmedi değil 12 saatlık yolu scooterle gıtmek bıraz tehlııkelı olsa gerek :D
-
-
Öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim Bir Arkadasımda Falcon freedom getırdı . Ondan sadece 1 bılet parası daha almışlar 75 tl civarı. Senın motorun sıgdıysa benımkı de sıgar dıye dusunuyorum suan . ama on camını ve aynaları saglık açısından sökücem ne olur ne olmaz . Kırılıp da onlara para vermeyelım birde . Ama benım motor balina kasa oldugundan geniş yer kaplar gibime geliyor . Gidince bir konusucam zaten otogara gıtme şansım yok yoldan bindiricem motoru inşallah bir sıkıntı cıkmaz dıye ümid ediyorum
-
-
Moderatör
1- O motosiklet ile o yola çıkmayı sakın düşünme.
2- Motosiklet bir çok otobüs bagajına sığacaktır (Bazı otobüslerin bagaj yüksekliği düşük, ama sığanlar var araştır)
3- Motosikleti otobüse yolda yükleyemezsin, otogara gidip, otobüs boş iken yerleştirip bağlaman gerekecek.
4- Otobüsün şoförünün insiyatifine göre para ödersin. 50 TL ile 150 TL arasında değişebilir.
5- Ambar vs. yapman durumunda motosikleti tek parça görme şansın oldukça güç.
-
Dostum ben çanakkaleden getirmeye çalıştım motoru otobüs bagajına koyduk, koyarken aynası kırıldı sığmayıp yan yatırdığımız için, sonra 30dk ilerde şoför değişti adam ben bunu almam arabayı yakar dedi indirdiler motoru, muavini şoförü kafalayıp binmiştim bilet almadığım için şikayet te edemedim. Yani diyeceğim motorunu 12 saatlik yolda parçalarlar girme otobüs işine.
-
Moderatör
Crenox adlı üyeden alıntı
Dostum ben çanakkaleden getirmeye çalıştım motoru otobüs bagajına koyduk, koyarken aynası kırıldı sığmayıp yan yatırdığımız için, sonra 30dk ilerde şoför değişti adam ben bunu almam arabayı yakar dedi indirdiler motoru, muavini şoförü kafalayıp binmiştim bilet almadığım için şikayet te edemedim. Yani diyeceğim motorunu 12 saatlik yolda parçalarlar girme otobüs işine.
bu söylediğiniz öncelikle örnek teşkil etmez. İkincisi motosikletin deposu dolu olarak bindirilmez, bir üçüncüsü de motosikleti yan yatıracağın bir otobüse koymak doğru bir tercih mi senin için?
Tamamen kendi hataların doğrultusunda gelişmiş bir durum olmuş..
Bak ben 1.150 Kmlik yoldan getirdim.. Rize - İstanbul...
-
bi abimize denizliden izmire cup göndermişlerdi otobusle...otobusle tasırsın genelde bır bılet ucretı alıyolar havalar ıyı olsaydı kendın sur derdım ama havalar sogumaya basladı ve bende de eskıden scooter vardı scooterla uzun yol zor oluyo suan en ıyı tercıh otobus
-
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar gayet bilgilendim umarım bir sorun yaşamam da rahatlıkla getirebilirim motorumu
-
Otobüs bagajında gv650, intruder 800 taşıyanları gördüm hocam. Bende bir müddet tokatta ikamet etmiştim, kışı çok pistir motor için pek elverişli değil.
İstanbul gibi geniş ulaşım ağına sahip bir yerde kimseyle anlaşmadan otogara gitsen bile elbet biri alır o tarafa giden. Seçenek çok
-
Topçam ve Tokat Seyahat'ın bagajı yüksek yeni model Travegoları var. Top case (eğer varsa) ve aynaları sökersen, sığar. Motoru yerleştirmeden önce muhakkak benzini boşalt, zaten otobüsçü almaz. Motoru bir taraftaki kasa direklerine yanaştır, ancak motor ile yanaştırdığın kasa direkleri arasına yol esnasında zedelenmeyi önleyecek yumuşak bir şeyler koy. Motoru kesinlikle dik koy. Birkaç yerden sıkıca bağlarsan, hiçbir şey olmaz. Ben Nisan ayında bu şekilde Ardahan-İstanbul arasında CBF 150 yolladım, hiç bir şey olmadı. Bir kere de Kars-Kayseri arasında trenin yük kompartımanına Pulsarı koydum, taşıdım. Ancak arayı iyi beslemediğim için deponun bir köşesindeki boya silinmişti. Bu arada unutmadan muavini de görmen lazım. 1 ile 2 yolcu ücreti kadar (Başka mesajımdan kopyala-yapıştır yaptım, kusura kalma).
Bu arada Zileliyim, Tokat'ta okuyan, çalışan, askerlik yapan kişilerin tamamına yakınının memleketimden memnun kaldığını biliyorum. İnşallah sen de iyi anılarla ayrılırsın Tokat'tan.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:30 ----------
Miy33 adlı üyeden alıntı
Otobüs bagajında gv650, intruder 800 taşıyanları gördüm hocam. Bende bir müddet tokatta ikamet etmiştim, kışı çok pistir motor için pek elverişli değil.
İstanbul gibi geniş ulaşım ağına sahip bir yerde kimseyle anlaşmadan otogara gitsen bile elbet biri alır o tarafa giden. Seçenek çok
Bir Tokatlı olarak şunu söyleyebilirim ki, Tokat'ın kışı pis değildir. Tokat'ın hiçbir şeyi pis değildir. Lütfen memleketime pislik atma. Tokat Doğu Anadolu'da değil, Karadeniz Bölgesi'nde bir ildir. Şehir içinde ve kampüs arasında yolda kar ve buzlanma, senede bir iki günü geçmez. O da karın ilk yağdığı gün olur.
-
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)