CABERG STUNT KASK hakkında bilgisi olanlardan yardım
-
Arkadaşlar herkese merhabalar.
Önümüzdeki hafta ilk motosikletimi alıyorum.
Tabi sadece motor olmuyor. Ekipman bakmaya başladım ve kask olarak CABERG STUNT modelini beğendim.
http://www.motosikletaksesuarlari.co...ask_20799.html
Fakat hakkında çok fazla bilgi bulamadım. Şu SHARP testine de sokulmamış sanırım.
Bilgisi olan, kullanan arkadaş var mıdır.
Sırf şeklini beğendim diye sağlam olmayan bir kask almak istemiyorum.
Reklamlar
-
Caberg Vox serisinin devamı. Cabergler bana oldukça güzel ve mantıklı geliyor. Lakin bir gün satıcının birisi sesi fazla aldığı için satmıyoruz demişti. Bende o günden beri bir ön yargı oluştu. Ne derece doğru araştırmadım tabi. Vox kullananlara sormak lazım.
-
Mexico adlı üyeden alıntı
Caberg Vox serisinin devamı. Cabergler bana oldukça güzel ve mantıklı geliyor. Lakin bir gün satıcının birisi sesi fazla aldığı için satmıyoruz demişti. Bende o günden beri bir ön yargı oluştu. Ne derece doğru araştırmadım tabi. Vox kullananlara sormak lazım.
Hocam benim sürüşler öyle çok uzun sürmeyeceği için ses konusunda sorun yaşamam sanıyorum. Sağlam bir modelse gerisi önemli değil.
-
stunt yeni modeli caberg'in daha sharp testine girmedi ama önceki kaskları 5 yıldız aldı. Hatta yanlış hatırlamıyorsam çene açılır kaskı bile 5 yıldız almış bir kask. Güvenlik konusunda sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama konforu için kullanan arkadaşlar daha iyi yorum yapabilir.
-
Eagle7 adlı üyeden alıntı
stunt yeni modeli caberg'in daha sharp testine girmedi ama önceki kaskları 5 yıldız aldı. Hatta yanlış hatırlamıyorsam çene açılır kaskı bile 5 yıldız almış bir kask. Güvenlik konusunda sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama konforu için kullanan arkadaşlar daha iyi yorum yapabilir.
Yeni olduğu için çok fazla kullanan da yoktur. Diğer modellerin eksileri de fazla değil araştırdığım kadarıyla. Bakmaya devam edeyim ben
-
2. kaskim Vox , guzel kasktir kafam cok rahat etti icinde.. ammaa 1450 gr kaskta cok agir bir deger.. sirf bu yuzden fiber 1100 gr lik baska kaska gectim ve dunya varmis beaaa dedim..
-
Darkcity2000 adlı üyeden alıntı
2. kaskim Vox , guzel kasktir kafam cok rahat etti icinde.. ammaa 1450 gr kaskta cok agir bir deger.. sirf bu yuzden fiber 1100 gr lik baska kaska gectim ve dunya varmis beaaa dedim..
Siz hangi kaska geçtiniz hocam?
-
simir adlı üyeden alıntı
Siz hangi kaska geçtiniz hocam?
Marushin 999 RS2 Stone Fiber
Açacaksın gazı, vereceksin coşkuyu ...
-
Arkadaşlar merhaba. Diğer konuya yazdığım mesajımı aynen kopyalıyorum.
Caberg markasını sharp testinden pek çok modelinin 5 yıldız almasından ötürü takip etmekteydim. Henüz testi yapılmamış olsa da buna güvenerek stunt modelinden bir tane fuardan aldım. Motosikleti uzun kilometreler kullanan biriyim. Uzun yollarda genelde kulak tıkacı kullanırım. Tıkaç olmadan kaskı ilk taktığımda çok çok şiddetli insanı çıldırtacak şekilde bir gürültü olduğunu gördüm. Tıkaç kullanmama rağmen gürültü yine de -özellikle 110-120 km/s hızardan sonra- dayanılmaz bir seviyede olduğundan çok çabuk yoruyordu ki normalde benzin almalar haricinde samsun - bursa, antalya - bursa arası direk gelen biriyim. Önceki kasklarım nolan n84 nolan n86 hatta uygun fiyata aldığım caberg 103 e göre anormal derecede ses var. Kaskı incelediğimde yanlardaki açılıp kapanan hava girişleri haricinde üst kısımda ortada sabit ve kapanamayan bir hava girişi, yine kaskın vizör kasnağının hizasında en altta yine kapanamayan hava açıklıklarının olduğunu gördüm. Vizörün pivot kısmını söktüğümde yine buralarda ek yerlerinin arasında boşluklar olduğunu gördüm. Buraları aldığım siyah silikon ile doldurdum. Tekrar denediğimde kaskın anormal derecede yoğun gürültü alan bir kasktan çok gürültü alan bir kask haline geldiğini gördüm (kulak tıkaçları kullanmama rağmen). Bir de kaskta şöyle bir sorun mevcut ki çene pedinin kumaşı çok ince ve tül gibi olduğundan buradan da hava alıyor ve alın kısmında belirgin baş ağrısına neden oluyor. Dün gidip geldiğimiz Bursa - Bozöyük - Bursa rotasında hava sıcaklığı 9-12 derece civarında seyretti ve nolanda (özellikle n84 86 dan daha iyi) olmayan yoğun bir baş ağrısı ile eve döndüm. Çene pedine ek bir kumaş kesip bir şekilde yapıştırmak gerektiğini düşünüyorum. Bir de kaskın en arkasında ense kısımında da tahliye için havalandırmalar mevcut. Buradan da hava giriyor (ya da çıkıyor). Sürerken kasktaki bütün açıklıklara elimi koyarak gürültünün ve havanın nereden geldiğini anlamaya çalıştım. Buradaki delikleri de kapatacağım. Bu işlemlerden sonra belki biraz katlanılabilir bir kask haline gelebilir. Bu arada kaskın güneş vizörünü çıkaramadım, kırmaktan korktum. Nolanda çekince direk çıkıyordu oysa. İnternette de videosunu ya da yazısını bulamadım. Caberg internet sitesi ilginç bir şekilde mail atarken adresi otomatik büyük harf moduna aldığı için mail adresimi girip onlara da soramadım. Caberg uk facebook sayfasına yazdım onlar da ertesi gün dönüş yapıp mail adresimi istediler ve bilgi göndereceklerini söylediler, henüz bir şey çıkmadı; bekliyorum bakalım. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Bir de dış vizörü çıkarmak için iki vida var; döndürerek açılıyor ve vidaların altında da ayrıca dönen çıkan pul gibi birer parça var. Bu parçalar benim gibi yollarda çeşme başı dere kenarı vb yerlerde kask temizlemek için duran biri için düşüp yuvarlanıp kaybolduğunda çok sorun çıkarabilir. Vizörü çıkarınca vizör hariç elinizde dört küçük parça kalıyor ve ben böyle düşecek kaybolacak yuvarlanacak vb fazladan parçayı sevmiyorum. Bence vizörü çıkardığında sadece vizör olmalı geri takılması gereken. Arkadaşlar; bu kask bence şehir içinde yazın yavaş yavaş gitmek için uygun olabilir ama şehirler arası uzun mesafeler gidecek olanlara kesinlikle önermiyorum. Belki başka modelleri böyle değildir ama bu kask bu anlamda çok çok kötü. Ucuz Caberg 103 bile her yanı açıkta olmasına rağmen daha az gürültü alıyor...
-
selam arkadaşlar ,
bende caberg stunt kullanıcısıyım.Kask hakkında araştırma yaparken açıkçası yorum görememiştim , en azından kendim bişeyler yazayım dedim.
ses yalıtımı; başka kask kullanmadım , ama beni gerçekten çok rahatsız ediyor.Sürekli açık kalan hava kanalları sanırım bu problemin başlıca sebebi , 70 den sonra işkence başlıyor , bilginiz olsun.
güvenlik; yaklaşık 2 aydır kullanıyorum , çok şükür henüz ihtiyacım olmadı
ısı yalıtımı; üst kısımda 2 adet açılabilen hava deliği var , ben bunları kapatmama rağmen bu iki noktadan sanki beynime çivi dokunuyormuş gibi hava akımı oluyor.İnanılmaz ağrı yapıyor.
Şehir içinde kullanıyorum , idare edeceğim , sonuçta pinlock ile beraber 600 tl verdim , keşke almasaydım dedim mi? Evet keşke NOLAN yda BELL alsaydım.
-
@demirarch @4strings bunları okuduğuma üzüldüm. Tam da Caberg Stunt ile soru sormak üzere foruma girmiştim. :/
------------------------
Caberg Stunt daha pazartesi elime geçti. İki gündür evde deniyorum. Pek rahat gelmedi. Belki de kafa şeklimden kaynaklıdır yoksa beden uyumsuzluğu mudur anlayamadım.. Önceki kaskım S idi ve yanaklardan sıkıyordu. Özellikle kışın maskeyle kullanılamaz hale geliyordu. Bunu M aldım. Kayışı gırtlağımı sıkıyor (tokasını gevşetsem de sıksam da). Normal mi bilmiyorum çünkü hali hazırda kullandığım kask da sıkıyor. Yeni bir kask almak istememe sebep olan etmenlerden birisi buydu. Yanakları pek sıkmıyor ama tamamen de boşlukta değil. Kaskı sağa sola çevirdiğimde büyük boşluklar oluşmuyor ama. Kaskın arkasından yukarı ittirince çıkmıyor ama çeneden yukarı ittirince çıkıyor. Diğeri de çıkıyordu. Ön cepheden ittirince burnum cama çarpıyor. Çene pedi konmuş bu özelliğini çok sevmiştim ama o da yerinde durmuyor malesef. Zırt pırt çıkıyor yerinden.
Kullanan arkadaşlar sizde bu sorunlar oldu mu? Acaba kask mı büyük geldi yoksa başka bir sorun mu var bilemedim.
-
electroma adlı üyeden alıntı
@demirarch @4strings bunları okuduğuma üzüldüm. Tam da
Caberg Stunt ile soru sormak üzere foruma girmiştim. :/
------------------------
Caberg Stunt daha pazartesi elime geçti. İki gündür evde deniyorum. Pek rahat gelmedi. Belki de kafa şeklimden kaynaklıdır yoksa beden uyumsuzluğu mudur anlayamadım.. Önceki kaskım
S idi ve yanaklardan sıkıyordu. Özellikle kışın maskeyle kullanılamaz hale geliyordu. Bunu
M aldım. Kayışı gırtlağımı sıkıyor (
tokasını gevşetsem de sıksam da). Normal mi bilmiyorum çünkü hali hazırda kullandığım kask da sıkıyor. Yeni bir kask almak istememe sebep olan etmenlerden birisi buydu. Yanakları pek sıkmıyor ama tamamen de boşlukta değil. Kaskı sağa sola çevirdiğimde büyük boşluklar oluşmuyor ama. Kaskın arkasından yukarı ittirince çıkmıyor ama çeneden yukarı ittirince çıkıyor. Diğeri de çıkıyordu. Ön cepheden ittirince burnum cama çarpıyor. Çene pedi konmuş bu özelliğini çok sevmiştim ama o da yerinde durmuyor malesef. Zırt pırt çıkıyor yerinden.
Kullanan arkadaşlar sizde bu sorunlar oldu mu? Acaba kask mı büyük geldi yoksa başka bir sorun mu var bilemedim.
sanırım kaskı internetten aldın , keşke yapmasaydın ,
mutlaka bir mağazaya gidip deneyip almak gerekli , kayış çok önemli bir konu , eğer çeneni sıkıyorsa mutlaka iade et , başka bir kaskı dene ve o kaskı aynı site üzerinden almaya çalış ( caberg için verdiğin parayı hediye çekine falan dönüştürüp almaya çalış) ,
kayışın doğru ayarladığından emin ol , M giyerek çeneni sıkması pek normal değil ,
beden olarak pek sorun yaşamadım , çene altındaki ped çok önemli değil takılma , beden ve kafa yapına uygun mu? en önemli konu bu...
-
Güneş vizorunu açıp kapatmak için olan zımbırtı dan cok rüzgar alıyor.
Onun haricinde kalıbı da küçük bir kask.
Ben de internetten aldım o yüzden hiç denememiştim.
Şehir içinde kullanılabilir fakat uzun yolda konforlu olduğunu düşünmüyorum.
Onun haricinde şekli semali güzel ve gorus acısı geniş bir kask.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)