Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motosikletimi her gün yıkamaktan ve temizlemekten bıktım !!!

REKLAM ALANI

Motosikleti
    YZF r25
    Ağaçlardan düşen yeşil tozlar vanıma yetiyor. Hergün yıkayıp köpürtüp parlatıcı sürmek hem maddi zarar hemde yorucu oluyor. Branda alacağım o aklımda fakat maddi açıdan benzin almaya para zor buluyorum (ÖĞRENCİYİM) Branda alana kadar nasıl temiz durur motosikletim ?

GECELERİ PARK HALİNDEYKEN TOZLANIYOR

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Ros1n2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superduke
    Siyah renk sanırım genelde tozu bile gösterir hemen. Bırakın biraz kirli kalsın gözünüz alışsın bu kadar problem yapmazsınız.

caglar48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW S1000R
    Alıntı meystuna adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ağaçlardan düşen yeşil tozlar vanıma yetiyor. Hergün yıkayıp köpürtüp parlatıcı sürmek hem maddi zarar hemde yorucu oluyor. Branda alacağım o aklımda fakat maddi açıdan benzin almaya para zor buluyorum (ÖĞRENCİYİM) Branda alana kadar nasıl temiz durur motosikletim ?

çözüm basit okula gıtmedne once benzınlıge gıdıp 1 2 lıra yıkamacıya verıp su tutturacaksınız

A.Türker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    O kadar yıkamak boyaya zarar verir yahu. Benimki bir aydır çamur içinde hemde siyah renk yinede yıkamıyorum :D
    biosferist bunu beğendi.

bahadircolak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Tiger 900 GT Pro
    Motoru fazla yıkamayın, özellikle de basınçlı suya dikkat derler. Ama arkadaş sadece siliyormuş, bir zararı yok. Yine de ucuz yollu bir branda edin en azından. Ben ağaçtan damlayan reçinelerden öyle kurtuldum.

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Kısaca takıntılı biriyim diyorsun yani
    Bırak 2 günde 1 yıka sil.
    Bende sabahları bakıyorum üzeri toz, toprak, pati izleri..
    Çevre yoluna çıkıp biraz bastın mı ne toz kalıyor ne bişey
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

EthanHunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Honda Cbf 150

Nalburdan 5 x 5 naylon alıp üzerini ört, brandadan ucuza gelir ;)
    leon99 bunu beğendi.

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Motor o kadar yıkanmaz. Kaliteli bir cila al ve uygula. hatta 2 gün arka arkaya uygula. Motorun tozlandığında nemli bezle siliverirsin. Cilanın oluşturacağı film sayesinde toz zerrecikleri silerken motorunu çizmez. Cilayı 2 haftada bir her yıkama sonrası tekrarla. Branda rüzgardan kıpraşıp boyaya zarar verebilir.

AurorAbeam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kalmadı :(
    Parlatıcı alacağın paraya git branda al

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Ahmet Kaya ne demiş?
    -Bu ne yaman çelişki anne

1 hafta yıkamazsan motorun bozulmaz ve o 1 haftanın sonunda yıkamadan cebine kalacak parayla motoruna branda alabilirsin.
    Sonuçta herkesin kafası matematiğe basacak diye bir kural yok. Benim de çok basmaz. Ama bu kadar da olmamalı
    Cavalry ve ferhatkars bunu beğendiler.

Cavalry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    LandCruiser
    Bildiğin lastikli çarşafı geçir gitsin.. Branda alana kadar idare eder..
    Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz... Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süreceğiz... Açtık mıydı hele bir son vitesi, adedi devir. Motorun sesi.

Miy33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Volusia 800
    Branda bulana kadar eski bir örtü, çarşaf ya da battaniye iş görür diye düşünüyorum

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS

Aman Allahım çok korkunç bir durum. Bilmiyorum ne yapmalı..

Nedense aklıma masum damacana geldi. Geceleri senin motoru da birileri .... yok canım en fazla üstüne otururlar diye düşünüyorum. belki bir iki kedi üstünde uyur.
    BatuhanS bunu beğendi.

Motosikleti
    YZF r25
    Alarmlı disk kilidim mevcut sokak giriş ve çıkışları 7/24 kamera ile izlenmektedir eskişehirin merkezinde stadyumun ve çarşının içinde ikamet ettiğim için çalıma korkusu yaşamıyorum. doğalgaz borusuna da zincirli zaten. Tek sorunum çam ağacından ve diğer ağaçlardan üstüne gelen sarı yeşil renk karılımı toz. BİR DİĞER PROBLEMİM HEPİMİZİN PROBLEMİ ZİNCİRİN YAĞI JANTA YAPIŞIYOR nayloncudan yada ucuz yollu bir branda edineceğim teşekkürler

Motosikleti
    Honda Forza 250
    Motoru 8 ay yıkamadığımı biliyorum,yağmurda falan temizleniyordu işte kendince. Yağlama,bakım falan asla kaçırmamda yıkamak cidden dert. Bu kadar takıntılı olmayın,zamanınıza yazık.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)