Merhabalar. Motosikletim inanılmaz fazla benzin tüketiyor. Konu açmıyim eski konulardan problemimi çözim dedim ama aklım katıştı. Genelde karbüratör ayarı yapın düzelir yazılmış. Ben enjeksiyonlu motosikletime karbüratör ayarı yapabilirmiyim ?
Merhabalar. Motosikletim inanılmaz fazla benzin tüketiyor. Konu açmıyim eski konulardan problemimi çözim dedim ama aklım katıştı. Genelde karbüratör ayarı yapın düzelir yazılmış. Ben enjeksiyonlu motosikletime karbüratör ayarı yapabilirmiyim ?
Sorunun cevabi soruda gizlenmis
Kardes enjeksiyonlu motorda o ayari yapamazsin
Enjeksiyonlu motosiklette karbüratör yoktur
Benzinli aracıma mazot alabilirmiyim gibi olmuş bu.
Öncelikle ikisi farklı yakıt sistemidir, ve ekipmanları farklıdır.Karburatör mekanik bir sistemdir görevi hava yakıt karışımını uygun şekilde homojenize etmektir, ve kısa aralıklarla bakıma ihtiyaç duyar ancak enjeksyonlu sisteme göre yakıtı verimli yaktıramaz.
Enjeksyon ise elektronik ünite vasıtasıyla sensörler yardımıyla enjektörlerden yüksek basınçla yakıt püskürtür.Karburatörden çok daha verimli şekilde yakıtın yakılmasını sağlar.
Fazla yakmasının nedenleri
1-Kullanıcı hatası
2-Enjektörler bozuk olabilir
3-Hava filtresi tıkalı olabilir
4-Kaliperler fren diskini bırakmıyor olabilir
5-Kötü yakıt olabilir
6-Bujiler düzgün çalışmıyor olabilir
7-Ecu ile ilgili sorun olabilir..
kısa mesafe kullaniyorsan yakıt tuketimin soğuk havalarla beraber %50 ye yakın artabilir...
yaklaşık 7 litre tüketmiş senin 250 lik canavar...oldukça yüksek bir rakkam ama ölçümü birde şöyle yap...depoyu silme doldur 100 km sonra tekrar fulle ve bunu 3-4 kez tekrarla en doğru sonuca bu şekilde ulaşırsınız...hava filtresi ve bujilerin iyi durumda ise...manifold contasi delik değilse ki hava aliyorsa rölantide sabit durmaz çekiş düşer vede üzerinde orj egzoz varsa ölçüm hatası yapiyorsundur...enjektoru beyni hiç kurcalatma bence..
Üzerinde tiger egsoz var. Ölçümü benzin göstergesine göre yaptım. Gösterge yanınca 20tl benzin aldım 60km sonra tekrar yandı. Bugün yağ değiştirdim normalde böylemidir bilmiyorum ama yağ benzin gibi kokuyordu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:12 ----------
Sınırları zorladım biraz evet ama böyle böyle öğreneceğiz :/
Scooter 100cc (35k) - Vitesli 125cc (14k) - 250cc (54k) - 600cc (6k)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)