Beyler ikinci el daytona alacam buldum motor temiz güzel durumda sadece egzozdan duman atıyor subaplarla ilgili bir durummuş sanırım adamda acayip sıkışmış piyasanın altında bir fiyata veriyor masrafı nedir alınır mı
Beyler ikinci el daytona alacam buldum motor temiz güzel durumda sadece egzozdan duman atıyor subaplarla ilgili bir durummuş sanırım adamda acayip sıkışmış piyasanın altında bir fiyata veriyor masrafı nedir alınır mı
hiç sübablardan dolayı motorunduman attığını duymadım ben duman atan motorun tamiri olmaz bazı parçaların değişmesi durumu olabilir sadece pistonlar aşınmış olabilir %99 bi ihtimalle tabi ustalar daha net cevap vericektir ama duman atması süboblarla ilgili değildir bence eğer öylese bile çok masraf açar duman=motor ömrünün bitmesi bakımsız ve yağsız kalmasından kaynaklanan ağır sorunlar
Tertemiz bir ybr var arkadaşımda 3000 küsür kmde. Çok yakın kardeşim gibi sevdiğim birisi. Daha dün akşam beraber uzun yoldan geldik. Motosikletini satıyor maxi scooter almak için. Eğer dilersen onunla görüştürebilirm. Ama zonguldak'a gelmen gerekiyor Hem gel bi çayımızı çorbamızı iç başkan böyle olmaz. Bak sana ybr bulduk gerisi sana kalmış
Subaplardan motor yağ yakabilir beyler. Subap keçeleri gidikse yanma odasına yağ kaçağı olur üst kapaktan.
Egzozu koklayıp anlayabilirsin yağ yakıyomu diye. Normal şartlarda koklamana da gerek yok bulunduğun ortamı yağ kokutur. Motorumu modifiye edip 210cc silindir taktıktan sonra motor ilk 250km bitene kadar yağ yakmıştı. Çok belirgin değildi ama biraz duman vardı. Egzoz dumanı baya beyaz görünüyodu benim gözüme. Motoru sakince kullanıp sekmanları ve silindiri alıştırdım düzeldi.
Yağ yakarsa beyaz duman atmaz mavi duman atar. Beyaz duman atan motor sağlamdır sorun çıkarmaz.
mengünün dediği doğru. belki chopper/cruiser olmaz ama hangi model olursa olsun japon al
yağ yakan motorda;üstünkörü bakarsan beyaz gibi duman çıkar ancak inceden mavilik vardır. Kafadan beyaz duman da sorun yok demekle olmaz.Yaklaşık 500 km de 1 litre yağ yakan motorum var,grup sürüşlerinde Motorun arkasından takip eden arkadaşların üstleri leş gibi kokar , çıkan dumanda hafif mavilikte beyaz gibi görünür.
beyaz peçeteyi egzoza tut...veya kokudan yağ yaktığını anlarsın..
Beyaz görünümlü dumanı,soğuk havada çalıştırmada çıkan beyaz duman (subuharıyla) karıştırmayın
Ve önemlisi sahibi şundan dolayı duman atıyor diyorsa asla bulaşma,adamın bildiğini sen bilemezsin.
Arkadaşlar bilgilendirmeniz için sağolun yine biraz kafa karıştırmışsınız ama hepinizin dediği hemen hemen aynı kapıya çıkmış motoru almadım adama da almayacağını söyledim gerekirse 1 ay motor ararım ama sağladığı güzelini alırım gerek yok risk almaya sezon kapandı zaten
ucuz yırtmışsın hacım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)