Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Bu Sürücü ihbar edilmelidir. Birden Önüme fırladı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Alıntı wehwetoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazdıklarımı anlamamışsın kendi çapında yorumlamışsın. O arabanın karşısında bu motosikletli arkadaş değil tır veya kamyon gelseydi ne olacaktı Yine haklı olan araç sürücüsümü olacaktı. Yaylası maylası yok kardeşim 2 şerit orası gözünde sorun mu var ? Bence aç bi trafik kurallarını vs oku.
    tır veya kamyon gelse çıkmayacaktı. soru mu bu? Yayla dediğim iş görüş ve düz yol olması ile ilgili.

    Napalım hayatı kendi çapımda yorumluyorum. Du ben bi açıyım Trafik kurallarını vs bi okiyim. Teallaam
    Gökhan YAŞDAL


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62

    Üyelik
    21 Mayıs 2015
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    honda cbf600-pcx125
    Alıntı wehwetoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    elimden geldıgı kadar 4 4 lük uyguluyorum bılmeden atıp tutmayı nerden ogrendın ? ne sacma ınsanlarsınız yahu nıckını gordugun adam hakkında yok kurala uyuyorsun sankı dıye ıthamda bulunuosun. sen benım nasıl kullandıgımı nerden bılıyorsunda bana laf söyluyorsun edep yoksunu bey out siz
    Kusura bakma ama trafik kurallarini 4 4 luk uygulayan insan yok olamazda. Hic mi sikisik trafikte arabalarin arasindan gecmedin hic mi 30 km hiz siniri olan yerde 50 km hiz ile gitmedin hic mi karsidan araba gelirken sollamaya cikmadin. Arkadasin sikayetci oldugu videodaki gibi yollarda karsidan gelene mutlaka yol veririm saga yanasirim ve hicte panik yasamadim... illa ki trafik kurallarina uymadigimiz yerler oluyor o yuzden 4 4 luk kullanirim falan deme. Arabalara karsi bu kadar onyargili olan insanlar ya araba kullanmamis yada motosiklete binince kendilerini bisey saniyorlar...

  3. #63

    Üyelik
    20 Mart 2014
    Sen daracıksın motorla arabaların sağından solundan geçmeyi istiyorsunda arabaya yol vermektenmi imtina ediyorsun hayret bişisiniz ya gidip araba sürün kardeşim motor size uymaz.

  4. #64

    Üyelik
    21 Mayıs 2015
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    honda cbf600-pcx125
    [/COLOR]
    Alıntı erdem999 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen daracıksın motorla arabaların sağından solundan geçmeyi istiyorsunda arabaya yol vermektenmi imtina ediyorsun hayret bişisiniz ya gidip araba sürün kardeşim motor size uymaz.
    Pek birsey anlayamadim ama. Arabalarin sagindan solundan gectigimi soylemedim dikkatli okursan anlarsin.

  5. #65
    fthaltan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    bws 100, cb125e, pulsar 200ns, daelim S3
    Alıntı Ms_TunC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ah istanbul, gamsız yaparsın adamı. Ne kadar normal geldı bana da.




    Yanıltmak ıstemem ama ben antılop dıye bılıorum.
    Bizde kedi deniyor, cidden

  6. #66
    mozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR 150 / CRF 250 L
    Ne İstanbulmuş arkadaş. Şehirde usta şöförden geçilmiyor ama kaza/nüfus oranının en yüksek olduğu şehir. Şaka gibi.

    Kuzguna yavrusu zümrüd-ü anka görünürmüş o hesap bu da. (:

    1) Adam ters şeritte. Ne bok yediği trafik polisi de dahil kimseyi bağlamıyor. Riski alan ve hesaplamayı yapmak zorunda olan o.
    2) Motor yavaşlamasına rağmen silme geçiyor. Hesap hatasını yapan otomobil.
    3) Elde telefon. Dikkat sıfır.

    Daha neresi savunuluyor bu durumun anlamadım.Elde tutulacak tek bir tarafı yok. Bir kaza olsa adam 8/8 hatalı.

    Ha bir de matah birşeymiş gibi herkes ne kadar süredir ne kullandığını vs. yazmış biz de yazalım eksik kalmasın sonradan saçma ithamlarla uğraşmayalım. İzmir İstanbul Ankara 3 büyük şehirde de 17 sene bir fiil araç kullandım. Km hatırlamıyorum bile. En son broadway i sattığımda 350.000 kmcivarındaydı.

    Kurallara mümkün olduğunca uyuyorum,sadece hız sınırlarını yol çok boşsa aşıyorum ve bundan gururlanmıyorum,ama gecenin üçünde bile kırmızıda dururum.Tek bir büyük kazam bile yok.


    Kurallara uymak yerine kendiniz yazmaya kalkarsanız veya hanzolukları görmezden gelirseniz yaşanmaz bir ortam oluşur etrafınızda. Mesela herkes İstanbulun en büyük sorunu nüfus der ama bence en büyük sorunu hanzoluk ve bunu kanıksayan insanlar.

  7. #67
    AsyMeTRiQue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2013
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    kuyrukta PCX yazıyor, yanına da NS200 yanaştı...
    Alıntı phns adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Araç nasıl sollanir vs. Diyen arkadaslara lafim. Sanki trafik kurallarini 4 4 luk uyguluyorsunuzda burada ahkam kesiyorsunuz. Motosiklet arac ise arac gibi hareket edecek madem trafikte arabalarin arasindan sagindan solundan gecmeyeksin. Aralardan gecerken arabanin saga veya sola hareket ettiginde kaza yaptiginda aynaya bak gormuyormusun vs. Diye aglaniyorsunuz. Aktif olarak arabada kullaniyorim motosiklette. Trafikte motosiklet motosiklettir araba arabadir. Sizin gibiler hosgorulu davranmadigi icin hosgoruyle karsilanmiyoruz. Her altina motor alip kaskina kamera takan kral kesiliyor...
    Yaşadığım bir diyalogla başlayayım...
    Tersanede çalışıyorum. Bu ayın başında Cumhurbaşkanının da katılımıyla tersanede üretilen akseri gemiyi suya indirme töreni düzenlendi. Bu tören için sahne/platform kuruldu ve kuruluş ile toplanma sürecinde ilgili firmanın personellerinin başına bir kaza gelmesin diye beni başlarına diktiler. Neyse bu çalışanlarla muhabbette ediyoruz tabi. Motosikletle işe gidip geldiğimi gördüler "abi motor şeytan işi" falan muhabbetleri malumunuz... Sahne toplandı araçları yüklediler yola çıkacaklar gecenin bi vakti. Bir ara adam sileceklerin suyunu açtı, malumunuz su camlara degil taa aracın arkasına su atıyor. Bu görüntüye bakarak gülüşmeler espiriler falan bende ilk once katıldım bu muhabbete daha sonra "abi şaka bir tarafa bunu bi ayarlayın yada ayarlattırın tehlikeli bu. Biliyosun ben motosiklet kullanıyorum trafikte arkandan seyretsem ve sen bunu çalıştırırsan Allah korusun kazaya bile yol açabilir" dedim ve bomba cevap hızlı şoför ya arkadaş: "abi motorun sol şeritte isi ne? O da sol şeride girmesin..." içimden söylediklerim bir yana dursun "altimdaki motosiklet 300 basabilsin (motorum bu hızlara çıkamıyor ama olaya kişisel bakmayın) ama sol şerit senin 200ü göremeyen yüklü aracının hakkı olsun... O da iyiymiş" dedim. Bakışındaki şapşiklik hala gözlerimin önüne gelir gülerim.

    Bu anı kenarda dursun. Mevzuyla ilgili söyleyeceklerim ise şöyle: kimse 4 4lük şoför değil tabiki, kimse 4 4luk değil kimimiz göbekliyiz kimimiz tek kaşlı kimimiz kısa kimimiz uzun... Ancak bu tür olaylara hiç tepki vermeden de devam edersek yukardaki soz gibi saçma sapan düşüncelere sahip insanların sayısının artmasına çanak tutmuş oluruz. Alıntı yaptığım arkadaş bir yorumunda öğretmen olduğunu söylemiş, sınıfta rahat durmayan bir öğrenciye ses çıkarmadığınızda bir baska öğrenciye sus derseniz o çocuk bile "hocam niye ona bişey demiyosunuz" der. Kendini ve durumu kurtarmak için sağa sola kaçmak o anlık çözüm olabilir evet ama sorunu ortadan kaldırmaz. Bu yüzden yanlış varsa uyarılmalı ki daha fazlasını "hakkı" saymaya yeltenmesin insanlar. Bi arada mobilden yazıyorum unutmadan söyleyeyim araba da taşıttır motosiklette taşıttır. Siz şimdiden daha fazlasını hakkı olduğunu düşünenlerin esiri olmuşsunuz bile..

    Kesik çizgili yolda "şartlar uygunsa" ibaresini koyup sollamaya çıkmış adam ne var bunda diyebilen arkadaşlara tek şart çizgilerin kesikliği mi diye soruyorum. Yoksa karşı şeritten gelen motosiklet şartlar arasına girmiyor mu? Neden kendinizi bu kadar yok sayıyorsunuz?

    Kamera mevzusuna gelince bir çift sözüm var. Dayım bir elektronik mühendisi ve firma sahibi. Arabasına bindiğimde dikiz aynasının arkasında araçlar için üretilmiş 3-4 farklı küçük kameranın kayıtta olduğunu gördüm. Bunlar ne dayı diye sorduğumda once ticari sonra tüm araçlara kamera zorunluluğu getirecek bi kanun üzerinde çalışıldığı duyumunu aldım. Yolu çekecekler. Bende bu kamera üreticileriyle iletişime geçip birer numune alıp test ediyorum hangisini beğenirsem onu getireceğim satacağım piyasaya dedi. O zaman kamera olayının çok mantıklı olduğunu düşünmüştüm. Öyle ya bu meretler sadece düğünlerde kullanılsın diye mi üretiliyor?
    Yaptığım kazada yerde motordan ayrılıp takla atmıştım. Ayak bileğim çatlamış. Kazaya sebep olan araca vurmamak için motoru yatırmıştım ve o araç durmaya başlamıştı. Araç duruyor diye plakasını alma gereği duymadım bende. Bileğimin çatlak olduğunu bilmediğim için ayağa kalkıp motoru stop etmek için yanına gitmek istedim ve ayağa kalkar kalkmaz adam dip gaz kaçmaya başladı. Ayağımın ağrımasıyla da plaka falan akla gelirmi beynim çıkmış gibi oldum acıdan. O zaman "ah bi kameram olsaydı keşke" dedim. Ayrıca radar veya eds kamerası vs gibi zımbırtılardan ceza yediğinde radara veya eds'ye dair uyarı levhasının olmamasına sığınıp cezasını iptal ettiren zihniyetin "kaskımda kamera var" uyarısına cazgırlık etmesini de biri bana açıklasın. Elbette ki kamera taktığı için aşırı derecede agresif davranan insanları onaylamıyorum ama bu agresifliği de kameraya bağlanması ne kadar doğru acaba. Çünkü cok insan tanırım aşırı uysal, sakin ama direksiyon başında çok agresif ve ağzından çıkan 2 kelimeden 1i küfür olan.

    Velhasıl kelam bu arkadaş dönüp bu aracı gittiği yere kadar takip etse suç, takip etmeyip elindeki görüntüyle şikayet etse suç. Hiç birşey yapmasa da bana göre çanak tutma suçu... Ne yapalım biz hadi forum olarak tartışalım...
    mozgur bunu beğendi.

  8. #68

    Üyelik
    21 Mayıs 2015
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    honda cbf600-pcx125
    Alıntı AsyMeTRiQue adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaşadığım bir diyalogla başlayayım...
    Tersanede çalışıyorum. Bu ayın başında Cumhurbaşkanının da katılımıyla tersanede üretilen akseri gemiyi suya indirme töreni düzenlendi. Bu tören için sahne/platform kuruldu ve kuruluş ile toplanma sürecinde ilgili firmanın personellerinin başına bir kaza gelmesin diye beni başlarına diktiler. Neyse bu çalışanlarla muhabbette ediyoruz tabi. Motosikletle işe gidip geldiğimi gördüler "abi motor şeytan işi" falan muhabbetleri malumunuz... Sahne toplandı araçları yüklediler yola çıkacaklar gecenin bi vakti. Bir ara adam sileceklerin suyunu açtı, malumunuz su camlara degil taa aracın arkasına su atıyor. Bu görüntüye bakarak gülüşmeler espiriler falan bende ilk once katıldım bu muhabbete daha sonra "abi şaka bir tarafa bunu bi ayarlayın yada ayarlattırın tehlikeli bu. Biliyosun ben motosiklet kullanıyorum trafikte arkandan seyretsem ve sen bunu çalıştırırsan Allah korusun kazaya bile yol açabilir" dedim ve bomba cevap hızlı şoför ya arkadaş: "abi motorun sol şeritte isi ne? O da sol şeride girmesin..." içimden söylediklerim bir yana dursun "altimdaki motosiklet 300 basabilsin (motorum bu hızlara çıkamıyor ama olaya kişisel bakmayın) ama sol şerit senin 200ü göremeyen yüklü aracının hakkı olsun... O da iyiymiş" dedim. Bakışındaki şapşiklik hala gözlerimin önüne gelir gülerim.

    Bu anı kenarda dursun. Mevzuyla ilgili söyleyeceklerim ise şöyle: kimse 4 4lük şoför değil tabiki, kimse 4 4luk değil kimimiz göbekliyiz kimimiz tek kaşlı kimimiz kısa kimimiz uzun... Ancak bu tür olaylara hiç tepki vermeden de devam edersek yukardaki soz gibi saçma sapan düşüncelere sahip insanların sayısının artmasına çanak tutmuş oluruz. Alıntı yaptığım arkadaş bir yorumunda öğretmen olduğunu söylemiş, sınıfta rahat durmayan bir öğrenciye ses çıkarmadığınızda bir baska öğrenciye sus derseniz o çocuk bile "hocam niye ona bişey demiyosunuz" der. Kendini ve durumu kurtarmak için sağa sola kaçmak o anlık çözüm olabilir evet ama sorunu ortadan kaldırmaz. Bu yüzden yanlış varsa uyarılmalı ki daha fazlasını "hakkı" saymaya yeltenmesin insanlar. Bi arada mobilden yazıyorum unutmadan söyleyeyim araba da taşıttır motosiklette taşıttır. Siz şimdiden daha fazlasını hakkı olduğunu düşünenlerin esiri olmuşsunuz bile..

    Kesik çizgili yolda "şartlar uygunsa" ibaresini koyup sollamaya çıkmış adam ne var bunda diyebilen arkadaşlara tek şart çizgilerin kesikliği mi diye soruyorum. Yoksa karşı şeritten gelen motosiklet şartlar arasına girmiyor mu? Neden kendinizi bu kadar yok sayıyorsunuz?

    Kamera mevzusuna gelince bir çift sözüm var. Dayım bir elektronik mühendisi ve firma sahibi. Arabasına bindiğimde dikiz aynasının arkasında araçlar için üretilmiş 3-4 farklı küçük kameranın kayıtta olduğunu gördüm. Bunlar ne dayı diye sorduğumda once ticari sonra tüm araçlara kamera zorunluluğu getirecek bi kanun üzerinde çalışıldığı duyumunu aldım. Yolu çekecekler. Bende bu kamera üreticileriyle iletişime geçip birer numune alıp test ediyorum hangisini beğenirsem onu getireceğim satacağım piyasaya dedi. O zaman kamera olayının çok mantıklı olduğunu düşünmüştüm. Öyle ya bu meretler sadece düğünlerde kullanılsın diye mi üretiliyor?
    Yaptığım kazada yerde motordan ayrılıp takla atmıştım. Ayak bileğim çatlamış. Kazaya sebep olan araca vurmamak için motoru yatırmıştım ve o araç durmaya başlamıştı. Araç duruyor diye plakasını alma gereği duymadım bende. Bileğimin çatlak olduğunu bilmediğim için ayağa kalkıp motoru stop etmek için yanına gitmek istedim ve ayağa kalkar kalkmaz adam dip gaz kaçmaya başladı. Ayağımın ağrımasıyla da plaka falan akla gelirmi beynim çıkmış gibi oldum acıdan. O zaman "ah bi kameram olsaydı keşke" dedim. Ayrıca radar veya eds kamerası vs gibi zımbırtılardan ceza yediğinde radara veya eds'ye dair uyarı levhasının olmamasına sığınıp cezasını iptal ettiren zihniyetin "kaskımda kamera var" uyarısına cazgırlık etmesini de biri bana açıklasın. Elbette ki kamera taktığı için aşırı derecede agresif davranan insanları onaylamıyorum ama bu agresifliği de kameraya bağlanması ne kadar doğru acaba. Çünkü cok insan tanırım aşırı uysal, sakin ama direksiyon başında çok agresif ve ağzından çıkan 2 kelimeden 1i küfür olan.

    Velhasıl kelam bu arkadaş dönüp bu aracı gittiği yere kadar takip etse suç, takip etmeyip elindeki görüntüyle şikayet etse suç. Hiç birşey yapmasa da bana göre çanak tutma suçu... Ne yapalım biz hadi forum olarak tartışalım...
    Yazdiklarini sonuna kadar okudum ve sonuna kadar haklisinda. Videoda 2 taraftada suc var . Motorcu arkadas yol calismasi var diye tek seride dusurlmus yolda 90 km hiz ile gidiyormus o yolda hiz limiti 50 km hiz dir. benim kizdigim nokta motorcularin sadece biz variz biz hata yapmayiz gibisinden konusmalari. Bence abartilacak hicbirsey yok canak tutmus olurmuyuz onu bilemem ama hosgoruyle hersey olur.

  9. #69
    mozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR 150 / CRF 250 L
    Alıntı AsyMeTRiQue adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaşadığım bir diyalogla başlayayım...
    Tersanede çalışıyorum. Bu ayın başında Cumhurbaşkanının da katılımıyla tersanede üretilen akseri gemiyi suya indirme töreni düzenlendi. Bu tören için sahne/platform kuruldu ve kuruluş ile toplanma sürecinde ilgili firmanın personellerinin başına bir kaza gelmesin diye beni başlarına diktiler. Neyse bu çalışanlarla muhabbette ediyoruz tabi. Motosikletle işe gidip geldiğimi gördüler "abi motor şeytan işi" falan muhabbetleri malumunuz... Sahne toplandı araçları yüklediler yola çıkacaklar gecenin bi vakti. Bir ara adam sileceklerin suyunu açtı, malumunuz su camlara degil taa aracın arkasına su atıyor. Bu görüntüye bakarak gülüşmeler espiriler falan bende ilk once katıldım bu muhabbete daha sonra "abi şaka bir tarafa bunu bi ayarlayın yada ayarlattırın tehlikeli bu. Biliyosun ben motosiklet kullanıyorum trafikte arkandan seyretsem ve sen bunu çalıştırırsan Allah korusun kazaya bile yol açabilir" dedim ve bomba cevap hızlı şoför ya arkadaş: "abi motorun sol şeritte isi ne? O da sol şeride girmesin..." içimden söylediklerim bir yana dursun "altimdaki motosiklet 300 basabilsin (motorum bu hızlara çıkamıyor ama olaya kişisel bakmayın) ama sol şerit senin 200ü göremeyen yüklü aracının hakkı olsun... O da iyiymiş" dedim. Bakışındaki şapşiklik hala gözlerimin önüne gelir gülerim.

    Bu anı kenarda dursun. Mevzuyla ilgili söyleyeceklerim ise şöyle: kimse 4 4lük şoför değil tabiki, kimse 4 4luk değil kimimiz göbekliyiz kimimiz tek kaşlı kimimiz kısa kimimiz uzun... Ancak bu tür olaylara hiç tepki vermeden de devam edersek yukardaki soz gibi saçma sapan düşüncelere sahip insanların sayısının artmasına çanak tutmuş oluruz. Alıntı yaptığım arkadaş bir yorumunda öğretmen olduğunu söylemiş, sınıfta rahat durmayan bir öğrenciye ses çıkarmadığınızda bir baska öğrenciye sus derseniz o çocuk bile "hocam niye ona bişey demiyosunuz" der. Kendini ve durumu kurtarmak için sağa sola kaçmak o anlık çözüm olabilir evet ama sorunu ortadan kaldırmaz. Bu yüzden yanlış varsa uyarılmalı ki daha fazlasını "hakkı" saymaya yeltenmesin insanlar. Bi arada mobilden yazıyorum unutmadan söyleyeyim araba da taşıttır motosiklette taşıttır. Siz şimdiden daha fazlasını hakkı olduğunu düşünenlerin esiri olmuşsunuz bile..

    Kesik çizgili yolda "şartlar uygunsa" ibaresini koyup sollamaya çıkmış adam ne var bunda diyebilen arkadaşlara tek şart çizgilerin kesikliği mi diye soruyorum. Yoksa karşı şeritten gelen motosiklet şartlar arasına girmiyor mu? Neden kendinizi bu kadar yok sayıyorsunuz?

    Kamera mevzusuna gelince bir çift sözüm var. Dayım bir elektronik mühendisi ve firma sahibi. Arabasına bindiğimde dikiz aynasının arkasında araçlar için üretilmiş 3-4 farklı küçük kameranın kayıtta olduğunu gördüm. Bunlar ne dayı diye sorduğumda once ticari sonra tüm araçlara kamera zorunluluğu getirecek bi kanun üzerinde çalışıldığı duyumunu aldım. Yolu çekecekler. Bende bu kamera üreticileriyle iletişime geçip birer numune alıp test ediyorum hangisini beğenirsem onu getireceğim satacağım piyasaya dedi. O zaman kamera olayının çok mantıklı olduğunu düşünmüştüm. Öyle ya bu meretler sadece düğünlerde kullanılsın diye mi üretiliyor?
    Yaptığım kazada yerde motordan ayrılıp takla atmıştım. Ayak bileğim çatlamış. Kazaya sebep olan araca vurmamak için motoru yatırmıştım ve o araç durmaya başlamıştı. Araç duruyor diye plakasını alma gereği duymadım bende. Bileğimin çatlak olduğunu bilmediğim için ayağa kalkıp motoru stop etmek için yanına gitmek istedim ve ayağa kalkar kalkmaz adam dip gaz kaçmaya başladı. Ayağımın ağrımasıyla da plaka falan akla gelirmi beynim çıkmış gibi oldum acıdan. O zaman "ah bi kameram olsaydı keşke" dedim. Ayrıca radar veya eds kamerası vs gibi zımbırtılardan ceza yediğinde radara veya eds'ye dair uyarı levhasının olmamasına sığınıp cezasını iptal ettiren zihniyetin "kaskımda kamera var" uyarısına cazgırlık etmesini de biri bana açıklasın. Elbette ki kamera taktığı için aşırı derecede agresif davranan insanları onaylamıyorum ama bu agresifliği de kameraya bağlanması ne kadar doğru acaba. Çünkü cok insan tanırım aşırı uysal, sakin ama direksiyon başında çok agresif ve ağzından çıkan 2 kelimeden 1i küfür olan.

    Velhasıl kelam bu arkadaş dönüp bu aracı gittiği yere kadar takip etse suç, takip etmeyip elindeki görüntüyle şikayet etse suç. Hiç birşey yapmasa da bana göre çanak tutma suçu... Ne yapalım biz hadi forum olarak tartışalım...

    Eline sağlık dostum.
    Cellat uyandı yatağında bir gece || "Tanrım" dedi "Bu ne zor bilmece :
    Öldürdükçe çoğalıyor adamlar || Ben tükenmekteyim öldürdükçe..."
    Ataol Behramoğlu

  10. #70

    Üyelik
    23 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda NC750D Integra 2016 Majestik Gri
    yavaş çekim olan versiyonu daha açıklayıcı olmuş. normal hızdakini izlediğimde birşey yok gibi gelmişti. yavaş çekimde korktum

  11. #71
    k_ayhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2011
    Şehir
    istanbul üsküdar
    Motosikleti
    pulsar 200 abs
    hala böyle şeylere alışamamış olan yurdumun motosikletçi arkadaşları sizlere selam olsun

  12. #72
    AsyMeTRiQue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2013
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    kuyrukta PCX yazıyor, yanına da NS200 yanaştı...
    Alıntı k_ayhn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hala böyle şeylere alışamamış olan yurdumun motosikletçi arkadaşları sizlere selam olsun
    Bugün buna alışırsın yarın daha beterine alışmaya çalışır, alıştırılırsın...

    Motosikletli arkadaşın hızı yola göre fazla evet ancak şunu sorarım o zaman: motosiklet eğer limite uygun hızda ilerleseydi bu diğer aracın yaptığı yine ihlal olmayacakmıydı? Yada bu araç hatalı sollamaya çıkmayacak ve telefonla kunuşmayacakmıydı?

  13. #73

    Üyelik
    21 Mayıs 2015
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    honda cbf600-pcx125
    Alıntı AsyMeTRiQue adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün buna alışırsın yarın daha beterine alışmaya çalışır, alıştırılırsın...

    Motosikletli arkadaşın hızı yola göre fazla evet ancak şunu sorarım o zaman: motosiklet eğer limite uygun hızda ilerleseydi bu diğer aracın yaptığı yine ihlal olmayacakmıydı? Yada bu araç hatalı sollamaya çıkmayacak ve telefonla kunuşmayacakmıydı?
    Aracta telefonla konusmak yanlis bisey onemli bisey varsa mecbur konusuyorsun. Arkadasin hizi 90 degil 290 olsa o zaman suclu yine arac surucusu mu olacak uzak mesafeden motoru nasil gorebilir ki saniyede 80 mt yol aliyor sonucta. Limitlerinde gitse motosiklet aracin ilk sollamaya ciktigindaki mesafe yeter artardi bence.

  14. #74
    AsyMeTRiQue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2013
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    kuyrukta PCX yazıyor, yanına da NS200 yanaştı...
    Alıntı phns adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazdiklarini sonuna kadar okudum ve sonuna kadar haklisinda. Videoda 2 taraftada suc var . Motorcu arkadas yol calismasi var diye tek seride dusurlmus yolda 90 km hiz ile gidiyormus o yolda hiz limiti 50 km hiz dir. benim kizdigim nokta motorcularin sadece biz variz biz hata yapmayiz gibisinden konusmalari. Bence abartilacak hicbirsey yok canak tutmus olurmuyuz onu bilemem ama hosgoruyle hersey olur.
    Yanlış anlama ben arkadaşın hızının normal olduğunu savunmuyorum. Arkadaşta benim hiç hız ihlalim yok falan dememiş.. Kimse de motosikletçinin bu olayda normal hızda ilerlediğini savunmamış...

    Ben sadece kameraları sadece düğün dernek ve eğlencelerde anı ölümsüzleştirmek için icat edilip üretildiğini savunacak kadar motosikletlilerin kasklarında kamera takmasına kafayı takanlara karşı uzun zamandır tuhaf şeyler hissediyorum bu yüzden de tepki vermek istedim... Yoksa o yazımda yapılan kusurlara hiç değinmedim dikkat ederseniz. Araca da suçlu demedim motosiklet sürücüsüne de. Sadece bir hata varsa uyarılmalı en azından... Birde belki araç sürücüsü için empati yapmamızı isteyen arkadaşlar var ki ya adamın acil bi isi varsa hastaneye yetişmesi gerekiyorsa vs gibi yontemlerde koymuş önümüze.. Ya motorcunun acelesi varsa diye empati kuran yok... Herşeyin fazlası zarardır der atalarımız hoşgörününde... Kavga etme laf dalaşına girme hoşgörüyü buraya kadar uygula ama ceza alması gereken durumda da elinden geliyorsa o cezayı kestirt ki bir daha ki sefere böyle birşey yapmamak için kulağına küpe olsun bilinçli bilinçsiz hatalar azalsın ki hayat hoş olsun, görüşün hoşundan daha evladır bence...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:07 ----------

    Alıntı phns adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aracta telefonla konusmak yanlis bisey onemli bisey varsa mecbur konusuyorsun. Arkadasin hizi 90 degil 290 olsa o zaman suclu yine arac surucusu mu olacak uzak mesafeden motoru nasil gorebilir ki saniyede 80 mt yol aliyor sonucta. Limitlerinde gitse motosiklet aracin ilk sollamaya ciktigindaki mesafe yeter artardi bence.
    Benim yaşadığım kazada hiç hız ihlali yoktu ve araç sürücüsü ile göz göze geldik eleman önce durdu ben geçeyim diye durdu diye düşünmüştüm ki herif beni tuzağa düşürmek ve kazayı garantiye almak istermişcesine gözüme baka baka genişten alarak kaçacak yer ihtimalinide ortadan kaldırarak motoru yatirmama sebep oldu... Otomobil suruculerinin bu konuda ne kadar duyarsız oldugu gün gibi ortadayken polyannacılık oynayamayacağım hiç... Limitlerinde gitse ama daha ilerde olsa sence çıkmayacak mıydı yani araç?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:21 ----------

    Alıntı AsyMeTRiQue adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    Benim yaşadığım kazada hiç hız ihlali yoktu ve araç sürücüsü ile göz göze geldik eleman önce durdu ben geçeyim diye durdu diye düşünmüştüm ki herif beni tuzağa düşürmek ve kazayı garantiye almak istermişcesine gözüme baka baka genişten alarak kaçacak yer ihtimalinide ortadan kaldırarak motoru yatirmama sebep oldu... Otomobil suruculerinin bu konuda ne kadar duyarsız oldugu gün gibi ortadayken polyannacılık oynayamayacağım hiç... Limitlerinde gitse ama daha ilerde olsa sence çıkmayacak mıydı yani araç?
    Dur ben cevap vereyim kendi soruma:
    Yayla gibi yol sağdan rahat gecersin büyütmeye abartmaya gerek yok diyen arkadaşların bu "hoşgörülü" yaklaşımlardan dolayı emin olun "Motosiklet bu sağdan, soldan, kaldırımdan, kapıdan, bacadan geçer bir şekilde kurtarır" der ve kendi yapacağı yanlışı motosiklet sürücüsünün maharetleriyle örtmeye çalışır ve yine o çıkışı yapardı tıpkı benim olayda olduğu gibi... Umarım neden kamera görüntüsünü ilgili yerlere şikayet için kullanması gerektiğini savunduğumu anlatabilmişimdir... Ama o otomobil sürücüsü motosiklet kullanıcısının motora yeni başlamış kontra yapamayan bir acemi olma ihtimalini düşünmez çünkü biz nede olsa çok dusunceli çok hoşgörülü olmak zorundayız onların işi değil bu...


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)